X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda i dziewczyny czekające na wyjście dzidziusia: mocno trzymam za Was kciuki! ;) Czekamy na Wasze Skarby:D

Fajnie,że się zrobiło mamusiowo;)
    U nas uderzył w piątek miesiąc! Ostatnio mam podobną sytuację jak El*a - malutka ciągle chce wisieć na piersi (i w dzień i w nocy), a jakieś bóle brzuszka ma,płakunia nam za każdym wypróżnianiem... Zaczęła ulewać, ze 2-3 razy zwymiotowała i to wszystko w 3 t życia się jej zaczęło... Od kilku dni daję jej dicoflor- doradca laktacyjny ze szk rodzenia nam doradziła podawać jakiś probiotyk. Mała mała bywa niespokojna przy piersi- czasem mam problem by ją dostawić... chwyta,puszcza stęka i wierci się... Na blogu hafija.pl wyczytałam, że to może mieć związek z karmieniem,myślę,że też z tymi brzuszkowymi problemami. Doradca laktacyjna poleciła mi uspokajać malutką smoczkiem -nie chciałam dawwać dziecku smoka, pamiętam z pracy w żłobku jakie to uciążliwe rozstawanie się z tym uspokajaczem. Jednak córci obudziła się taka potrzeba ssania pod koniec 3 tż,że skapitulowałam i Mężu kupił smoka, ale moja mądra córcia gardzi tym uspokajaczem - lepiej wisi się u mamy na ciciu 2 godziny....
    Mój kryzys minął, ale nadal chodzę wypruta,nie mam kiedy posprzątać,a czasem pójść spokojnie do wc.. Dobrze,że Mąż mi ciągle pomaga,więc jak wraca z pracy to moje cyce mają dłuższy odpoczynek;)

erre, Fortitudo, El*a lubią tę wiadomość

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i przez wzgląd na żółtaczkę długo karmiłam ją co 2 godz. W trzecim tyg zaczęłam karmić na żądanie,czasem budzi się co 3-4 h nocą,za dnia tak co 2-3 godz,ale bywa,że po godzinie już się domaga.

erre, El*a lubią tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneczka, już miesiąc, ale to zleciało! A mała dobrze przybiera na wadze?

I ten Dicoflor to w związku ze stękaniem czy po prostu dodatkowo się daje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 15:57

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na ktg i zapis wyszedl ok, lekarz zapisal mnie na piatek na kolejne ktg. A zaraz po wyjsciu ze szpitala dostalam skurcze dosyc bolesne co 3-4 minuty i tak do teraz mi sie powtarzaja juz ponad 2 godziny.. Jak nie przejdzie w ciagu godziny to wracam do szpitala

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i sama nie wiem co robic, przez prawie 3h mialam skurcze co 3-4min a teraz mam co 5-6min.. Czy to juz czy jeszcze nie juz :/

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z wodami? Odeszły czy się sączą? Daleko masz do szpitala? No i czy to 1 porod? Najlepiej jedz do szpitala zebys się nie denerwowała. Spokojnie.
    Jeśli chodzi o karmienie to ja karmiłam córkę 3 lata. Po 3 tygodniach mega kolki i po waszych opisach stwierdzam że to właśnie te cholerne kolki. Jeśli dziecko bardzo szarpie pierś to najlepszy pomysł będzie z nakładkami silikonowymi no i bardzo pomaga noszenie na ramieniu plus espumisan. Ja karmiłam na zawołanie. Budzilam dopiero jak młoda zaspala 5 lub 6 godzin . Ale rzadko się tak spozniala. Smoczkiem plula dalej niż widziała tak jak i herbatkami. Dobry jest też termofor oczywiście specjalny dla takiego maluszka. Wiem ze takie noszenie jest baaaardzo męczące ale moja córa po około 1.5 miesiąca juz nie miała z kolkami problemów .

ZAneczka lubi tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre- niby dobrze dać dziecku probiotyk,żeby problemy brzuszkowe załagodzić. Ja po 3-4 dniach poprawy nie widze-nadal placze podczas robienia kupki.
    A z wagą miałam ciągle stres,bo lekarka mi ryła w szpitalu,że mała nie przybiera,a po konsultacji z doradcą laktacyjnym okazało się,że przybiera w normie. niby min 100g/tydzień powinien być przyrost,a czasem dziennie miała 80,ale "nie przybiera" ...

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) my jutro kończymy tydzień :) podpowiedź dla mam, które chcą mieć tatę w domu jakiś czas - można wziąć zwolnienie od lekarza rodzinnego lub ginekologa na max 14 na opiekę nad żoną po porodzie :) a tatusiowe z umowami o pracę mogą oprócz tego wziąć następne 14 dnia tacierzyńskiego :) korzystajcie i miejcie tatusiów w domku :)

i podziwiam wszystkie mamy z małymi dziećmi w domu, ja nie wiem w co ręce włożyć choć mój starszy syn ma 8 lat :)

gaga_32, Cabank84, ZAneczka lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wrote:
    Mała ruda i dziewczyny czekające na wyjście dzidziusia: mocno trzymam za Was kciuki! ;) Czekamy na Wasze Skarby:D

Fajnie,że się zrobiło mamusiowo;)
    U nas uderzył w piątek miesiąc! Ostatnio mam podobną sytuację jak El*a - malutka ciągle chce wisieć na piersi (i w dzień i w nocy), a jakieś bóle brzuszka ma,płakunia nam za każdym wypróżnianiem... Zaczęła ulewać, ze 2-3 razy zwymiotowała i to wszystko w 3 t życia się jej zaczęło... Od kilku dni daję jej dicoflor- doradca laktacyjny ze szk rodzenia nam doradziła podawać jakiś probiotyk. Mała mała bywa niespokojna przy piersi- czasem mam problem by ją dostawić... chwyta,puszcza stęka i wierci się... Na blogu hafija.pl wyczytałam, że to może mieć związek z karmieniem,myślę,że też z tymi brzuszkowymi problemami. Doradca laktacyjna poleciła mi uspokajać malutką smoczkiem -nie chciałam dawwać dziecku smoka, pamiętam z pracy w żłobbku jakie to uciążliwe rozstawanie się z tym uspokajaczem. Jednak córci obudziła się taka potrzeba ssania pod koniec 3 tż,że skapitulowałam i Mężu kupił smoka, ale moja mądra córcia gardzi tym uspokajaczem - lepiej wisi się u mamy na ciciu 2 godziny....
    Mój kryzys minął, ale nadal chodzę wypruta,nie mam kiedy posprzątać,a czasem pójść spokojnie do wc.. Dobrze,że Mąż mi ciągle pomaga,więc jak wraca z pracy to moje cyce mają dłuższy odpoczynek;)
    Zaneczka, jakbym dokladnie o swoim dziecku czytała ;) daj znać, jak wam się ten Dicoflor sprawdza :)

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    A co z wodami? Odeszły czy się sączą? Daleko masz do szpitala? No i czy to 1 porod? Najlepiej jedz do szpitala zebys się nie denerwowała. Spokojnie .

Wody nie odeszly ani sie nie sacza.. Do szpitala mam 40min autem wiec kawalek jest i nie chce tak jezdzic jak glupia wte i wewte. To drugi porod, za pierwszym razem pojechalam jak skurcze byly co 8 minut i to bylo stanowczo za wczesnie, bo wzieli mnie na porodowke i po 2 godzinach dali oksytocyne zeby przyspieszyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 17:35

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie jeszcze wstrzymam bo wzielam goraca kapiel i troche sie zmniehszyla czestotliwosc skurczy, moze to jeszcze nie to :)

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć brzuszek do brzuszka dobrze działa, jaki taki masaż na kolki.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agigagi wrote:
    Chyba sie jeszcze wstrzymam bo wzielam goraca kapiel i troche sie zmniehszyla czestotliwosc skurczy, moze to jeszcze nie to :)
    Jeśli skurcze po kąpieli przeszły to chyba jeszcze nie to.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do konca nie przeszly bo caly czas mam, od godz 14. Tylko teraz zrobily sie nieregularne, w odstepach od 2 do 12 minut. W dodatku sa dosyc bolesne.
    No nic, czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 20:14

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    El*a właśnie póki co nie widzę różnicy... A dzisiaj malutka dała popis... 2 godziny z malymi przerwami-proba odlozenia - na cycu siedziała... nawet przez chwilę zadowoliła się smoczkiem. Po czym znów cyc w akcji, czeka mnie ciężka noc. Sanej chce mi się płakać jak słyszę jak ona płacze

• nuuutella Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda aż TAK Cię boli po cenniku foleya? Ja miałam dziś rano założony i samo założenie owszem nieprzyjemne, potem troszkę mocniej pobolalo ale ogólnie to dla mnie nie ma jakiejś tragedii... ciekawą jestem czy to coś da.
    Ja mam an ktg skurcze od 4 dni sięgające 100, co 6-8 minut ale na wi3czor się wyciszają. Jutro mają podać oksy i może już syn będzie z nami ;) termin miałam na 10 marca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 20:41

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ruda jak sytuacja u Ciebie? U mnie skurcze calkiem sie wyciszyly. Jutro wywolywanie...

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie ciocie! Radosław jest z nami. Wyskoczył 13.03.2018 o godz. 1:25. 3845g, 54 cm. O 18 wzięły mnie skurcze co 6-8 min. Poszłam do położonej czy tak ma boleć.. ma boleć i już. Ale wzięła mnie na badanie. O 21 cewnik wypadł. Skurcze 3 razy co 2.min. O 21:30 odeszły wody i na porodowke. Skurcze zaczynały boleć przy 30%. Dostałam gaz. Myślę że coś pomógł ale i tak w cholere bolało. Zazyczylam sobie znieczulenie, lekarz nie przychodził.. to spacerowalam po sali i 2 razy ciepły prysznic. Jak już przyszedł lekarz to poszedł do innej rodzącej bo od rana się męczyła. Ona miała pierwsza urodzic i dopiero ja miałam mieć znieczulenie. Zaczęły się parterze może 8 skurczy.. i mały na brzuchu. 2 godz z mężem siedziałam. Ja z dzieckiem na rękach a bidulka się jeszcze męczyła za ścianą. O 3:30 przenieśli mnie z małym na salę. Rozcieli mnie, mqm 3 szwy i pekla mi warga sromowa - tu 1 szew. Po 4 rano wstałam już do WC. Śpi cały czas. A ja zasnąć nie mogę. Chociaż wstałam w poniedziałek o 7 rano. Miałam lewatywe- nic strasznego, nie wiem czy od tego ale na tą chwilę boli mnie tylko dupsko. Mąż przy porodzie skarb!! Bez jego wsparcia chyba bym padła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 05:29

gaga_32, erre, Cabank84, Skali89, Kropeczka89, lostdestionation, Fortitudo, mitzula, El*a, pippi, JuicyB, ZAneczka, Kasia.ke1, Agi83 lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!! Super ze szybko poszlo :) mi przed chwila odszedl czop i mam od godziby skurcze co 5-6 minut, zaraz jedziemy do szpiatala moze tez sie dzisiaj uda.

lostdestionation, El*a lubią tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • nuuutella Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda gratulacje!!! Super że się udało;)

Mi cennik nie wypadł, więc pewni3 nie zadzialalal tak jak trzeba :( zaraz idę na porodowke na oksy

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ