Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_1986 wrote:Ja w poprzedniej ciąży miałam straszna zgage. Pomagało tylko mleko ale na chwilę i jeszcze tik taki jadłam tylko nie pamiętam czy na zgage czy na mdłości.
-
Ania_1986 wrote:Ja już czekam u lekarza . Przede mną 2 Panie chyba jajko zniose.
Będzie dobrze!!!musi być-nie ma innej opcji! oby szybko zleciało i czekamy na relacje
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Lilcia wrote:Dziewczyny ja też w sobotę dobrze się czułam i mdłości nie było, piersi też mniej bolały a dziś tragedia Nie wiem czy nie będę wymiotowała, choć cały czas się łudzę, że nie ...
zaczyna się 7 tydzień.
macie jakieś sposoby na te nudności, ja zauważam, że jak jem to mniejsze są, ale tylko na trochę. Jeść na okrągło nie mogę przecież...Lilcia lubi tę wiadomość
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
No i po badaniu. USG wykazało 5tygodniowa ciążę. Pęcherzyk 12.4mm z zarodeczkiem. Ale jest tez drugi pęcherzyk. Cos w nim jest białego ale nieokragle. Sam pęcherzyki tez nie jest okrągły i lekarz twierdzi ze to nie jest typowy pęcherzyki ciążowy, raczej jakiś śluz (śluz daje czarny obraz na usG?) 4 dni temu byłam na USG tez... I był jeden pęcherzyk bez zarodka.Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Odebrałam wyniki także Beta na 13dpt wynosi 596.3 rośnie ładnie i zrobiłam jeszcze Progesteron i wyszedł 17.65 Dzwoniłam dziś do lekarza i leki mam brać TaK jak brałam i za 2 tyg wizyta
29.06- Transfer
08.07- Beta 178.2
11.07- Beta 596.3 Progesteron 17.65
Lilcia, Marietta, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Hej :* Pare dni mnie nie bylo duzo pracy brak czasu na wszystko a w weekend praktycznie nie odpalilam laptopa
Witam nowe Ciezarowki Mam nadzieje ze u Was wszystko ok?
U mnie objawy ustopily nie czuje sie wogole w ciazy Nie moge sie juz doczekac 24 lipca wtedy pierwsze usg i obym ujrzala bijace serduszko
Milego wieczorku Kochane :* -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
W sobotę test pokazal dwie mocne kreski doslownie po sekundzie i z internetowych kalkulatorów wynika, że to 7 tydzień. Mega Nas to zaskoczyło, bo w styczniu 2016 miałam samoistne poronienie, a w tym roku w styczniu w 10 tygodniu ciąża obumarla i miałam lyzeczkowanie...
Przestaliśmy się starać, w sumie to i nie mogłam od razu i jakoś tak wychodziło, że narazie odpuscilismy temat dziecka, a tu szok!!
W sumie jeszcze przed zrobieniem testu domyślalam się, że chyba coś się dzieję, ale nie chciałam dopuścić tej myśli.
Z wizytą narazie się wstrzymuję, poczekam jeszcze z 1.5 tygodnia;)
Co do objawów to codzienne młodości i bolace piersi, ale da się przeżyć
Cieszę się, że trafiłam tu na forum, będzie raźniej;)
-
Cześć dziewczyny, ja tez dołączam do starszej gwardii rocznik84. Jesteśmy świeżo po wizycie, udało się posluchac serduszka ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 21:32
Ania_1986, madziallena, Arga, admiralka, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Dreamy_Girl wrote:Gratuluję! To musi być cudowne uczucie!
Ja też dziś byłam trochę nieplanowo u lekarza (prosił bym przyszła z wynikami) - wszystkie wyniki bardzo dobre. Zrobił mi usg. Marietta miałaś rację z tym pęcherzykiem ostatnio - albo źle go zrozumiałam, albo jakoś zagmatwał (to był pęcherzyk a nie zarodek). Pęcherzyk rośnie, dziś ma 16 mm, ale szukał zarodka i mówił, że albo jeszcze nie widać, albo jest maleńki ok. 2 mm przy samej ściance. I tak się strasznie nakręciłam pustym pęcherzykiem, że o niczym innym teraz nie mogę myśleć boję się. Kolejną wizytę mam 25go - chyba oszaleję. Myślicie, że to normalne? Niby w zeszłym tygodniu obstawiał, że to 4 tc.
Ogólnie poza tym dolegliwości wszystkie się utrzymują i mam zamiar myśleć pozytywnie, choć to trochę trudne.
Pusty pęcherzyk zdarza się naprawdę rzadko! Czekaj cierpliwie na zarodek, mnie w 4 tygodniu poprzedniej ciąży nawet pęcherzyka nie znaleźli i babeczka upierała się, że to pewnie pozamaciczna i trzeba jechac na IP usuwać jak najszybciej Na kolejnej wizycie już zobaczysz wszystko no może płci jeszcze nie poznasz, ale zarys człowieczka za 3 i pół tygodnia pewnie już będzie
kajax wrote:No i po badaniu. USG wykazało 5tygodniowa ciążę. Pęcherzyk 12.4mm z zarodeczkiem. Ale jest tez drugi pęcherzyk. Cos w nim jest białego ale nieokragle. Sam pęcherzyki tez nie jest okrągły i lekarz twierdzi ze to nie jest typowy pęcherzyki ciążowy, raczej jakiś śluz (śluz daje czarny obraz na usG?) 4 dni temu byłam na USG tez... I był jeden pęcherzyk bez zarodka.
Myślę, że śluz spokojnie może dać na usg czarny obraz- tak jak np torbiele wypełnione płynem lub krwią na usg są czarne, najprawdopodobiej jakiś płyn co do zarodka- super, po 4 dniach już na usg z samego pęcherzyka zarodek! za chwilę będzie
Liliip wrote:Cześć dziewczyny, ja tez dołączam do starszej gwardii rocznik84. Jesteśmy świeżo po wizycie, udało się posluchac serduszka ❤️
Przyjemny dźwięk gratulacje
juja00 wrote:Cześć dziewczyny!
W sobotę test pokazal dwie mocne kreski doslownie sekundzie i z internetowych kalkulatorów wynika, że to 7 tydzień. Mega Nas to zaskoczyło, bo w styczniu 2016 miałam samoistne poronienie, a w tym roku w styczniu w 10 tygodniu ciąża obumarla i miałam lyzeczkowanie...
Przestaliśmy się starać, w sumie to i nie mogłam od razu i jakoś tak wychodziło, że narazie odpuscilismy temat dziecka, a tu szok!!
W sumie jeszcze przed zrobieniem testu domyślalam się, że chyba coś się dzieję, ale nie chciałam dopuścić tej myśli.
Z wizytą narazie się wstrzymuję, poczekam jeszcze z 1.5 tygodnia;)
Co do objawów to codzienne młodości i bolace piersi, ale da się przeżyć
Cieszę się, że trafiłam tu na forum, będzie raźniej;)
Gratulacje!!! Fantastyczne wieści zwłaszcza po tym, co przeszłaś kciuki mocno zaciśnięte
-
Co do zaparć, owoce pestkowe (śliwki, gruszki) popić mlekiem
A pęcherzyki są tak różne jak my tutaj
Ja i Marietta jesteś my w podobnych terminach, ja ostatnio widziałam sam pęcherzyk raptem 5mm a Marietta już serduszko No nie ma sprawiedliwości06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Ja tez wymiotowalam cala dobre ,tragedia,w miedzy czasie jadłam gumę mambe i nimm 2 a i duuuzo coca coli pilam,pocieszalam się ze przynajmniej jestem pewna na 100%,że z dzidzia wszystko dobrze
A co do noszenia to dobrze ze nie jestem sama:)Trzymam kciuki za nas wszystkie,żebyśmy razem do końca do trwały! ! -
ja dziewczyny też noszę dziecko, mój synek waży teraz 14,5 kg, a ile czasami trzeba się z nim naszarpac jeśli cialo przyzwyczajone jest do takiego wysilku (a starszakow nie nosimy przeciez od dzisiaj), to nie ma to żadnego wplywu na dzidzie, tak powiedzial mi lekarz.
u mnie w poprzedniej ciąży na mdlosci pomagalo picie wody z cytryną, malymi porcjami.mega odswiezajace! wszystko co słodkie, potegowalo uczucie mdlosci. migdaly powodowaly u mnie wymioty :p
mnie dziś rano wróciła tkliwosc skutków i przywitaly mnie właśnie nue mdlosci, witaj ósmy tygodniu miłego dnia Wam życzę wszystkim!
Arga, Marietta lubią tę wiadomość