X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Konami Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    U mnie po jednym trochę zbyt małym przyroście bety, też zdecydowałam się już nie sprawdzać ponownie. Za dużo nerwów, a na tym etapie poza braniem duphastonu (biorę) to i tak nic więcej przecież nie zrobię.

Mi doktorka powiedziała, że teraz to już natura działa i my nic nie zrobiły. Zresztą w listopadzie miałam hcg w przedziałach, rosła dobrze, a i tak był klops...

Też mam nadzieję, że się uspokoję jak zobaczę serducho :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 07:26

2nn39jcgek0p6mpx.png

11.2016 [8 tc] - puste jajo plodowe, 06.2017 [5 tc] - cb
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
    One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam dwa sny, który zwiastował narodziny chłopca :D

Szczerze, jest mi to bez różnicy jaka będzie płeć. Fajnie byłoby czesać małą laleczkę, ale i równie dobrze pokopać piłkę z łobuziakiem :P

Mimo wszystko, będę chciała wiedzieć, kto zamieszkuje u mnie w brzuszku. To będzie moje pierwsze dzieciątko i kwestia wyprawki to dla mnie czarna magia. Zresztą... już teraz bym zaczynała chodzić po sklepach, ale mam świadomość, że to zdecydowanie za szybko. Jednak euforia już jest ;p

Co do kwestii pokoju, maleństwo raczej wolałabym mieć przy sobie w początkowym etapie, a co będzie dalej? Nie wiem. Pokój wolny jest :P

• Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na razie będziemy się gnieździć z maluszkiem w sypialni, bo mamy małe mieszkanko, planujemy zakup większego za jakieś dwa lata :)

Dziś rano kłuło mnie jak szpilką w macicy w drodze do pracy więc chyba coś tam się dzieje, pewnie się rozciąga. jak o tym myślę, to nie mogę uwierzyć, że już niedługo będę mieć taki wielki brzuch (i gdzie to się wszytsko zmieści ?!?!? :) ).

A propos czego używacie na rozstępy? I czy macie? Ja myślę, że na 99 % będę mieć, bo niestety już jestem posiadaczką rozstępów z okresu dojrzewania (byłam dość pokaźnym grubaskiem i mam je na rękach, udach, piersiach - ale na brzuchu jeszcze nie ma). Kupiłam Pharmaceris Mama care na rostępy i się smaruje :)
    Choć pewnie nic to nie da :(

Może macie jakies sprawdzone sposoby? Ostatnio koleżanka mi mówiła, że nacierała się oliwą z oliwek (taką normalną extra virgin) :D :O ale nie wiem ...

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    To wy takie młode? Tylko ja na "stare lata" wzięłam się za robienie dzieci?
    Na stare lata, to chyba ja

Ania_1986 lubi tę wiadomość

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rozstępy póki co nie używam niczego. Ze wszystkim czekam na serduszko. :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jak to nie ciaza to ja nie wiem, wczoraj sie prawie poplakalam w aptece, jak sie okazalo, ze nie doszla recepta na psie leki, ktora wet mial przefaksowac w piatek. Glos mi sie lekko zalamal :D
    A dzis zobaczylam cien kreseczki na tescie, albo sobie wkrecam dalej :D U mnie na razie jest jeszcze dzien przed spodziewanym okresem takze, jakby nie bylo wczesnie. Ogolnie zgaga od tygodnia, lekkie mdlosci i zmiany w piersiach mowia mi, ze jestem w ciazy, a testy, ktorych juz tuzin zrobilam w ciagu ostatniego tygodnia (jakby to powiedziec, jestem dosc niecierpliwa :D) byly dotychczas negatywne. Wczoraj kupilam early pregnancy detection test i dzis rano dopatrzylam sie bladziusienkiej kreseczki, zobaczymy jak to bedzie jutro.

Jesli wszystko sie potwierdzi to termin wg ovu bedzie na 21.03 a wg. norweskich obliczen na 24.03.i tego sie bede trzymala. Mala przenosilam 13 dni od dobrze wyliczonego terminu, wiec w sumie to moze powinnam sie na kwiecien zapisywac :D

Nataliens co do pracy, u nas mowi sie, ze ciaza to nie choroba i w pierwszej chodzilam do pracy do 4 tygodni przed terminem porodu. Wzielam tydzien urlopu a 3 tygodnie sa u nas obowiazkowe. Dobrze sie w miare czulam a w pracy bylo mi dobrze, bo zajmowalam sie czyms innym niz moimi rozchwianymi hormonami i bolami tu i tam. Tez jestem prawnikiem, choc pracuje jako radca prawny w urzedzie.

Cala ciaze tez staralam sie chodzic duzo i za cel mialam 8 km srednio dziennie do polowy/konca drugiego trymestru a potem zmniejszylam na 5 km juz do konca. Uwazam, ze to pomaga byc w formie, takze jak nie jest to ciaza zagrozona to 4-6 km jest super sprawa do utrzymania dobrej formy fizycznej.
    Co do plci to na stowe chce wiedziec.

Co do pokoju to ja mam nadzieje, ze mloda od nas z sypialni wykwaterujemy do siebie do czasu pojawienia sie drugiego malucha a pokoj dla dzidzi zrobi sie za jakies 2-3 lata.

Zazdroszcze tym, ktorych maluchy spia cale noce od malego, ja jeszcze luksusu przespania calej nocy nie uswiadczylam, nie mowiac juz o tym, ze ostatnia noc to byly pobudki co jakies pol godziny, przez katar mlodej, moze drugie mnie rozpiesci kto wie.
    A i ja sie dolaczam do grona starych. Rocznik '82.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 08:58

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    A my na razie będziemy się gnieździć z maluszkiem w sypialni, bo mamy małe mieszkanko, planujemy zakup większego za jakieś dwa lata :)

Dziś rano kłuło mnie jak szpilką w macicy w drodze do pracy więc chyba coś tam się dzieje, pewnie się rozciąga. jak o tym myślę, to nie mogę uwierzyć, że już niedługo będę mieć taki wielki brzuch (i gdzie to się wszytsko zmieści ?!?!? :) ).

A propos czego używacie na rozstępy? I czy macie? Ja myślę, że na 99 % będę mieć, bo niestety już jestem posiadaczką rozstępów z okresu dojrzewania (byłam dość pokaźnym grubaskiem i mam je na rękach, udach, piersiach - ale na brzuchu jeszcze nie ma). Kupiłam Pharmaceris Mama care na rostępy i się smaruje :)
    Choć pewnie nic to nie da :(

Może macie jakies sprawdzone sposoby? Ostatnio koleżanka mi mówiła, że nacierała się oliwą z oliwek (taką normalną extra virgin) :D :O ale nie wiem ...

ja w poprzedniej ciąży używałam kremu Mustela, drogi ale wydajny i faktycznie nic mi się nie pojawiło, a mam ogromne skłonności do rozstępów. można go używać od 2giego trymestru. teraz stosuję olej z migdałów ale ja wszelkich oliwek nie trawię, więc nie mogę się doczekać, kiedy w końcu przejdę na kremy.
    dziewczyny ja na kolejne usg muszę czekać do 29 lipca, chyba oszaleję :( co prawda widziałam już serduszko, ale mega się stresuję :( chyba jak wszyscy

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Szczerze, jest mi to bez różnicy jaka będzie płeć. Fajnie byłoby czesać małą laleczkę, ale i równie dobrze pokopać piłkę z łobuziakiem :P

Ja mam córkę, która jest małym łobuzem lubiącym grać w piłkę ;-) czesać się nie daje więc nie ma co się nastawić na stereotypy ;-)

Carolline, Kazio14 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Jak ja tak czytam was z tymi zdaniami dzieci w pokoju rodziców, normowaniu sie spania.... To dziekuje bogu ze mój syn spał od urodzenia cale noce, pierwsze 5 miesięcy i nas w sypialni, a później w swoim pokoju i CctV( bo niania elektroniczna raczej nie mozna tego nazwać) xD i od urodzenia na brzuchu drzemal i spal. A teraz zobaczymy jak bedzie. Maz chce córkę, ja chce syna, chlopaki grzeczniejsze:D

Wiesz moja też od początku spała jak zabita praktycznie całe noce. A swój pokój miałaby wcześniej ale przeprowadziliśmy się dopiero jak miała 8 miesięcy. Ale to że ona ma dobry sen to nie znaczy że teraz będzie tak samo. Wolę założyć że będzie się budzić w nocy i się pozytywnie zaskoczyć niż założyć że będzie tak jak z córką a potem się rozczarować :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja mam córkę, która jest małym łobuzem lubiącym grać w piłkę ;-) czesać się nie daje więc nie ma co się nastawić na stereotypy ;-)
    U mnie to samo :) łącznie z czesaniem :) i wieczniente siniaki na nogach, które komponują się z sukienkami :P

Arga lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam synka i nie pogniewam się na córkę tym razem :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

Nie nastawiam się na stereotypy tylko tak sobie z wizualizowałam. Chodziło mi głównie o fakt, że nie jest dla mnie ważna płeć :)

A dzieci wiadomo, każdy ma inny charakter. To całkowicie normalne.

• Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Na rozstępy póki co nie używam niczego. Ze wszystkim czekam na serduszko. :)
    Ja podobnie, ze wszystkim czekam aż zobaczę i usłyszę serduszko <3
    Między naszymi Maleństwami jest tylko jeden dzień różnicy :) Kiedy idziesz na USG? (przepraszam jeśli już pisałaś i przeoczyłam).

p19us65g7l1efcda.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    mnie najbardziej stresuje ustepujacy ból piersi, to był u mnie pierwszy pbjaw poronienia, ale przecież nie można co tydzień na usg latac :(

ja w poprzedniej, niestety nie utrzymanej ciąży, autentycznie byłam w pierwszych 9 tygodniach co tydzień na USG. Żeby nie było, lekarz mi kazał tak przychodzić...

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam roczną córkę, ktróa ma loki prawie do łopatek-wyglądają ślicznie,ale dużo z nimi roboty-czesanie 2razy dziennie, problem ze spłukaniem ale i tak ich nie obetnę,bo wyglądają cudnie :) dlatego bym chciała drugą córeczkę, jak dobrze pójdzie różnica wieku będzie rok i 8mcy. Strasznie mnie głowa dziś boli,wzięłam paracetamol. Do tego mała dokucza,bo jej zęby wychodzą. W pierwszej ciąży testy mi zaczęły wychodzić dopiero 2 tyg po terminie @. Teraz w 12dpo test wyraźny. Może faktycznie bliźniaki tak jak mi się sniło? :)

Marietta lubi tę wiadomość

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    ja w poprzedniej, niestety nie utrzymanej ciąży, autentycznie byłam w pierwszych 9 tygodniach co tydzień na USG. Żeby nie było, lekarz mi kazał tak przychodzić...

Ja sama na własną rękę chodzę co tydzień... :( Chciałabym trafić na lekarza, który postawiłby mnie w jasnej sytuacji i abym czuła, że zna się i chce się mną zająć. a tak to traktują człowieka jak worek na kartofle

60wzjk3.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chyba mogę już do was dołączyć termin kalendarzyk wyznaczył na 19 marca :) beta 11dpo 30 i 14dpo 167 Progesteron 36,77 . Jutro kolejna beta . 21 lipca wizyta to będzie 5t3d trochę za wcześnie pewnie nic nie zobaczę ale wyboru nie mam receptę muszę wziąć :) Pozdrawiam

wiecznie lubi tę wiadomość

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny mam za wysokie TSH 5.70 a dla ciężarnych norma to 2.5. Biorę euthyrox 25 to chyba mało. Mam nadzieję że ginekolog mi przepisz większą dawkę bo zanim się dostanę do endokrynologa to zakwitne.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Asia91 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Dołączam z dwoma kreseczkami. Jestem po transferze 1 zamrożonego zarodka. od 8dpt wychodzą mi dodatnie testy, w 10dpt zrobiłam bete i wyszła 178.2, dzisiaj ją powtórzyłam (mam nadzieje ze rośnie) muszę czekać do 16 na wyniki :) Niepokoi mnie ból podbrzusza, który mam od rana, może tak ma być nie wiem. I ogólnie jestem śpiąca, krzyż mnie boli, pojawił się trądzik na twarzy od kilku dni.

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necik odezwij się jak po wczorajszej wizycie!!??

Ale nas już tutaj dużo :-)

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ