X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliens wrote:
    Hej, ja się takimi pozytywnymi wieściami nie mogę dzisiaj podzielić. Jest pęcherzyk 16 mm i ciałko żółte, zarodka nie widać. Uspokoił mnie ze za tydzień powinno być dzidzie i serce. Kto był na usg w podobnym wieku ciazowym ? W dodatku wykrył w lewym jajniku torbiel wielkości 3 cm.cytologia zrobioną zobaczymy co pokaże. A tabletki, które biorę z powodu arytmi mogą powodować wczesny poród i niska masę urodzeniowa. Dzisiaj nic nie będzie mi w stanie polepszyć humoru.

Jednakże serdecznie gratuluje dzisiejszych dobrych wieści :)

Moja siostra przy pęcherzyku 20mm nie widziała zarodka, ma zdrową 1,5 roczną córkę :) Głowa do góry :)

Ja już też po wizycie. Mój maluch ma 7,2 mm a serduszko bije 155/min.
    według OM 7t4d według USG 6t4d ale wiedzieliśmy już na poprzednim USG, że będzie młodsza ciąża.
    Ginekolog mega zadowolony, darł się na pół gabinetu, że żywa ciąża :)

Patu, IskiereczkiTrzy, KasiaMarysiaaa, LonaW, Krokodylica lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    hej! U mnie wsyztsko dobrze!
    Serduszko bije jak dzwon 10tc (OM), a bąbel ma 8 tygodni! <3
    Jestem taka szczęśliwa

Natka94 - Gratulacje!
    Wiedziałam, że będzie ok :)

LonaW lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 cudowne wieści! Tak się cieszę! :D Teraz już spokojnie ciesz się ciążą :)

Nataliens ja miałam podobnie - 5t, pęcherzyk 16mm, a zarodek albo był malutki (2mm) albo go nie było - doktorek nie widział dokładnie na usg. Przestraszyłam się pustym jajem itp. Ale dziewczyny pisały, że u każdego jest inaczej, objawy mam nadal, brzuch jakby rośnie, więc postanowiłam nie martwić się na zapas. Czekam na wtorek - wszystko się wyjaśni. Trzymajcie kciuki!

IskiereczkiTrzy mnie właśnie powoli puszcza paskudne przeziębienie. Chodziłam jak zombie, w zasadzie to leżałam jak żywy trup... ciągnęło się o wiele dłużej niż normalnie - wiadomo, jak człowiek leczy się naturalnymi miksturkami, to i zdrowieje dłużej ;) dziś nadal mam potworny kaszel, ale czuję, że wracam do żywych :) Tobie też tego życzę :) Jeśli chcesz, to podam Ci przepis na miksturkę anty-przeziębieniową receptury mojej cioci - wyciągnęła mnie z choroby :)

• IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy_Girl zdrowia :) Byłabym bardzo wdzięczna za przepis! Czuję się tak źle, że mimo że powinnam przygotowywać się do jutrzejszej pracy to po 20 pójdę spać...

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariettko - poprosiłabym datę porodu na 12.03 :) zapełniam lukę, bo widziałam, ze żadna takiej nie podała :)

Marietta lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliens wrote:
    Hej, ja się takimi pozytywnymi wieściami nie mogę dzisiaj podzielić. Jest pęcherzyk 16 mm i ciałko żółte, zarodka nie widać. Uspokoił mnie ze za tydzień powinno być dzidzie i serce. Kto był na usg w podobnym wieku ciazowym ? W dodatku wykrył w lewym jajniku torbiel wielkości 3 cm.cytologia zrobioną zobaczymy co pokaże. A tabletki, które biorę z powodu arytmi mogą powodować wczesny poród i niska masę urodzeniowa. Dzisiaj nic nie będzie mi w stanie polepszyć humoru.

Ja teraz byłam 6+1 I zarodek ledwo widoczny także się nie martw cierpliwości będzie dobrze.

A co do torbieli to pewnie ż tego jajnika była owulacja miałam tak w poprzedniej ciąży i ginekolog mówiła że po paru tygodniach się wchłonie i tak było.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Alayna Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja według kalkulatora termin będę miała na 23 marca teraz jestem w 4t6d wizytę pierwsza mam mieć początkiem sierpnia będzie to 7 tydzień mam nadzieję że usłyszę już serduszko malca

Dawidek 6/7 TC (*)08.2017
    Wojtuś 9 TC 10.2019

Synuś 28.01.2010 nasz Skarbek
    4 lata starań walczymy dalej....
    1 IVF Punkcja 04.01.2019 jeden zarodek zero śnieżynek
    Transfer 07.01.2018 niestety klapa;(
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam wasze kolejne wizyty? Mnie kazał się pojawić 4.08 - czyli za dwa tygodnie i tak co 2 tyg. mam chodzić do końca :)
    Zobaczę ginekologa jakieś 20 razy w tej ciąży :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    I mnie pierwszy etap przeszedł pomyślnie a mianowicie widać zarodek! Dodatkowo widać pulsujace serduszko ale jeszcze nie maluję sie ono na wykresie...w końcu mogę trochę odetchnąć, A kolejna wizyta 16.08 i wtedy już wszystko będzie jasne i mam nadzieję że wtedy będę mogła cieszyć się w pełni... :)

Hej Rubi, gratuluję :)
    Znowu termin na marzec. :)

Gratuluję też wszystkim pozostałym marcówkom i życzę powodzenia. :)

Rubi lubi tę wiadomość

• kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić, bo jestem sfrustrowana jak nie wiem... Miałam iść pon lub wtorek do gina, potwierdzić ciąże, może zobaczyć już serduszko, a tu zmienił termin przyjmowania i będzie w piątek jak ja mam do pracy... I muszę czekać kolejny tydzień :/ Normalnie masakra! A ja już bym chciała wiedzieć czy wszystko jest dobrze... Nie chcę iść do innego, bo tego już dobrze znam, robiłam u niego badania...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliens wrote:

ja byłam!! dokładnie 5t3d i też był tylko pecherzyk i ciałko, bez zarodka. głowa do góry, dzidzia się pojawi!!!

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, u mnie USG serduszkowe 4 sierpnia

• beti97 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś betę drugą odebrałam pierwsza 270 a druga po 48 godz 768 :) ładny przyrost.

Paula2702, LonaW, IskiereczkiTrzy lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy dziękuję i Tobie też dużo zdrowia! ☺️ Przepis na miksturę wygląda następująco:wyciskacz sok z 5-6 cytryn, bardzo drobno kroisz 1 cebulę, przeciskasz całą główkę czosnku (nie ząbek) przez praskę, dodajesz 3-4 łyżki miodu. To wszystko razem mieszasz w słoiku, zakręcasz. Po paru godzinach jest już gotowe do picia. Podczas choroby pij 2-3 łyżki przed posiłkiem. Ja teraz piję nawet częściej ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 22:37

IskiereczkiTrzy lubi tę wiadomość

• adelcia Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliens wrote:

Ja byłm 20.07 na usg 5+5 i tak samo był pęcherzyk ciążowy i zóltwkoy a zarodka nie. To normalne na tym etapie ciąży. za 2 tyg mam wizytę i mysle że bedzie ok.

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • ashanoell Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Muszę się wyżalić, bo jestem sfrustrowana jak nie wiem... Miałam iść pon lub wtorek do gina, potwierdzić ciąże, może zobaczyć już serduszko, a tu zmienił termin przyjmowania i będzie w piątek jak ja mam do pracy... I muszę czekać kolejny tydzień :/ Normalnie masakra! A ja już bym chciała wiedzieć czy wszystko jest dobrze... Nie chcę iść do innego, bo tego już dobrze znam, robiłam u niego badania...

Znam ten ból, ja muszę czekać do 2sierpnia na wizytę, bo moja ginekolog jest na urlopie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest mi tak niedobrze z głodu a idę na morfologię nie wytrzymam, muszę zjeść kromkę chleba bo zejdę tam :( mam nadzieję, że przy zwykłej morfologii nic się nie stanie jak tak zrobię

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    A jak tam wasze kolejne wizyty? Mnie kazał się pojawić 4.08 - czyli za dwa tygodnie i tak co 2 tyg. mam chodzić do końca :)
    Zobaczę ginekologa jakieś 20 razy w tej ciąży :)
    Chodzisz prywatnie czy na nfz? Jeśli ciąża jest zdrowa i zagrożona to wizyty co tydzień-dwa tygodnie są już na samej końcówce ciąży ;) . Normalnie wizyty powinny być co 3-4 tygodnie ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    hej! U mnie wsyztsko dobrze!
    Serduszko bije jak dzwon 10tc (OM), a bąbel ma 8 tygodni! <3
    Jestem taka szczęśliwa
    Natka, super wieści :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliens u mnie na poprzedniej wizycie też był tylko pęcherzyk bez zarodka. Wierzę, że teraz w poniedziałek na kolejnej wizycie zobaczę już serduszko. <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ