WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziwne pytanie ale czy slyszycie jakieś dziwne dźwięki wydobywające się z brzucha? Każda z Was pewnie miała w rękach folie bąbelkową i ja właśnie słyszę takie strzelanie z wnętrza. Mąż też słyszy więc nie zwariowałam. Co to?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Dziewczyny dziwne pytanie ale czy slyszycie jakieś dziwne dźwięki wydobywające się z brzucha? Każda z Was pewnie miała w rękach folie bąbelkową i ja właśnie słyszę takie strzelanie z wnętrza. Mąż też słyszy więc nie zwariowałam. Co to?
    Wtrące się właśnie dzisiaj czytałam na ten temat bo od jakiegoś czasu mam jakieś mlaskanie/cmokanie/strzelanie -ciężko nazwać co to jest. Nie zdarza się co dziennie ale jest to dla mnie nowość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio mam ciągle sny o tym, że zaczynam rodzić. Ogólnie najczęściej na noc boli mnie podbrzusze, więc może przez to mi się śni, że mam skurcze, wody mi odchodzą i czas jechać do szpitala- zawsze ten właśnie etap.
    Chyba przeżywam już coraz bardziej zbliżający się poród... chociaż jeszcze jest kilka tygodni:)

Co do dźwięków z brzuszka podejrzewam, ze to raczej układ trawienny niż dzidziuś. U mnie jedynie bulgotanie występuje, więc bardziej oczywiste jest, że to można przypisać pracy narządów trawiennych. Ale wydaje mi się, że trudno by było usłyszeć dźwięki z łożyska, bo dzidzia otoczona jest płynem owodniowym i to trochę tłumi dźwięki.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:

Ja tez to mam i w tamtej ciazy rowniez. Boje sie zeby nie bylo powtorki z rozrywki i Amelka tak jak Maja nie urodzila sie z stopami końsko- szpotawymi. Ale tez podejrzewam ze kolanka tak strzelają.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka to nie ten dźwięk. Bulgotanie towazyszy mi cale zycie a to tylko w ciąży sie zdarza. Mi nawet ginekolog nie byla w stanie tego wyjaśnić.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena aż musiałam się zalogować! Jesteś wielka kobieta ze to wszystko przetrwałaś! Czytałam wszystko o tobie i trzymałam kciuki! Oby twój synek jak najszybciej podrósł i żebyś mogła go jak najszybciej przytulić i wziąć na ręce! Gratulacje!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe, a jak u Was sytuacja???

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko strzela w stawach w miednicy przy poruszaniu się, w brzuchu totalna cisza.
    Poród dalej wydaje mi się abstrakcją, jeszcze strachu nie czuję, zresztą dalej czekam, aż Mała się obróci.
    Myślę prawie cały czas o małym Kacperku, to niesamowite, ile życia jest w tym maluszku, wierzę, że wszystko się jak najlepiej skończy.
    Miłego dnia dziewczyny! :)

ZAneczka lubi tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że ten dźwięk jest od tego, że dziecko się rusza i naciska na nasze jelita gdzie pękają pęcherzyki powietrza.

ZAneczka lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Czytałam, że ten dźwięk jest od tego, że dziecko się rusza i naciska na nasze jelita gdzie pękają pęcherzyki powietrza.

Aha no tak no to tu u góry to moze faktycznie

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Waszych Dzieciątek z czkawką? Często miewają? Moja Mała ostatnio ma coraz częściej i zazwyczaj wieczorem jak próbuje zasnąć :-)
    Ciekawe co tam u Verbeny... cały czas o nich myślę...

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też o niej myślę oby wszystko było w porządku

Ja jutro prawdopodobnie wychodzę do domu jeżeli będzie dobrze w badaniu no i trzeba będzie się oszczędzać tak żeby szyjka wytrzymała jeszcze trochę

El*a lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez caly czas o niej mysle. Pare razy dziennie wchodze na ten wątek i patrze, czy są jakies nowosci. Mam wielką nadzieje, ze u nich spokojnie i nudno. I mały rosnie jak na drozdzach.

Moja dzidzia ma czkawke raz albo dwa razy dziennie.

gaga_32, El*a lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jesteście cudowne, dziękujemy z całego serduszka za wszystkie kciuki, pozytywne myśli i wiarę w naszego okruszka . U nas dalej stabilnie, nie pisze nic bo w sumie ciągle jestem zmęczona i jak się zabieram to zaraz rezygnuje i idę spać. Dziś pobrali Kacperkowi krew do badań genetycznych wyniki będą do 2 tygodni, ma też problem że zrobieniem kupki i siny brzuszek. Poznaliśmy mamę Szymonka który urodził się w listopadzie z waga 460g obecnie ma prawie 1200g dała nam nadzieję że może być naprawdę dobrze. Wszyscy w ogóle są zachwyceni naszym małym bohaterem. Dostaje już siarę którą ściągam co 3h na szczęście bardzo pomaga linomag bo ściąganie bardzo boli ale pomalutku jest coraz lepiej. A ja ogólnie jestem w dobrym stanie chociaż po dłuższym chodzeniu mam już dość i brzuch boli, plamienie niewielkie czucia e okolicy blizny nie mam więc dziwne uczucie ale przeszłabym przez to nawet kilka razy jakby trzeba było byle tylko dać Kacperkowi szansę. A no i od dziś oficjalnie Kacper został warszawiakiem, odebraliśmy akt urodzenia dyplom a także bodziaki dużo za duze;) Podczytuje was nadal i będę pisać w miarę mozliwisci;).
    Hatfe a na czym u Ciebie stanęło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 21:05

syla2312, lostdestionation, Yola3344, Cabank84, Skali89, Black&White, patusia90, karakorum, d84, Agi83, Oxalis, gaga_32, ZAneczka, El*a, Sassy, Totoro, KasiaMarysiaaa, Fortitudo, pippi, Dreamy_Girl, Ania_1986, mitzula lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,Verbena, czyli Kacperek nadal udowadnia, że jest dużym-małym dzielniaczem! Świetnie! U nas na razie bez zmian, leżymy dalej w szpitalu, Afi ciągle około 5,więc odpoczywamy, czekamy i liczymy kolejne dni. Ktg od dwóch dni się poprawiło, oby tak zostało. W środę pomierzą Mała, żeby zobaczyć, czy urosła, więc wtedy też się okaże co dalej.

Yola3344, Skali89, Agi83, Oxalis, gaga_32, ZAneczka, El*a, Lyanna, pippi, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, Hatfe, jestescie super twarde mamy!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, bardzo wierzę w Ciebie i dzielnego Kacperka! Super, że dostaje siarę. Życzę, żeby dalej wszystko szło w dobrym kierunku :)

Hafte, wspaniale że KTG się poprawiło. Trzymam kciuki za środowe pomiary malutkiej!

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 3mam kciuki by sporo urosła a ktg dalej było prawidlowe, niech malutka jeszcze posiedzi w brzuszku:)

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Verbena jestes moja bohaterka.

Cieplo Cie pozdrawiam i modle sie za Was.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej zostaje w szpitalu. Szyjka jeszcze krótsza niż była jeszcze się im wydzielna nie podoba robili badania i mają zobaczyć jakie leki do poniedziałku mam leżeć

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ