Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Verbena gratuluję siły i wiary. Czytam patrzę na Twojego synka i płacze łzy lecą jak grochy po policzkach. Jesteś naprawdę wspaniała. Żałuję że nie jestem z Warszawy bo bym od razu do Ciebie przyszła z wielkim bukietem kwiatów. Jesteś naszą bohaterką :-*
El*a, lostdestionation lubią tę wiadomość
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
Skali i Hafte powodzenia!!!!i oczywiście Kacerku rośnij jak na drożdżach!!
Verbena ja na przeciw bólach po cc byłam chyba 2 dni potem już jakoś nie potrzebowałam, ale szwy ciągły długo. Nawet po pół roku jak mi młody na przewijaku przywalił w bliznę to bolało....
ja dziś byłam na usg 3trym i wszystko ok.
Waga taka jak ostatnio 1619gr wymiary od 30-32t.
ułożenie miednicowe, a tydzień temu miał główkowe.
Szyjka 45mm
Poprosiłam babke żeby mi sprawdziła bliznę po cc i mam teraz 7,3mm, a przed ciążą miałam 2,5mm???? ale podobno w ciąży się to wszystko zmienia.ZAneczka lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
U mnie ze względu na skracajaca szyjke w pierwszej ciąży lekarz teraz profilaktycznie założył mi szew w 14 tc i jak do tej pory wszystko jest ok. Mam do was pytanie czy bolą was krzyże bo ja nie jestem wstanie chodzić dramat jakiś ?
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
Mnie boli kręgosłup. Najgorzej wieczorem po calym dniu. Nie wiem jak mam sie wtedy ukladac. Dodatkowo od tygodnia mam ból na wysokości krzyża, ale po prawej stronie i nie wiem, czy to układ moczowy? Czytalam że dziecko może uciskac moczowody i wtedy się ujawnia piasek. Zagdama do mojego gina co tam może boleć. Cierpię też od kilku dni na bezsenność, co mi sie w życiu nie zdarzało
-
Verbena za każdym razem jak czytam twoje posty serce mi wali ależ Ty jestes dzielna i małuszek to bohater. Super, że sie odzywasz śledzę was pomimo, że kwietniówka
Co do blizny po CC pierwsze 2 dni przeciwbólowe pierwszy tydzień wręcz lekko zgięta chodziłam, polepszyło sie po zdjeciu szwów u mnie po 10 dniach. No ale do 6 mieśiecy czułam blizne jak na mnie synek sie położył kot na brzuch.
D84 pierwsze sprawdzenie mówił mi gin że blizna ma 3 mm potem drugie sprawdzenie i 9 mm.
Ponoć te pomiary nie są wiarygodne ja oba miałam przez powłoki brzuszne i tu zależy od wypełnionego pęcherza obraz, nie może być pusty ani zbyt pełny.
Hafte, Skali kciuki za też za was.Marietta, Skali89 lubią tę wiadomość
-
Czytałam posty verbeny z podziwem... teraz sama trafiłam do szpitala. Zrobiło mi się rozwarcie na 1 palec... lekarze mówią że do terminu na pewno nie wutrwam;( trochę się zalamalam i musiałam wyplakac. Ale jednak chce być dobrej myśli. Wg OM mamy 31 tydzień ale wg usg dzidzius jest większy o 3 tyg i to mnie pociesza...
Sterydy też już dostaliśmy
Teraz leżenie plackiemZAneczka lubi tę wiadomość
-
Ojć, dziewczyny, co Wy tak po tych szpitalach
Niech dzieciaczki wytrzymają jeszcze trochę! Trzymam kciuki za wszystkie
Ostatnio jakoś rzadziej czuję ruchy, ale jak już są, to młody się strasznie rozpycha, mam wrażenie, że mi brzuch pęknie.
Dopiero za tydzień wizyta u gina, nie mogę się doczekać, mam nadzieję na częstsze wizyty teraz. Dodatkowo mam mieć ktg zrobione, ze względu na moje nadciśnienie.
Generalnie w zeszłym tygodniu zrobiliśmy remont pokoju dla dziecka, zmówiliśmy wózek, fotelik i materac, porobiliśmy zakupy z listy wyprawkowej, zostało parę pierdółek do uzupełnienia i pranie...
-
Ehh..a ja wciąż nie wiem co oznaczają moje plamy po bokach tułowia
ginekolog, endokrynog, ani nawet dermatolog nie wiedzą.. Dermatolog powiedział, że to nie pasuje do żadnej choroby skóry występującej w ciąży.. Nie ma bąbli, nie pieką, a są głównie po bokach ( w dużej ilości), brzuszek jest za to ładny.. Mam zrobić masę badań, które mogą wykluczyć niektóre choroby, co nie oznacza, że potwierdzą właściwą..
-
erre wrote:Fortitudo, półpasiec chyba wykluczony, bo wtedy są bąble, tak mi się wydaje. A może jakieś uczulenie?
Też o tym pomyślałam, ale lekarze nawet nie biorą tego pod uwagę ;/ jestem w kropce..jutro idę do lekarza pierwszego kontaktu, może on coś doradzi a jak nie to pójdę jeszcze do innego dermatologa..
-
Dziewuchy może Wy mi doradzicie. Pisałam już o tym, że w nocy strzela mi kręgosłup przy każdym przekręceniu z boku na bok. Ostatnio doszła do tego miednicy, chrupie jak szalona. Czy powinnam iść na konsultacje do ortopedy? Boję się, że przy porodzie mogę mieć przez to problemy. A od dzieciaka mam problem z kręgosłupem wg lekarzy nie wypełnił mi się płyn między kręgami. Jak się poschylam, sprzątam albo dużo chodzę leżę plackiem 2 dni bo ból jest straszny.