X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • MagdaW Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem Magda i mam 26 lat. Jest to moja pierwsza ciąża. Miesiąc temu przeszłam na l4 i szczerze powiem, że moje życie zmieniło się o 180 stopni. Po prostu zaczynam umierać z nudów. I wyszukałam to forum i chciałabym dołączyć. Wiem, że może późno. Mój termin porodu 5 kwietnia. Oczekujemy synka. Zaczynam się bać.

W poniedziałek miałam wizytę u lekarza. I szyjka zamknięta. Brak objawów zbliżającego się porodu. Ale kto wie, może jeszcze w marcu urodzę. A dziecko ma już około 2800g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 14:55

El*a, JuicyB, Cabank84, Agatik, pippi, optymistkaaa, Kasia.ke1 lubią tę wiadomość

• M86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    i co ku**** nie przyjeli mnie na planwane cc do szpitala!!!!

Mnie mieli dziś do szpitala przyjąć na wywołanie, ale tez miejsca nie było na oddziale i jestem w domu. Jutro mam przyjechać próbować się dostać...

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 wrote:
    Mnie mieli dziś do szpitala przyjąć na wywołanie, ale tez miejsca nie było na oddziale i jestem w domu. Jutro mam przyjechać próbować się dostać...

dla mnie szok ...
    Co prawda w Poznaniu też są szpitale które odsyłają rodzące ale nie do domu tylko do innego szpitala

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    dla mnie szok ...
    Co prawda w Poznaniu też są szpitale które odsyłają rodzące ale nie do domu tylko do innego szpitala
    Celujesz w jakiś poznański szpital teraz?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się żegnamy na kilka dni i widzimy się już rozpakowani. Jutro do szpitala na wywołanie :D Trzymajcie kciuki za nas!

Gratulacje dla wszystkich mamuś <3

El*a, d84, gaga_32, Kropeczka89, Skali89, M86, lostdestionation, pippi lubią tę wiadomość

aohx3e3.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w szpitalu, bo wody niby spadły znów. Niby, bo w szpitalu mówią, że są w normie, ale przepływy trochę gorsze. Na razie jednak nic nie wywołują etc, do porodu polezymy, jeszcze trochę. Mogłaby się już rodzić :P

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Ja też w szpitalu, bo wody niby spadły znów. Niby, bo w szpitalu mówią, że są w normie, ale przepływy trochę gorsze. Na razie jednak nic nie wywołują etc, do porodu polezymy, jeszcze trochę. Mogłaby się już rodzić :P
    Gorsze przepływy wyszły u lekarza czy czułaś, że coś nie tak i pojechałaś na ip?
    Ja mam teraz co tydzień badane, jak tylko się pogorszą, to mam się położyć do szpitala.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam dziś na ktg (chodzę dwa razy w tygodniu) i zrobiono mi usg przy okazji. Wyszło mało wód, tak, że przepływów nie mogła zmierzyć. W szpitalu wody były dwa razy większe niż rano (nie wiem, jak oni to mierzą :/), ale stwierdzono, że przepływy zaczęły się troszkę psuć.

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma trafiła z małowodziem do szpitala, a okazało się, że to po prostu przygotowanie do porodu :) Trzymam kciuki :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko my z tym małowodziem to już kolejny raz mamy problem. Dlatego już bym wolała, żeby Mała się urodziła, mam wrażenie, że byłaby bezpieczniejsza już na zewnątrz. Ale leżę dzielnie i jestem dobrej myśli☺️

El*a lubi tę wiadomość

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my rozpakowani. 7 marca o godz.13.04 pojawił się Jasiu <3 3400g i 55 cm, 10 pkt :) jutro prawdopodobnie jedziemy do domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 05:00

erre, mała_ruda, El*a, Fortitudo, Cabank84, gaga_32, pippi, Kropeczka89, Skali89, kamailla, lostdestionation, mitzula, Kasia.ke1, ZAneczka lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitonia, gratulacje! :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych Mam!!

Kascok kciuki zaciśnięte!!

Mala ruda co tam u Was???

My po ktg. Zero skurczy, Mała tętno ok. Jeśli nie urodzę przez weekend to w poniedziałek na oddział. Już mnie to czekanie męczy, ale trzeba wytrzymać.

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych mam

Gaga masz uparciucha :)

My właśnie po nocnym karmienu. W dzień mała wisi na cycu cały czas masakra ale w nocy ładnie śpi tfu tfu

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulam się po domu i czekam. Czuję się jakby mnie czołg przejechał. Nie liczę na to, że do poniedziałku samo się zacznie. W poniedziałek do szpitala. Ciekawa jestem co wymyślą.
    Co im nagadac żeby mnie nie olali i wywolali? Ja już jestem skłonna przeżyć cesarke.. mam już dość.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Celujesz w jakiś poznański szpital teraz?

Tak, ja rodzę na Lutyckiej, już raz tam rodziłam i jest na prawdę super, tylko warunki lokalowe bardzo komunistyczne ale personel rewelacja.

erre lubi tę wiadomość

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Tak, ja rodzę na Lutyckiej, już raz tam rodziłam i jest na prawdę super, tylko warunki lokalowe bardzo komunistyczne ale personel rewelacja.
    A pozwalają rodzić w pozycji wertykalnej i bez nacinania?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre że swojego doświadczenia powiem ci ze lepiej być nacietym jeżeli trzeba położna zawsze stara się ochronić krocze ja za pierwszym razem byłam nacinana a za drugim razem peklam położna chciała naciąć a lekarka mówi że nie trzeba już kończy miałam 4 parte i peklam przez nią

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jutro 2 podejście do cc, jak mnie znowu nie przyjmą do spzitala to mnie szlak tam trafi

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    u nas jutro 2 podejście do cc, jak mnie znowu nie przyjmą do spzitala to mnie szlak tam trafi

trzymam kciuki żeby poszło po Twojej myśli.

Co do pozycji wertykalnej nie wiem, bo rodziłam przez CC a moje koleżanki nic o tej pozycji nie wspominały. Zawsze możesz się przejechać tam na KTG i sobie pogadać z położną i wypytać. A z tym kroczem to tak jak pisze Skali89 lepiej być naciętym niż pęknąć nie wiadomo jak. Każda położna stara się chronić krocze ale nie zawsze to wychodzi

d84 lubi tę wiadomość

f2w3s65gv5zl35r4.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ