X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karakorum ile juz ma dzidzius, jak czesto i jakie dawki podajesz? Na jakim jest mleku?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    El*a wrote:
    Ja cały czas podczytuję, czy pojawiają się nowe dzieciątka, trzymam kciuki za wasze szybkie i latwe porody.
    Moja Basia miewa różne dni, od jakiegoś tygodnia ma męczące gazy, od dwóch dni daję jej espumisan. Na początku wydawało mi się, że jest ciut lepiej, ale dzis w mocy i rano znowu tragedia. Zastanawiam sie, czy ja w ogole potrafię poznać, czemu ona płacze, często mam wrażenie, że po prostu coś ją złości, ale nie wiem, co i jak działać. Ze spaniem tez jest wtedy ciężko, najlepiej na rękach, ale nie chcę jej do tego przyzwyczaić. Mam chyba też kryzys laktacyjny, bo Basia częściej chce jeść i pod koniec nie słyszę już przelykania.
    Wszyscy mnie namawiają, zeby dac jej smoczek, ale ja się bronie, bo ponoc to moze zaburzyc laktacje przy tym kryzysie. Macie z tym jakies doswiadczenia?

Ja moją Werę karmiłam i nie dałam jej smoczka, jak były kryzysy to faktycznie wisiała częściej na cycku ale to były chwile. Tym sposobem miałam dziecko bezsmoczkowe i super bo jak widziałam później jak się koleżanki męczą z odstawianiem smoczka to ulga. Pijesz sobie herbatki na laktacje ?
    Zasada w teorii jest taka że im częściej przystawiasz tym więcej mleka produkujesz

El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was tez karmi mm od samego poczatku?
    Pozwole sie udzielic. Tez jestem marcowka ale nie mialam odwagi tak wejsc z butami na Wasz watek.
    Ja karmilam od samego poczatku mm. Podawalam hipp biocombiotic. A dawalam tyle ile dziecko chcialo wychodzilo ok 40-60 ml.

Agi83 lubi tę wiadomość

atdcjw4ztte6fk40.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alvareza zapraszamy!

Ja po ktg skurcze 50-70% co 6 min albo i mniej. Czekam na badanie.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:

Ja po ktg skurcze 50-70% co 6 min albo i mniej. Czekam na badanie.

trzymam kciuki żeby coś się zaczęło. W ogóle czułaś te skurczze?

Ja na ktg pojadę dopiero w piątek, na razie czekam... coś czuje że też będę za chwilę przeterminowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:40

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milupa Milumil - wg mojej położnej najlepsze.
    Młoda ma różne dni i różny apetyt - zdarzyło jej się wtrąbić 90 ml na raz, ale zdecydowanie najczęściej to 30-40 ml na jedno posiedzenie. Je co dwie, trzy godziny, czasami co godzinę.
    Młoda bardzo ładnie przybiera na wadze i jest okazem zdrowia i siły :)

Agi83, ZAneczka, Cabank84 lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was tez karmi mm od samego poczatku?

Ja będę. Chcesz pogadać?

• Izunia :) Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam się pochwalić że 6.03 urodziłam córeczkę Emilkę 10/10 53cm i 3100g. Poród niestety miałam ciężki. Po wielu godzinach męczenia się położna stwierdziła że zrobiła już wszystko co mogła żebym urodziła i że cesarka ale przyszedł lekarz i stwierdził, że widzi szanse, że urodzę :/ no i skończyło się na vacuum...
    Mała na szczęście zdrowa, ale ja do dzisiaj nie doszła do siebie.

mitzula, El*a, gaga_32, erre, ZAneczka, Cabank84, pippi lubią tę wiadomość

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te skurcze to twardnienie macicy. Nic mnie nie boli przy nich. Ani podbrzusze, ani bóle miesiączkowe, nic... wczoraj też takie miałam ale internety mówią, że ma coś przy nich boleć. A tu nic. Taki raczej dyskomfort.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Te skurcze to twardnienie macicy. Nic mnie nie boli przy nich. Ani podbrzusze, ani bóle miesiączkowe, nic... wczoraj też takie miałam ale internety mówią, że ma coś przy nich boleć. A tu nic. Taki raczej dyskomfort.
    nie koniecznie przy pierwszym porodzie miałam skurcze które mnie nie bolały s powodowały rozwarcie były za słabe na parcie i na koniec dostałam oxy

ZAneczka lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie czuje taki bardziej dyskomfort i zastanawiam się czy to coś się dzieje czy nie koniecznie.

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rano pisały sie podobno takie skurcze ze hoho a ja nic nie czulam. Bylam teraz na usg. Wody ok, przeplywy ok, Mala wazy jakies 3800g wiec jest klocek. Doktor zbadal mnie i 4cm rozwarcia. Zrobił masaż szyjki, nieprzyjemne ale do przeżycia. Jak nie ruszy to jutro o 7 rano zaczynamy rodzic.

Mala ruda u Ciebie jaki plan? Zostajesz w szpitalu?

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mala ma 11 dni i wg zalecen poloznych powinnismy jej dawac 100ml co 3godz. Czy to nie jest Zbyt duzo?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia, gratulacje! :D Przy vacuum dają jakieś znieczulenie?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Nasza mala ma 11 dni i wg zalecen poloznych powinnismy jej dawac 100ml co 3godz. Czy to nie jest Zbyt duzo?

Wedlug poloznej a wedlug Twojego dziecka? Nie wcisniej jej wiecej niz tego potrzebuje. Nie ma sie co nakrecac bo tak jest napisane w ksiazce. Kazde dziecko jest INNE, musisz sie kierowac intuicja. Bo moze bedzie jadla 40 ml co 2h a moze 80 ml co 4h. Wazne by byla najedzona i przybierala na wadze.

Agi83, ZAneczka, Fortitudo, Cabank84 lubią tę wiadomość

atdcjw4ztte6fk40.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meczymy ja z tym jedzeniem, budzimy. Zjesc zje no Bo musi jak jej wciskamy. Ale czy wy Tez pilnujecie czasu strikte czy karmicie mm na zyczenie?

ZAneczka lubi tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam na zyczenie. Raz sie zdarzylo, ze wybudzilam i zalowalam tego.

Agi83 lubi tę wiadomość

atdcjw4ztte6fk40.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje.. założyli mi balonik. Samo założenie znosne. Ale zaczęły się takie skurcze, że skichac się idzie.

ZAneczka, Cabank84, El*a lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda i dziewczyny czekające na wyjście dzidziusia: mocno trzymam za Was kciuki! ;) Czekamy na Wasze Skarby:D

Fajnie,że się zrobiło mamusiowo;)
    U nas uderzył w piątek miesiąc! Ostatnio mam podobną sytuację jak El*a - malutka ciągle chce wisieć na piersi (i w dzień i w nocy), a jakieś bóle brzuszka ma,płakunia nam za każdym wypróżnianiem... Zaczęła ulewać, ze 2-3 razy zwymiotowała i to wszystko w 3 t życia się jej zaczęło... Od kilku dni daję jej dicoflor- doradca laktacyjny ze szk rodzenia nam doradziła podawać jakiś probiotyk. Mała mała bywa niespokojna przy piersi- czasem mam problem by ją dostawić... chwyta,puszcza stęka i wierci się... Na blogu hafija.pl wyczytałam, że to może mieć związek z karmieniem,myślę,że też z tymi brzuszkowymi problemami. Doradca laktacyjna poleciła mi uspokajać malutką smoczkiem -nie chciałam dawwać dziecku smoka, pamiętam z pracy w żłobbku jakie to uciążliwe rozstawanie się z tym uspokajaczem. Jednak córci obudziła się taka potrzeba ssania pod koniec 3 tż,że skapitulowałam i Mężu kupił smoka, ale moja mądra córcia gardzi tym uspokajaczem - lepiej wisi się u mamy na ciciu 2 godziny....
    Mój kryzys minął, ale nadal chodzę wypruta,nie mam kiedy posprzątać,a czasem pójść spokojnie do wc.. Dobrze,że Mąż mi ciągle pomaga,więc jak wraca z pracy to moje cyce mają dłuższy odpoczynek;)

Cabank84 lubi tę wiadomość

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ