X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga to jest chyba szczepionka na gruźlicę i zoltaczke na krztusuec jest dopiero w 6 tygodniu. Ja szczepilam i żadnej reakcji nie zauważyłam ale każde dziecko inaczej a co konkretnie robi ze cię niepokoi ? Bo wiesz noworodki to zazwyczaj dokazuja :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację gruźlica, a nie krztusiec. Niby spał ale co chwile krzyczał. Brodawki mam zmasakrowane, a on jest niezłym ssakiem.

U nas w szpitalu niezłe zamieszanie. Biegają i pytają kto chce do domu. Patologia i położniczy pełne. 3 rodzą na porodowce, 3 czekają na sorze i 1 wolne łóżko. My w nocy dopiero osiągniemy drugą dobę więc pewnie dopiero jutro do domu.

ZAneczka, Cabank84 lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda po 48 h pobierają badania przesiewowe więc naoewno szybciej nie pojdziecie

Nie masz jeszcze pokarmu tylko siara dziecko się nie najada i dlatego jest niespokojny myślę smaruj mascia brodawki albo nakładki moja też ssak i reż miałam pogrtzione ale przeszło ja się wspomagalam nakładka

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj to się zaczynam zastanawiać czy ja w ogóle kiedyś urodzę, mam wrażenie że totalnie nic się nie dzieje, ani brzuch mi się nie obniżył ani czop mi nie odpadł, skurczy brak od kilku dni ... na szczęście mały się rusza więc jestem spokojna i czekam...

Cabank84, lostdestionation lubią tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula u nas porod po baloniku 8 dni po terminie. Masz jeszcze czas.. ale wiem jak to denerwuje. Nic nie można zaplanować bo może to akurat dzisiaj albo jutro. Weszło, wyjść musi :)

lostdestionation lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Aga28 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniu jutro 7 30 będą wywoływać. Pierwsza ciąża wywołanie balonikiem o 8 rano założyli o 19 skurcze co 10 min i o 5 30 rano malutka była z nami. Zobaczymy jak tym razem pójdzie. Pozdrawiam.

Aga28
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda - pierwsze dni karmienia też miałam bolące sutki, po każdym karmieniu myłam piersi i smarowałam maltanem (nie trzeba przed karmieniem zmywać). Pomogło nawet na mini krwawienie z sutka-normalnie przystawiałam córcię i smarowałam przez 3-4 pierwsze dni,potem przeszło. Zawsze jak mnie bolą bo karmieniu sutki to smaruję- na szczęście od tamtej pory rzadko to się zdarza;D A położne mówiły,że dobrze jest własnym pokarmem smarować i wietrzyć -zostawić do wyschnięcia.
    Jak trafiłam do szpitala z tymi chlustającymi wodami,to też jakiś boom był-tydzień zawalone sale. Najpierw byłam na poporodowej z dziewczynami,które czekały na poród,potem na przedporodowe nas przenieśli,bo porodziły. W końcu ja urodziłam i nadal na przedporodową trafiłam-ale wszędzie byłyśmy porozrzucane;) Też chodzili i kogo się dało odsyłali do domu... Ja niestety po porodzie 6 dni musiałam tkwić, bo moja córcia przechodziła żółtaczkę.

mała_ruda lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was rodziła, bądź planuje rodzić w Warszawie i odmówić szczepień w szpitalu?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już urodziły - czy któraś z Was miała może bóle jak na miesiączkę przed porodem? Ja mam mniej więcej od tygodnia lekkie,a od wczoraj silniejsze i zastanawiam się czy to może zwiastować poród i jeśli tak to mniej więcej za jaki czas? Do tego mam dosyć spore bóle pachwin i krzyżowo - lędźwiowe szczególnie w nocy. Kończę 37 tydzień ciąży, ale dzidzia jest dosyć spora, od połowy ciąży miałam twardnienia brzucha (nadal one występują) i lekarz mówił że mogę urodzić wcześniej

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • erre Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie "miesiączkowe" od wczoraj, mają zupełnie inny charakter niż te od twardnienia brzucha i też jestem ciekawa czy zwiastują poród w najbliższym czasie...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie miesiączkowe to mam już chyba z dwa tygodnie i jakoś się nic nie zadziało.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee Mitzula nie pocieszylas :-(

GRATULUJE MOCNO WSZYSTKIM SWIEZO UPIECZONYM MAMUSIOM :-)

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Alvareza Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zlapal taki bol miesiaczkowy a pozniej delikatne skurcze, ktore sie rozkrecily i urodzilam. A teraz te bole okresowe pojawiaja sie i znikaja od dobrych 3 tyg.

atdcjw4ztte6fk40.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie bóle miałam przez kilka dni w zeszłym tygodniu. Potem przez 3 dni ciągle mi się brzuch spinał. A od wczoraj cisza absolutna, nic nie zwiastuje porodu. Jutro może dowiem się, kiedy mają zamiar wywoływać

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was rodziła, bądź planuje rodzić w Warszawie i odmówić szczepień w szpitalu?

Z tego co wiem w szpitalu podają jedynie witaminę K, która jest piekielnie ważna. Tak przynajmniej jest na żelaznej.

age.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ruda ja z sutkami mam tak samo. Mala cala noc przesiedziala na cycu i teraz bola, ze szok. Wyparzylam nakladki i zobaczymy czy jej spasuja. A tej siary mam tak malusko, ze troche sie denerwuje przy ssaniu. Oby szybko sie rozkrecilo z tym pokarmem.

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój klocek waży 4090 i nie widzi jej się za szybko wyjść, wszystko pozamykane na cztery spusty :-P kurde rozerwie mnie pewnie nieźle jak ona jest taka wielka :-P

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z ktg i dopplera. Na ktg ok, żadne skurcze się nie zapisały. Dopplera zrobiła mi młoda lekarka na zastępstwie, odczułam, że słabe doświadczenie ma, bo jeździła mi boleśnie po całym brzuchu, w ogóle robiła inaczej pomiary i wyszło, że w ciągu 6 dni mały przybrał 500g.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Mój klocek waży 4090 i nie widzi jej się za szybko wyjść, wszystko pozamykane na cztery spusty :-P kurde rozerwie mnie pewnie nieźle jak ona jest taka wielka :-P
    Na usg parę godzin przed porodem wychodziło nam 4100. Urodził się 3845. Różnica niewielka ale na psychikę działa, że to jednak nie ponad 4 kg :)

Gaga też mam nakładki, niby przez nie ssie ale i tak pierunsko boli. Jak się podłącza to zaciskam zęby, a potem jakoś idzie. Ale mój lobuz nie daje się obudzić co 3h tak jak kazała położna. Je co 4h... długo ale on nie ma zamiaru się obudzić. Dzisiaj nawet rozebralam go żeby zaczął płakać i chciałam podstawic. A ten skubaniec leżał i śmiał się.

Fortitudo lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Kropeczka89 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dwa razy wypłynęła ze mnie znaczna ilość śluzu wodnistego az mi pomoczyla mocno wkładkę czy to normalne ? Czy to sa wody?

8599yx8da3geqsn5.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ