Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a w szczególności teraz Verbena, obejrzyjcie proszę ten filmik: https://pytanienasniadanie.tvp.pl/35518769/sytuacja-rodzicow-na-oddzialach-dzieciecych-w-szpitalu
Siedzę w domu, to oglądam tv śniadaniowe- czasem interesujące tematy poruszają, a to w jakiś sposób nas dotyczy.
Któraś z Was pytała, jaki wózek wybraliśmy- Bebetto Vulcano. To nasz drugi wybór. Wstępnie chcieliśmy z Adamea model barletta, ale po oględzinach w sklepie zdecydowanie bardziej spodobał nam się te wózio i nawet mierzyliśmy, ze gondola ze stelażem super mieści nam się w bagażniku:D
Dziewczyny, jak sprawdzić, czy ma się pokarm w piersiach? W ogóle sprawdzacie to w jakiś sposób? Lekarz mi badał piersi 2 wizyty temu i stwierdził, że jest w porządku. Do tej pory nic mi nie ciekło, ale codziennie od mniej więcej 20-23 tc odkładają mi się w brodawkach takie białawo-żółtawe grudki. Trochę się zmartwiłam, bo chcę karmić naturalnie, a nie wiem czy w ogóle jakaś produkcja u mnie jest...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 10:05
El*a, erre lubią tę wiadomość
-
Zaneczka ja przed porodem nie miałam pokarmu i karmilam także spokojnie lakracja uruchamia się po porodzie po co ci teraz pokarm?
Verbena a nie mają hotelu dla matek ? Dziwne to faktycznie ja jak rodzilam na ujastku i synek musiał zostać w szpitalu to normalnie lezalam na oddziale bo tak nie wypisują matek bez dzieci ja rodzilam w 37 tc ale widać tam mają inne zwyczaje i nie ma co rozkminiac tylko szukać czegoś blisko i tanioZAneczka lubi tę wiadomość
-
Mnie właśnie chodziło o to, że po odejściu czopa nasilają się skurcze
ale jeśli u Ciebie pod kontrolą to będzie ok
no i będą pilnować wód płodowych. Mojej siostrze kawałek wyszedł i przed tydzień sączyły jej się wody, jak dotarła do szpitala to było ich na tyle mało, że dali ją na wywołanie, tylko ona rodziła 40+0 tc
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Jejku, coraz więcej Was w szpitalach... trzymam za Was kciuki!
Ja staram się jak najwięcej odpoczywać, bo brzuszek twardnieje, ale przy moim 2-latku troszkę ciężko. Na szczęście przychodzi Niania na 4 godz więc mogę odpocząć
Co do pobytu w szpitalu z dzieckiem to u mnie (urodziłam w 35tyg - 10 dni w szpitalu) mogłam być na oddziale jako matka karmiąca i tak mam wpisane w karcie, że po 2 dobie przebywałam ze względu na karmienie piersią. Choć ginekolodzy codziennie na obchodzie niezbyt miło pytali kiedy planuję wyjść.ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Hej, mam diagnozę od kilku dermatologów, ale wciąż nie jest to pewne na 100%..Podobno mam łupież różowy Gilberta ;| Dostałam jakąś maść ze sterydami,choć Panie nie były pewne czy w ciąży można je bezpiecznie stosować ;o ostatecznie uznały, że można, ale w necie gdzie nie przeczytam jest napisane, że w ciąży nie można stosować maści ze sterydami (i to jeszcze na brzuch/boki brzucha ;/) Od wczoraj stosuje emolium i wydaje mi się, że te plamki są trochę jaśniejsze..
-
Zanim coś użyjesz ze sterydami to skonsultuj z lekarzem prowadzącym ciążę. Bo z pewnością lepiej poczekać do rozwiązania z takimi lekami. Wiem bo miałam uczulenie, nadal mam tyle ze na razie się nie uaktywnia. Sterydy bardzo wpływają na hormony , ogólnie na organizm wiec lepiej ich unikać.
-
Fortitudo, ja przez prawie 2 miesiące stosowałam maść ze sterydem, bo w trakcie ciąży powrociło do mnie atopowe zapalenie skóry. Miałam plamy na rekach, brzuchu, twarzy. Musiałam odstawić wszystkie kosmetyki i używam tylko aptecznycb dermo, bo inaczej problem nawraca. Mój gin nie widział w maści nic złego, bo stosowałam miejscowo, poza tym co innego miałabym zrobić? Bez niej było tylko gorzej.
-
nick nieaktualnyFortitudo wrote:Hej, mam diagnozę od kilku dermatologów, ale wciąż nie jest to pewne na 100%..Podobno mam łupież różowy Gilberta ;| Dostałam jakąś maść ze sterydami,choć Panie nie były pewne czy w ciąży można je bezpiecznie stosować ;o ostatecznie uznały, że można, ale w necie gdzie nie przeczytam jest napisane, że w ciąży nie można stosować maści ze sterydami (i to jeszcze na brzuch/boki brzucha ;/) Od wczoraj stosuje emolium i wydaje mi się, że te plamki są trochę jaśniejsze..
-
Mój mąż też miał, na plecach. Kilka ładnych lat temu, ale on dla odmiany się męczył, żeby zeszło, dopiero po drugiej maści (sterydowej) zlazło i już nigdy więcej nie miał tego problemu06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
W ogóle zauważyłam, ze na tej stronie jedyne co zostało bezpłatne (póki co) to forum. Dostęp do cotygodniowych informacji też zrobili na koto premium. Nie chce mi się teraz na koniec wykupywać pakietu. Oby forum utrzymało się chociaż dopóki wszystkie się nie rozpakujemy;)
-
Dziś mam do odbioru ta maść sterydową..do gina Idę dopiero w środę za 1,5 tygodnia, a w przyszłym tygodniu mam do dermatologa na kontrolę.. Dziś zdecyduje czy będę jej używać, ale chyba muszę, bo mimo tego, że faktycznie te plamki są jaśniejsze od emolium to pojawia się ich co raz więcej..Dziwne bo łupież Gilberta powinien zniknąć po 6 tygodniach, a nie rozwijać się jeszcze bardziej..
-
Hej Wam
raczej nie zaglądam na forum bo pochłania mnie opieka nad roczniakiem ale postanowiłam coś napisać
termin na 10 marzec choć zanosi się wcześniej bo bo już mam małe rozwarcie i założony pessar jak w pierwszej ciąży.
Któraś z Was pytała o pokarm. Pierwsza córkę mimo że rodziłam naturalnie to dopiero w drugiej dobie pojawiło się mleczkoZAneczka, gaga_32 lubią tę wiadomość
-
Mój mąż miał łupież różowy Giberta na plecach i brzuchu. Najpierw był u jednego dermatologa, który zapisał mu jakąś robioną w aptece maść. Po jej stosowaniu nic się nie poprawiło. Poszedł do kogoś innego i pani dermatolog nie kazała nic używać, powiedziała że samo przejdzie. I faktycznie, po kilku tygodniach przeszło.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc