Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za wszystkie sugestie dziewczyny
rzeczywiscie zapomnialam o czyms tak oczywistym jak kolor :p a to przeciez wazne. Marka nie jest jakas szczegolnie znana, ale zdjecie z katalogu to rzeczywiscie dobry pomysl. Na naprawe troche szkoda mi kasy, bo jak sie nie sprzeda to jeszcze dodatkowo bede stratna, a prawda jest taka, ze jak ktos kupuje uzywana to i tak zwykle musi oddac do krawcowej na dopasowanie, wiec przy okazji mozna naprawic usterki. Jeszcze raz wielkie dzieki
-
Kinia ładna suknia
ale mi tez ciężko było sprzedac swoją po ślubie. Nie poszła i ostatnio nawet o tym myślałam że to dobrze. Tak jak któraś z dziewczyn mówiła- kiedyś pokaże córce hehe
Z tym że moja to nie poszła (tak mi sie zdaje) przez rozmiar. Bo ja mała i niska. Sama jeszcze ją zmniejszalam.
Jutro mamy prenatalne
Ja to chyba jedna z ostatnich, albo całkiem ostatnia. Już wszystkie powoli myślicie o polowkowych a ja was dopiero gonię z prenatalnym .
Moze jutro coś więcej uda się zobaczyć u maluszka. I dodatkowo endokrynolog rano.
Miala tak któraś z was , że dopiero na początku ciąży zaczęła leczyć tarczyce?
Troszkę się stresuje braniem leków teraz , w ciąży.
Chociaz ginekolog mówił , że to będzie na razie mała dawka.2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
nick nieaktualnyMamaPama wrote:Kinia ładna suknia
ale mi tez ciężko było sprzedac swoją po ślubie. Nie poszła i ostatnio nawet o tym myślałam że to dobrze. Tak jak któraś z dziewczyn mówiła- kiedyś pokaże córce hehe
Z tym że moja to nie poszła (tak mi sie zdaje) przez rozmiar. Bo ja mała i niska. Sama jeszcze ją zmniejszalam.
Jutro mamy prenatalne
Ja to chyba jedna z ostatnich, albo całkiem ostatnia. Już wszystkie powoli myślicie o polowkowych a ja was dopiero gonię z prenatalnym .
Moze jutro coś więcej uda się zobaczyć u maluszka. I dodatkowo endokrynolog rano.
Miala tak któraś z was , że dopiero na początku ciąży zaczęła leczyć tarczyce?
Troszkę się stresuje braniem leków teraz , w ciąży.
Chociaz ginekolog mówił , że to będzie na razie mała dawka.
U mnie wykryli niedoczynność trzy miesiące przed ciążą. Też początkowo myślałam, że w ciąży jest jakieś zagrożenie i na pierwszej wizycie u endo o to zapytałam. W ciąży ważny jest poziom TSH i ft3, ft4, więc nawet nie można a trzeba ją regulować tabletkami. I tak ja wskoczyłam w ciązy od razu na wyższą dawkę, bo tarczyca zaczęła mi szaleć. Jeśli masz niedoczynność to suplementuj jod, bardzo pomaga.MamaPama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiaMarysiaaa wrote:Dziewczyny złapało mnie paskudne przeziębienie i nie wiem co robić leżę w łóżku ale bardzo źle się czuje chociaż na szczęście na razie nie mam wysokiej gorączki i martwię się o dziecko . Co robić?
Mnie złapało kilka tygodni temu i można robić niewiele. Też nie miałam gorączki i piłam dużo herbaty i mąż mnie katował syropem Prenalen. Niby smak nie najgorszy, ale na koniec zostaje posmak czosnku. Brrrr nie lubię.
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny24 lata
więc pewnie relatywnie młoda
tak, tak pierwsza. Normalnie pewnie jeszcze długo, długo nie staralibyśmy się. Ale od 18 roku życia mam zdiagnozowane PCOS i każdy rok działa na moją niekorzyść. A o małego i tak walczyliśmy dwa lata, więc jest duże prawdopodobieństwo, że pierwsza i jedyna.
-
KasiaMarysiaaa wrote:Dziewczyny złapało mnie paskudne przeziębienie i nie wiem co robić leżę w łóżku ale bardzo źle się czuje chociaż na szczęście na razie nie mam wysokiej gorączki i martwię się o dziecko . Co robić?
Nie stresuj się, dużo się wygrzewaj, pij herbatę z miodem i cytryną, ewentualnie z sokiem. Dobry jest syrop z imbiru, miodu i cytryny;-) za dużo zrobić nie możesz, ewentualnie syrop prawoślazowy lub to co piszą dziewczyny:-) a gdyby nie przeszło to już zostaje tylko lekarz i ostatecznie antybiotykKasiaMarysiaaa, PatSim lubią tę wiadomość
-
Proszę o kciuki dziś mamy wizytę
KasiaMarysia jest seria Prenalen dla kobiet w ciąży ja jak już bardzo mnie brało brałam paracetanol i przechodzili jest dozwolony w ciąży a właściwie wszystkie te gripexy są na nim oparte tylko czysty paracetamolKasiaMarysiaaa, Zgredek 12, PatSim, MamaPama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:Proszę o kciuki dziś mamy wizytę
KasiaMarysia jest seria Prenalen dla kobiet w ciąży ja jak już bardzo mnie brało brałam paracetanol i przechodzili jest dozwolony w ciąży a właściwie wszystkie te gripexy są na nim oparte tylko czysty paracetamol
Dziękuję wszystkim za radytrzymam kciuki za wizytę !
-
Witajcie
Zostawiam troszkę dobrej energii na dzisiaj :*
MamaPama moja suknie też nie poszła podejrzewam że właśnie z tych samych powodów mam 156wzrostu i jestem (bylam) mea chuda a biust mialam w miseczce DD wiec suknie niewymiarowa jak jawisi sobie co pare lat prawdzam czy jeszcze w nia wchodze
KasiaMarysia ja polecam miód miód i jeszcze raz miód w każdej postaciJa mam to szczescie ze mam swoj wlasny prawdziwy
od wczoraj sie nim faszeruje bo katarek zaczal mi sie pojawiac dzieci moje pija tran i miod i odpukac na razie ze szkoly zadne nic nie przynioslo
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatSim wrote:24 lata
więc pewnie relatywnie młoda
tak, tak pierwsza. Normalnie pewnie jeszcze długo, długo nie staralibyśmy się. Ale od 18 roku życia mam zdiagnozowane PCOS i każdy rok działa na moją niekorzyść. A o małego i tak walczyliśmy dwa lata, więc jest duże prawdopodobieństwo, że pierwsza i jedyna.
No ja 23:)PatSim lubi tę wiadomość
-
Cześć. Wczorajsza niespodzianka dla męża udana. Torcik wyszedl mi pyszny i tak szybko zniknął że szok:-) kolacja równie udana. Jedzonko pyszne. I ten relax, sami, we dwoje, bez synka
fajnie tak wyrwać się na dwie godzinki.
KasiaMarysia ja polecam syrop prenalen. Mi szybko pomogl.PatSim, Natka94, MamaPama, Lyanna, KasiaMarysiaaa, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
😇😁😇😇😁 -
Jak u Was jest z serduszkowaniem? Próbujecie, działacie?
My mieliśmy dwa podejścia i oba marne. Czuję jakąś blokadę, jakby nie było miejsca.
Nie wiem czy to normalne? Już przed ciążą miałam problemy przy kochaniu, a teraz to w ogóle jest ciężko się 'przebić'. Chyba mąż będzie miał rok przerwyStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
KasiaMarysia,
Mogłabyś opowiedzieć mi coś więcej o tej swojej koleżance z przeziernoscia 7? Miała robiony też test pappa? Jakie były wyniki? Czy wiadomo finalnie, skąd u niej taka wysoka NT? Będę wdzieczna.
Czekam dziś na wynik biopsji, chyba nie muszę Wam mówić, jak jestem zrestresowana.
-
nick nieaktualnySzatanka Daj znać jak przyjdzie wynik ..
skali trzymam kciuki za wizytę napisz po co i jak ..
Beti ale u Ciebie drugi maluch wiec pierwszy tez mniej więcej w moim wieku
A ja walczę z okropnym bólem głowy - nie do zniesienia .. już raz tak miałam w ciąży później było OK i od wczoraj znowu .. nigdy mnie tak głowa nie bolała nie wiem skąd to się bierze robie zimne okłady ale niewiele dają niepokoi mnie to bo boli mnie cała głowa nie tylko czoło np ale tez tył głowy A bywa ze i sam tył ..