Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? Rodzicie??

Gaga wybuchłaś już?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Co tu taka cisza? Rodzicie??

Gaga wybuchłaś już?

Chciałabym. Chyba prędzej wybuchne z nastroju niż Mała postanowi wyjść. Choć dzisiaj od 3 kiepsko spałam, łapały mnie jakieś skurcze w podbrzuszu, nawet miałam powoli męża budzić i bach po 6 zasnęłam i przeszło... ehh

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały wczoraj wiercił się jak szalony. Myślałam, że przez pępek wyjdzie... boli mnie wszystko jak na grypę, plecy bolą i czuje się jakbym w pochwie miała wielkiego siniaka. Trudno się chodzi. Jutro szpital, ciekawa jestem czy mnie zostawią czy znowu wyślą do domu.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny!
    Powoli się kobietki wyruszają z forum... w sumie nie ma co się dziwić, narodziny dziecka wiele zmieniają :)

Zaglądają tutaj jeszcze kobietki koło 36-38 tc, które będą mieć cc?

• erre Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U styczniówek jest fajnie, bo cały czas piszą, dzieci mają już +-2 miesiące i można się sporo dowiedzieć :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    u nas jutro 2 podejście do cc, jak mnie znowu nie przyjmą do spzitala to mnie szlak tam trafi

udało się dostać ?

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie pisze bo juz mam dość. Wszystko mnie boli. Jestem zmęczona
    Termin na 22 ale już bym chciała być po porodzie żeby na święta cos się przygotować.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pisze, bo mala mi duzo wisi na ramieniu ;) A tak to podczytuje Was codzien.
    Zabawne, jak ruszyły porody to ino roz :P

Jestem niewyspana, bardzo niepewna swojej roli, przejęta, ale szczesliwa.

Trzymam kciuki za nierozpakowane!

Kropeczka89, nick nieaktualny, pippi, ZAneczka lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje się tak dobrze, aż mąż mówi, że raczej prędko nie urodzę ;p choć mam niby jeszcze dwa tygodnie, to wolałabym mojego klocuszka wcześniej urodzić ;p

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny zgłaszam się do "przeterminowanych "mam . jutro kolejne ktg jeśli się nic nie ruszy a w piątek na oddział. .. cały czas rozwarcie na 2 palce szyjka miękka ale ma 2 cm... a no i ja dalej chora na antybiotyku dramat. ..

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze szpitala. Zgłosiłam się wczoraj, bo Mała coś leniwa była. Na szczęście jest ok i już mnie zostawili. Rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona. Teraz na ktg przychodzą położne czy mnie boli bo ładne skurcze się piszą, więc może w końcu coś się ruszy! Trzymajcie kciuki za nas.

KasiaG24 na kiedy miałaś termin? Coś te Marcowe dzieciaczki uparte...

Mała ruda a Ty jak?

El*a, mała_ruda lubią tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaga, a będą Ci na siłę wywoływać czy na razie się kula?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    gaga, a będą Ci na siłę wywoływać czy na razie się kula?
    Na razie czekamy, bo skurcze jakies się pojawiły więc może samo się rozkręci.

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wybieram się do szpitala. Mam być między 9 a 10. Wczoraj byłam na spacerze i wieczorem brzuch szalał. Skurcze co 5.min ale nie bolesne. W nocy przeszło. Mam nadzieję, że tam pojadę i usłyszę, że jet rozwarcie i rodzimy. Jak będę musiała tam zostać "po nic" to chyba umrę.

Gaga a Ty na kiedy miałaś termin? Tak jak wg listy 28.02? Tak długo Cię trzymają?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki, dawajcie znać jak postępy :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie nic, skurcze bardzo niereguralne i nieczesto, zaraz jade na pierwsze ktg to zobaczymy. W piatek rozwarcie mialam na koniuszek palca ale gin powiedzial ze widac ze sie szykuje. Bardzo bym chciala urodzic do weekendu! Ale narazie nic na to nie wskazuje :(

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin wedlug OM mialam na 9 marca ale bardziej prawdopodobny wydaje mi sie termin wg daty zaplodnienia czyli 16 marca i w dodatku idealnie pokrywa sie z terminem usg. Trzymajcie kciuki zebym za tydzien miala juz Tosie w ramionach :)

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Ja właśnie wybieram się do szpitala. Mam być między 9 a 10. Wczoraj byłam na spacerze i wieczorem brzuch szalał. Skurcze co 5.min ale nie bolesne. W nocy przeszło. Mam nadzieję, że tam pojadę i usłyszę, że jet rozwarcie i rodzimy. Jak będę musiała tam zostać "po nic" to chyba umrę.

Gaga a Ty na kiedy miałaś termin? Tak jak wg listy 28.02? Tak długo Cię trzymają?
    A z tym moim terminem to sama nie wiem. Moj gin upieral sie na ten z usg czyli 28.02, a teraz w szpitalu twardo trzymaja się tego z om czyli 06.03. Najlepsze jest to, że miesiaczki mialam naprawde regularne. Tak strasznie chciałabym być już po. Tym bardziej, że dziś mi nic nie robią i tak się plącze po oddziale...

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas podczytuję, czy pojawiają się nowe dzieciątka, trzymam kciuki za wasze szybkie i latwe porody.
    Moja Basia miewa różne dni, od jakiegoś tygodnia ma męczące gazy, od dwóch dni daję jej espumisan. Na początku wydawało mi się, że jest ciut lepiej, ale dzis w mocy i rano znowu tragedia. Zastanawiam sie, czy ja w ogole potrafię poznać, czemu ona płacze, często mam wrażenie, że po prostu coś ją złości, ale nie wiem, co i jak działać. Ze spaniem tez jest wtedy ciężko, najlepiej na rękach, ale nie chcę jej do tego przyzwyczaić. Mam chyba też kryzys laktacyjny, bo Basia częściej chce jeść i pod koniec nie słyszę już przelykania.
    Wszyscy mnie namawiają, zeby dac jej smoczek, ale ja się bronie, bo ponoc to moze zaburzyc laktacje przy tym kryzysie. Macie z tym jakies doswiadczenia?

ZAneczka lubi tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was tez karmi mm od samego poczatku?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ