Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia91 wrote:hej dziewczyny
Dołączam z dwoma kreseczkami. Jestem po transferze 1 zamrożonego zarodka. od 8dpt wychodzą mi dodatnie testy, w 10dpt zrobiłam bete i wyszła 178.2, dzisiaj ją powtórzyłam (mam nadzieje ze rośnie) muszę czekać do 16 na wyniki Niepokoi mnie ból podbrzusza, który mam od rana, może tak ma być nie wiem. I ogólnie jestem śpiąca, krzyż mnie boli, pojawił się trądzik na twarzy od kilku dni.
U mnie też ból podbrzusza, i ból pleców , śpiąca też jestem, także to chyba dobru objawAsia91 lubi tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:Kurczę dziewczyny mam za wysokie TSH 5.70 a dla ciężarnych norma to 2.5. Biorę euthyrox 25 to chyba mało. Mam nadzieję że ginekolog mi przepisz większą dawkę bo zanim się dostanę do endokrynologa to zakwitne.
Edit. Ja miałam brać 75, a jak zobaczę dwie kreseczki kazała mi brać jeszcze pół tabletki dodatkowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 11:51
-
Agu90 wrote:25 brałaś przed ciążą tak? A endokrynolog nie wspominał, żeby zwiększyć dawkę od razu po zajściu w ciążę? Nie denerwuj się :* Myślę, że ginek wypisze receptę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 11:58
-
Ania_1986 wrote:Kurczę dziewczyny mam za wysokie TSH 5.70 a dla ciężarnych norma to 2.5. Biorę euthyrox 25 to chyba mało. Mam nadzieję że ginekolog mi przepisz większą dawkę bo zanim się dostanę do endokrynologa to zakwitne.
-
wiecznie wrote:Ale zwiększenie dawki profilaktycznie na zaś jest bez sensu bo nie wiadomo jak wyniki będą wyglądać. Po prostu w ciąży tsh i ft 4 bada się bardzo często. Mi w 1 ciąży tsh bardzo podskoczylo, bo prawie do 5, a w tej nie, także nie ma reguły
-
Tsh powinno być w granicy 1do 1,5 wiec na pewno dostaniesz nowa dawkę, tego trzeba bardzo pilnować ponieważ tarczyca odgrywa ważną rolę w rozwoju maluchów. Co do pokoju Tomasza córka .a swój pokój i odkąd skończyła 6 miesięcy śpi w nim a my jesteśmy częstymi gośćmi u niej gdyż bardzo aktywnie spi:p mamy które mają już dzieciaczki czy Wasze maluchy tez wstają o 6??ja teraz umieram bo jestem strasznie nie wyspana o 17 padam gdzie moja córka nic sobie z tego nie robi co chwile po mnie skacze,potrafi kopnąć a no i co chwilę ,,opa
-
Dołączam z dwoma kreseczkami. Jestem po transferze 1 zamrożonego zarodka. od 8dpt wychodzą mi dodatnie testy, w 10dpt zrobiłam bete i wyszła 178.2, dzisiaj ją powtórzyłam (mam nadzieje ze rośnie) muszę czekać do 16 na wyniki Niepokoi mnie ból podbrzusza, który mam od rana, może tak ma być nie wiem. I ogólnie jestem śpiąca, krzyż mnie boli, pojawił się trądzik na twarzy od kilku dni.Asia91 lubi tę wiadomość
-
Opa,,nosicie swoje pociechy?? Ja ogólnie trochę się boje o fasolkę,znaczy się dziwnie mi bo ja w pierwszej ciąży przez pierwsze 3miesiaxe wymiotowalam cała dobę a teraz ból piersi ciągle chodzę siusiu,jestem strasznie senna ,wizytę mam 26.07 juz się nie mogę doczekać .A lat mam 27:)
-
sweetdaisy wrote:Tsh powinno być w granicy 1do 1,5 wiec na pewno dostaniesz nowa dawkę, tego trzeba bardzo pilnować ponieważ tarczyca odgrywa ważną rolę w rozwoju maluchów. Co do pokoju Tomasza córka .a swój pokój i odkąd skończyła 6 miesięcy śpi w nim a my jesteśmy częstymi gośćmi u niej gdyż bardzo aktywnie spi:p mamy które mają już dzieciaczki czy Wasze maluchy tez wstają o 6??ja teraz umieram bo jestem strasznie nie wyspana o 17 padam gdzie moja córka nic sobie z tego nie robi co chwile po mnie skacze,potrafi kopnąć a no i co chwilę ,,opa
-
witam wszystkie mamy teraz mogę do was dołączyć jestem na bierząco na tym forum ale z zapisem czekałam do wizyty w kraju, w którym mieszkam nie robią bety, ani żadnych takich ceregieli aż do ok 7 tyg...Madziellena coś o tym wie czekałam, czekałam, no i się doczekałam wczoraj po raz pierwszy widzieliśmy naszego małego króliczka z pięknie bijącym serduszkiem termin wyznaczono na 27 lutego 2018, więc prawie marzec Pozdrawiam ciepło i do usłyszenia :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 12:58
wiecznie, Natka94, ilonqa30 lubią tę wiadomość
nasz mały króliczku
-
adelcia wrote:Witam,
dziś 12dpo po śnie proroczynm o pozytywnym teście zobaczyłam drugą kreskę na teście-nie z amocną,ale widoczną gołym okiem bez dopatrywania się. To był mój 4cs, pierwszy z ziołami sroki. Na betę pójdę w sobotę albo po niedzieli-lekarza mam na 20.07. Mam roczną córkę-chciałam ją dawno przenieść do drugiego pokoju,ale często się budzi w nocy, płacze przez sen i jeszcze wstaje na butlę. Niełdugo wracam do pracy i chciałabym ją wcześniej wyprowadzić od nas z pokoju,bo uważam że itak rok to dosyć. Poza tym,za kilka miesięcy będzie drugi maluch. Chciałabym mieć drugą córeczkę i mam przeczucie że będę miała. Później maluch pójdzie do córki spać, mamy 3pokojowe mieszkanie, ale chcę zachować sypialnię i duży pokój. Także dzieciaki będą razem. Docelowo chcemy mieć 3dzieci, jeśli zdrowie pozwoli, no i chęci. Za kilka lat chce zacząć budowę domu,także się przeluźni wtedy. Termin mi wyliczyło ovu na 21 marca,ale urodze wcześniej, bo będę miała cc-pierwszą córkę też tak rodziłam. Pozdrawiam. Duzo zdrówka
Cześć! gratulacje, jesteś naszą 50 marcówką na liście termin na pierwszy dzien wiosny- chcesz cięcie czy masz jakieś wskazania medyczne? Ja też po cesarce
Indiana_dzika wrote:Witam chyba mogę już do was dołączyć termin kalendarzyk wyznaczył na 19 marca beta 11dpo 30 i 14dpo 167 Progesteron 36,77 . Jutro kolejna beta . 21 lipca wizyta to będzie 5t3d trochę za wcześnie pewnie nic nie zobaczę ale wyboru nie mam receptę muszę wziąć Pozdrawiam
Witaj gratulacje! ja jestem dzisiaj w połowie 6 tc (5 z hakiem) i już duzo widać na usg
Dołączam z dwoma kreseczkami. Jestem po transferze 1 zamrożonego zarodka. od 8dpt wychodzą mi dodatnie testy, w 10dpt zrobiłam bete i wyszła 178.2, dzisiaj ją powtórzyłam (mam nadzieje ze rośnie) muszę czekać do 16 na wyniki Niepokoi mnie ból podbrzusza, który mam od rana, może tak ma być nie wiem. I ogólnie jestem śpiąca, krzyż mnie boli, pojawił się trądzik na twarzy od kilku dni.
Super wieści! uadło się za pierwszym razem? Brzuch niestety boli zwłaszcza na początku, ale podobno trądzik to dobry objaw
sweetdaisy wrote:Opa,,nosicie swoje pociechy?? Ja ogólnie trochę się boje o fasolkę,znaczy się dziwnie mi bo ja w pierwszej ciąży przez pierwsze 3miesiaxe wymiotowalam cała dobę a teraz ból piersi ciągle chodzę siusiu,jestem strasznie senna ,wizytę mam 26.07 juz się nie mogę doczekać .A lat mam 27:)
Ja swojego roczniaka pół dnia mam na rękach, bo ma jakiś etap przytulaskowy teraz... Ale siłę mam, dobrze się czuję, to póki co noszę
emi87 wrote:witam wszystkie mamy teraz mogę do was dołączyć jestem na bierząco na tym forum ale z zapisem czekałam do wizyty w kraju, w którym mieszkam nie robią bety, ani żadnych takich ceregieli aż do ok 7 tyg...Madziellena coś o tym wie czekałam, czekałam, no i się doczekałam wczoraj po raz pierwszy widzieliśmy naszego małego króliczka z pięknie bijącym serduszkiem termin wyznaczono na 27 lutego 2018, więc prawie marzec Pozdrawiam ciepło i do usłyszenia :*
Śliiicznie, że już serduszko się pokazało gratulacje! dopisuję na pierwszą stronę notabene- mało w którym kraju robi się bete i usg ciąży tak często jak w PL
DZISIAJ MAGICZNA liczba 50 marcówek została przekroczona!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 13:09
Indiana_dzika, Natka94, Lilcia, Arga, Ania_1986 lubią tę wiadomość
-
Ufff nadrobiłam od wczoraj wpisy teraz mogę się pochwalić- po usg dzisiejszym już- serduszko puka ładnie co prawda sprzęt słaby, więc lekarka prosiła o pojawienie się znowu za tydzien żeby dobrze zmierzyć tempo bicia serca, ale jest i miga ładnie na ekranie monitora
Indiana_dzika, Natka94, Lilcia, Carolline, wiecznie, Klaudy lubią tę wiadomość
-
Marietta wrote:Ufff nadrobiłam od wczoraj wpisy teraz mogę się pochwalić- po usg dzisiejszym już- serduszko puka ładnie co prawda sprzęt słaby, więc lekarka prosiła o pojawienie się znowu za tydzien żeby dobrze zmierzyć tempo bicia serca, ale jest i miga ładnie na ekranie monitora
Dajesz mi nadzieje że może jednak coś tam zobaczę po 3 poronieniach w tym pustym jaju boje się zobaczyć duży i pusty pęcherzyk . Na serduszko się nie nastawiam narazie Fajnie że u ciebie już puka serduszko napewno daje to trochę ulgi i spokoju że z dzidzią ok GratulujeMarietta lubi tę wiadomość
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Miło się czyta Wasze wpisy o ślicznie bijących serduszkach.
Czytam na internecie, czy jest i dla mojego bąbelka jakaś nadzieja. te 10% szans zawsze jest. Niestety w czwartek nie mogę iść na usg, wypadł mi ważny wyjazd. Choć nie mogę podróżować, ale siła wyższa. Mam nadzieję że bąbelek to zniesie, a Jego serduszko zabije mocniej w poniedziałek -
Witam dziewczyny .
Mój dzidziuś również będzie marcowy, przewidywany termin porodu 02.03.2018
05.07 byłam na pierwszej wizycie (wg wyliczeń 5t 5d). Nie było widać jeszcze zarodka, a jedynie pęcherzyk , ale kolejna wizytę mam 19.07.2017 i mam nadzieję , że już wtedy zobaczę moją fasolkę
Bety jeszcze nie robiłam , planuje zrobić ją jutro.
Pozdrawiam serdecznie