MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny od dluzszego czasu mam problem ale teraz bardzo sie nasilil. Mala je efektywnie 5-7 minut maks a potem puszxza sutek, wygina sie do tylu i placze, lapie sutek i od nowa puszcza, wygina sie i prezy i strasznie placze. Z czego to moze wynikac?
-
Beatrix, ja też tak z moją mam czasem. Wydaje mi się, że po prostu nie jest głodna już. Czasem próbuję ją oszukać i gdy się tak wygina, daję jej smoczek- to ją momentalnie uspokaja a potem znowu cyc. Czasem poje jeszcze trochę w ten sposób. Może być tak, że po prostu nasze dzieciaki chcą się tylko napić, a my niepotrzebnie się martwimy.
Byłam u tej fizjoterapeutki wczoraj. Rozmasowała mnie baaardzo. Mówi, że mięśnie przykręgosłupowe po ciąży mam bardzo ponapinane, za to brzuch jest w bardzo dobrym stanie. Co do krocza, to mówi, że jeśli są bolesne próby stosunku to nie będzie mi tam sprawdzała narazie napięcia elektrodą, ale zaleciła ćwiczenia i pomogła mi się nauczyć robić je poprawnie. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i poleciłabym chyba taką wizytę każdej kobiecie po połogu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 07:25
-
Beatrix_ wrote:Dziewczyny od dluzszego czasu mam problem ale teraz bardzo sie nasilil. Mala je efektywnie 5-7 minut maks a potem puszxza sutek, wygina sie do tylu i placze, lapie sutek i od nowa puszcza, wygina sie i prezy i strasznie placze. Z czego to moze wynikac?Pelna nadziei
-
iNso87 wrote:Dziewczyny sprobujcie odbic i ewentualnie dac druga piers. Moze byc tak,ze z tej juz pomalu leci. Tak mi polozna ostatnio mowila.
Moja Mala dzis troszke zalapala tego smoka moze pare prob i pojdzie jakos.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Beatrix_ wrote:Dajesz nadzieje 😃ja codziennie próbuję ze smokiem ale narazie bez efektu🤪
-
Dziewczyny a do jakiego wieku dzieci w leżaczku musz lezac tylko na płasko?
Ja poki co jeszcze żadnego nie kupilam, ale wczoraj dostalam jeden od kolegi. Chciałam na razie wypróbować czy mala w ogole lezaczek polubi ale on sie nje rozklada, ma taka pozycje podobna jak w nosidelku i nie wiem czy bezpieczbie bedzie podjąć pierwsze proby? -
india wrote:Dziewczyny a do jakiego wieku dzieci w leżaczku musz lezac tylko na płasko?
Ja poki co jeszcze żadnego nie kupilam, ale wczoraj dostalam jeden od kolegi. Chciałam na razie wypróbować czy mala w ogole lezaczek polubi ale on sie nje rozklada, ma taka pozycje podobna jak w nosidelku i nie wiem czy bezpieczbie bedzie podjąć pierwsze proby?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 13:15
-
iNso87 wrote:Dziewczyny moje Dziecie od paru dni jak spi na boczku samo przekreca sie na brzuszek jak nie spi tez z plecow na boczek lubi sie poprzewracac. :d
Super! Moj mały jeszcze nie. A często kładziesz ja na brzuchu? Bo my wlasnie chyba za rzadko 🙈
India, skoro dziecko mozna wozić w foteliku od urodzenia, ale nie dłużej niż przez 2h dziennie, to chyba i może korzystać z leżaczka. Ja swojego synka wsadzam juz od jakiego czasu, ale tak jak u INso, nie lubi siedzieć za długo.iNso87 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
iNso87 wrote:Juz teraz to bede probowac caly czas po karmieniu moze ten czasu w koncu nadejdzie Chociaz na czas jazdy autem albo w wozku zeby zalapala to juz bedzie bosko.. Jak sie wydrze to nie moge Jej uspokoic. Ja wiedzialam,ze as na koniec macierzynstwa mi sie trafi niby aniol! Ale.. hahaa
Moje życie sie bardzo zmieniło od kiedy Bruno zaakceptował smoczek. Aczkolwiek wczoraj domagał sie go przez cały dzień, a ze przez sen mu wypada i od razu sie budzi to dla mnie udręka 😳 Dlatego wieczorem nie chciałam mu dawać, bo bałam sie, że cała noc będę musiała mu go wkładać, ale po godzinnym krzyku poddałam sie. Moje obawy okazały sie nie byc słuszne, bo jak po zaśnięciu mu wypadł, tak spał spokojnie do czasu karmienia. Ale juz nie daje mu po jedzeniu, bo dwa razy sie zrzygal 😅iNso87, teverde lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
INso ja wczoraj wyjelam mate Malutka ja bardzo poślubiła pięknie ćwiczy przekrecanie się na boczki. Wzrusza mnie jak na to patrzę 😍 jeszcze tak niedawno była takim nieporadnym noworodkiem a teraz z taką determinacją ćwiczy i tylu rzeczy się nauczyła i tyłu rzeczy nauczyła nas 😊
iNso87 lubi tę wiadomość
. -
Lenonki czy ja wiem czy czesto? Pare razy dziennie polezy na brzuszku.
Makowe wyjelam i ja mate z palakiem lezala na pleckach i byla baaardzo zadowolona. Jak Ja blizej przysunelam,zeby mogla chwycic zabawke to lezala w bezruchu najpierw haha zeby tylko Jej nie dotknac jak na bacznosc normalnie potem sie rozkrecila i rekoma i nogami.Lenonki lubi tę wiadomość
-
Lenonki wrote:Moje życie sie bardzo zmieniło od kiedy Bruno zaakceptował smoczek. Aczkolwiek wczoraj domagał sie go przez cały dzień, a ze przez sen mu wypada i od razu sie budzi to dla mnie udręka 😳 Dlatego wieczorem nie chciałam mu dawać, bo bałam sie, że cała noc będę musiała mu go wkładać, ale po godzinnym krzyku poddałam sie. Moje obawy okazały sie nie byc słuszne, bo jak po zaśnięciu mu wypadł, tak spał spokojnie do czasu karmienia. Ale juz nie daje mu po jedzeniu, bo dwa razy sie zrzygal 😅
Lenonki lubi tę wiadomość
-
A moja to totalny leniuszek 😂😂😂
Piąstkę dopiero wczoraj odkryła i zaczęła ssać z zapałem 😂😂😂 Nigdzie rączkami nie sięga, przekręca się tylko na boki
Za to głowę mocno trzyma w górze na brzuszku
Nie znosi noszenia jak w kołysce-musi być albo w pionie, albo brzuszkiem do dołu
Jak Wam pisałam, martwię się nieco o jej słuch. Podejrzewam, że po prostu jest nieco leniwa i nie chce się jej po prostu oglądać za dźwiękiem, ale już powinna szukać, skąd dochodzi. Tymczasem grzechoczemy, piszczymy zabawkami, a zjem strony zero reakcji. Może mieć niedosluch. Lekarka dała skierowanie na powtórne badanie słuchu, jak te przesiewowe. Tamte było w porządku, te też może będzie ok. A jak będzie, to obserwujemy dalej. Jak nadal nie będzie reagować, to do neurologa-i tak mamy kontrolę w czerwcu. W razie czego dalsze badania.
Ale dlaczego wydaje mi się, że to jej się nie chce po prostu oglądać za dźwiękami z lenistwa? Bo czasami na jakiś niespodziewany dźwięk, nawet niezbyt głośny reaguje. No cóż, czas pokaże. No i gadamy z nią dużo, ona odpowiada na nasze "gu"...
Tymczasem dzisiaj Młoda miała imprezę urodzinową z kolegami z klasy Gadała o tym dniu od września 😂😂😂 Obudziła się dzisiaj o 5 rano i spać nie mogła z przejęcia 😂😂😂
2 godziny kręgli z 6 dzieciaków Nawet ja się dobrze bawiłam Fajna młodzież, serio
Polcia została z tatą A ja już ledwo dotarłam do domu z bólu cycków 😂😂😂
Więc jedną piersią nakarmiłam, z drugiej odciagnelam mleko
Za miesiąc też będzie potrzebne, bo idę na koncert Phila Collinsa ❤❤❤ Sama wprawdzie, ale Pola zostaje znowu sama z tatą Z Młodą nie mogłam nigdzie sama wychodzić... Kiedy miała 8 miesięcy wyszłam pierwszy raz...Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patuniek86, Zosia też składa rączki na środku ciałka albo pcha je do buźki. W tym wieku jest to bardzo ok i bardzo wystarczające jeśli chodzi o rozwój. Oglądałam i czytałam bloga mama fizjoterapeuta i ona ma tam fajnie opisane kwartały rozwojowe, tam zaznaczyła że od 0-3 dziecko nie powinno wręcz się przewracac jeszcze, ale czytałam tak pobieżnie, jakby ktos był zainteresowany to proponuje zajrzeć, ciekawie napisane i są jakieś video jak wspomagać rozwój maluszka.
Moja Zosia Patuniek86 też różnie reaguje na dźwięki, czasami jej gadam i wgl i olewka,a jak zaśnie i stanę gdzieś na panel podłogowy który trzeszczy to od razu aż podskakuje. U nas też Pani doktor przed szczepieniem ją obserwowała bo Zosia nie skupiała na niej swojej uwagi, gdy ta ja zagadywała. Ale przy drugiej próbie już było lepiej. Zosia też główkę trzyma sztywno i nie ma mowy o pozycji leżącej w większości sytuacji. No ale moja mała malutko artykułuje dźwięków, mało głuży. Jeśli już to sobie popiskuje, też mnie to martwi. Także ooo wszędzie i ciągle coś...
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
A tak wgl to jutro czeka mnie miły dzień, mąż przylatuje i ma urodziny i robimy mu z Zosia niespodziankę. Najpierw odbieramy go z dworca, ale musimy jechać ok 100 km, od razu zabieramy go w rodzinne strony na późny obiad w przyhotelowej restauracji , gdzie będzie czekała moja rodzina i przyjaciółka z mężem. On o niczym nie wie, więc jak wejdziemy to wyskocza z tortem, sto lat, prezenty i wgl. Mam nadzieję, że będzie zadowolony.
teverde lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly super sprawa z niespodzianka i Wszystkiego Najlepszego dla Malza!
Patuniek nie dziwie sie dla Twojej Cory, sama bym noc z przejecia nie spala 100lat!
Moja poki co nadaje jak do Niej mowie. Bardzo lubi moj glos,bo strasznie sie usmiecha i czasem zasmieje i zaraz rozmawia. Najlepsze jak Je pod gorke wsadzi cycka w buzie i nagle znajdzie mnie wzrokiem,patrzy na mnie ja sie usmiecham a Ta z tym cyckiem w buzi usmiech od ucha do ucha i hihihi normalnie rozplywam sie wtedy jak na Nia patrze a tak Jej sie oczka wtedy blyszcza ))
Dziewczyny do sierpnia zamierzam zamienic znowu! Pokoje dziewczynom. Laura wraca do malego pokoju juz sama;p ( tego co niedawno dla Dusi robilam ) a Lena i Lidia wskakuja obie do wiekszego ze swoim dobytkiem zabawkowym i wlasnie,zamierzam zamowic pietrowe lozko! Dusia do 6msc okolo bedzie w kolysce a potem jesli bedzie za mala juz dla Niej albo zacznie siadac chcialam Ja "wrzucic" tu na dol:
Co myslicie? pozniej jak bedzie starsza barierka sie wymienia dolna dla Starszego dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 20:56
Butterfly 83, Lenonki, teverde, Sana lubią tę wiadomość
-
Butterfly, pomysł super Mój by się za imprezę obraził, ale on jest nieco dziki pod tym względem
Pola bardzo się skupia na twarzy, lekarka od razu to zauważyła Ale nie reaguje ma delikatniejszs dźwięki... Czas pokaże, nie ma się co na zapas denerwować
Inso, Pola też się śmieje z cyckiem w buzi-czasami też zaguga w trakcie, wtedy ja już nie mogę wytrzymać ze śmiechu 😂
Butterfly, dzięki za polecenie strony-poszukam informacji
Tak na pocieszenie, historia mojej siostry:
Ma 3 dzieci-starszą i bliźniaczki (2 lata różnicy). Jedna z bliźniaczek w ogóle się nie przemieszczała. Tylko siedziała. Tymczasem druga (moja imienniczka) była wszędzie, raczkowała itp.
Zaniepokojeni po jakimś czasie wylądowali na kontroli u neurologa. Badanie i w ogóle
Diagnoza?
Inteligentne dziecko 😂 Po jaką cholerę ma się ruszać, jeśli wszystko ma zawsze podane przez starszą siostrę lub rodziców 😂 Koniec podawania, przekładania itp 😂
Faktycznie szybko zaczęła się najpierw wkurzać, a potem ruszyla dupeńkę 😂😂😂
Aaaa, jeszcze w kwestii łóżeczka 😂
Inso, fajny pomysł Widzę, że musisz coś robić w domu 😂 Mąż już wie?😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 21:13
Butterfly 83, iNso87, Lenonki lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm