X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Konami Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    U mnie po jednym trochę zbyt małym przyroście bety, też zdecydowałam się już nie sprawdzać ponownie. Za dużo nerwów, a na tym etapie poza braniem duphastonu (biorę) to i tak nic więcej przecież nie zrobię.

Mi doktorka powiedziała, że teraz to już natura działa i my nic nie zrobiły. Zresztą w listopadzie miałam hcg w przedziałach, rosła dobrze, a i tak był klops...

Też mam nadzieję, że się uspokoję jak zobaczę serducho :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 07:26

2nn39jcgek0p6mpx.png

11.2016 [8 tc] - puste jajo plodowe, 06.2017 [5 tc] - cb
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
    One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam dwa sny, który zwiastował narodziny chłopca :D

Szczerze, jest mi to bez różnicy jaka będzie płeć. Fajnie byłoby czesać małą laleczkę, ale i równie dobrze pokopać piłkę z łobuziakiem :P

Mimo wszystko, będę chciała wiedzieć, kto zamieszkuje u mnie w brzuszku. To będzie moje pierwsze dzieciątko i kwestia wyprawki to dla mnie czarna magia. Zresztą... już teraz bym zaczynała chodzić po sklepach, ale mam świadomość, że to zdecydowanie za szybko. Jednak euforia już jest ;p

Co do kwestii pokoju, maleństwo raczej wolałabym mieć przy sobie w początkowym etapie, a co będzie dalej? Nie wiem. Pokój wolny jest :P

• Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na razie będziemy się gnieździć z maluszkiem w sypialni, bo mamy małe mieszkanko, planujemy zakup większego za jakieś dwa lata :)

Dziś rano kłuło mnie jak szpilką w macicy w drodze do pracy więc chyba coś tam się dzieje, pewnie się rozciąga. jak o tym myślę, to nie mogę uwierzyć, że już niedługo będę mieć taki wielki brzuch (i gdzie to się wszytsko zmieści ?!?!? :) ).

A propos czego używacie na rozstępy? I czy macie? Ja myślę, że na 99 % będę mieć, bo niestety już jestem posiadaczką rozstępów z okresu dojrzewania (byłam dość pokaźnym grubaskiem i mam je na rękach, udach, piersiach - ale na brzuchu jeszcze nie ma). Kupiłam Pharmaceris Mama care na rostępy i się smaruje :)
    Choć pewnie nic to nie da :(

Może macie jakies sprawdzone sposoby? Ostatnio koleżanka mi mówiła, że nacierała się oliwą z oliwek (taką normalną extra virgin) :D :O ale nie wiem ...

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    To wy takie młode? Tylko ja na "stare lata" wzięłam się za robienie dzieci?
    Na stare lata, to chyba ja

Ania_1986 lubi tę wiadomość

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rozstępy póki co nie używam niczego. Ze wszystkim czekam na serduszko. :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jak to nie ciaza to ja nie wiem, wczoraj sie prawie poplakalam w aptece, jak sie okazalo, ze nie doszla recepta na psie leki, ktora wet mial przefaksowac w piatek. Glos mi sie lekko zalamal :D
    A dzis zobaczylam cien kreseczki na tescie, albo sobie wkrecam dalej :D U mnie na razie jest jeszcze dzien przed spodziewanym okresem takze, jakby nie bylo wczesnie. Ogolnie zgaga od tygodnia, lekkie mdlosci i zmiany w piersiach mowia mi, ze jestem w ciazy, a testy, ktorych juz tuzin zrobilam w ciagu ostatniego tygodnia (jakby to powiedziec, jestem dosc niecierpliwa :D) byly dotychczas negatywne. Wczoraj kupilam early pregnancy detection test i dzis rano dopatrzylam sie bladziusienkiej kreseczki, zobaczymy jak to bedzie jutro.

Jesli wszystko sie potwierdzi to termin wg ovu bedzie na 21.03 a wg. norweskich obliczen na 24.03.i tego sie bede trzymala. Mala przenosilam 13 dni od dobrze wyliczonego terminu, wiec w sumie to moze powinnam sie na kwiecien zapisywac :D

Nataliens co do pracy, u nas mowi sie, ze ciaza to nie choroba i w pierwszej chodzilam do pracy do 4 tygodni przed terminem porodu. Wzielam tydzien urlopu a 3 tygodnie sa u nas obowiazkowe. Dobrze sie w miare czulam a w pracy bylo mi dobrze, bo zajmowalam sie czyms innym niz moimi rozchwianymi hormonami i bolami tu i tam. Tez jestem prawnikiem, choc pracuje jako radca prawny w urzedzie.

Cala ciaze tez staralam sie chodzic duzo i za cel mialam 8 km srednio dziennie do polowy/konca drugiego trymestru a potem zmniejszylam na 5 km juz do konca. Uwazam, ze to pomaga byc w formie, takze jak nie jest to ciaza zagrozona to 4-6 km jest super sprawa do utrzymania dobrej formy fizycznej.
    Co do plci to na stowe chce wiedziec.

Co do pokoju to ja mam nadzieje, ze mloda od nas z sypialni wykwaterujemy do siebie do czasu pojawienia sie drugiego malucha a pokoj dla dzidzi zrobi sie za jakies 2-3 lata.

Zazdroszcze tym, ktorych maluchy spia cale noce od malego, ja jeszcze luksusu przespania calej nocy nie uswiadczylam, nie mowiac juz o tym, ze ostatnia noc to byly pobudki co jakies pol godziny, przez katar mlodej, moze drugie mnie rozpiesci kto wie.
    A i ja sie dolaczam do grona starych. Rocznik '82.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 08:58

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    A my na razie będziemy się gnieździć z maluszkiem w sypialni, bo mamy małe mieszkanko, planujemy zakup większego za jakieś dwa lata :)

Dziś rano kłuło mnie jak szpilką w macicy w drodze do pracy więc chyba coś tam się dzieje, pewnie się rozciąga. jak o tym myślę, to nie mogę uwierzyć, że już niedługo będę mieć taki wielki brzuch (i gdzie to się wszytsko zmieści ?!?!? :) ).

A propos czego używacie na rozstępy? I czy macie? Ja myślę, że na 99 % będę mieć, bo niestety już jestem posiadaczką rozstępów z okresu dojrzewania (byłam dość pokaźnym grubaskiem i mam je na rękach, udach, piersiach - ale na brzuchu jeszcze nie ma). Kupiłam Pharmaceris Mama care na rostępy i się smaruje :)
    Choć pewnie nic to nie da :(

Może macie jakies sprawdzone sposoby? Ostatnio koleżanka mi mówiła, że nacierała się oliwą z oliwek (taką normalną extra virgin) :D :O ale nie wiem ...

ja w poprzedniej ciąży używałam kremu Mustela, drogi ale wydajny i faktycznie nic mi się nie pojawiło, a mam ogromne skłonności do rozstępów. można go używać od 2giego trymestru. teraz stosuję olej z migdałów ale ja wszelkich oliwek nie trawię, więc nie mogę się doczekać, kiedy w końcu przejdę na kremy.
    dziewczyny ja na kolejne usg muszę czekać do 29 lipca, chyba oszaleję :( co prawda widziałam już serduszko, ale mega się stresuję :( chyba jak wszyscy

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Szczerze, jest mi to bez różnicy jaka będzie płeć. Fajnie byłoby czesać małą laleczkę, ale i równie dobrze pokopać piłkę z łobuziakiem :P

Ja mam córkę, która jest małym łobuzem lubiącym grać w piłkę ;-) czesać się nie daje więc nie ma co się nastawić na stereotypy ;-)

Carolline, Kazio14 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Jak ja tak czytam was z tymi zdaniami dzieci w pokoju rodziców, normowaniu sie spania.... To dziekuje bogu ze mój syn spał od urodzenia cale noce, pierwsze 5 miesięcy i nas w sypialni, a później w swoim pokoju i CctV( bo niania elektroniczna raczej nie mozna tego nazwać) xD i od urodzenia na brzuchu drzemal i spal. A teraz zobaczymy jak bedzie. Maz chce córkę, ja chce syna, chlopaki grzeczniejsze:D

Wiesz moja też od początku spała jak zabita praktycznie całe noce. A swój pokój miałaby wcześniej ale przeprowadziliśmy się dopiero jak miała 8 miesięcy. Ale to że ona ma dobry sen to nie znaczy że teraz będzie tak samo. Wolę założyć że będzie się budzić w nocy i się pozytywnie zaskoczyć niż założyć że będzie tak jak z córką a potem się rozczarować :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja mam córkę, która jest małym łobuzem lubiącym grać w piłkę ;-) czesać się nie daje więc nie ma co się nastawić na stereotypy ;-)
    U mnie to samo :) łącznie z czesaniem :) i wieczniente siniaki na nogach, które komponują się z sukienkami :P

Arga lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam synka i nie pogniewam się na córkę tym razem :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

Nie nastawiam się na stereotypy tylko tak sobie z wizualizowałam. Chodziło mi głównie o fakt, że nie jest dla mnie ważna płeć :)

A dzieci wiadomo, każdy ma inny charakter. To całkowicie normalne.

• Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Na rozstępy póki co nie używam niczego. Ze wszystkim czekam na serduszko. :)
    Ja podobnie, ze wszystkim czekam aż zobaczę i usłyszę serduszko <3
    Między naszymi Maleństwami jest tylko jeden dzień różnicy :) Kiedy idziesz na USG? (przepraszam jeśli już pisałaś i przeoczyłam).

p19us65g7l1efcda.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    mnie najbardziej stresuje ustepujacy ból piersi, to był u mnie pierwszy pbjaw poronienia, ale przecież nie można co tydzień na usg latac :(

ja w poprzedniej, niestety nie utrzymanej ciąży, autentycznie byłam w pierwszych 9 tygodniach co tydzień na USG. Żeby nie było, lekarz mi kazał tak przychodzić...

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam roczną córkę, ktróa ma loki prawie do łopatek-wyglądają ślicznie,ale dużo z nimi roboty-czesanie 2razy dziennie, problem ze spłukaniem ale i tak ich nie obetnę,bo wyglądają cudnie :) dlatego bym chciała drugą córeczkę, jak dobrze pójdzie różnica wieku będzie rok i 8mcy. Strasznie mnie głowa dziś boli,wzięłam paracetamol. Do tego mała dokucza,bo jej zęby wychodzą. W pierwszej ciąży testy mi zaczęły wychodzić dopiero 2 tyg po terminie @. Teraz w 12dpo test wyraźny. Może faktycznie bliźniaki tak jak mi się sniło? :)

Marietta lubi tę wiadomość

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    ja w poprzedniej, niestety nie utrzymanej ciąży, autentycznie byłam w pierwszych 9 tygodniach co tydzień na USG. Żeby nie było, lekarz mi kazał tak przychodzić...

Ja sama na własną rękę chodzę co tydzień... :( Chciałabym trafić na lekarza, który postawiłby mnie w jasnej sytuacji i abym czuła, że zna się i chce się mną zająć. a tak to traktują człowieka jak worek na kartofle

60wzjk3.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chyba mogę już do was dołączyć termin kalendarzyk wyznaczył na 19 marca :) beta 11dpo 30 i 14dpo 167 Progesteron 36,77 . Jutro kolejna beta . 21 lipca wizyta to będzie 5t3d trochę za wcześnie pewnie nic nie zobaczę ale wyboru nie mam receptę muszę wziąć :) Pozdrawiam

wiecznie lubi tę wiadomość

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny mam za wysokie TSH 5.70 a dla ciężarnych norma to 2.5. Biorę euthyrox 25 to chyba mało. Mam nadzieję że ginekolog mi przepisz większą dawkę bo zanim się dostanę do endokrynologa to zakwitne.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Asia91 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Dołączam z dwoma kreseczkami. Jestem po transferze 1 zamrożonego zarodka. od 8dpt wychodzą mi dodatnie testy, w 10dpt zrobiłam bete i wyszła 178.2, dzisiaj ją powtórzyłam (mam nadzieje ze rośnie) muszę czekać do 16 na wyniki :) Niepokoi mnie ból podbrzusza, który mam od rana, może tak ma być nie wiem. I ogólnie jestem śpiąca, krzyż mnie boli, pojawił się trądzik na twarzy od kilku dni.

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necik odezwij się jak po wczorajszej wizycie!!??

Ale nas już tutaj dużo :-)

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ