X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Chodzisz prywatnie czy na nfz? Jeśli ciąża jest zdrowa i zagrożona to wizyty co tydzień-dwa tygodnie są już na samej końcówce ciąży ;) . Normalnie wizyty powinny być co 3-4 tygodnie ;)

Prywatnie i z automatu mam zagrożoną. Ze względu na wcześniejsze poronienia i inne nieciekawe wyniki przynajmniej do 12 tyg. jestem co 2 tyg. Już teraz mamy tydzień młodszą, więc trzeba pilnować. Powiedział, że później tylko kontrola czy bije serducho, 2 minuty w gabinecie i do domu.
    Ale super mam ginekologa, on nawet całej kwoty ode mnie nie bierze :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, gratulacje dobrych wieści!! Ja ide w poniedziałek, to bedzie 5+2 i liczę tylko na pecherzyk. Ale kolejną wizyte mam 2.08 i wtedy mam nadzieje zobaczyc pięknie bijące serduszko.

😇😁😇😇😁
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj 5t3d widoczny ładny pęcherzyk z czymś w środku Dr stwierdził że prawdopodobnie zarodek :) Wielkość zgadza się z wiekiem z OM ale ile ma pęcherzyk to już nie wiem .Kolejna wizyta 2 sierpnia 7t1d mam nadzieje już na serducho :)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Prywatnie i z automatu mam zagrożoną. Ze względu na wcześniejsze poronienia i inne nieciekawe wyniki przynajmniej do 12 tyg. jestem co 2 tyg. Już teraz mamy tydzień młodszą, więc trzeba pilnować. Powiedział, że później tylko kontrola czy bije serducho, 2 minuty w gabinecie i do domu.
    Ale super mam ginekologa, on nawet całej kwoty ode mnie nie bierze :)
    A no to chyba że tak. To ma wtedy sens.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Madżka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doby Kobietki!!!:)
    U mnie dzisiaj niemoc totalna,obudziłam sie juz o 8,Mąż w pracy,wypadałoby troche posprzatac ,ale narazie mam mega lenia:(
    Kolejną wiztę mam 10sierpnia wiec po trzech tygodniach od poprzedniej,lekarz mowił,ze bedziemy juz słyszeć serduszko-mam taka nadzieje i juz nie moge sie doczekac:)
    Jakie plany na weekend?
    Witam wszystkie nowe Mamuski!!!:)

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od dwóch dni mdłości a teraz jeszcze gin przepisał mi luteine i wszystko sie nasila.. blee

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gdy chodziłam prywatnie to gin chciał mnie widziec co 2 tyg całą ciaze. Mówił ze woli dmuchac na zime i miec cały czas pod kontrolą by szybko wychwycic jesli cos by sie dzialo. Pewnie tez swoją drogą mu pasowalo ze wiecej zarobi :)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • bitn Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jednak wypisuje się z marcowek. Wczesniej kreseczka była bardzo słaba a wczoraj test nic nie pokazał i dostałam później @

7a4a6iye3azcbw6r.png
    2r8rqtkftw2d6ajd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja na pierwszej wizycie byłam w 5t1d, następną mam dopiero 16.08 i nie wiem jak wytrzymać do tego czasu.
    Co prawda idę po skierowanie na badania 07.08 więc może namówię moją gin żeby podpatrzeć co się tam dzieje w środku :)

Jak powiedziałyście swoim rodzicom i rodzicom partnera/męża? Partner chce bardzo powiedzieć a ja nie mam zielonego pojęcia jak im to przekazać.

• Marietta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! aleście nastukały postów :D nadrabiam, zaraz uzupełnię liste, już na bank przekroczyłyśmy setkę rodzących w marcu ;)
    Kasia.ke1 wrote:
    Ja chodzę prywatnie (wszystkie ciąże chodziłam prywatnie), na nfz w tym roku w mojej przychodni już nie ma miejsc bo się limit wizyt wyczerpał a muszą zostawić miejsca dla ciążowych :)

Co do pracy, to ja mam przekichane. Pisałam już wcześniej, że 1 września miałam dostać na czas nieokreślony. Ze względu na wcześniejsze poronienia, nawet nie ma szans, żebym wcześniej nie poszła na l4, zwłaszcza, że pracuję z małymi dziećmi.
    W związku z czym umowa najprawdopodobniej przedłuży mi się do końca ciąży, a potem nie mam do czego wracać :)

Ja poszłam w poprzedniej ciąży na l4 we wrześniu, umowę miałam do października, poszłam porozmawiać z szefem (pracuje w wielkiej bankowej korpo :P) i umowę przedłużyli mi bez problemu, wiedząc że jestem w ciąży... może udałoby się porozmawiać jeszcze??

Planeheart wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam nadzieje ze wasz dzień zaczął się lepiej od mojego. Trochę się wystraszyłam bo mam chyba dość nietypowe objawy dzisiaj. Cała noc się drapałam, swedzialy mnie łydki a teraz przedramiona...nie mam żadnej wysypki ani plam. Czy może któraś z Was miała coś takiego albo wie od czego to może być?

Świąd skóry może wskazywać na cholestazę ciążową...
    Natka94 wrote:
    Mam pytanie do Was laski :)
    Wykupujecie konto premium na tym portalu? Czy któraś z Was korzysta z darmowej wersji? Polecacie wykupić?

PS: Może teraz znajdzie się jakaś koleżanka z Bydgoszczy?

Ja wykupuję zawsze, nie wiem jak wygląda bez abonamentu belly :P

OjMaryś wrote:
    Witam. Czy moge się dopisać? Według kalendarzyka Belly termin na 30marca oficjalnie termin przez lekarza bedzie uatalony w poniedzialek bo wlasnie wtedy pierwsza wizyta ;)

Dopisuję :) gratulacje!

adelcia wrote:

Pytanie osobiste-jak u Was z seksem? :) u mnie posucha od tygodnia. Maż wiecznie zmęczony (kto tu jest w ciąży?) .Ciągle sie kłócimy bo mnie wszystko denerwuje. Dla rozładowania emocji by się cos przydało. Może dziś coś się uda. Wiadomo,jak sa mdłości to się nie chce... Ja najlepiej wspominam 2 trymest- nie było wielkiego brzucha a i ochota była :) W sumie ja dzień przed pójsciem na cc chciałam,to mój mąz stwierdził,że jestem chora i powinnam iść do psychiatry :)

Ja libido mam bliskie zeru :P Ale tak raz w tygodniu seksy są, nie daję po sobie poznać, że nie mam ochoty :P jeszcze mąż się zniechęci, a jak do mnie siły wrócą w drugim trymestrze to jeszcze się prosić trzeba będzie :P
    Natka94 wrote:
    hej! U mnie wsyztsko dobrze!
    Serduszko bije jak dzwon 10tc (OM), a bąbel ma 8 tygodni! <3
    Jestem taka szczęśliwa

Suuuper!!
    Nataliens wrote:
    Hej, ja się takimi pozytywnymi wieściami nie mogę dzisiaj podzielić. Jest pęcherzyk 16 mm i ciałko żółte, zarodka nie widać. Uspokoił mnie ze za tydzień powinno być dzidzie i serce. Kto był na usg w podobnym wieku ciazowym ? W dodatku wykrył w lewym jajniku torbiel wielkości 3 cm.cytologia zrobioną zobaczymy co pokaże. A tabletki, które biorę z powodu arytmi mogą powodować wczesny poród i niska masę urodzeniowa. Dzisiaj nic nie będzie mi w stanie polepszyć humoru.

Jednakże serdecznie gratuluje dzisiejszych dobrych wieści :)

Ja miałam torbiel na jajniku w ciąży- wchłonęła się w międzyczasie, co więcej lekarz powiedział, że często powstaje w ciąży torbiel na jajniku, żeby wyrównywać poziom hormonów w organizmie...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz wrote:
    Hej dziewczyny ja na pierwszej wizycie byłam w 5t1d, następną mam dopiero 16.08 i nie wiem jak wytrzymać do tego czasu.
    Co prawda idę po skierowanie na badania 07.08 więc może namówię moją gin żeby podpatrzeć co się tam dzieje w środku :)

Jak powiedziałyście swoim rodzicom i rodzicom partnera/męża? Partner chce bardzo powiedzieć a ja nie mam zielonego pojęcia jak im to przekazać.

Ja też mam 16 następna wizytę :) będziemy razem przebierać nogami bo ja też nie wiem jak tak długo wytrzymam :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziś jestem już tak chora, wydaje mi się że to płuca/ oskrzela, mam wrażenie, że zaraz mi wypadną :( A musze teraz iść do pracy, dopiero wieczorem mogę położyć się w łóżku i wyć z bezsilności. Miłej soboty!

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bitn wrote:
    ja jednak wypisuje się z marcowek. Wczesniej kreseczka była bardzo słaba a wczoraj test nic nie pokazał i dostałam później @
    Przykro mi :( i powodzenia w dalszych staraniach! Mam nadzieję, ze niedlugo sie uda

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz wrote:

Kupilam po parze malych ozdobnych skarpetek takich w pudeleczku przewiazanych wstążka, typowo zapakowanych jak na prezent i wreczylismy. A teraz chcemy powiedzieć jak bedzie serduszko, średnią córkę ubierzemy w bluzeczke z napisem będę starszą siostrą

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy wrote:
    Niestety dziś jestem już tak chora, wydaje mi się że to płuca/ oskrzela, mam wrażenie, że zaraz mi wypadną :( A musze teraz iść do pracy, dopiero wieczorem mogę położyć się w łóżku i wyć z bezsilności. Miłej soboty!

Szybko zdrowiej! Ratuj sie apapami narazie a w razie pogorszenia lepiej niech lekarz oslucha czy juz nie ma zapalenia oskrzeli... w razie czego są bezpieczne nawet antybiotyki w ciazy choc wiadomo lepiej nie :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mezowi wreczylam male pudeleczko mowiac SPOZNIONE ZYCZENIA NA DZIEN TATY (to bylo dzien po dniu ojca). W srodku byl smoczek z napisem I LOVE DAD

Marietta lubi tę wiadomość

88c53e3k19nfhznr.png
  • LenaAnna Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam nadzieje ze jako pierwsza i OSTATNIA zegnam sie z Wami i odchodze w watku marcowego. Mojego Okruszka juz nie ma, a ja w marnym stanie leze w szpitalu.
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki:*:*

I IUI 12.2018 :(
    Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
    Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
    Nawracające polipy macicy
    Mąż super :)
    "Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaAnna przykro mi bardzo. Przesyłam wirtualne uściski. Ja siedzę dziś i jutro 12 godz w pracy buuuu.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bitn, LenaAnna bardzo Mi przykro! Trzymajcue sie dziewczyny! Moc buziakow dla was!

😇😁😇😇😁
  • Patu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaAnna tak mi przykro :( trzymaj sie, tule...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ