Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka94 wrote:hej, u mnie jednak są to ruchy maluszka
Także zaczyna się odzywać. Śmieszne uczucie, ale nie ukrywam, jeszcze potrafię się zdziwić i lekko wystraszyć.
Jestem strasznie ciekawa jakie to uczucieczekam niecierpliwie kiedy będę mogła w 100% stwierdzić, że to Okruch się wierci
Szatanka wrote:Dzięki Wam dziewczyny za modlitwy, ja się nie modlę, bo nie wierząc, nie mam do kogo. Ale wierzę w pozytywne fluidy, które możecie mi przesłać.
Zatem i ja przesyłam Wam pozytywne fluidy podczas moich prywatnych pogaduszek z Bogiem !
Ale macie już te brzuszkiU mnie niby też coś jest, bo w spodnie się nie dopinam, ale mam wrażenie, że mi to oponkę do góry wybiło, bo na dole jest apartament. Więc póki co nie wygląda tak fajnie ciążowo.
-
nick nieaktualnyPiękne brzuszki dziewczyny
Wracam z targów, szału nie było i trochę jestem rozczarowana. Tzn. kupiłam sporo, ale rabaty były nędzne 10-15%, czasem wcale. Wystawców mało, wózków nie było w ogóle, więc nie mam tych fotek nowych x-landerów.Koniec końców raczej nie polecam. Na pewno to nie są te targi, co w Warszawie, choć organizator ten sam.
Edit: Dzisiaj pierwszy raz wbiłam się w ciążowe ogrodniczki. Cudowne uczucie (chociaż sama nie wiem dlaczego tak się tym podniecam)Aaaa i zaczeliśmy 17 tydzień
szok jak ten czas szybko leci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 14:25
dandelion lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDreamy_Girl wrote:Cudowne macie brzuszki Kobietki!
Wow!
Ja mam tak samo jeśli chodzi o puchnięcie - rano wyglądam względnie, ale wieczorem mam wrażenie, że brzuch jest tak wielki, że mnie przeciąży, jestem mega pełna i bleee. No cóż, trzeba to przetrwać
A już myślałam ze się po prostu przejadam .. ale to chyba nie tak .. po prostu puchne -
Hej dziewczynki
jestem w 16 tyg ciąży i 3.dni. ogolnie czuje się ok. Ale oczywiście martwią mnie ruchy mojego maleństwa nie sa to takie kilka razy na dzien ze rano poludnie wieczór . Tylko takie delikatne rozciagania jakby czy cos taka rybka jak by plywala ale w nie w sa az takie czeste ja. Jest u was bo sie martwie
-
U mnie już też widać brzuszek , ale jakoś nie robię zdjęć. Jakoś druga ciąża jest dla mnie inna. W pierwszej miałam czas latać , przeglądać etc. A teraz jak coś się trafi przy okazji to kupuję. Justa1994 mi gin pęcherzyka nie mierzy, dzidzia rośnie ma miejsce i spada już ryzyko że coś pójdzie nie tak. Ja mam przegrodę w macicy i dzidzia ma troszkę mniej miejsca do rozwoju a i tak pięknie daje radę. Wszystkim wysyłam pozytywne fluidy i życzę miłego weekendu
Konami, PatSim, syla2312, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
Syla super wyglądasz
Czerwone skarpetki bombowe, dodają uroku
U mnie na podkarpaciu zimno i padał deszcz.niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
KASIKK wrote:Hej dziewczynki
jestem w 16 tyg ciąży i 3.dni. ogolnie czuje się ok. Ale oczywiście martwią mnie ruchy mojego maleństwa nie sa to takie kilka razy na dzien ze rano poludnie wieczór . Tylko takie delikatne rozciagania jakby czy cos taka rybka jak by plywala ale w nie w sa az takie czeste ja. Jest u was bo sie martwie
na taką prawdziwą aktywność i ruchy które powinnas liczyć to będziesz musiała poczekać gdzies do 26/30 tygodnia.
my tu wszystkie mamy bardzo nieregularne początki... ja dopiero od tygodnia czuję dzidzię kazdego dnia, bez regularnosci. wczesniej zdarzało się poczuć coś a później 3 dni ciszy...KASIKK lubi tę wiadomość
-
KolorowyBalonik wrote:Syla super wyglądasz
U mnie na podkarpaciu zimno i padał deszcz.
A nad morzem piękny słoneczny dzień . Aż miło. Byliśmy u babci. Mąż wybrał się i trochę grzybków nazbieral sobie
Ile brzuszków się pokazałosuper. Fajnie, że już rosniemy.
Powolutku byle do marca
2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
KolorowyBalonik wrote:Syla super wyglądasz
U mnie na podkarpaciu zimno i padał deszcz.
Dziękiz boku to wygladam na w miarę szczupłą ale ważę sporo hehe
Ja mam zimny dom. Jest bardzo duży, kupilismy w kredyt i dopiero pod koniec tamtego roku sie wprowadzilismy ale czasu i kasy zabrakło na ocieplenie poddasza. Teraz musimy to zrobić bo w zimę max mamy 22 stopnie
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Justa1994 wrote:A już myślałam ze się po prostu przejadam .. ale to chyba nie tak .. po prostu puchne
Fakt jest taki, że ostatnio nie żałuję sobie jedzenia... jednak czuję, że to gazy nie dają mi żyć - podobno w 2 trymestrze tak jest.
Pozwolę sobie na mały offtopik - czym farbujesz włosy? Bo podoba mi się kolorja mam bardzo jasne włosy i od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przyciemnieniem, ale to trochę ryzykowne i tak zwlekam.
KASIKK wrote:Hej dziewczynkijestem w 16 tyg ciąży i 3.dni. ogolnie czuje się ok. Ale oczywiście martwią mnie ruchy mojego maleństwa nie sa to takie kilka razy na dzien ze rano poludnie wieczór . Tylko takie delikatne rozciagania jakby czy cos taka rybka jak by plywala ale w nie w sa az takie czeste ja. Jest u was bo sie martwie
Lada moment zaczynam 16. tc a niestety nic nie czuję. Może raz, czy dwa coś jakbym poczuła, ale to pierwsza ciąża i w sumie nie wiem czy to nie gazy albo coś podobnego.
Co do samopoczucia, to od kilku dni zauważyłam, że dość często kręci mi się w głowie. Miałam też kilka sytuacji lekkiego zasłabnięcia, ale na szczęście bez upadku itp. No i to poczucie bycia mega grubaską zwłaszcza pod koniec dnia - przytłaczające... też tak macie?
KASIKK lubi tę wiadomość
-
jak to jest z ruchami jestem w drugiej ciąży ale nie pamiętam jak to było. dziś mam wrażenie że czuję mojego dzidziusia ale tak wysoko w brzuchu czy to możliwe bo wydaje mi się ze dzidziuś jest raczej na dole brzucha.
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
KASIKK wrote:A na moim etApie ciąży 16+3 powinnam go czuc dzien w dzien juz ???
Ja w pierwszej ciazy czulam ruchy od 16 tyg, a w drugiej dopiero od 20! Mimo, ze bylam i jestem szczupla. Wiec spokojnie, masz czasKASIKK, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justa1994 no to masz spokój z farbowaniem - fajnie
ja niestety bez tego się nie obejdę - jestem 10 lat starsza od Ciebie (jeśli data w nicku to rok Twojego urodzenia) i już mam trochę siwych włosów.
Panama ja farbuję włosy farbą z minimalną zawartością amoniaku. Nic się nie dzieje, a farba ma przyjemny zapach więc nic mi nie przeszkadza. Do tego czytałam jakiś czas temu, że niektóre farby bez amoniaku mają jeszcze gorsze zamienniki składnika jakim jest amoniak, więc postanowiłam nie stresować się na zapas jego i tak małą zawartością.
Znowu wieczór i znowu czuję się mega pełna... ehh.. przepraszam za to biadolenie, już nie będępomimo wszystko ciąża bardzo mnie cieszy
jeszcze trochę i będziemy wszystkie tulić nasze pociechy w ramionach
-
Hej u mnie dzień pełen wrażenie najpierw pech później już tylko przyjemności. Byłam dziś rano na badaniach no wybieram się w następnym tygodniu na wizytę więc morfologia mocz itp itd było rano padał deszcz wracając już do domu spotkałam sąsiada pod klatka szedł z psem taki latrelek. Zasrany kundel podszedł do mnie i od tyłu zaatakował. Ugryzł przez spodnie w nogę na łydce. Przyszłam do domu w szoku mąż mnie opatrzył ale naszcsesc9e to tylko zdarcie naskórka i mam siniaka czarnego krwiaka.ja już zostałam w domu bo mi się słabo po tych badaniach zrobił a mąż polecił opierdolic sąsiada że nie trzyma kundla na smyczy i żeby pokazał papiery na wścieklizne.Sama mam psa ale mój jest duży rozszarpal by tego gnojka na strzępy gdyby był ze mną. Trochę szczypalo i mam nadzieję że nic się nie stało. Chodzi mi oczywiście o maleństwo. Później pojechałam do galerii hm mama kupić spodnie z gumką mam pracę siedząca już mi trochę niewygodnie. Mąż też sobie coś tam przymierzal mam czasem chwilę że muszę sobie kucnac lub siąść wybrałam kucka i wtedy miedzy mysla o tym czy wziąć jeszcze rewelacyjny sweterek,a co zjem jak przyjdziemy do domu, poczułam tego szkraba -puknol mnie.fajne uczucie. Wcześniej tak miałam ale głównie po jedzeniu w tej sytuacji dziś nie jadłam od 4 godz. Więc o przelewaniu się w żołądku nie było mowy. Zapamiętam ten moment gdy poczułam z całą pewnością moje dziecko w przymiezalni sklepu marki H&m...
Jutro postaram się wrzucić również swoje zdjęcie. Fajny pomysł z tymi fotkami. Pozdrawiam ciepło MamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 22:44
PatSim lubi tę wiadomość
2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
02.01.22- II --> rośnij