X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Inso ,czy maz juz wie co ci po glowie chodzi z "przeprowadzka"? Hehe
    Łóżko piętrowe fajne, no i ta opcja dla malucha super.

Patuniek86 to w sumie nie impreza, tylko obiad ,tort i kawa. Ale ogólnie nigdy nikt mu nie dawal prezentów, nie organizował nawet najmniejszej pierdy z okazji urodzin ,więc tak jakos mi go szkoda hehe.
    Ale niestety w czwartek juz go nie bedzie, bo ta piep***a firma 😡
    Dziękuję dziewczyny za życzenia, przekaże ☺
    Ale u mnie burza,błyska sie ,że aż jasno się robi w pokoju 😳

iNso87 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To link do strony o której wspomniałam, mama fizjoterapeuta

http://mamafizjoterapeuta.pl/rozwoj-kwartalny/

Makowe Szczęście, Anet85, Lenonki lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek hahaha dobre z ta siostra :D i zdaje sie bardzo male dzieci a jakie juz inteligentne :D

No tak ja raz w roku bez zmiany w domu chyba zyc nie moge :D Malz pokornie wykonuje polecenia ;d choc wiem,ze ma dosc zmian ;p :D Jego mina zawsze bezcenna gdy mowie o "remoncie" :D haha Mialam tym razem postawic Go przed faktem dokonanym jak meble nowe dla Laury by przyszly ale pomyslalam,ze wczesniej mu jednak powiem. Z reszta Jego Siostrunia zabiera te wczesniejsze Laury meble takze wczesniej i tak by sie dowiedzial ;)

Butterfly u nas wlasnie skonczylo padac. Ale wczesniej na chwile sie przebudzilam i cos slyszalam,ze grzmialo ale dalej poszlam w kime.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 00:48

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Inso agentko. Fajny pomysł. Mąż widzę bardzo cierpliwy.
    Butterfly, na pewno mąż doceni niespodziankę :).

Co do maty, to Maja leży już od 3 tygodnia życia na niej na brzuszku. Pięknie sobie ćwiczy. W tej chwili potrafi czasem chwilę patrzeć na świat już na przedramionach. Też nie lubi być noszona na leżąco i musi wszystko widzieć.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly super pomysł! Mój Mąż byłby zachwycony! Wszystkiego najlepszego dla Niego :)

INso łóżko piętrowe przepiękne! Też uwielbiam zmiany :)

.
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne to pietrowe lozeczko :)
    To jak nosicie wasze malenstwa jak nie lubia byc w pozycji kolyski??? Moj tego nie znosi!

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso bardzo fajne łóżeczko. Ja jeszcze jednego remontu od pół roku nie skończyłam a Ty już kolejny 😂
    Moja mała rączki wkłada do buźki ale feudałów i grzechotek jeszcze nie. Na macie pokazy chwilę na plecach, chwilę na brzuszki i ma dosyć ;p co do noszenia to ja rzadko noszę. Jak brzuszek bolał to nosiłam cZasem brzuszek do brzuszka a teraz jak gdzieś przenoszę to raczej w pionie. W nocy ma 8 godz bez jedzenia. Dziś zjadła o 22 a potem o 6. Pierwsze dziecko które tyle śpi, mam nadzieję że laktacja nie ucierpi :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, to jak nie nosisz to lezy sobie gdzies czy co wtedy jak nie spi? Twoje dxiecko wydaje sie byc dla mnie z innej planety w porownaniu do mojego rzepa 😂

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Kleopatra, to jak nie nosisz to lezy sobie gdzies czy co wtedy jak nie spi? Twoje dxiecko wydaje sie byc dla mnie z innej planety w porownaniu do mojego rzepa 😂
    Haha, ja żadnego dziecka nie nosiłam. Albo leży na macie, albo na kanapie przy mnie, albo jesteśmy na spacerze, czasem w bujaczki jak np robię obiad, jak chce się poprzytulać to siedzę i trzymam ba rękach albo kładę poduszkę na kolanach i mała na poduszce twarzą do mnie i sobie gadamy, robimy rowerek itp czasami się przejdziemy, popatrzymy przez okno czy w lustro ale to może 10 min na dobę.

Ulv15 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Tez powinnam byla tak robic 🤦🤦🤦 teraz to zamiast z dzieckiem to sama bede gnac do fizjoterapelty z moimi plecami bo maly nie usnie bez noszenia 😟 nie wiem co robic 😢

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra to co robisz jak male uzadza maniane?

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Oli najlepiej działa jak położę ja na kolanach na poduszce i delikatnie bujam. Super zasypia a ja oglądam seriale 😂 właśnie skończyłam 8 sezonów Gry o Tron 😄 ogólnie Oli ma tak że zje wtedy ma okres aktywności i jak już nic jej nie pasuje to na kolana i śpi. Tylko nie zawsze da się odłożyć więc tak siedzimy :)

Ulv15 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tez ma tak, ze po okresie aktywności juz mu nic nie pasuje, nie działa noszenie, mata zabawa, a jego aktywność to max 1,5godz. jak go dłużej przytrzymam to jest marudny i nie moze później usnac. Generalnie to skończyłam z lataniem z jęzorem na brodzie i prowadzeniem starszej do zerówki - teraz maz ja prowadzi, a ja z małym odbieram. Jest duzo lepiej, w końcu nie płacze przez cały dzień, wcześniej jak prowadziłam to spieszyłyśmy się na 8.30 i czasami mały nie dojadł ,albo musiałam go budzić jedna wielka masakra- taka chciałam byc bohaterka, a tymczasem taki maluszek potrzebował spokoju, ma inny temperament niz siostra, jest bardziej wrazliwy. U nas w koncu odwiedziny zakończone - zostanie jeszcze jedna ciotka ufff...

Bałam się strasznie szczepionki 5w1 Pentaxim, ale na szczęście jest dobrze. Wystąpiło zaczerwienienie, drazliwiosc, biegunka i jest zgrubienie w miejscu podania, dobrze, ze nie było poważniejszego NOP-u

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kleopatra, dziewczyny mozecie sie podzielic jak wy usypiacie swoje malenstwa?

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo poki co kazdy inny sposob niz noszenie ma taki rezultat: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37c989eafe4e.jpg

mhsvqps6gsnsidfx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Kleopatra ja Ci chyba mogę przebić piątkę 🙋 z moimi dziećmi postępuje bardzo podobnie, tez nie noszę i tak jak Ty Max 10 min na dobe:) nawet chusta niepotrzebna :( ale może na spacery latem się przyda :)

A jak usypiam? Kładę do łóżeczka i czasem ze smoczkiem czasem bez zasypia. A jak jest rozdrażniona to bujam w wózku. Kaja tak się przyzwyczaiła że na rękach wręcz płacze jak chce spać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv takie zdjęcie ze az słyszę krzyk, nie zazdroszczę. Moja tak krzyczy tylko wtedy jak zmieniamy pierś.
    A bujalas może w wózku albo bujaczku? Ja czasem bujam na rękach i w tym bujaniu przekladam do wózka i dalej bujam. Czyli nie ma przerwy w bujaniu.

A z synem miałam jeszcze taki sposób że w łóżeczku trzymalam za pupę i bujalam nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 11:29

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam sposobu z poduszka, przez 10 min darl sie i plakal tak ze nawet moim "szszszsz" nie moglam go zagluszyc. Wzielam na ramie- momentalnie cisza 😥 Czy to znaczy ze juz nie ma wyjscia? Teraz bede go musiala nosic dopoki nie zacznie rozumiec co sie do niego mowi?

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Bo poki co kazdy inny sposob niz noszenie ma taki rezultat

Nie jesteś sama mam tak samo. Zasypia przy cycu albo leżąc ze mną jedząc cyca niekiedy wózek ale rzadko....:(

Pelna nadziei
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie ma stałego sposobu na uśniecie i przeważnie jest płacz... Często usypia na brzuszku ze smoczakiem w buzi i pieluszką na głowie , czasami potrzebuje, aby pokołysać mu lekko pupkę. U nas alikacja z suszarką odkurzaczem wodą it. nie sprawdziła sie. Lubi jeszcze leżeć na rogalu do karmienia. Z noszeniem to różnie, ale staram się nie nosić zbyt często , bardziej usiąde i wtedy przytulam rozmawiam. U nas spanie zdecydowanie poprawiło się jak zaczełam ppatrzeć na jego czas aktywności, jak czasami go przetrzymam dłużej, to wtedy jest ogromna rozpacz

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ