X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia91 wrote:
    hej dziewczyny :)
    Dołączam z dwoma kreseczkami. Jestem po transferze 1 zamrożonego zarodka. od 8dpt wychodzą mi dodatnie testy, w 10dpt zrobiłam bete i wyszła 178.2, dzisiaj ją powtórzyłam (mam nadzieje ze rośnie) muszę czekać do 16 na wyniki :) Niepokoi mnie ból podbrzusza, który mam od rana, może tak ma być nie wiem. I ogólnie jestem śpiąca, krzyż mnie boli, pojawił się trądzik na twarzy od kilku dni.

U mnie też ból podbrzusza, i ból pleców , śpiąca też jestem, także to chyba dobru objaw ;)

Asia91 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Kurczę dziewczyny mam za wysokie TSH 5.70 a dla ciężarnych norma to 2.5. Biorę euthyrox 25 to chyba mało. Mam nadzieję że ginekolog mi przepisz większą dawkę bo zanim się dostanę do endokrynologa to zakwitne.
    25 brałaś przed ciążą tak? A endokrynolog nie wspominał, żeby zwiększyć dawkę od razu po zajściu w ciążę? Nie denerwuj się :* Myślę, że ginek wypisze receptę.

Edit. Ja miałam brać 75, a jak zobaczę dwie kreseczki kazała mi brać jeszcze pół tabletki dodatkowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 11:51

p19us65g7l1efcda.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    25 brałaś przed ciążą tak? A endokrynolog nie wspominał, żeby zwiększyć dawkę od razu po zajściu w ciążę? Nie denerwuj się :* Myślę, że ginek wypisze receptę.
    Ale zwiększenie dawki profilaktycznie na zaś jest bez sensu bo nie wiadomo jak wyniki będą wyglądać. Po prostu w ciąży tsh i ft 4 bada się bardzo często przy chorobach tarczycy. Mi w 1 ciąży tsh bardzo podskoczylo, bo prawie do 5, a w tej nie, także nie ma reguły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 11:58

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawów to tylko chwilowe bóle podbrzusza, ból pleców, szybko się męczę i jestem ciągle śpiąca :D A pobolewają Was piersi? Moje są tylko delikatnie wrażliwe a tak to zero zmian.

p19us65g7l1efcda.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Kurczę dziewczyny mam za wysokie TSH 5.70 a dla ciężarnych norma to 2.5. Biorę euthyrox 25 to chyba mało. Mam nadzieję że ginekolog mi przepisz większą dawkę bo zanim się dostanę do endokrynologa to zakwitne.
    Teraz zmieniło się prawo i kobiety ciężarne do specjalistów muszą być przyjmowane bardzo szybko, jeśli dobrze pamiętam max 7 dni mogą czekać na wizytę. Jak chcesz tak na już konsultację to idź nawet do internisty

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ale zwiększenie dawki profilaktycznie na zaś jest bez sensu bo nie wiadomo jak wyniki będą wyglądać. Po prostu w ciąży tsh i ft 4 bada się bardzo często. Mi w 1 ciąży tsh bardzo podskoczylo, bo prawie do 5, a w tej nie, także nie ma reguły ;)
    Tak wiem że TSH może skakać. Z tym zwiększeniem dawki mi tak endokrynolog mówiła, więc się słucham ;) Także teraz biore pół tabletki więcej i w tym tygodniu muszę zrobić wyniki kontrolne. Ale fakt faktem że TSH trzeba i tak robić i w razie czego na wizytę ;)

p19us65g7l1efcda.png
  • sweetdaisy Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh powinno być w granicy 1do 1,5 wiec na pewno dostaniesz nowa dawkę, tego trzeba bardzo pilnować ponieważ tarczyca odgrywa ważną rolę w rozwoju maluchów. Co do pokoju Tomasza córka .a swój pokój i odkąd skończyła 6 miesięcy śpi w nim a my jesteśmy częstymi gośćmi u niej gdyż bardzo aktywnie spi:p mamy które mają już dzieciaczki czy Wasze maluchy tez wstają o 6??ja teraz umieram bo jestem strasznie nie wyspana o 17 padam gdzie moja córka nic sobie z tego nie robi co chwile po mnie skacze,potrafi kopnąć a no i co chwilę ,,opa

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia91 wrote:
    Dołączam z dwoma kreseczkami. Jestem po transferze 1 zamrożonego zarodka. od 8dpt wychodzą mi dodatnie testy, w 10dpt zrobiłam bete i wyszła 178.2, dzisiaj ją powtórzyłam (mam nadzieje ze rośnie) muszę czekać do 16 na wyniki :) Niepokoi mnie ból podbrzusza, który mam od rana, może tak ma być nie wiem. I ogólnie jestem śpiąca, krzyż mnie boli, pojawił się trądzik na twarzy od kilku dni.
    Bóle brzucha są całkiem normalne w ciąży i mogą się zdarzać. Także nie martw się na zapas :*

Asia91 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • sweetdaisy Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opa,,nosicie swoje pociechy?? Ja ogólnie trochę się boje o fasolkę,znaczy się dziwnie mi bo ja w pierwszej ciąży przez pierwsze 3miesiaxe wymiotowalam cała dobę a teraz ból piersi ciągle chodzę siusiu,jestem strasznie senna ,wizytę mam 26.07 juz się nie mogę doczekać .A lat mam 27:)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetdaisy wrote:
    Tsh powinno być w granicy 1do 1,5 wiec na pewno dostaniesz nowa dawkę, tego trzeba bardzo pilnować ponieważ tarczyca odgrywa ważną rolę w rozwoju maluchów. Co do pokoju Tomasza córka .a swój pokój i odkąd skończyła 6 miesięcy śpi w nim a my jesteśmy częstymi gośćmi u niej gdyż bardzo aktywnie spi:p mamy które mają już dzieciaczki czy Wasze maluchy tez wstają o 6??ja teraz umieram bo jestem strasznie nie wyspana o 17 padam gdzie moja córka nic sobie z tego nie robi co chwile po mnie skacze,potrafi kopnąć a no i co chwilę ,,opa
    Moja śpi do 8-9, ale chodzi późno spać ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • emi87 Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamy :) teraz mogę do was dołączyć :) jestem na bierząco na tym forum ale z zapisem czekałam do wizyty ;) w kraju, w którym mieszkam nie robią bety, ani żadnych takich ceregieli aż do ok 7 tyg...Madziellena coś o tym wie ;) czekałam, czekałam, no i się doczekałam :) wczoraj po raz pierwszy widzieliśmy naszego małego króliczka z pięknie bijącym serduszkiem <3 termin wyznaczono na 27 lutego 2018, więc prawie marzec ;) Pozdrawiam ciepło i do usłyszenia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 12:58

wiecznie, Natka94, ilonqa30 lubią tę wiadomość

nasz mały króliczku <3
    rfxg9jcgzej78k3i.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweedaisy, nie widze jak bym mogla uniknac noszenia. Z tego co wiem noszenie nie jest zabronione o ile nie ma ciazy zagrozonej i jakis szczegolnych zalecen.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noszę córkę. Nie dało by się inaczej. Jeśli nie ma przeciwskazań to spokojnie można nosić do końca.

Carolline lubi tę wiadomość

age.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi87 a gdzie mieszkasz?

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelcia wrote:
    Witam,
    dziś 12dpo po śnie proroczynm o pozytywnym teście zobaczyłam drugą kreskę na teście-nie z amocną,ale widoczną gołym okiem bez dopatrywania się. To był mój 4cs, pierwszy z ziołami sroki. Na betę pójdę w sobotę albo po niedzieli-lekarza mam na 20.07. Mam roczną córkę-chciałam ją dawno przenieść do drugiego pokoju,ale często się budzi w nocy, płacze przez sen i jeszcze wstaje na butlę. Niełdugo wracam do pracy i chciałabym ją wcześniej wyprowadzić od nas z pokoju,bo uważam że itak rok to dosyć. Poza tym,za kilka miesięcy będzie drugi maluch. Chciałabym mieć drugą córeczkę i mam przeczucie że będę miała. Później maluch pójdzie do córki spać, mamy 3pokojowe mieszkanie, ale chcę zachować sypialnię i duży pokój. Także dzieciaki będą razem. Docelowo chcemy mieć 3dzieci, jeśli zdrowie pozwoli, no i chęci. Za kilka lat chce zacząć budowę domu,także się przeluźni wtedy. Termin mi wyliczyło ovu na 21 marca,ale urodze wcześniej, bo będę miała cc-pierwszą córkę też tak rodziłam. Pozdrawiam. Duzo zdrówka

Cześć! gratulacje, jesteś naszą 50 marcówką na liście :D termin na pierwszy dzien wiosny- chcesz cięcie czy masz jakieś wskazania medyczne? Ja też po cesarce :)

Indiana_dzika wrote:
    Witam chyba mogę już do was dołączyć termin kalendarzyk wyznaczył na 19 marca :) beta 11dpo 30 i 14dpo 167 Progesteron 36,77 . Jutro kolejna beta . 21 lipca wizyta to będzie 5t3d trochę za wcześnie pewnie nic nie zobaczę ale wyboru nie mam receptę muszę wziąć :) Pozdrawiam

Witaj gratulacje! ja jestem dzisiaj w połowie 6 tc (5 z hakiem) i już duzo widać na usg ;)
    Asia91 wrote:

Super wieści! uadło się za pierwszym razem? Brzuch niestety boli zwłaszcza na początku, ale podobno trądzik to dobry objaw ;)
    sweetdaisy wrote:
    Opa,,nosicie swoje pociechy?? Ja ogólnie trochę się boje o fasolkę,znaczy się dziwnie mi bo ja w pierwszej ciąży przez pierwsze 3miesiaxe wymiotowalam cała dobę a teraz ból piersi ciągle chodzę siusiu,jestem strasznie senna ,wizytę mam 26.07 juz się nie mogę doczekać .A lat mam 27:)

Ja swojego roczniaka pół dnia mam na rękach, bo ma jakiś etap przytulaskowy teraz... Ale siłę mam, dobrze się czuję, to póki co noszę ;)
    emi87 wrote:
    witam wszystkie mamy :) teraz mogę do was dołączyć :) jestem na bierząco na tym forum ale z zapisem czekałam do wizyty ;) w kraju, w którym mieszkam nie robią bety, ani żadnych takich ceregieli aż do ok 7 tyg...Madziellena coś o tym wie ;) czekałam, czekałam, no i się doczekałam :) wczoraj po raz pierwszy widzieliśmy naszego małego króliczka z pięknie bijącym serduszkiem <3 termin wyznaczono na 27 lutego 2018, więc prawie marzec ;) Pozdrawiam ciepło i do usłyszenia :*

Śliiicznie, że już serduszko się pokazało :) gratulacje! dopisuję na pierwszą stronę ;) notabene- mało w którym kraju robi się bete i usg ciąży tak często jak w PL ;)

DZISIAJ MAGICZNA liczba 50 marcówek została przekroczona! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 13:09

Indiana_dzika, Natka94, Lilcia, Arga, Ania_1986 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • emi87 Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Emi87 a gdzie mieszkasz?
    Holandia

nasz mały króliczku <3
    rfxg9jcgzej78k3i.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam od wczoraj wpisy :) teraz mogę się pochwalić- po usg dzisiejszym już- serduszko puka ładnie ;) co prawda sprzęt słaby, więc lekarka prosiła o pojawienie się znowu za tydzien żeby dobrze zmierzyć tempo bicia serca, ale jest i miga ładnie na ekranie monitora ;)

Indiana_dzika, Natka94, Lilcia, Carolline, wiecznie, Klaudy lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ufff nadrobiłam od wczoraj wpisy :) teraz mogę się pochwalić- po usg dzisiejszym już- serduszko puka ładnie ;) co prawda sprzęt słaby, więc lekarka prosiła o pojawienie się znowu za tydzien żeby dobrze zmierzyć tempo bicia serca, ale jest i miga ładnie na ekranie monitora ;)

Dajesz mi nadzieje że może jednak coś tam zobaczę po 3 poronieniach w tym pustym jaju boje się zobaczyć duży i pusty pęcherzyk . Na serduszko się nie nastawiam narazie :) Fajnie że u ciebie już puka serduszko napewno daje to trochę ulgi i spokoju że z dzidzią ok :) Gratuluje :)

Marietta lubi tę wiadomość

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło się czyta Wasze wpisy o ślicznie bijących serduszkach.
    Czytam na internecie, czy jest i dla mojego bąbelka jakaś nadzieja. te 10% szans zawsze jest. Niestety w czwartek nie mogę iść na usg, wypadł mi ważny wyjazd. Choć nie mogę podróżować, ale siła wyższa. Mam nadzieję że bąbelek to zniesie, a Jego serduszko zabije mocniej w poniedziałek

60wzjk3.png
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;).

Mój dzidziuś również będzie marcowy, przewidywany termin porodu 02.03.2018 ;)

05.07 byłam na pierwszej wizycie (wg wyliczeń 5t 5d). Nie było widać jeszcze zarodka, a jedynie pęcherzyk , ale kolejna wizytę mam 19.07.2017 i mam nadzieję , że już wtedy zobaczę moją fasolkę ;)
    Bety jeszcze nie robiłam , planuje zrobić ją jutro.

Pozdrawiam serdecznie :)

iv099jcgq3nupjmj.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ