X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Dziewczyny, zaczely wam moze wypadac wlosy? Czy zawsze i kazdy tak ma ze mu wypadaja? Da sie temu jakos zapobiec?

Ulv, to niestety norma :-( W ciąży włosy nie wypadały i teraz nadrabiają ;-) Jeśli zdrowo się odżywiasz, to nie masz powodów do niepokoju, związanych z brakami witamin i minerałów. Tych włosów i tak byś nie miała, bo by wypadły, gdybyś nie była w ciąży ;-)
    We wtorek idę do fryzjera ściąć tę strzechę, bo mam już długie włosy, a strasznie mi wypadają. To chociaż nie będą takie długie się szargać, gdzie popadnie ;-)

klamka lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez mysle isc do fryzjera skrocic mocniej ( bedzie chlodniej na lato ;) ) co prawda nie zauwazylam zeby jeszcze jakos nadzwyczajnie zaczely wypadac ale slyszalam ze tak jest. Moja dieta nie nalezy ostatnio do najzdrowszych niestety :( ale biore jeszcze witaminki te z ciazy i zamowilam kuracje radical i tak probuje jakos zapobiec o ile to w ogole mozliwe. Szczerxe mowiac to moje wlosy w ciazy sie nie zmienily, nie bylo ich wiecej czy ladniejsze niz przed ciaza.

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wypadają całymi garściami i to już od miesiąca 😒 Ktoś wie czy jest jakaś zasada kiedy to sie unormuje?

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Mi wypadają całymi garściami i to już od miesiąca 😒 Ktoś wie czy jest jakaś zasada kiedy to sie unormuje?
    Chyba dopiero jak wypadną wszystkie te co nie wypadły w trakcie ciąży.. ale spoko.. to norma i nie zatrzymasz tego niczym.

Lenonki lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też gorąco, tak że zdycham.
    My spacerujemy rano od 7.30-8 do 10 11 max. Jak były normalne temperatury to jeszcze koło 12, później koło 16, ale teraz nie bo nie mam ochoty, a po za tym o 17 mamy kolacje, i po kolacji kąpie młoda, ona śpi od 18.30 ;) dzisiaj przed spaniem udało jej się trzy razy przekręcić z brzucha na plecy. Jestem w szoku, starsza nie była taka chętna do obrotów. Czekam teraz na paczki z ciuchami bo z 68 mi wyrosła a 74 mam dosłownie kilka sztuk. Mały gremlin za szybko rośnie;)
    925ebadd841a158bmed.jpgURL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/395d8147cb1ea2fd]395d8147cb1ea2fdmed.jpg[/URL]
    5d059bf486a99f30med.jpg

Kleopatra, Anet85, Madziakk, Butterfly 83, Lenonki, klamka, Marza89, Beatrix_, teverde, 83xxx, Sana, iNso87, Macy, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wystarczy tego spamu;) miłej nocy, ja już się kładę bo pewnie że dwie osoby pobudki przede mną ;)

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc śliczne dziewczynki 🥰

Ja też mam problem z włosami. Wypadają mi od kilku tygodni do tego stopnia że nie mogę ich rozpuścić bo potem wszędzie pełno moich włosów 🙀

Ja już też od jakiegoś czasu ubieram ciuszki na 74, niektóre body mam już na 80 cm 🙈

zem3i09kgh136z79.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc to trochę szybko na obrotu x brzuch na plecy. Prawidłowo jest z pleców na brzuch najpierw. Może ma napięcie?
    A dziewczynki śliczne :) fajne takie włochate te wasze a u mnie wszystkie dzieci takie łyse.
    Mikołaj mnie tradycyjnie obudził o 6 więc dogorywam przy bajkach.
    Włosy mi nieziemsko wypadają i po każdej ciąży tak miałam.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra nie zastanawiałam się nad tym, nawet nie czytałam ( wstyd się przyznać,) ale wydaje mi się naturalne że najpierw przewraca się z brzucha na plecy.. a nie odwrotnie. mogę się mylic - zobaczę.

Dzięki dziewczyny ;)
    https://link.do/dKt5X
    Wg mnie jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 06:53

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Mi też włosy wychodzą koszmarnie, noszę związane raz że mam długie- do pasa, a dwa że wtedy byłyby wszędzie! I tak mam ich dość na podłodze, szczególnie jak ją myje a moje kłaki się ciągną za mopem. Blee, okropieństwo!

Ikc, też czytałam, ze najpierw obroty z pleców na brzuszek. Te odwrotne dopiero ok 7 msc.

My dziś jedziemy na usg główki, ale mam stresa.🥺
    Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie niedobrego.

Patuniek86, dziękuję za piękny opis sprawy z ubezpieczeniem szkolnym itp. 😘😘😘

A tak trochę z innej beczki, powiedzcie, jeśli się orientujecie, ile średnio chrzestni dają PLNow na komunię i ile na 18ste urodziny? Tak średnio w Waszych rejonach. Ja rozumiem, że to kwestie też indywidualnych możliwości, ale mówi się często o jakimś tam minimum.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy jeszcze się trzymają, ale pamiętam jak po pierwszej ciąży wypadały garściami...ble :/ wtedy zaczęły tak wypadać dopiero jakieś 4 mc po porodzie i trwało niestety dosyć długo. Też muszę się umówić do fryzjera, już mam zdecydowanie za długie, łatwiej będzie sprzątać krótsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 07:57

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly trzymam kciuki, chociaż myślę że wszystko jest ok;)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, będzie dobrze :-) Masz śliczną i zdrową córcię :-)

Jeśli chodzi chrzestnych-Młoda była ochrzczona i szczerze nie wyobrażam sobie, żeby chrzestni dawali jakąś kasę. Serio. Lepiej naprawdę dać prezent, który przetrwa, niż pieniądze. Na komunię zresztą zaznaczyłam, żeby przyszli bez pieniędzy i Młoda ma lepsze pamiątki, których część używa, a część często ogląda ;-) Wymaganie "minimum" od chrzestnych nigdy nie było dla mnie ok, wolę, żeby z dzieckiem spędzali czas, a nie dawali kasę ;-) Na dziecko mnie stać samej ;-)
    I zaznaczam, że sama chrzestną nie.jestem i nie mogę być-ale sama też bym dziecku w życiu kasy nie dała :-)

Była pielęgniarka środowiskowa 😂😂😂
    Chciała wejść w butach, poprosiłam o ich zdjęcie, bo mieszkanie malutkie, a Pola spędza dużo czasu na podłodze. Powiedziała, że nie może, bo ma sandały. I weszła do kuchni. W kuchni pozaznaczala na kartce odpowiedzi- ile kup, jak karmienie, czy szczepiona itp. I wyszła 😂😂😂

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Patuniek, to Ci wizyta :D Musiała sobie odhaczyć i tyle ;)

Butterfly, kciuki ogromne za usg! Wierzę, że znów będzie wszystko w porządku:)
    Co do pieniędzy to my z mężem dwa razy jesteśmy chrzestnymi podwójnymi. W obu przypadkach daliśmy po 1000 zł. Dużo, niedużo - ale przez to, że ja matka, a mąż ojciec to taka okrągła suma. Akurat w tym wypadku, wiem że rodzice "woleli" pieniądze, choć nie było żadnego przymusu czy sugestii nawet. Moja córka dostała na swoje chrzciny dość dużo pieniędzy i wszystko rośnie u niej na koncie. Oprócz tego oczywiście medalik, biblię dla najmłodszych, złote kolczyki.

My w lipcu planujemy chrzest i mamy problem z ojcem chrzestnym, bo nie spełnia wymogów i nie dostanie zaświadczenia ze swojej parafii. Czy u Was ktoś może był tylko świadkiem chrztu?

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc, widzę na zdjęciach, że podobnie jak u nas miłość między dziećmi <3
    Moja Nela wczoraj powiedziała, że jak pójdę do aniołków, to mam się nie martwić, bo ona się zajmie Julusiem :D Później dodała, że już wtedy będę starą babcią :P

Butterfly 83, patuniek86, Marza89, Izziee lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo szczęśliwa bo mózg Zosi jest bez żadnych zmian,wszystko jest super🤩🤩🤩
    Dziękuję Wam za wsparcie! Baaardzo!!! Jestem wzruszona, po pierwsze tym że jest ok, po drugie, ze byłyscie z nami kiedy ja matka trzęsłam portkami,a po trzecie Lwie Twoim wpisem, teraz wiem,ze Zosia będzie musiala kiec rodzeństwo, bo jednak między nia a Norbertem jest zbyt duża różnica wieku.

Lwie pokażesz Julka ciociom? To już duży facet, jakby nie było. 4 msc zobowiązuje hi hi 😁

lkc, patuniek86, Sana, Marza89, iNso87, Izziee, Makowe Szczęście, Lenonki lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, bardzo się cieszymy :-) Chociaż i tak wiedziałam, że innego wyniku nie masz się co spodziewać :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce, u Laury też od długiego czasu widzę na dole taką białą kropeczkę jak na zęby, piąstki całe do buzi pcha 😉

Ulv mi po ciąży z Julką bardzo wypadały. Tak po ciąży może być. Teraz o dziwo nie mam tego problemu.

Ikc śliczne córeczki 🙂

Butterfly świetne wieści, cieszę się razem z Tobą ❤️❤️

My w niedzielę chrzcimy Laurę, także powoli biorę się za organizację wszystkiego 😀

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly super!:D ciesze sie,ze jest wszystko w porzadku.

Patuniek moja srodowiskowa to z tych drugich.. wlazla do domu, rozsiadla sie w fotelu. Na Mala z daleka spojrzala :| Myslalam,ze wyjmie jakies papiery, bedzie o cos pytac,wiec zaproponowalam cos do picia. Mialam nadzieje,ze odmowi albo powie wode a ta kawe poprosze :o hahaha i tak siedziala sobie i pizdzila glupoty prawie,ze nie na temat. Akurat mialam z Mala do pediatry wtedy to Ja poganialam z ta kawa...i tak naprawde nic nie powiedziala,nic nie zrobila. Jeszcze kuzwa podwozke z nami autem do przychodni znalazla sobie..bo byla przed praca wlasnie..

U mnie Chrzestni nie daja kasy, tzn. Na chrzest Matka chrzestna kupuje ubranko cale i do tego chrzczonke(u nas to taki material wyszyty imieniem i data chrztu, jak wychodzi potem dziecko za maz,to wtedy ten material sie rozwija w Cerkwi podczas slubu;) ), a Ojciec Chrzestny placi za chrzest, i kupuje krzyzyk i lancuszek i pamiatke.
    A komunii u nas nie ma :d jest przy chrzcie odrazu. 18stka nie mam pojecia ile bym dala.

Ogolnie ja nie jestem tez niczyja Chrzestna, moj Malz 2 chlopcow ochrzcil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 15:31

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc dziewczynki slodkie obie ;D u nas tez tak samo milosc az po grob ;) miedzy dziewczynami. Ja tez swojej body kupuje na 74, i tez jestem w tej sytuacji,ze musze na lato dokupic wiecej bo mam pare szt. Za to bluzki z kr rekawem chyba nie zalozy zadnej..bo jest tak duszno,ze albo to albo to a ja wole body,zeby w plecy nie podwiewalo. Takze ten ;d

Madziakk na 80?:D matko ale masz Bobasa! I ta waga no Kluseczka niezla ;D

Co do obrotow to moja cale dnie spedza na podlodze na matach i od paru dni coraz lepiej wychodzi Jej proba obrotu z plecow na brzuch. Malo Jej brakuje. :) Lezaczek wystawilam na sprzedaz. Nie potrzebujemy. Pimomalu rozgladac sie bede za materiale do spacerowki greentoma na olxie. "D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 15:29

lkc lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ