WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank, ja mam takie dni, ze nie mam na nic ochoty i obiad jem na sile, zero smaku na cokolwiek. A czasami wrecz odwrotnie, wszystko pochlaniam :-)

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank, czy jest jakaś możliwość, aby usunąć albo zmniejszyć przyczynę stresu?

Wiem o czym mówisz, parę lat temu w ciągu roku schudłam 15 kg, tylko i wyłącznie "dzięki" nerwicy. To był straszny czas. Jedne, co mogłam jeść, to moje paznokcie, przy okazji ich obgryzania z nerwów.

Cabank84 lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank, ja tak mam. Tzn nie wymiotuje, ale mam całkowity brak apetytu i wystarczy, że zjem trochę i już jestem pełna. Wmuszam w siebie jedzenie, żeby Mała rosła, ale jest ciężko. Ja jeszcze bardzo dużo piję wody, co dodatkowo sprawia, że żołądek jest ciągle pełny. Wcześniej sobie trochę odpuszczalam, ale teraz, jak mała gorzej rośnie, to co trochę zmuszam się, żeby zjeść coś białkowego.

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę dużo jeść no bo na siedząco jakiś taki ucisk mam ze mi się wydaje że jestem pełna po dwóch kesach wiec nie jem dużo bo mi zaraz do gardła podchodzi wszystko

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Cabank, czy jest jakaś możliwość, aby usunąć albo zmniejszyć przyczynę stresu?

Wiem o czym mówisz, parę lat temu w ciągu roku schudłam 15 kg, tylko i wyłącznie "dzięki" nerwicy. To był straszny czas. Jedne, co mogłam jeść, to moje paznokcie, przy okazji ich obgryzania z nerwów.
    .... raczej nie. Bo przyczyną ponad 80 lat, nienawidzi mnie i robi dosłownie wszystko byleby mnie zdenerwować. .. mieszka z nami i nie jest to rodzina... to skomplikowane. Wyobraźcie sobie ze poczynając od policji wzywa na mnie.... mops! Mimo że nic na mnie nie ma i nawet policja ostrzegała go ze to jest terror psychiczny to i tak nic nie niedalo. Nie mam gdzie się wyprowadzić a więc z tym stresem nic już nie zrobię. I niedawno się od tego odciąć. ... dam 1 przykład jest bolesny ale to moja codzienność i osoba która to robi nie jest chora np. Na Alzheimera to po prostu złośliwość. Mamy z mężem 2 dzieci... ja sprzątam dom. A ten człowiek potrafi zaprseproszeniem zasrac! Dosłownie zasrać klozet wraz z deską i sobie iść. No przecież ile można chodzic do toalety przed dziećmi żeby czegoś takiego nie dotknęły? ??.. i to jest codzienność. .. niestety.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nie może być dalej, Cabank.
    Starzy ludzie są gorsi niż dzieci, i co najstraszniejsze - w ich przypadku nie będzie lepiej. Rozumiem, że mieszkanie jest jego - czy nie ma możliwości, byscie sie wyniesli stamtąd choćby do jakiegos mieszkanka? Byle na swoim.

Jeżeli jest Wasze - bierz w obroty jego rodzinę i pobłogosław kogoś możliwością wzięcia go do siebie albo do domu opieki. Niech sie rodzinka zainteresuje.
    Jezeli ktoś piśnie o tym, ze nie macie serca dla biednego staruszka - niech bierze go do siebie i zda relacje po pół roku jakie wrażenia. Olej takie komentarze.

Masz święte prawo bronić siebie, swojej rodziny i dziecka, ktore niedługo sie narodzi. Nikt nie ma prawa Cię psychicznie męczyć i zasrywać chałupy. Musisz coś zrobic, inaczej się wymęczysz psychicznie. A dziadzio może pożyć jeszcze z 10 lat.

Cabank84 lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    Mnie twardnienia brzuch jak za szybko np. Wstanę albo się denerwuje... a że mam cały czas stresy to na dodatek straciłam apetyt. Co Nie byłoby problemem bo mam ogólnie nadwagę ale w tej ciąży przytyłam 6 kilo i nic nie mogę jeść. Przez stres często wymiotuje, ale wodą. I niewiem teraz czy czasami nie szkodzi dziecku taką głodówka. Pije witaminy. Ale czy któraś tak ma?ze niechce, nie ma ochoty jeść?
    Ja to mam :( potrafię cały dzień nic nie jeść i nie jestem głodna ani nie mam na nic ochoty. Jak już jem to zazwyczaj na siłę i bez smaku... :/ Aż mi wyszły ciałka ketonowe w moczu i gin powiedziała że to wygląda tak jakbym głodziła małą ale narazie ma prawidłową wagę więc ok...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie imiona chłopięce Wam się podobają ? Praktycznie miesiąc do porodu a ja nie wybrałam tak w sumie .. cały czas mówiłam Antek ale moj nie chce przystać i on dla odmiany wola Maciek na co ja nie chce się zgodzić.. wychodzi na to ze trzeba wymyslec jeszcze inne .. dziwne tak bo cała ciąże do brzucha mówię Antek

mała_ruda lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny jakie imiona chłopięce Wam się podobają ? Praktycznie miesiąc do porodu a ja nie wybrałam tak w sumie .. cały czas mówiłam Antek ale moj nie chce przystać i on dla odmiany wola Maciek na co ja nie chce się zgodzić.. wychodzi na to ze trzeba wymyslec jeszcze inne .. dziwne tak bo cała ciąże do brzucha mówię Antek

Mi sie podoba Filip , Bartek , Wojtuś

Justa1994, Marietta lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    U nas gdyby był chłopiec to miał być Adamem. Oprócz tego Franek mi się podoba, Tomasz, Wojciech, Jakub.

Justa1994 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają dzieci około półtora roczku, bo widzę że sporo nas tutaj :) jak będziecie rozwiązywać problem spania? Gdzie starszak gdzie maluch? Ja nie chcę kupować drugiego łóżeczka a córka ma dopiero rok i 3mce i nie jest gotowa żeby spać sama na dużym łóżku.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie mieszkam z rodzicami bo kończyny wykanczac dom Ale raczej przed porodem nie zdążymy więc jesteśmy w moim Starym pokoju i szczerze nie wiem novtez nie ma za bardzo jak i gdzie na początku wszyscy razem a jak będzie mała budziła synka to wtedy będę kombinować
    Może inne dziewczyny pomogą bo u mnie to sytuacja awaryjna jest

Justa a czemu już za miesiąc cc masz zagrożenie ciąży ? Pytam bo ja się modlę o 37

Ja na imię dla synka nie miałam pomysłu oczywiście oprócz Szymonka

Jak tam szpitalne dziewczyny ? Ja czekam na jutro z nadzieją Ale się nie nastawiamy już tak długo nie widziałam syna ze oszsleje chyba

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    U nas będzie Radosław. Podoba mi się Jeremi- Jeremiasz, Tymek- Tymoteusz.

Justa1994, Cabank84 lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest 7letni Leon a teraz dołączy Staś ;)

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja obecnie mieszkam z rodzicami bo kończyny wykanczac dom Ale raczej przed porodem nie zdążymy więc jesteśmy w moim Starym pokoju i szczerze nie wiem novtez nie ma za bardzo jak i gdzie na początku wszyscy razem a jak będzie mała budziła synka to wtedy będę kombinować
    Może inne dziewczyny pomogą bo u mnie to sytuacja awaryjna jest

Justa a czemu już za miesiąc cc masz zagrożenie ciąży ? Pytam bo ja się modlę o 37

Ja na imię dla synka nie miałam pomysłu oczywiście oprócz Szymonka

Jak tam szpitalne dziewczyny ? Ja czekam na jutro z nadzieją Ale się nie nastawiamy już tak długo nie widziałam syna ze oszsleje chyba
    My też mamy ograniczony mocno metraż.. niby dwa pokoje ale małe i w jednym musimy mieć i sypialnie i salon jakby. Też mieszkamy z rodzicami. Myślę o dostawce do łóżka z funkcją łóżeczka, jest mniejsza niż normalne łóżeczko więc może dopóki mała nie zacznie wstawać posłuży

• AniaSL Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dziś wypis i już w domku, ale ulga :) mam nakaz leżenia i pozwolenie na chodzenie tylko do toalety, rozwarcie na 1-1,5 cm i praktycznie brak szyjki :( teraz dotrzymać jak najdłużej... mam nadzieję, że przetrzymam chociaż te 3 tygodnie. A jak u Was z tymi szyjkami?

OjMaryś, gaga_32, Skali89, El*a, Sylwia91, pippi, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa my mamy Michałka, a teraz jakby był chłopiec to Aleksander, Filip lub Karol. Antek bardzo mi sie podoba, ale jest u nas strasznie popularne, a Maciej też ładnie :-)
    Ania super że juz w domku! Teraz odpoczywaj i zaciskaj nogi :-) u mnie szyjka 4 stycznia 38mm, podobno bardzo dobrze, mimo mojego stawiajacego się brzuszka.

Justa1994, El*a, Sylwia91 lubią tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatnim badaniu miękka 24 mm Ale brak rozdarcia ogólnie skurczu brak brzuch w miarę ok jak leżę jak chodzę to gorzej czekam na jutro będzie ordynatorka i zobaczymy co powie

El*a, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja obecnie mieszkam z rodzicami bo kończyny wykanczac dom Ale raczej przed porodem nie zdążymy więc jesteśmy w moim Starym pokoju i szczerze nie wiem novtez nie ma za bardzo jak i gdzie

Bo lekarz powiedział ze będzie patrzył na termin z miesiączki bo teraz z usg to wg pokazuje mi 35tydz z miesiączki 33 a tak liczyliśmy mniej jak z suwaka , także zrobi mi w 37-38tyg wg miesiączki tzn za miesiąc już i nie mogę się doczekać .. jednocześnie ma mi zrobić 2 tyg wcześniej bo z miesiączki termin na początek marca a ma być pod koniec lutego już dzidzia ale ja miałam podane sterydy na rozwój płuc i lekarz powiedział ze tak będzie Oki zreszta 37-38 tydz to już termin nie musi być 40.. moim zdaniem po 37tyg dziecko jest bezpieczniejsze na świecie niż w brzuchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:18

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam podoba się Artur ale dla drugiego ewentualnie syna mamy wybrane Marek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:28

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ