MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
LwieSerce pamiętam jak pisałaś, że fizjoterapeutka stwierdziła,że są małe efekty, widzisz a mały zależał bten bok. My też ćwiczymy i jest już lepiej dzisiaj fizjoterapeutka stwierdziła, że widzi poprawę z tym co było pierwszym razem. Mamy napięcie okolicy barkowej ramiona, trochę preferuje lewą stronę do skrętów ciała, ale był też czas,że ssal tylko jedna prawa piąstkę. Po praktycznie 2-3 dniach cuwczen, aby rączki dawał do linii środkowej jest ogromna poprawą- teraz dwie rączki wkłada do buzi. U nas ćwiczenie z piłką położona na brzuchu bardzo pomaga - mam piłkę córci z wypustkami kładę na jego brzuchu , a drugą ręką pokazuje mu aby dotykal swoimi dłońmi przy okazji prostuje paluszki więc super. Co do bioderek na pierwszej wizycie okazało się,że nie wykształciła się głową kości udowej w lewej nóżce a brzegi kostne w obu nożkach były tępe. Dzisiaj było już dobrze obie głowy są i brzegi są ostre kwalifikacja 1a. Ufff jedna obawa mniej. Wyjdą dzieciaki z tych napięć i asymetrii tylko potrzeba troszkę czasu ☺️
Kleopatra, iNso87 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Lwie ja czekam na parasol, dziś ma być, oby bo tragedia w tym upale 😒 my też rano, później kolo 18 ale dzisiaj chyba później pójdziemy bo tak daje te słońce, że szok 😱
Laura maskotki trzyma a nawet kontrastową ontacala w dłoniach ale grzechotki nieporadnie chwyta i po chwili puszcza 😉 nasze twarze też fajnie bada rączkami 😂
Dokładnie, każde dziecko rozwija się indywidualnie, Laura od tyg może dopiero trzyma rączki w lini środkowej 😉 -
https://www.youtube.com/watch?v=U8oqFvhbFpY&feature=share
mama fizjoterapeuta do jutra udostępniła film o rozwoju 0-3 miesiąc. Warto obejrzeć, pokazane jest jak podnosić, odbijać itp.Lenonki, teverde, india, Marza89 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
83xxx wrote:Czy Wasze dzieci dźwigają główkę kiedy leżą sobie na pleckach a my ciągniemy je za rączki podnosząc do góry?
Dzisiaj byłam u pediatry i powiedziała, że w tym wieku dziecko już powinno próbować podnosić główkę w tej pozycji.83xxx lubi tę wiadomość
-
83xxx wrote:Czy Wasze dzieci dźwigają główkę kiedy leżą sobie na pleckach a my ciągniemy je za rączki podnosząc do góry?
Dzisiaj byłam u pediatry i powiedziała, że w tym wieku dziecko już powinno próbować podnosić główkę w tej pozycji.
Edit.
Ale to kwestia indywidualna i nie ma co sie denerwowacWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 20:23
83xxx lubi tę wiadomość
-
Lenonki wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła juz Vigantol? Chyba Patuniek pisała, ze gdzieś dorwała? Sprawdzałam na stronie Gemini i DOZ i nadal jest niedostępny 😒
W gemini i doz nie było od początku. Sprawdź tutaj internetowo:
https://m.ceneo.pl/53829968?se=pZwPKOuSjLElBJUQ1bv5Ka8MyUcF_Qmx&gclid=CjwKCAjw0N3nBRBvEiwAHMwvNidc6yNTx1jDrFX5T0-VQOCysri81HAr59GAAlrtujsNMLKC2jQ9BRoCZIAQAvD_BwE
Lub wejdź na stronę gdziepolek.pl i wyszukaj aptekę w pobliżu
Moja mocno trzyma głowę, sama ją się stara podźwignąć, kiedy leży. Ale wtedy mocniej podwijam jej miednicę, żeby tego nie robiła. Jeszcze przyjdzie na nią czas
Ja wykupiłam kurs u mamafizjoterapeuta, jest tam mnóstwo filmików, jak dbać o takie niemowlę. Jest mi po tym łatwiejLenonki, 83xxx, Marza89 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dzięki Patuniek 😊 Nie kojarzę, żeby którakolwiek z tych aptek była u mnie w mieście, a mieszkam w Gdańsku. Sprawdzałam na stronie gdziepolek i wyskakuje Gemini, dlatego zdziwiłam sie, że na ich stronie nie ma.
patuniek86 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lwie, ja zamówiłam parasolke w poniedziałek i jeszcze czekam. Zamówiłam taka
https://allegro.pl/oferta/parasolka-przeciwsloneczna-anex-cross-sport-city-7437060733?snapshot=MjAxOS0wNi0wM1QwNjo0MjoxMy45OThaO2J1eWVyO2U1YTg0YWExMTcwOTMyOTExY2Y0NTYxYjVkYjI2NDcyYTJiNGIwZDVhN2M2NTY1ODZmYmNhMTRlMWY1YjZhYzI%3D -
Witajcie dziewczyny! Byłam wczoraj na szczepieniu i bilansie z Filipkiem. Wazy uwaga 8300 gram i ma 69 cm! Takie duże dziecko już mam 🥰 lekarz również podnosił młodego za rączki do siadu i poradził sobie pięknie z główką. Wszystkie z resztą testy przeszedł śpiewająco. Tak się cieszę że wszystko dobrze z nim.
Dzieci rozwijają się swoim tempem. Najlepszym przykładem jest moj starszy synek. Siedal sam jak miał prawie 8 miesięcy czyli bardzo późno, chwilę potem zaczął raczkowac A jak skończył 10 miesięcy zrobił swoje pierwsze kroki. Jak miał niecaly roczek to samodzielnie biegał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 03:40
teverde, patuniek86, Kleopatra, klamka, Marza89, iNso87, Butterfly 83, Lenonki, Sana lubią tę wiadomość
-
83xxx u Ciebie są dopiero 2 miesuacevwiec moim zdaniem za szybko.
Czuję się fatalnie. Nie wyspałam się. Oli jeszcze śpi a mój mikołaj postanowił się odpieluchowac i o 6 rano wrzeszczy ,,mamo, siku,, 😱
Mój spacer przy 30 stopniach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1eaf8937eb7.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 06:08
iNso87 lubi tę wiadomość
-
To Ci wizyta Patuniek Pewnie jakichś ciekawych kwiatków się dowiesz
A Julkowi chyba idą zęby. Zaglądałam przedwczoraj i nic nie było widać. A dziś na fizjoterapii mega tarł dziąsła, babeczka zajrzała i widać aż białe kreski. Będą dwie dolne jedynki, tylko ciekawe kiedy się przebiją.Butterfly 83, Lenonki, Marza89 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.