X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z okolic Wrocławia, jutro w sali kongresowej koło zoo są targi dziecięce. Może któraś by się chciała wybrać :) Ja jade zobaczymy jak będzie z zakupami, bo to jednak wcześnie, ale może się przełamie jak bedzie coś super :)

• dandelion Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Dziewczyny z okolic Wrocławia, jutro w sali kongresowej koło zoo są targi dziecięce. Może któraś by się chciała wybrać :) Ja jade zobaczymy jak będzie z zakupami, bo to jednak wcześnie, ale może się przełamie jak bedzie coś super :)

moglabys sfotografowac nowosci 2018 x-landera? :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będą jasne :)

dandelion lubi tę wiadomość

• szatanka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamillia, ja też mam lekka nadwagę, BMI 26, i u mnie brzucha też jeszcze bardzo nie widać ponadto, co było zaokrąglone przed ciąża, a wg ostatniego usg jestem już też w 14. tygodniu. Widocznie taka nasza uroda.

kamailla lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam dziewczyny za modlitwy, ja się nie modlę, bo nie wierząc, nie mam do kogo. Ale wierzę w pozytywne fluidy, które możecie mi przesłać.

Kinia, chciałabym, żeby każdy wierzący miał takie podejście do nie-wiary innych. :)

PatSim, kamailla, erre, syla2312, Konami, ulalula, Cabank84, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ostatnim tygodniu pierwszego trymestru :) u nas targi były w zeszłą niedzielę ale je przechorowaliśmy :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju nie daje rady Was nadrabiać :)
    jeżeli chodzi o brzuch to mnie wydeło strasznie wygladam jak w 5-6mies ciazy :/ wszyscy gratulują nawet nie pytają... Podobno Duphaston robi swoje i tak wzdyma ciężarne a biore 4tabletki dziennie...
    Mam wrażenie że czuję już maleństwo :) moja lekarka mówi że w 3 ciąży 13 tydz to w sam raz na ruchy :) w poprzedniej ciąży poczułam mniej więcej w tym samym momencie :)

PatSim, Konami lubią tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u mnie jednak są to ruchy maluszka :) Także zaczyna się odzywać. Śmieszne uczucie, ale nie ukrywam, jeszcze potrafię się zdziwić i lekko wystraszyć.

Ponadto, prawa pierś lekko mnie boli, z nocy miałam na piżamie plamkę, sprawdziłam pierś i coś mi już z niej leci. Nie za wcześnie?

PatSim, OjMaryś, Marietta lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jedna dziewczyna na grupie na fcb napisała że siara pojawiła się w 14 tyg.

Natka94 lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Dzięki Wam dziewczyny za modlitwy, ja się nie modlę, bo nie wierząc, nie mam do kogo. Ale wierzę w pozytywne fluidy, które możecie mi przesłać.

Kinia, chciałabym, żeby każdy wierzący miał takie podejście do nie-wiary innych. :)

Bo wiem jak to jest, sama mialam pewien okres w swoim zyciu, kiedy po prostu odstawilam kosciol na bok. Moja mama jako osoba wierzaca, probowala mnie zmuszac zebym chodzila, ale oczywiscie dawalo to odwtotny skutek do zamierzonego... :p po prostu jest taki moment w zyciu czlowieka kiedy sam dochodzi do tego w co chce wierzyc i przekonywanie kogos do swoich racji nie ma najmniejszego sensu...

No a ja dzisiaj zaliczyłam swoje pierwsze rzyganko... :p a mowili ze 2 trymestr bedzie taki piekny... :p

PatSim lubi tę wiadomość

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia sie chyba obrazila na mnie po wtorkowym usg. Wczesniej czulam ja dosc czesto i to zadne smyranie tylko lekkie kopniaki. Od wtorku prawie nic nie czuje.

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przy dzidzi 8 cm wymiar całego pęcherzyka 10 cm to dobrze czy mało ?

• panama Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny a przy dzidzi 8 cm wymiar całego pęcherzyka 10 cm to dobrze czy mało ?

To raczej pytanie do lekarza, chyba że jest tu z nami dziewczyna na medycynie :)
    Nie przejmowałabym się takimi sprawami. Póki wszystko jest dobrze, nie masz się czym martwić. Bo sobie wykrakasz coś niepotrzebnie.

A co do puchnięcia. Wieczorem jestem grubsza niż rano. Jem kilka razy dziennie plus przekąski. Nie robię kupy po każdym posiłku, więc ta cała masa musi się gdzieś upchać, a większa macica z dzidzią, łożyskiem i wodami płodowymi nie pomaga. Dlatego wyglądamy tak jak wyglądamy :)

3jvzk6nlakaftugh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale może któraś ma swoj wymiar do porównania

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Ale może któraś ma swoj wymiar do porównania

a które są to wymiary pęcherzyka? :D Zaraz sprawdzę u siebie

60wzjk3.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nawet na pierwszym usg nie podała wymiaru pęcherzyka, na co komu to? Mnie tylko interesowała wielkość dziecka. Co ci to da jak ktoś napisze że miał 12 cm? To jak porównywanie wielkości dziecka w konkretnych tygodniach... bzdura każda miała kiedy indziej owulacje i zagnieżdżenie. Po co się martwić że za małe? I tak urodzi się prawie 60 cm...

Konami, syla2312 lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ponizej wrzucam wam link do mojego brzuszka z dziś rana:-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58b5abd90a8e.jpg

Wieczorem jednak wygladam jakbym była nie w 4 a w 6 miesiacu:-)

panama, Dreamy_Girl, MamaPama lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/745ae1c326ae.jpg mój brzuch z rana wieczorem dwa razy taki :)

Zgredek 12, Dreamy_Girl, MamaPama lubią tę wiadomość

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    a które są to wymiary pęcherzyka? :D Zaraz sprawdzę u siebie

Gs a zarodka crl

• KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale macie piękne brzuszki!
    Super !

Mój brzuch wydaje się być ogromnie duży, ale chyba tylko w mojej wyobraźni ;)
    Jest wg mnie normalny. Dziś po raz pierwszy zrobiłam zdjęcie ciążowego brzucha.
    Nie mogę uwierzyć, że to już 17 tydzień!

Zdjęcie robiłam rano ;) Wieczorem też puchnę.

m9yj4j.jpg

PS. Po 5 próbach załadowania zdjecia chyba się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 12:26

panama, Indiana_dzika, Lyanna, PatSim, Dreamy_Girl, MamaPama lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ