X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe ciężaróweczki i mocno gratuluje! <3

Moja wizyta w poniedziałek, już nie mogę się doczekać.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się po ciuchu z terminem 23.03 ;)

Marietta, Kasia.ke1, Ania_1986 lubią tę wiadomość

• Liliip Debiutantka

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nosze moje dwulatka 15kg plus.. :D
    Dziewczyny karmiące, chce powoli odstawić synka tylko boje się zapalenia piersi.. czy któraś odstawiła może na dniach, dobrze poszło? Karmie już tylko na noc ale bolą mnie piersi i czuje ze czas już zakończyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 09:50

p19u3e3kper76bod.png
    qb3c3e5ehadcy4z5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 14 miesięczną córkę ale czekam na samoodstawienie i mam nadzieje ze nastąpi w 2 trymestrze jak chwilowo zniknie mleczko :) czyli noszę 8,5 kg :) karmie 3x w dzień i 1x w nocy :)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliip wrote:
    Ja tez nosze moje dwulatka 15kg plus.. :D
    Dziewczyny karmiące, chce powoli odstawić synka tylko boje się zapalenia piersi.. czy któraś odstawiła może na dniach, dobrze poszło? Karmie już tylko na noc ale bolą mnie piersi i czuje ze czas już zakończyć.

Ja karmiąca- ale wciąż nie odstawiłam ;p to chyba trudniejsze niż mi się wydawało ;) lekarka sugerowała do 16 tc powoli odstawiać... w ciągu dnia też niestety zdarza mi się karmić, chociaż mój dopiero roczniak, domaga się mocno jeszcze :/

anka418 wrote:
    Hej witam się po ciuchu z terminem 23.03 ;)

Witamy Cię głośno ;) super że dołączyłaś, to pierwsza ciąża czy czeka na malucha jakieś rodzenstwo? dopisuję na listę ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Witamy Cię głośno ;) super że dołączyłaś, to pierwsza ciąża czy czeka na malucha jakieś rodzenstwo? dopisuję na listę ;)

Mam córkę 14 miesięczną :) staraliśmy się jakieś 10 miesiecy :)

Marietta lubi tę wiadomość

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to jednak jesteście szczęściary :) jak tak czytam, to większość ma dość młode rodzeństwo dla nowych maluszków, a u mnie wyjdzie 8 lat różnicy :/

Ja już nie pamiętam, jak się karmi piersią :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 10:30

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Wy to jednak jesteście szczęściary :) jak tak czytam, to większość ma dość młode rodzeństwo dla nowych maluszków, a u mnie wyjdzie 8 lat różnicy :/

Witaj w klubie☺.Mój syn w październiku skończy 8 lat! Róźnica będzie ogromna.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie również mdłości męczą, ale zauważyłam że jedzenie często, a mało daje dobre efekty. Bo jeśli jestem głodna lub przejedzona to najgorzej.

p19udqk3nchjnfls.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja swoje USG przełożyłam na poniedziałek. Dłużej będę w niewiadomej. W piątek czeka mnie 6 godzinna podróż, a wiozę tylko papiery do wglądu... uczelnia nie może zrozumieć mojego problemu. Nie wiem co robić, czy zrezygnować ze studiów, czy w tak ciężkim stanie jechać... Skazana jestem na pociąg, mąż nie ma możliwości mnie zawieźć. TRAGEDIA. a nie czuję się na siłach, aby tyle jechać :( boli mnie podbrzusze, jadę na nospie.
    TRAAAGEEEDIA :(

60wzjk3.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się martwić słabym przyrostem bety. W poniedziałek 1798.79 a dziś tylko 2480.58. A na początku tak ładnie szło. Progesteron też mi spadł do 13.30. Zobaczymy co mi jutro powie ginekolog.

age.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:

U mnie bedzie 9.5 i 4.5. A roczniki co 5 lat 2008, 2013 i 2018

88c53e3k19nfhznr.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Zaczynam się martwić słabym przyrostem bety. W poniedziałek 1798.79 a dziś tylko 2480.58. A na początku tak ładnie szło. Progesteron też mi spadł do 13.30. Zobaczymy co mi jutro powie ginekolog.

Wydaje mi sie ze nie masz powodow do zmartwien. Beta szybko rosnie tylko na poczatku. Potem zwalnia

Marietta lubi tę wiadomość

88c53e3k19nfhznr.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej dziewczyny! Ja swoje USG przełożyłam na poniedziałek. Dłużej będę w niewiadomej. W piątek czeka mnie 6 godzinna podróż, a wiozę tylko papiery do wglądu... uczelnia nie może zrozumieć mojego problemu. Nie wiem co robić, czy zrezygnować ze studiów, czy w tak ciężkim stanie jechać... Skazana jestem na pociąg, mąż nie ma możliwości mnie zawieźć. TRAGEDIA. a nie czuję się na siłach, aby tyle jechać :( boli mnie podbrzusze, jadę na nospie.

Biedna. Ja nie wiem jak można być tak nieczulym dla ciężarnej. Mam nadzieję że spokojnie przeżyjesz podróż.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam od lekarza. Wczoraj miałam lekkie plamienia. Codziennie boli mnie dość mocno brzuch. Ostatnio odkurzyłam tylko dywan i tak mnie zaczął boleć, że masakra. Strasznie się wystraszyłam. Ale na szczęście z maleństwem wszystko ok. Widziałam dziś bijące serduszko <3 Boże jakie to piękne! Niesamowite! Dzisiaj już oficjalnie mogę powiedzieć, że maleństwo jest i się ładnie rozwija. Mój termin to 8 marzec :D Taki mały prezencik na Dzień Kobiet?
    Oprócz bóli to mam też lekko powiększony jajnik,, ale to nic groźnego. Lekarz powiedział, że na początku ciąży może tak to wyglądać. Natomiast kategorycznie kazał odpoczywać i darować sobie na razie wszelkie aktywności :( Mam zwolnienie do 9 sierpnia. Wtedy też mam kolejną wizytę, no chyba, że coś będzie się działo, to mam dzwonić. Ale uspakajał i mówił, że jak będę odpoczywała i dbała o siebie to nie powinno być kłopotów. Po prostu muszę przeczekać ten okres jakoś a może za miesiąc bóle znikną.

Natka94, Ania_1986, Marietta lubią tę wiadomość

aohx3e3.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    żartujesz co to za uczelnia? wyslij im poleconym i każ przechować dopóki nie bedziesz mogła odebrać, powiedz ze masz zakaz podróżowania od lekarza ze względu na zagrozona ciążę

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    żartujesz co to za uczelnia? wyslij im poleconym i każ przechować dopóki nie bedziesz mogła odebrać, powiedz ze masz zakaz podróżowania od lekarza ze względu na zagrozona ciążę

Kochana warszawa, kazali kontaktować mi się z komisją rekrutacyjna... ale nigdzie nie ma do nich kontaktu, nic... zlewają mnie

60wzjk3.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:

U mnie prawie 9 będzie jak urodze :) Sporo ale synek domaga sie rodzeństwa :)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Kochana warszawa, kazali kontaktować mi się z komisją rekrutacyjna... ale nigdzie nie ma do nich kontaktu, nic... zlewają mnie

Kurcze ja bym chyba nie jechała jednak. Wiem jak się sama czuję. Ktoś powie, że to tylko bóle brzucha, ale mi lekarz absolutnie zabronił jakkolwiek się męczyć. Przejdę parę kroków i już mnie boli. Nie warto ryzykować, może lepiej dmuchać na zimne.

aohx3e3.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka absolutnie nie powinnaś nigdzie jechać skoro tak źle się czujesz ! Napewno opisałaś im dokładnie swoją sytuację? Aż nie chce mi się wierzyć, że nic ich to nie obeszło i stwierdzili, że masz jechać w takim stanie. Skoro dokumenty są tylko do wglądu to wyślij je kurierem, a potem niech je odeślą, nawet na Twój koszt, to i tak będzie mniej niż koszta podróży... A jaki stres i niepotrzebne cierpienie :(

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ