WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas bez zmian. Mała chyba trochę urosla, choć trudno powiedzieć, bo każdy lekarz inaczej mierzy. Wg usg z pt-urosla, ale w zeszłą środę pomiar też bym taki, jak dzisiaj. Także trudno stwierdzić, zobaczymy w przyszłym tygodniu. Wody bez zmian. Na razie lekarz kazał leżeć i hodować ;D Grunt, że na razie nie ma pilnych wskazań do rozwiązania. Pozostałe dziewczyny w szpitalach - trzymajcie się też. Damy radę, oby jeszcze troszkę!

El*a, gaga_32, ZAneczka, Oxalis, pippi, Lyanna, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hafte a ile mała teraz mniej więcej waży??

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Duży chłopak :) jakie masz wskazanie do ceasrki ? :)

Bardzo drobna budowa ciała

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Bardzo drobna budowa ciała

Masz 1.50 cm wzrostu ? Też jestem drobna i pytałam lekarza ale powiedział, że to nie jest wskazanie. Jedynie waga dziecka grubo powyżej 4 kg ale to określi przed porodem

• Black&White Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to nie jest wskazanie :) nie chodzi ci czasem o niewspółmierność miednicowo-główkowa? Ale to chyba jeszcze za szybko, żeby stwierdzić?

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Hafte a ile mała teraz mniej więcej waży??

Dziś mówili, że około 1150g,więc malutko, ale grunt, żeby rosła... Polecili mi też taki suplement do picia, to też kupiliśmy, może coś zdziala. Przepływy wszystkie są w porządku na razie i to najważniejsze

ZAneczka lubi tę wiadomość

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój syn w 30tc ważył 1300 i było ok, urodził się tydzień po terminie - 3kg.
    Kuzynce w październiku odeszły wody w 33tc i dzidzi miała 2kg, zleciała do 1700. W inkubatorze była nie całe 2 tyg i puścili ich do domu.

Hafte powodzenia

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz wiedział ze jestem za cesarskim cięciem i powiedział ze dla niego podstawa do przeprowadzenia w moim przypadku będzie moja figura ( nadal mimo ze przytyłam 8kg w ciąży jestem na pograniczu niedowagi a normalnej wagi ) jakbym chciała próbować rodzic naturalnie pewnie mogłabym spróbować ale sam lekarz twierdzi ze nie dam rady ..

Każdego indywidualna sprawa czy uważa za bezpieczniejszy dla siebie i dziecka poród SN czy CC

pippi lubi tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie co u Verbeny?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hafte, moja Mała w 29tyg0dn na USG miała 1160g, mieściła się w normach i mojej gin nic nie niepokoi, więc chyba u ciebie też nie jest źle mimo tej mniejszej ilości wód.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie troszkę pocieszyłyście, choć u mnie wagę zawyżają trochę nogi Małej, które są długie. Brzuch i głowa 2 tygodnie do tyłu. Wiem, że tak może być, tylko u nas ta różnica zrobiła się w krótkim czasie, tak jakby mocno zwolnił wzrost. Staram się być jednak dobrej myśli, musi być dobrze :)

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian utrzymują magnez i lęki i czekam do poniedziałku wtedy będzie badanie kontrolne
    Moja w 31,0 1950 mówił lekarz ze o tydzień do przodu Ale w mojej sytuacji to dobrze oczywiście jeszcze błąd pomiaru

Trzymamy się dziewczyny nie damy się

Verbena co u was ?

ZAneczka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dobrze. U Kacpra na razie brak spadku wagi za to przybrał 10g jak go wczoraj ważyli. Kupki robi stan dalej stabilny jest ciągle na CPAPie i nie było potrzeby go ponownie intubowac bo świetnie sobie radzi. Byłam też na warsztatach dla wcześniaków które odbywają się co środę.
    No i najważniejsze wczoraj mogłam dotknąć mojego małego okruszka :) nawet się nie zdenerwował położyłam delikatnie dłoń tak by to obejmować, na warsztatach mówili że to dużo daje bo dziecko zaczyna czuć się wtedy bezpieczne. Ja natomiast od wczoraj już bez przeciwbólowych jestem a dziś prawdopodobnie wypis i do domu :( niestety muszę wrócić na 2-3dni do Katowic ale kazali się tym nie przejmować że niby dobrze mi to zrobi. Musimy poszukać tutaj jakiejś taniutkiej kawalerki bo mąż musi zostać w Katowicach i będzie przyjeżdżał na weekendy a wiadomo że hotel zrujnuje finansowo. A produkcja mleka idzie pełną parą więc już zakupiłam laktator ma dziś przyjść do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 06:45

El*a, Kazio14, karakorum, ZAneczka, KasiaMarysiaaa, Oxalis, in_co_gni_to, Aga78, AJrin, gaga_32, pippi, Elwira.eli, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dalej walczymy w szpitalu. Dzisiaj mamy 30t5d... pociesza mnie to że nasza dzidzia waży prawie 2kg. Jest o 2.5 tyg większy. Rozwarcie mamy na 1.5cm narazie bez zmian. Po każdym badaniu trochę krwawie... Też tak macie?

Dodam jeszcze że leżymy z nogami w górze.. kręgosłup mi wysiada a to dopiero 3 Dzień

Hehe trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 07:11

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena jestem w szoku, że nie możesz być z dzieckiem w szpitalu, że ci tego nie zapewniają! Moja koleżanka urodziła w 27t4d z wagą 980 g w szpitalu w Ustce i może być przy synku do momentu wyjścia ze szpitala, czyli o ile się nie mylę do osiągnięcia przez niego wagi 2500 g

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ma tu takiej możliwości:(

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • AniaSL Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena gratulacje, trzymam za Was caly czas kciuki :) Hafte i OvuGrażyna trzymajcie sie cieplutko, musimy byc dobrej mysli ;)

Ja tez od wczoraj w szpitalu stawia mi sie brzuch do tego bole jak na okres, no i skrocona szyjka+rozwarcie na 1cm. Obecnie to jestem tym wszystkim przerażona, bo to dopiero 32tc+4dni :(

• OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie odszedl kawałek czopu...

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj OvuGrażyna, to się niestety przeważnie kończy akcją porodową. Trzymam kciuki oby nie, ale prawie 2 kg do już całkiem całkiem, Daj znać co lekarze na to :) ściskamy mocno :)
    My na badaniu w zeszły piątek mieliśmy lekko ponad 1700g i lekarz był zadowolony, prawdopodobnie ważymy ciut więcej, bo małe leży tyłem i nie może dokładnie pomierzyć brzuszka a głowa i nogi na 33 tydzień były :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • d84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vERBENA OBCZAJ TEŻ POKOJE CZY MIESZKANIA PRACOWNICZE - oNE SA Z REGUŁY TAŃSZE, ale fakt też jestem w szoku że przynajmniej na początku nie możesz z nim być......

w tv ostatnio widziałam, że rodzice takich wcześniaków wspólnie wynajmują mieszkanie przy szpitalu - może popytaj jak jeszcze tam jesteś czy nie ma czegoś takiego przy karowej.

Grażyna powodzenia

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ