X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ulalula Znajoma

Wysłany: 16 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    hej, u mnie jednak są to ruchy maluszka :) Także zaczyna się odzywać. Śmieszne uczucie, ale nie ukrywam, jeszcze potrafię się zdziwić i lekko wystraszyć.

Jestem strasznie ciekawa jakie to uczucie :) czekam niecierpliwie kiedy będę mogła w 100% stwierdzić, że to Okruch się wierci :)
    Szatanka wrote:
    Dzięki Wam dziewczyny za modlitwy, ja się nie modlę, bo nie wierząc, nie mam do kogo. Ale wierzę w pozytywne fluidy, które możecie mi przesłać.

Zatem i ja przesyłam Wam pozytywne fluidy podczas moich prywatnych pogaduszek z Bogiem !

Ale macie już te brzuszki :) U mnie niby też coś jest, bo w spodnie się nie dopinam, ale mam wrażenie, że mi to oponkę do góry wybiło, bo na dole jest apartament. Więc póki co nie wygląda tak fajnie ciążowo.

3jgxugpjwn8on9lt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki dziewczyny <3

Wracam z targów, szału nie było i trochę jestem rozczarowana. Tzn. kupiłam sporo, ale rabaty były nędzne 10-15%, czasem wcale. Wystawców mało, wózków nie było w ogóle, więc nie mam tych fotek nowych x-landerów. :( Koniec końców raczej nie polecam. Na pewno to nie są te targi, co w Warszawie, choć organizator ten sam.

Edit: Dzisiaj pierwszy raz wbiłam się w ciążowe ogrodniczki. Cudowne uczucie (chociaż sama nie wiem dlaczego tak się tym podniecam) <3 Aaaa i zaczeliśmy 17 tydzień <3 szok jak ten czas szybko leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 14:25

dandelion lubi tę wiadomość

• syla2312 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1zntphg.jpg

No to my też się pokażemy, sorki za czerwone skarpetki ale zmarźluch ze mnie :D

PatSim, Dreamy_Girl, panama, dandelion, MamaPama, Indiana_dzika, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne macie brzuszki Kobietki! :D Wow! :)
    Ja mam tak samo jeśli chodzi o puchnięcie - rano wyglądam względnie, ale wieczorem mam wrażenie, że brzuch jest tak wielki, że mnie przeciąży, jestem mega pełna i bleee. No cóż, trzeba to przetrwać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy_Girl wrote:
    Cudowne macie brzuszki Kobietki! :D Wow! :)
    Ja mam tak samo jeśli chodzi o puchnięcie - rano wyglądam względnie, ale wieczorem mam wrażenie, że brzuch jest tak wielki, że mnie przeciąży, jestem mega pełna i bleee. No cóż, trzeba to przetrwać ;)

A już myślałam ze się po prostu przejadam .. ale to chyba nie tak .. po prostu puchne

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-) jestem w 16 tyg ciąży i 3.dni. ogolnie czuje się ok. Ale oczywiście martwią mnie ruchy mojego maleństwa nie sa to takie kilka razy na dzien ze rano poludnie wieczór . Tylko takie delikatne rozciagania jakby czy cos taka rybka jak by plywala ale w nie w sa az takie czeste ja. Jest u was bo sie martwie

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już też widać brzuszek , ale jakoś nie robię zdjęć. Jakoś druga ciąża jest dla mnie inna. W pierwszej miałam czas latać , przeglądać etc. A teraz jak coś się trafi przy okazji to kupuję. Justa1994 mi gin pęcherzyka nie mierzy, dzidzia rośnie ma miejsce i spada już ryzyko że coś pójdzie nie tak. Ja mam przegrodę w macicy i dzidzia ma troszkę mniej miejsca do rozwoju a i tak pięknie daje radę. Wszystkim wysyłam pozytywne fluidy i życzę miłego weekendu :)

Konami, PatSim, syla2312, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla super wyglądasz :)
    Czerwone skarpetki bombowe, dodają uroku ;)
    U mnie na podkarpaciu zimno i padał deszcz.

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    Hej dziewczynki :-) jestem w 16 tyg ciąży i 3.dni. ogolnie czuje się ok. Ale oczywiście martwią mnie ruchy mojego maleństwa nie sa to takie kilka razy na dzien ze rano poludnie wieczór . Tylko takie delikatne rozciagania jakby czy cos taka rybka jak by plywala ale w nie w sa az takie czeste ja. Jest u was bo sie martwie

na taką prawdziwą aktywność i ruchy które powinnas liczyć to będziesz musiała poczekać gdzies do 26/30 tygodnia.
    my tu wszystkie mamy bardzo nieregularne początki... ja dopiero od tygodnia czuję dzidzię kazdego dnia, bez regularnosci. wczesniej zdarzało się poczuć coś a później 3 dni ciszy...

KASIKK lubi tę wiadomość

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:

A nad morzem piękny słoneczny dzień . Aż miło. Byliśmy u babci. Mąż wybrał się i trochę grzybków nazbieral sobie :)

Ile brzuszków się pokazało :) super. Fajnie, że już rosniemy.
    Powolutku byle do marca :D

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:

Dzięki ;-) z boku to wygladam na w miarę szczupłą ale ważę sporo hehe ;-)
    Ja mam zimny dom. Jest bardzo duży, kupilismy w kredyt i dopiero pod koniec tamtego roku sie wprowadzilismy ale czasu i kasy zabrakło na ocieplenie poddasza. Teraz musimy to zrobić bo w zimę max mamy 22 stopnie :-(

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png

Wysłany: 16 września 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    A już myślałam ze się po prostu przejadam .. ale to chyba nie tak .. po prostu puchne

Fakt jest taki, że ostatnio nie żałuję sobie jedzenia... jednak czuję, że to gazy nie dają mi żyć - podobno w 2 trymestrze tak jest.
    Pozwolę sobie na mały offtopik - czym farbujesz włosy? Bo podoba mi się kolor :) ja mam bardzo jasne włosy i od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przyciemnieniem, ale to trochę ryzykowne i tak zwlekam.
    KASIKK wrote:

Lada moment zaczynam 16. tc a niestety nic nie czuję. Może raz, czy dwa coś jakbym poczuła, ale to pierwsza ciąża i w sumie nie wiem czy to nie gazy albo coś podobnego.

Co do samopoczucia, to od kilku dni zauważyłam, że dość często kręci mi się w głowie. Miałam też kilka sytuacji lekkiego zasłabnięcia, ale na szczęście bez upadku itp. No i to poczucie bycia mega grubaską zwłaszcza pod koniec dnia - przytłaczające... też tak macie? ;)

KASIKK lubi tę wiadomość

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na moim etApie ciąży 16+3 powinnam go czuc dzien w dzien juz ???

• Miła mama Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to jest z ruchami jestem w drugiej ciąży ale nie pamiętam jak to było. dziś mam wrażenie że czuję mojego dzidziusia ale tak wysoko w brzuchu czy to możliwe bo wydaje mi się ze dzidziuś jest raczej na dole brzucha.

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1&nbsp;czerwca&nbsp;2017
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    A na moim etApie ciąży 16+3 powinnam go czuc dzien w dzien juz ???
    Absolutnie nie :)
    Ja w pierwszej ciazy czulam ruchy od 16 tyg, a w drugiej dopiero od 20! Mimo, ze bylam i jestem szczupla. Wiec spokojnie, masz czas :)

KASIKK, Marietta lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny bo zwariowac idzie z tymi ruchami :) mnie ogolnie od samego poczatku ciazy mecza zaparcia normalnie masakra :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie maluje w ogóle wlsoow i zrobiłam ombre u fryzjera w Warszawie z rok temu i teraz ten kolor już jest zmyty i wg i w miarę mi się podoba a dzięki ombre spoko wyglada mój odrost i mogę spokojnie nie malować zapuszczając włosy

• panama Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są farby bez amoniaku, sporo kobiet w ciąży farbuje włosy.

3jvzk6nlakaftugh.png

Wysłany: 16 września 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 no to masz spokój z farbowaniem - fajnie ;) ja niestety bez tego się nie obejdę - jestem 10 lat starsza od Ciebie (jeśli data w nicku to rok Twojego urodzenia) i już mam trochę siwych włosów.

Panama ja farbuję włosy farbą z minimalną zawartością amoniaku. Nic się nie dzieje, a farba ma przyjemny zapach więc nic mi nie przeszkadza. Do tego czytałam jakiś czas temu, że niektóre farby bez amoniaku mają jeszcze gorsze zamienniki składnika jakim jest amoniak, więc postanowiłam nie stresować się na zapas jego i tak małą zawartością.

Znowu wieczór i znowu czuję się mega pełna... ehh.. przepraszam za to biadolenie, już nie będę ;) pomimo wszystko ciąża bardzo mnie cieszy :) jeszcze trochę i będziemy wszystkie tulić nasze pociechy w ramionach :D

• olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie dzień pełen wrażenie najpierw pech później już tylko przyjemności. Byłam dziś rano na badaniach no wybieram się w następnym tygodniu na wizytę więc morfologia mocz itp itd było rano padał deszcz wracając już do domu spotkałam sąsiada pod klatka szedł z psem taki latrelek. Zasrany kundel podszedł do mnie i od tyłu zaatakował. Ugryzł przez spodnie w nogę na łydce. Przyszłam do domu w szoku mąż mnie opatrzył ale naszcsesc9e to tylko zdarcie naskórka i mam siniaka czarnego krwiaka.ja już zostałam w domu bo mi się słabo po tych badaniach zrobił a mąż polecił opierdolic sąsiada że nie trzyma kundla na smyczy i żeby pokazał papiery na wścieklizne.Sama mam psa ale mój jest duży rozszarpal by tego gnojka na strzępy gdyby był ze mną. Trochę szczypalo i mam nadzieję że nic się nie stało. Chodzi mi oczywiście o maleństwo. Później pojechałam do galerii hm mama kupić spodnie z gumką mam pracę siedząca już mi trochę niewygodnie. Mąż też sobie coś tam przymierzal mam czasem chwilę że muszę sobie kucnac lub siąść wybrałam kucka i wtedy miedzy mysla o tym czy wziąć jeszcze rewelacyjny sweterek,a co zjem jak przyjdziemy do domu, poczułam tego szkraba -puknol mnie.fajne uczucie. Wcześniej tak miałam ale głównie po jedzeniu w tej sytuacji dziś nie jadłam od 4 godz. Więc o przelewaniu się w żołądku nie było mowy. Zapamiętam ten moment gdy poczułam z całą pewnością moje dziecko w przymiezalni sklepu marki H&m...
    Jutro postaram się wrzucić również swoje zdjęcie. Fajny pomysł z tymi fotkami. Pozdrawiam ciepło Mamuśki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 22:44

PatSim lubi tę wiadomość

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ