X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziwne pytanie ale czy slyszycie jakieś dziwne dźwięki wydobywające się z brzucha? Każda z Was pewnie miała w rękach folie bąbelkową i ja właśnie słyszę takie strzelanie z wnętrza. Mąż też słyszy więc nie zwariowałam. Co to?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Dziewczyny dziwne pytanie ale czy slyszycie jakieś dziwne dźwięki wydobywające się z brzucha? Każda z Was pewnie miała w rękach folie bąbelkową i ja właśnie słyszę takie strzelanie z wnętrza. Mąż też słyszy więc nie zwariowałam. Co to?
    Wtrące się właśnie dzisiaj czytałam na ten temat bo od jakiegoś czasu mam jakieś mlaskanie/cmokanie/strzelanie -ciężko nazwać co to jest. Nie zdarza się co dziennie ale jest to dla mnie nowość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio mam ciągle sny o tym, że zaczynam rodzić. Ogólnie najczęściej na noc boli mnie podbrzusze, więc może przez to mi się śni, że mam skurcze, wody mi odchodzą i czas jechać do szpitala- zawsze ten właśnie etap.
    Chyba przeżywam już coraz bardziej zbliżający się poród... chociaż jeszcze jest kilka tygodni:)

Co do dźwięków z brzuszka podejrzewam, ze to raczej układ trawienny niż dzidziuś. U mnie jedynie bulgotanie występuje, więc bardziej oczywiste jest, że to można przypisać pracy narządów trawiennych. Ale wydaje mi się, że trudno by było usłyszeć dźwięki z łożyska, bo dzidzia otoczona jest płynem owodniowym i to trochę tłumi dźwięki.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:

Ja tez to mam i w tamtej ciazy rowniez. Boje sie zeby nie bylo powtorki z rozrywki i Amelka tak jak Maja nie urodzila sie z stopami końsko- szpotawymi. Ale tez podejrzewam ze kolanka tak strzelają.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka to nie ten dźwięk. Bulgotanie towazyszy mi cale zycie a to tylko w ciąży sie zdarza. Mi nawet ginekolog nie byla w stanie tego wyjaśnić.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena aż musiałam się zalogować! Jesteś wielka kobieta ze to wszystko przetrwałaś! Czytałam wszystko o tobie i trzymałam kciuki! Oby twój synek jak najszybciej podrósł i żebyś mogła go jak najszybciej przytulić i wziąć na ręce! Gratulacje!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe, a jak u Was sytuacja???

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko strzela w stawach w miednicy przy poruszaniu się, w brzuchu totalna cisza.
    Poród dalej wydaje mi się abstrakcją, jeszcze strachu nie czuję, zresztą dalej czekam, aż Mała się obróci.
    Myślę prawie cały czas o małym Kacperku, to niesamowite, ile życia jest w tym maluszku, wierzę, że wszystko się jak najlepiej skończy.
    Miłego dnia dziewczyny! :)

ZAneczka lubi tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że ten dźwięk jest od tego, że dziecko się rusza i naciska na nasze jelita gdzie pękają pęcherzyki powietrza.

ZAneczka lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Czytałam, że ten dźwięk jest od tego, że dziecko się rusza i naciska na nasze jelita gdzie pękają pęcherzyki powietrza.

Aha no tak no to tu u góry to moze faktycznie

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Waszych Dzieciątek z czkawką? Często miewają? Moja Mała ostatnio ma coraz częściej i zazwyczaj wieczorem jak próbuje zasnąć :-)
    Ciekawe co tam u Verbeny... cały czas o nich myślę...

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też o niej myślę oby wszystko było w porządku

Ja jutro prawdopodobnie wychodzę do domu jeżeli będzie dobrze w badaniu no i trzeba będzie się oszczędzać tak żeby szyjka wytrzymała jeszcze trochę

El*a lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez caly czas o niej mysle. Pare razy dziennie wchodze na ten wątek i patrze, czy są jakies nowosci. Mam wielką nadzieje, ze u nich spokojnie i nudno. I mały rosnie jak na drozdzach.

Moja dzidzia ma czkawke raz albo dwa razy dziennie.

gaga_32, El*a lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jesteście cudowne, dziękujemy z całego serduszka za wszystkie kciuki, pozytywne myśli i wiarę w naszego okruszka . U nas dalej stabilnie, nie pisze nic bo w sumie ciągle jestem zmęczona i jak się zabieram to zaraz rezygnuje i idę spać. Dziś pobrali Kacperkowi krew do badań genetycznych wyniki będą do 2 tygodni, ma też problem że zrobieniem kupki i siny brzuszek. Poznaliśmy mamę Szymonka który urodził się w listopadzie z waga 460g obecnie ma prawie 1200g dała nam nadzieję że może być naprawdę dobrze. Wszyscy w ogóle są zachwyceni naszym małym bohaterem. Dostaje już siarę którą ściągam co 3h na szczęście bardzo pomaga linomag bo ściąganie bardzo boli ale pomalutku jest coraz lepiej. A ja ogólnie jestem w dobrym stanie chociaż po dłuższym chodzeniu mam już dość i brzuch boli, plamienie niewielkie czucia e okolicy blizny nie mam więc dziwne uczucie ale przeszłabym przez to nawet kilka razy jakby trzeba było byle tylko dać Kacperkowi szansę. A no i od dziś oficjalnie Kacper został warszawiakiem, odebraliśmy akt urodzenia dyplom a także bodziaki dużo za duze;) Podczytuje was nadal i będę pisać w miarę mozliwisci;).
    Hatfe a na czym u Ciebie stanęło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 21:05

syla2312, lostdestionation, Yola3344, Cabank84, Skali89, Black&White, patusia90, karakorum, d84, Agi83, Oxalis, gaga_32, ZAneczka, El*a, Sassy, Totoro, KasiaMarysiaaa, Fortitudo, pippi, Dreamy_Girl, Ania_1986, mitzula lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,Verbena, czyli Kacperek nadal udowadnia, że jest dużym-małym dzielniaczem! Świetnie! U nas na razie bez zmian, leżymy dalej w szpitalu, Afi ciągle około 5,więc odpoczywamy, czekamy i liczymy kolejne dni. Ktg od dwóch dni się poprawiło, oby tak zostało. W środę pomierzą Mała, żeby zobaczyć, czy urosła, więc wtedy też się okaże co dalej.

Yola3344, Skali89, Agi83, Oxalis, gaga_32, ZAneczka, El*a, Lyanna, pippi, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, Hatfe, jestescie super twarde mamy!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, bardzo wierzę w Ciebie i dzielnego Kacperka! Super, że dostaje siarę. Życzę, żeby dalej wszystko szło w dobrym kierunku :)

Hafte, wspaniale że KTG się poprawiło. Trzymam kciuki za środowe pomiary malutkiej!

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 3mam kciuki by sporo urosła a ktg dalej było prawidlowe, niech malutka jeszcze posiedzi w brzuszku:)

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Verbena jestes moja bohaterka.

Cieplo Cie pozdrawiam i modle sie za Was.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej zostaje w szpitalu. Szyjka jeszcze krótsza niż była jeszcze się im wydzielna nie podoba robili badania i mają zobaczyć jakie leki do poniedziałku mam leżeć

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ