WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LEPIEJ IDŹ, NIE ZASZKODZI

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    fortitudo a tonie zmiany hormonalne???

Chciałabym żeby to były po prostu zmiany hormonalne, które ustąpią po porodzie.. Ale skoro lekarze rozkładają ręce, bo nie wiedzą co to jest to przestałam się łudzić..

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mimo duphastonu i magnezu często czuję ból w podbrzuszu, w ciągu dnia nie jest to takie silne, ale się zdarza. Najgorzej jest na wieczór, bo się nasila i boli tak, że nie da się nie zauważyć. Przy czym nie jest to taki ból budzący niepokój. Po prostu czuję, że boli. Nie wiem jak to jaśniej wyjasnić... Zastanawiam się, czy to już macica pracuje ćwicząc przed porodem?

Poza tym, bebol już jest tak ogromny, że ludzie mnie pytają czy spodziewam się bliźniąt albo kiedy rozwiązanie (myślą, że to już tuż tuż, a to jednak jeszcze troszkę czasu do marca mamy!). Schylanie to mordęga, ale czasem niestety jest konieczne... Najgorsze to jest wstawanie z łóżka czy to po siedzeniu, czy po leżeniu, biodra ogromnie bolą, ale uspokajam się faktem, że to organizm do porodu się szykuje i takie uroki ciąży:D

Wzięliśmy się z Mężem za wyprawkę dla dzidzi i większość rzeczy udało nam się zamówić. Wózek na szczęście moja mama sprezentowała, więc najdroższy element wyprawki mieliśmy z głowy. Udało nam się znaleźć na allegro nasz wózek 2w1 skompletowany z fotelikiem mai-cosi w bardzo korzystnej cenie i przesyłką za darmo- także polecam się rozejrzeć również tam, bo czas reazlizacji też mają szybszy niż u nas w stacjonarnym sklepie.

Dziewczyny! Trzymajcie się tam! Starajcie się jak najmniej stresu doświadczać (bo dzidzia przeżywa wszystko z Wami) i duuuużo odpoczywajcie! Trzymam za Was kciuki!za nas wszystkie, abyśmy zdrowe dzieciaczki urodziły;D

Cabank84, gaga_32, El*a, pippi lubią tę wiadomość

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie strzelają kolana, lekarz stwierdził, że to niedobór kwasu hialuronowego (dziecko zabiera co mu potrzebne a widocznie za mało go w mojej diecie) i można wstrzyknąć bezpośrednio do kolan, nie zdecydowałam się :) U Ciebie widać problem poważniejszy, rozważ cięcie cesarskie, ja przy bólach krzyżowych przy porodzie mocno dostałam w kość w plecy, jeśli masz mieć potem problemy z kręgosłupem chyba nie warto ryzykować.

Ja dzisiaj dostanę łóżeczko, wózek ma początku lutego powinien dojechać. Teraz tylko wytrwać w dwupaku do dostawy wózka :) Resztę już mam, czekam na bobcia teraz :)

ZAneczka, El*a, pippi lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wam też puchną ręce? Ja musiałam zdjąć obrączkę i pierścionki bo mocno puchną palce...

ZAneczka lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ręce tylko trochę puchną. Tragedii nie ma i nie widzę jeszcze potrzeby ściągać obraczke.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic jeszcze nie puchnie, ale gin na każdej wizycie łapie mnie za łydki i pokazuje, że puchną, chociaż ja zawsze tak miałam i nie odczuwam tego jako puchnięcie.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mnie na szczęście nic nie puchnie ale za to w nocy znów pojawił mi się zespół niespokojnych nóg, co jest tragiczne bo nie mogę spać. Ze zgagą sobie radzę, mleko pomaga. Brzuchol mam już duży i mała zauważyłam że zaczyna się już powoli przeciągać a mało co szaleć. Chyba się już ustawia bo pupę ma po prawej stronie wyżej a glowa z lewej w dole. Tak że pewnie położenie będzie glowkowe. Wczoraj odwołali mi wizytę 3 usg bo lekarz ma urlop.... tylko szkoda że nie zadzwonili wcześniej i siedziałam jak debilka ponad pół godziny! A więc dopiero za tydzień się dowiem co tam u Zosi. Pozdrawiam wszystkie mamy! I trzymać się w dwupaku do terminu!

karakorum, ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zaczynam puchnąć, dziś decyzja ściągnięcia pierścionka i obrączki. Puchną mi też stopy i łydki, czuję to po butach...
    mała_ruda faktycznie powinnaś przejść się do ortopedy, bo z kręgosłupem podczas porodu to nie ma żartów.

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie puchnie jedna dłoń (ale to od samego początku ciąży) i do tego zaczęły stopy (odczuwam w butach zimowych).

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do puchnięcia to już na Świętach zauważyłam, ze obrączkę ledwo wciskam i ściągam z palca, dlatego noszę się jak Frodo- pierścienie na szyi;D Stopy i nogi nie czuję, żeby mi puchły, na twarzy trochę mi wyszły pampuchy, chociaż Mężu twierdzi, że nic nie widać.
    Dziewczyny, a macie jakieś pajączki na łydkach? Mijakoś w 4-5 miesiącu zaczeły się pokazywać. Pytałam lekarza, stwierdził, ze dopóki żylaki mi nie wyjdą na łydkach i udach, to nie mam czym się niepokoić. Poradził mi żeby masowac nogi od dołu, do góry, że to niby pomaga na przepływ krwi w czasie ciąży.

• El*a Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo, nie pamiętam jak te twoje plamy wyglądają, nie jest to przypadkiem tzw ostuda ciążowa? (Choć to pewnie by ci gin powiedział). Ale jeśli dermatolog itd wykluczyli ciążowe choroby skóry (a te sa czasem niefajne), to tym bardziej się nie martw, to pewnie nic poważnego i z czasem zniknie.
    Zaneczka, jaki wózek wybrałaś, pochwal się ;)
    Ja jeszcze nie puchnę, ale miednica mi chrupie niesamowicie, nie tylko w nocy, ale czasem jak chodzę, to ją słyszę przy każdym kroku, tak już mam od 3 miesięcy.
    Mój brzuch taki sobie na wielkość, raczej ludzie się dziwią, że już kończę pracę (za tydzień, jupi!!!), bo przeciez do porodu chyba jeszcze daleko ;p no i moja Mała zwolniła ze wzrostem, dalej mieści się w normach, ale wczoraj na USG wyszła 1,5 tyg do tyłu. Waży ok 1600g, przeplywy i wszystko inne w normie, więc się tym nie martwię, może po prostu nie będzie duża.
    Miłego dnia i zdrowia, zwłaszcza dla naszych "szpitalnych" dziewczyn!

Fortitudo lubi tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z was jeszcze pracuje? Odpoczywać :) dobrze, że nie tylko ja puchnę :) mi pajączki wyszły na brzuchu :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zmian skórnych ja w pierwszej ciąży miałam ich sporo i 3 miesiące po ciąży zaczęły zanikać:
    - pajączki na udach się bardzo zmniejszyły sporo zanikło mała cześć została ale bardzo zbladła
    - zrobiło mi sie coś co sie nazywa róg skórny taki bolący wystający twardy jakby pieprzyk ni to kurzajka też zanikło
    - sporo pieprzyków mi sie zaogniło to też zeszło
    - niestety nowe pieprzyki zostały ale pobladły

Chyba taka uroda i tak działają hormony.

Ps. Ja jeszcze pracuje ale u mnie termin porodu to 6 kwietnia.

El*a, Kasia.ke1 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis miałam wizytę , mały 2300gram wiec nie taki mały ale wiadomo usg może się mylić .. lekarz powiedział że zrobi mi cięcie do końca lutego na pewno wiec zobaczymy :):)

Agi83, El*a, Skali89, Kasia.ke1, pippi lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa 2300?! Wow!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak zareagowałam , sama ważyłam 2800 i to w terminie .. a on niewiele mniej w 31tc ale liczę ze może usg coś tam się myli bo aż niemożliwe chociaż sprzęt lekarz ma bardzo dobry wg usg 35tydz

• erre Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Szpitalne" dziewczyny, co słychać u Was?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dzis miałam wizytę , mały 2300gram wiec nie taki mały ale wiadomo usg może się mylić .. lekarz powiedział że zrobi mi cięcie do końca lutego na pewno wiec zobaczymy :):)

Duży chłopak :) jakie masz wskazanie do ceasrki ? :)

• d84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w pierwszej ciąży puchły ręce tak że jak rano wstawałam t nie mogłam palców zgiąć ;/, w tej póki co nie

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ