Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny .
Witam się nieśmiało, dziś 16 dpo i beta 156 (w piątek było 30). Termin wg Belly 17 marca . Trochę boję się czy nie za niska wartość tej bety, bo wg belly jestem w 5 tyg, a wg norm mojego laboratorium 4 (5 tyg. od 217). Do tego progesteron tylko 18, a jestem na duphastonie. Jutro podejdę do doktorki, bo mam jeszcze luteinę w domu, może zwiększy mi dawkę.
Tłumaczę sobie, że zagnieżdżenie było coś 10-11 dpo (przynajmniej takie miałam wrażenie, bo bolał mnie brzuch i czułam się jakbym zaraz okres miała dostać). Mam za sobą puste jajo i ciążę biochemiczną, więc stresować to ja się będę już chyba do końca .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 17:56
11.2016 [8 tc] - puste jajo plodowe, 06.2017 [5 tc] - cb
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat" -
nick nieaktualny
-
Konami przyrost masz bardzo ładny, a to on się liczy, a nie konkretna wartość bety :* Wystarczy, że właśnie zagnieżdżenie było dwa dni później i już mamy dużo niższą betę więc tym się nie ma zupełnie co przejmować.
Ważne, że bardzo ładnie rośnie -
nick nieaktualnyCzy wasze dzieci będą miały osobny pokój? My mieszkamy w domku/bliźniaku, u góry są co prawda cztery pokoje, ale ostatni "niezajęty" jest daleko od sypialni i bardzo mały tak akurat na łóżeczko i komodę. Starszaków też nie chcę tam wywalać, bo mają już pewne priorytety i potrzebują więcej miejsca. Dziecię i taj będzie min. przez pierwsze 2 lata swojego życia mieszkać w naszej sypialni, która notabene jest dosyć duża. A tak poza tym to kupowałabym i urządzała kącik dzidzi, istne szaleństwo
-
Nataliens wrote:Czy wasze dzieci będą miały osobny pokój? My mieszkamy w domku/bliźniaku, u góry są co prawda cztery pokoje, ale ostatni "niezajęty" jest daleko od sypialni i bardzo mały tak akurat na łóżeczko i komodę. Starszaków też nie chcę tam wywalać, bo mają już pewne priorytety i potrzebują więcej miejsca. Dziecię i taj będzie min. przez pierwsze 2 lata swojego życia mieszkać w naszej sypialni, która notabene jest dosyć duża. A tak poza tym to kupowałabym i urządzała kącik dzidzi, istne szaleństwo
Będzie miał własny pokój, bo też mieszkamy w bliźniaku i mamy jeszcze dwa niewykorzystane pokoje.
Ale na razie i tak będzie oczywiście spał z nami w sypialni. -
Konami wrote:Cześć dziewczyny .
Witam się nieśmiało, dziś 16 dpo i beta 156 (w piątek było 30). Termin wg Belly 17 marca . Trochę boję się czy nie za niska wartość tej bety, bo wg belly jestem w 5 tyg, a wg norm mojego laboratorium 4 (5 tyg. od 217). Do tego progesteron tylko 18, a jestem na duphastonie. Jutro podejdę do doktorki, bo mam jeszcze luteinę w domu, może zwiększy mi dawkę.
Tłumaczę sobie, że zagnieżdżenie było coś 10-11 dpo (przynajmniej takie miałam wrażenie, bo bolał mnie brzuch i czułam się jakbym zaraz okres miała dostać). Mam za sobą puste jajo i ciążę biochemiczną, więc stresować to ja się będę już chyba do końca .
Ja wstępnie mam termin na 15 marca,piatkowa beta59,dzisiejsza 147,tez się zastanawiałam czy przyrost nie za mały,ale licząc kalkulatorem jest ok,wizyte mam 19lipca,oby szybko zleciało:)
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Madżka89 wrote:Witam Cię serdecznie
Ja wstępnie mam termin na 15 marca,piatkowa beta59,dzisiejsza 147,tez się zastanawiałam czy przyrost nie za mały,ale licząc kalkulatorem jest ok,wizyte mam 19lipca,oby szybko zleciało:)
Ja mam wizytę 20 lipca, pewnie jeszcze serducha nie będzie, ale liczę choć żeby się wyjaśniło, że kolejnego pustego nie ma, bo tego się najbardziej boję .
Jesteśmy na podobnym etapie . Ja już bety już nie powtarzam, chyba, że doktorka jutro nakaże
Admiralka, dziękuję za pocieszenie. Muszę przestać się stresować, bo to na pewno mi nie pomoże . Czekam spokojnie do 20.
11.2016 [8 tc] - puste jajo plodowe, 06.2017 [5 tc] - cb
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat" -
Ja raczej tez już betę odpuszczam,zaduzo stresu mnie to kosztuje,a przy odbiorze wyników,az mi z nerwów niedobrze:( a stresy nie są potrzebne naszym fasolkom najpierw się czeka na zarodek w macicy,a później na serduszko,chyba dopiero wtedy odetchne.
Carolline lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Pocieszę was dziewczyny My po 5 latach starań doczekaliśmy się naturalnej ciąży (bez inseminacji i farmakologii). Objawy mam chyba wszystkie jakie można mieć: od bolących piersi, przez nudności, wzdęcia, zaparcia, zgagi, senność, drażliwość, bóle podbrzusza i drobne infekcje. A to 5/6 tydzień dopiero...
Rocznik jestem 90 Mam syna lat 7 głowy do góry też jestem do dwóch poronieniach, zwłaszcza, że za każdym razem mieliśmy bijące serduszka, więc stresu mam sporo.
Za dwa dni zaczynam urlop, pracuję z dziećmi, więc jak wszystko pójdzie dobrze to po urlopie biorę zwolnienie
A wizyta z serduchem dopiero 21 lipca.06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
nick nieaktualnyNasze będzie miało swój pokój, a u nas w sypialni planuje, żeby spało max do 6 miesiąca w koszu mojżesza. Mam ten komfort, że jest to pokój obok naszej sypialni, ale nie wyobrażam sobie dzielić pokój z dzieckiem, to totalnie zabija intymność w moim odczuciu.
-
U nas z pokojem tak sobie. Na początku póki nie unormuje się sen nocny to u nas w sypialni. Potem może przeniesiemy jakoś do starszej córki. Chyba że postanowimy przerobić całe mieszkanie to zorganizujemy pokój dla maleństwa ale na pewno nie na początek tylko np po roku. Własnej sypialni nie oddam
PatSim lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Konami wrote:Cześć dziewczyny .
Tłumaczę sobie, że zagnieżdżenie było coś 10-11 dpo (przynajmniej takie miałam wrażenie, bo bolał mnie brzuch i czułam się jakbym zaraz okres miała dostać). Mam za sobą puste jajo i ciążę biochemiczną, więc stresować to ja się będę już chyba do końca .
Cześć!! gratulacje Tak jak piszą dziewczyny- owulacja 2 dni później, późne zagnieżdżenie i już beta będzie niższa, ale przyrost w porządku dopisuję Cię do listy
Co do pokoiku- z nami wciąż śpi roczniak, więc musimy go w międzyczasie przeprowadzić do jego pokoiku pierwszy rok maluch będzie z nami, potem wypchniemy do braciszka -
U nas ciasno Czekamy na rozpoczecie budowy domu, bo nic do kupienia nie ma, albo ceny totalnie z kosmosu. Rynek w dołku. My sie pomiescimy przez pare miesiecy w dwupokojowym mieszkaniu z dzieckiem i dwoma papużkamiA. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
U mnie remont się zapowiada, dzidziuś będzie miał swój pokoik, ale na pewno na początku śpi przy nas w sypialni.
NIestety nie wiem czy dam radę nie budzić męża nocną porą, więc pewnie co jakiś czas ucieknę do maluszka, żeby się chłopina wyspał. Jego praca wymaga trzeźwego umysłu, jest dość odpowiedzialna.niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
U mnie po jednym trochę zbyt małym przyroście bety, też zdecydowałam się już nie sprawdzać ponownie. Za dużo nerwów, a na tym etapie poza braniem duphastonu (biorę) to i tak nic więcej przecież nie zrobię.
-
Nataliens wrote:Czy wasze dzieci będą miały osobny pokój? My mieszkamy w domku/bliźniaku, u góry są co prawda cztery pokoje, ale ostatni "niezajęty" jest daleko od sypialni i bardzo mały tak akurat na łóżeczko i komodę. Starszaków też nie chcę tam wywalać, bo mają już pewne priorytety i potrzebują więcej miejsca. Dziecię i taj będzie min. przez pierwsze 2 lata swojego życia mieszkać w naszej sypialni, która notabene jest dosyć duża. A tak poza tym to kupowałabym i urządzała kącik dzidzi, istne szaleństwo
My z Mają śpimy w sypialni, oczywiście ma łóżeczko swoje i soją szafeczkę, chociaż nie w zasadzie to my mamy swoje łóżeczko i swoją szafeczkę bo ona naszą sypialnie opanowała hi hi. Drugie dziecko też raczej będzie z nami w sypialni, to na razie takie maluszki że im bliżej rodziców tym lepiej. Choć poważnie myślimy o swoim domu.Carolline lubi tę wiadomość
-
Jak ja tak czytam was z tymi zdaniami dzieci w pokoju rodziców, normowaniu sie spania.... To dziekuje bogu ze mój syn spał od urodzenia cale noce, pierwsze 5 miesięcy i nas w sypialni, a później w swoim pokoju i CctV( bo niania elektroniczna raczej nie mozna tego nazwać) xD i od urodzenia na brzuchu drzemal i spal. A teraz zobaczymy jak bedzie. Maz chce córkę, ja chce syna, chlopaki grzeczniejsze:DWojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Witam,
dziś 12dpo po śnie proroczynm o pozytywnym teście zobaczyłam drugą kreskę na teście-nie z amocną,ale widoczną gołym okiem bez dopatrywania się. To był mój 4cs, pierwszy z ziołami sroki. Na betę pójdę w sobotę albo po niedzieli-lekarza mam na 20.07. Mam roczną córkę-chciałam ją dawno przenieść do drugiego pokoju,ale często się budzi w nocy, płacze przez sen i jeszcze wstaje na butlę. Niełdugo wracam do pracy i chciałabym ją wcześniej wyprowadzić od nas z pokoju,bo uważam że itak rok to dosyć. Poza tym,za kilka miesięcy będzie drugi maluch. Chciałabym mieć drugą córeczkę i mam przeczucie że będę miała. Później maluch pójdzie do córki spać, mamy 3pokojowe mieszkanie, ale chcę zachować sypialnię i duży pokój. Także dzieciaki będą razem. Docelowo chcemy mieć 3dzieci, jeśli zdrowie pozwoli, no i chęci. Za kilka lat chce zacząć budowę domu,także się przeluźni wtedy. Termin mi wyliczyło ovu na 21 marca,ale urodze wcześniej, bo będę miała cc-pierwszą córkę też tak rodziłam. Pozdrawiam. Duzo zdrówkaMarietta lubi tę wiadomość
-
Mój syn spał z nami w pokoju (ale we własnym łóżeczku) do 1.5 roku, a później dostał swój pokój. Pięknie spał w nocy, prawie wcale się nie budził. My mamy 4 pokoje, więc drugie dziecko też dostanie swój pokój w odpowiednim czasie
A ja nie będę sprawdzać płci aż do porodu06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek