WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, na suwaczku masz inny termin i dlatego nas to zaskoczyło. My dla chłopca mamy imię Piotr (mam nadzieję, że uda się wykorzystać kiedyś ;)), poza tym podoba mi się Wojtuś, Michał, Bartek, Jaś, Adaś i tego typu imiona.

Justa1994 lubi tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja mam syna z 37 i uważam że każdy dzień w brzuchu więcej to jest lepsze dla dziecka oczywiście jeżeli nie ma zagrożenia tętno nie skacze itd oczywiście każdy wg siebie

KasiaMarysiaaa, OjMaryś, Sylwia91, Marietta, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny jakie imiona chłopięce Wam się podobają ? Praktycznie miesiąc do porodu a ja nie wybrałam tak w sumie .. cały czas mówiłam Antek ale moj nie chce przystać i on dla odmiany wola Maciek na co ja nie chce się zgodzić.. wychodzi na to ze trzeba wymyslec jeszcze inne .. dziwne tak bo cała ciąże do brzucha mówię Antek

Antek jest ładne :) A jak teściowa zareagowała na ciążę bo pamiętam, że mieliście jej powiedzieć jakoś na jesieni ? :)

• d84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam Borysa Aleksandra, a tera będzie Igor Andrzej.

Cabank84 lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek, Borys. .. piękne dla chłopca. Niewiem czemu ale strasznie nie podobają mi się imiona Jasiek , Antek czy Staszek .. córcia ma kolegę w drogiej klasie ma na imię Kazimierz... a taki mały ze co go widzę to śmiać mi się chce. Wiem ze to nie ładnie ale Kazimierz kojarzy mi się od razu z wielkim chlopem. ...

gannyx8dhnjo8bll.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, a co u Was??? Często o Was myślę i cały czas trzymam kciuki za Małego Wojownika :-*

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Antek jest ładne :) A jak teściowa zareagowała na ciążę bo pamiętam, że mieliście jej powiedzieć jakoś na jesieni ? :)

Bez tragedii ale ja się z nimi nie widuje i nie zależy mi na tym nie chce nikogo ranić ani żeby oni to robili i tyle w sumie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    Tymek, Borys. .. piękne dla chłopca. Niewiem czemu ale strasznie nie podobają mi się imiona Jasiek , Antek czy Staszek .. córcia ma kolegę w drogiej klasie ma na imię Kazimierz... a taki mały ze co go widzę to śmiać mi się chce. Wiem ze to nie ładnie ale Kazimierz kojarzy mi się od razu z wielkim chlopem. ...

Jak dobrze, że każdemu podoba się co innego...

Cabank84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Bez tragedii ale ja się z nimi nie widuje i nie zależy mi na tym nie chce nikogo ranić ani żeby oni to robili i tyle w sumie

Myślałam, że jak każda babcia oszaleje i będzie szczęśliwa :) Wy już jesteście po ślubie ?

• Kropeczka89 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie Antek, ale podoba mi sie jeszcze Igor, Tomasz, Ksawery i Witek.

KasiaMarysiaaa, Cabank84, Justa1994 lubią tę wiadomość

8599yx8da3geqsn5.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byłby Maksymilian. Aleksander podoba mi się bardziej, ale po stronie mojego faceta jest zatrzęsienie Aleksandrów.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    Kazdemu podoba się inne imię... Tobie akurat Borys, dla mnie Borys ok jakbym miała męża pochodzenia Rosyjskiego bo akurat tak mi się to imię kojarzy! U mnie będzie Staś, po moim ukochanym dziadku, może jak kiedyś będzie córka to będzie Cecylia po mojej prababci, te imiona wiele dla mnie znaczą, bo tak samo miały na imię osoby które bardzo kochałam...

KasiaMarysiaaa, Cabank84, Justa1994 lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak informacyjnie, jako ciekawostka Borys to nie imię rosyjskie, tylko pochodzenia bułgarskiego. Mało osób o tym wie.

Największym przeciwnikiem tego imienia u nas był kurna proboszcz :P pierwszy raz zetkneliśmy się z nim jak szliśmy go chcic to teksty typu - któż to takie imię wymyślił, czy nas pogieło itp. Teraz przylazł po kolędzie - iz kilku metrów się darł to tu mieszka to dziecko o tym ciężkim imieniu!!!!!!!!!! I jak zobaczył mój brzuch to mówi tylko drugiego Iwan nie nazywajcie błahahhaha

U mnie w parku jest zatrzęsienie Maj, Lenek, Alicji i Franków, Filipów i Stasiów, a i Kubów - to są główne imiona jak rodzice wołają.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena daj znac jak sytuacja, i czy udało się ogarnąć chatę w wawie?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Kazdemu podoba się inne imię... Tobie akurat Borys, dla mnie Borys ok jakbym miała męża pochodzenia Rosyjskiego bo akurat tak mi się to imię kojarzy! U mnie będzie Staś, po moim ukochanym dziadku, może jak kiedyś będzie córka to będzie Cecylia po mojej prababci, te imiona wiele dla mnie znaczą, bo tak samo miały na imię osoby które bardzo kochałam...

A ja znowu slyszalam żeby nie dawać po kimś bliskim imienia bo dziecko powinno mieć swoje a tak dostaje imię z bagażem od razu się kojarzy i ma się oczekiwania każdy według siebie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Kropeczka89 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie smoczki kupujecie dla swoich dzieci?

8599yx8da3geqsn5.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Tak informacyjnie, jako ciekawostka Borys to nie imię rosyjskie, tylko pochodzenia bułgarskiego. Mało osób o tym wie.

Największym przeciwnikiem tego imienia u nas był kurna proboszcz :P pierwszy raz zetkneliśmy się z nim jak szliśmy go chcic to teksty typu - któż to takie imię wymyślił, czy nas pogieło itp. Teraz przylazł po kolędzie - iz kilku metrów się darł to tu mieszka to dziecko o tym ciężkim imieniu!!!!!!!!!! I jak zobaczył mój brzuch to mówi tylko drugiego Iwan nie nazywajcie błahahhaha

U mnie w parku jest zatrzęsienie Maj, Lenek, Alicji i Franków, Filipów i Stasiów, a i Kubów - to są główne imiona jak rodzice wołają.
    podczytuję Was z kwietniówek..tylko się wtrące, że ja czekam na Boryska..bardzo mi się to podoba- chociaż mój tata też niby kręcił nosem, że imię rosyjskie ale tak naprawdę, jak pusze d84- to poch.bułgarskie .Zresztą w rankingu imion w Polsce zajmuje 50 miejsce:)

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zdania że każdy dzień w brzuchu tak przynajmniej do 39tc jest ważny i korzystny dla dziecka. Mam Córkę z 37tc i urodziła się chudziutka, nie trzymała ciepła, miała żółtaczkę i ciągle spala nie mogłam jej obudzić żeby nawet nakarmić. Myślę że gdyby posiedziała dłużej w brzuchu to nie byłoby takich problemów.

Co do imion.. ja jestem za tradycyjnymi imionami. Nie dałabym dziecku na imię Np. Lena, Paola itp. do Borysa nie mam nic. Ja dodatkowo ze względu na to czym się zajmuję szukam raczej imienia ze świętym patronem ;) ostatnio byłam na chrzcie gdzie rodzice dali dziecku na imię Kuba. Nie Jakub tylko Kuba bo stwierdzili że i tak każdy woła Kuba... Porażka.

Black&white, Cecylia patronką muzyki kościelnej <3

Skali89 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka89 wrote:
    Dziewczyny jakie smoczki kupujecie dla swoich dzieci?
    Zobaczę jaki zaakceptuje ;) starsza np. musiała mieć dość duży i pełny tzw. cherry shape. Teraz myślę nad lovi, bo są takie pośrednie... Starsza nie umiała złapać tego ortodontycznego smoczka jak była mala

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiem co mam napisać i jak...

Kacperek 12.01 dołączył do grona maleńkich aniołków [*]

Wszystko stało się tak nagle, dostałam o 18:50 telefon że stan jest krytyczny, 20 minut później nasz okruszek odszedł... Mimo wszystko pojechaliśmy najbliższym pociągiem by móc się pożegnać, wszystko przygotowali mogliśmy przytulić naszego dzielnego małego bohatera, wziąć na ręce, po prostu pożegnać się...Dziewczyny naprawdę nikomu tego nie życzę, to jest coś czego nie można opisać...Jutro jedziemy pozałatwiać wszystkie dokumenty, zostanie wykonana sekcja ponieważ wszystko stało się tak szybko (sepsa). Nigdy nie pomyślałabym że przyjdzie mi chować własne dziecko kiedy jeszcze nawet nie dane mi było poczuć się matką... Przepraszam że może piszę to w tak prosty sposób ale napisanie tego zajęło mi bardzo dużo czasu, wypłakaliśmy już zbyt wiele łez a jeszcze wiele przed nami...Mąż jako tako się trzyma ale ja, po prostu nie mam już sił...Nie tak miało być po prostu nie tak...

To było wspaniałe 6 dni życia naszego Kacperka, szczęście pomieszane ze smutkiem, nadzieja przeplatana niepewnością, radość z każdego dnia, z każdej dobrej wiadomości a na koniec ogromny ból i złość na niesprawiedliwość tego świata....

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ