X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda i dziewczyny czekające na wyjście dzidziusia: mocno trzymam za Was kciuki! ;) Czekamy na Wasze Skarby:D

Fajnie,że się zrobiło mamusiowo;)
    U nas uderzył w piątek miesiąc! Ostatnio mam podobną sytuację jak El*a - malutka ciągle chce wisieć na piersi (i w dzień i w nocy), a jakieś bóle brzuszka ma,płakunia nam za każdym wypróżnianiem... Zaczęła ulewać, ze 2-3 razy zwymiotowała i to wszystko w 3 t życia się jej zaczęło... Od kilku dni daję jej dicoflor- doradca laktacyjny ze szk rodzenia nam doradziła podawać jakiś probiotyk. Mała mała bywa niespokojna przy piersi- czasem mam problem by ją dostawić... chwyta,puszcza stęka i wierci się... Na blogu hafija.pl wyczytałam, że to może mieć związek z karmieniem,myślę,że też z tymi brzuszkowymi problemami. Doradca laktacyjna poleciła mi uspokajać malutką smoczkiem -nie chciałam dawwać dziecku smoka, pamiętam z pracy w żłobku jakie to uciążliwe rozstawanie się z tym uspokajaczem. Jednak córci obudziła się taka potrzeba ssania pod koniec 3 tż,że skapitulowałam i Mężu kupił smoka, ale moja mądra córcia gardzi tym uspokajaczem - lepiej wisi się u mamy na ciciu 2 godziny....
    Mój kryzys minął, ale nadal chodzę wypruta,nie mam kiedy posprzątać,a czasem pójść spokojnie do wc.. Dobrze,że Mąż mi ciągle pomaga,więc jak wraca z pracy to moje cyce mają dłuższy odpoczynek;)

erre, Fortitudo, El*a lubią tę wiadomość

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i przez wzgląd na żółtaczkę długo karmiłam ją co 2 godz. W trzecim tyg zaczęłam karmić na żądanie,czasem budzi się co 3-4 h nocą,za dnia tak co 2-3 godz,ale bywa,że po godzinie już się domaga.

erre, El*a lubią tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaneczka, już miesiąc, ale to zleciało! A mała dobrze przybiera na wadze?

I ten Dicoflor to w związku ze stękaniem czy po prostu dodatkowo się daje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 15:57

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na ktg i zapis wyszedl ok, lekarz zapisal mnie na piatek na kolejne ktg. A zaraz po wyjsciu ze szpitala dostalam skurcze dosyc bolesne co 3-4 minuty i tak do teraz mi sie powtarzaja juz ponad 2 godziny.. Jak nie przejdzie w ciagu godziny to wracam do szpitala

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i sama nie wiem co robic, przez prawie 3h mialam skurcze co 3-4min a teraz mam co 5-6min.. Czy to juz czy jeszcze nie juz :/

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z wodami? Odeszły czy się sączą? Daleko masz do szpitala? No i czy to 1 porod? Najlepiej jedz do szpitala zebys się nie denerwowała. Spokojnie.
    Jeśli chodzi o karmienie to ja karmiłam córkę 3 lata. Po 3 tygodniach mega kolki i po waszych opisach stwierdzam że to właśnie te cholerne kolki. Jeśli dziecko bardzo szarpie pierś to najlepszy pomysł będzie z nakładkami silikonowymi no i bardzo pomaga noszenie na ramieniu plus espumisan. Ja karmiłam na zawołanie. Budzilam dopiero jak młoda zaspala 5 lub 6 godzin . Ale rzadko się tak spozniala. Smoczkiem plula dalej niż widziała tak jak i herbatkami. Dobry jest też termofor oczywiście specjalny dla takiego maluszka. Wiem ze takie noszenie jest baaaardzo męczące ale moja córa po około 1.5 miesiąca juz nie miała z kolkami problemów .

ZAneczka lubi tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre- niby dobrze dać dziecku probiotyk,żeby problemy brzuszkowe załagodzić. Ja po 3-4 dniach poprawy nie widze-nadal placze podczas robienia kupki.
    A z wagą miałam ciągle stres,bo lekarka mi ryła w szpitalu,że mała nie przybiera,a po konsultacji z doradcą laktacyjnym okazało się,że przybiera w normie. niby min 100g/tydzień powinien być przyrost,a czasem dziennie miała 80,ale "nie przybiera" ...

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) my jutro kończymy tydzień :) podpowiedź dla mam, które chcą mieć tatę w domu jakiś czas - można wziąć zwolnienie od lekarza rodzinnego lub ginekologa na max 14 na opiekę nad żoną po porodzie :) a tatusiowe z umowami o pracę mogą oprócz tego wziąć następne 14 dnia tacierzyńskiego :) korzystajcie i miejcie tatusiów w domku :)

i podziwiam wszystkie mamy z małymi dziećmi w domu, ja nie wiem w co ręce włożyć choć mój starszy syn ma 8 lat :)

gaga_32, Cabank84, ZAneczka lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wrote:
    Mała ruda i dziewczyny czekające na wyjście dzidziusia: mocno trzymam za Was kciuki! ;) Czekamy na Wasze Skarby:D

Fajnie,że się zrobiło mamusiowo;)
    U nas uderzył w piątek miesiąc! Ostatnio mam podobną sytuację jak El*a - malutka ciągle chce wisieć na piersi (i w dzień i w nocy), a jakieś bóle brzuszka ma,płakunia nam za każdym wypróżnianiem... Zaczęła ulewać, ze 2-3 razy zwymiotowała i to wszystko w 3 t życia się jej zaczęło... Od kilku dni daję jej dicoflor- doradca laktacyjny ze szk rodzenia nam doradziła podawać jakiś probiotyk. Mała mała bywa niespokojna przy piersi- czasem mam problem by ją dostawić... chwyta,puszcza stęka i wierci się... Na blogu hafija.pl wyczytałam, że to może mieć związek z karmieniem,myślę,że też z tymi brzuszkowymi problemami. Doradca laktacyjna poleciła mi uspokajać malutką smoczkiem -nie chciałam dawwać dziecku smoka, pamiętam z pracy w żłobbku jakie to uciążliwe rozstawanie się z tym uspokajaczem. Jednak córci obudziła się taka potrzeba ssania pod koniec 3 tż,że skapitulowałam i Mężu kupił smoka, ale moja mądra córcia gardzi tym uspokajaczem - lepiej wisi się u mamy na ciciu 2 godziny....
    Mój kryzys minął, ale nadal chodzę wypruta,nie mam kiedy posprzątać,a czasem pójść spokojnie do wc.. Dobrze,że Mąż mi ciągle pomaga,więc jak wraca z pracy to moje cyce mają dłuższy odpoczynek;)
    Zaneczka, jakbym dokladnie o swoim dziecku czytała ;) daj znać, jak wam się ten Dicoflor sprawdza :)

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    A co z wodami? Odeszły czy się sączą? Daleko masz do szpitala? No i czy to 1 porod? Najlepiej jedz do szpitala zebys się nie denerwowała. Spokojnie .

Wody nie odeszly ani sie nie sacza.. Do szpitala mam 40min autem wiec kawalek jest i nie chce tak jezdzic jak glupia wte i wewte. To drugi porod, za pierwszym razem pojechalam jak skurcze byly co 8 minut i to bylo stanowczo za wczesnie, bo wzieli mnie na porodowke i po 2 godzinach dali oksytocyne zeby przyspieszyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 17:35

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie jeszcze wstrzymam bo wzielam goraca kapiel i troche sie zmniehszyla czestotliwosc skurczy, moze to jeszcze nie to :)

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć brzuszek do brzuszka dobrze działa, jaki taki masaż na kolki.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agigagi wrote:
    Chyba sie jeszcze wstrzymam bo wzielam goraca kapiel i troche sie zmniehszyla czestotliwosc skurczy, moze to jeszcze nie to :)
    Jeśli skurcze po kąpieli przeszły to chyba jeszcze nie to.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do konca nie przeszly bo caly czas mam, od godz 14. Tylko teraz zrobily sie nieregularne, w odstepach od 2 do 12 minut. W dodatku sa dosyc bolesne.
    No nic, czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 20:14

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    El*a właśnie póki co nie widzę różnicy... A dzisiaj malutka dała popis... 2 godziny z malymi przerwami-proba odlozenia - na cycu siedziała... nawet przez chwilę zadowoliła się smoczkiem. Po czym znów cyc w akcji, czeka mnie ciężka noc. Sanej chce mi się płakać jak słyszę jak ona płacze

• nuuutella Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda aż TAK Cię boli po cenniku foleya? Ja miałam dziś rano założony i samo założenie owszem nieprzyjemne, potem troszkę mocniej pobolalo ale ogólnie to dla mnie nie ma jakiejś tragedii... ciekawą jestem czy to coś da.
    Ja mam an ktg skurcze od 4 dni sięgające 100, co 6-8 minut ale na wi3czor się wyciszają. Jutro mają podać oksy i może już syn będzie z nami ;) termin miałam na 10 marca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 20:41

• gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ruda jak sytuacja u Ciebie? U mnie skurcze calkiem sie wyciszyly. Jutro wywolywanie...

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie ciocie! Radosław jest z nami. Wyskoczył 13.03.2018 o godz. 1:25. 3845g, 54 cm. O 18 wzięły mnie skurcze co 6-8 min. Poszłam do położonej czy tak ma boleć.. ma boleć i już. Ale wzięła mnie na badanie. O 21 cewnik wypadł. Skurcze 3 razy co 2.min. O 21:30 odeszły wody i na porodowke. Skurcze zaczynały boleć przy 30%. Dostałam gaz. Myślę że coś pomógł ale i tak w cholere bolało. Zazyczylam sobie znieczulenie, lekarz nie przychodził.. to spacerowalam po sali i 2 razy ciepły prysznic. Jak już przyszedł lekarz to poszedł do innej rodzącej bo od rana się męczyła. Ona miała pierwsza urodzic i dopiero ja miałam mieć znieczulenie. Zaczęły się parterze może 8 skurczy.. i mały na brzuchu. 2 godz z mężem siedziałam. Ja z dzieckiem na rękach a bidulka się jeszcze męczyła za ścianą. O 3:30 przenieśli mnie z małym na salę. Rozcieli mnie, mqm 3 szwy i pekla mi warga sromowa - tu 1 szew. Po 4 rano wstałam już do WC. Śpi cały czas. A ja zasnąć nie mogę. Chociaż wstałam w poniedziałek o 7 rano. Miałam lewatywe- nic strasznego, nie wiem czy od tego ale na tą chwilę boli mnie tylko dupsko. Mąż przy porodzie skarb!! Bez jego wsparcia chyba bym padła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 05:29

gaga_32, erre, Cabank84, Skali89, Kropeczka89, lostdestionation, Fortitudo, mitzula, El*a, pippi, JuicyB, ZAneczka, Kasia.ke1, Agi83 lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!! Super ze szybko poszlo :) mi przed chwila odszedl czop i mam od godziby skurcze co 5-6 minut, zaraz jedziemy do szpiatala moze tez sie dzisiaj uda.

lostdestionation, El*a lubią tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • nuuutella Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda gratulacje!!! Super że się udało;)

Mi cennik nie wypadł, więc pewni3 nie zadzialalal tak jak trzeba :( zaraz idę na porodowke na oksy

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ