X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Dziewczyny, zaczely wam moze wypadac wlosy? Czy zawsze i kazdy tak ma ze mu wypadaja? Da sie temu jakos zapobiec?

Ulv, to niestety norma :-( W ciąży włosy nie wypadały i teraz nadrabiają ;-) Jeśli zdrowo się odżywiasz, to nie masz powodów do niepokoju, związanych z brakami witamin i minerałów. Tych włosów i tak byś nie miała, bo by wypadły, gdybyś nie była w ciąży ;-)
    We wtorek idę do fryzjera ściąć tę strzechę, bo mam już długie włosy, a strasznie mi wypadają. To chociaż nie będą takie długie się szargać, gdzie popadnie ;-)

klamka lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez mysle isc do fryzjera skrocic mocniej ( bedzie chlodniej na lato ;) ) co prawda nie zauwazylam zeby jeszcze jakos nadzwyczajnie zaczely wypadac ale slyszalam ze tak jest. Moja dieta nie nalezy ostatnio do najzdrowszych niestety :( ale biore jeszcze witaminki te z ciazy i zamowilam kuracje radical i tak probuje jakos zapobiec o ile to w ogole mozliwe. Szczerxe mowiac to moje wlosy w ciazy sie nie zmienily, nie bylo ich wiecej czy ladniejsze niz przed ciaza.

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wypadają całymi garściami i to już od miesiąca 😒 Ktoś wie czy jest jakaś zasada kiedy to sie unormuje?

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Mi wypadają całymi garściami i to już od miesiąca 😒 Ktoś wie czy jest jakaś zasada kiedy to sie unormuje?
    Chyba dopiero jak wypadną wszystkie te co nie wypadły w trakcie ciąży.. ale spoko.. to norma i nie zatrzymasz tego niczym.

Lenonki lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też gorąco, tak że zdycham.
    My spacerujemy rano od 7.30-8 do 10 11 max. Jak były normalne temperatury to jeszcze koło 12, później koło 16, ale teraz nie bo nie mam ochoty, a po za tym o 17 mamy kolacje, i po kolacji kąpie młoda, ona śpi od 18.30 ;) dzisiaj przed spaniem udało jej się trzy razy przekręcić z brzucha na plecy. Jestem w szoku, starsza nie była taka chętna do obrotów. Czekam teraz na paczki z ciuchami bo z 68 mi wyrosła a 74 mam dosłownie kilka sztuk. Mały gremlin za szybko rośnie;)
    925ebadd841a158bmed.jpgURL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/395d8147cb1ea2fd]395d8147cb1ea2fdmed.jpg[/URL]
    5d059bf486a99f30med.jpg

Kleopatra, Anet85, Madziakk, Butterfly 83, Lenonki, klamka, Marza89, Beatrix_, teverde, 83xxx, Sana, iNso87, Macy, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wystarczy tego spamu;) miłej nocy, ja już się kładę bo pewnie że dwie osoby pobudki przede mną ;)

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc śliczne dziewczynki 🥰

Ja też mam problem z włosami. Wypadają mi od kilku tygodni do tego stopnia że nie mogę ich rozpuścić bo potem wszędzie pełno moich włosów 🙀

Ja już też od jakiegoś czasu ubieram ciuszki na 74, niektóre body mam już na 80 cm 🙈

zem3i09kgh136z79.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc to trochę szybko na obrotu x brzuch na plecy. Prawidłowo jest z pleców na brzuch najpierw. Może ma napięcie?
    A dziewczynki śliczne :) fajne takie włochate te wasze a u mnie wszystkie dzieci takie łyse.
    Mikołaj mnie tradycyjnie obudził o 6 więc dogorywam przy bajkach.
    Włosy mi nieziemsko wypadają i po każdej ciąży tak miałam.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra nie zastanawiałam się nad tym, nawet nie czytałam ( wstyd się przyznać,) ale wydaje mi się naturalne że najpierw przewraca się z brzucha na plecy.. a nie odwrotnie. mogę się mylic - zobaczę.

Dzięki dziewczyny ;)
    https://link.do/dKt5X
    Wg mnie jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 06:53

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Mi też włosy wychodzą koszmarnie, noszę związane raz że mam długie- do pasa, a dwa że wtedy byłyby wszędzie! I tak mam ich dość na podłodze, szczególnie jak ją myje a moje kłaki się ciągną za mopem. Blee, okropieństwo!

Ikc, też czytałam, ze najpierw obroty z pleców na brzuszek. Te odwrotne dopiero ok 7 msc.

My dziś jedziemy na usg główki, ale mam stresa.🥺
    Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie niedobrego.

Patuniek86, dziękuję za piękny opis sprawy z ubezpieczeniem szkolnym itp. 😘😘😘

A tak trochę z innej beczki, powiedzcie, jeśli się orientujecie, ile średnio chrzestni dają PLNow na komunię i ile na 18ste urodziny? Tak średnio w Waszych rejonach. Ja rozumiem, że to kwestie też indywidualnych możliwości, ale mówi się często o jakimś tam minimum.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy jeszcze się trzymają, ale pamiętam jak po pierwszej ciąży wypadały garściami...ble :/ wtedy zaczęły tak wypadać dopiero jakieś 4 mc po porodzie i trwało niestety dosyć długo. Też muszę się umówić do fryzjera, już mam zdecydowanie za długie, łatwiej będzie sprzątać krótsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 07:57

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly trzymam kciuki, chociaż myślę że wszystko jest ok;)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, będzie dobrze :-) Masz śliczną i zdrową córcię :-)

Jeśli chodzi chrzestnych-Młoda była ochrzczona i szczerze nie wyobrażam sobie, żeby chrzestni dawali jakąś kasę. Serio. Lepiej naprawdę dać prezent, który przetrwa, niż pieniądze. Na komunię zresztą zaznaczyłam, żeby przyszli bez pieniędzy i Młoda ma lepsze pamiątki, których część używa, a część często ogląda ;-) Wymaganie "minimum" od chrzestnych nigdy nie było dla mnie ok, wolę, żeby z dzieckiem spędzali czas, a nie dawali kasę ;-) Na dziecko mnie stać samej ;-)
    I zaznaczam, że sama chrzestną nie.jestem i nie mogę być-ale sama też bym dziecku w życiu kasy nie dała :-)

Była pielęgniarka środowiskowa 😂😂😂
    Chciała wejść w butach, poprosiłam o ich zdjęcie, bo mieszkanie malutkie, a Pola spędza dużo czasu na podłodze. Powiedziała, że nie może, bo ma sandały. I weszła do kuchni. W kuchni pozaznaczala na kartce odpowiedzi- ile kup, jak karmienie, czy szczepiona itp. I wyszła 😂😂😂

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Patuniek, to Ci wizyta :D Musiała sobie odhaczyć i tyle ;)

Butterfly, kciuki ogromne za usg! Wierzę, że znów będzie wszystko w porządku:)
    Co do pieniędzy to my z mężem dwa razy jesteśmy chrzestnymi podwójnymi. W obu przypadkach daliśmy po 1000 zł. Dużo, niedużo - ale przez to, że ja matka, a mąż ojciec to taka okrągła suma. Akurat w tym wypadku, wiem że rodzice "woleli" pieniądze, choć nie było żadnego przymusu czy sugestii nawet. Moja córka dostała na swoje chrzciny dość dużo pieniędzy i wszystko rośnie u niej na koncie. Oprócz tego oczywiście medalik, biblię dla najmłodszych, złote kolczyki.

My w lipcu planujemy chrzest i mamy problem z ojcem chrzestnym, bo nie spełnia wymogów i nie dostanie zaświadczenia ze swojej parafii. Czy u Was ktoś może był tylko świadkiem chrztu?

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc, widzę na zdjęciach, że podobnie jak u nas miłość między dziećmi <3
    Moja Nela wczoraj powiedziała, że jak pójdę do aniołków, to mam się nie martwić, bo ona się zajmie Julusiem :D Później dodała, że już wtedy będę starą babcią :P

Butterfly 83, patuniek86, Marza89, Izziee lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo szczęśliwa bo mózg Zosi jest bez żadnych zmian,wszystko jest super🤩🤩🤩
    Dziękuję Wam za wsparcie! Baaardzo!!! Jestem wzruszona, po pierwsze tym że jest ok, po drugie, ze byłyscie z nami kiedy ja matka trzęsłam portkami,a po trzecie Lwie Twoim wpisem, teraz wiem,ze Zosia będzie musiala kiec rodzeństwo, bo jednak między nia a Norbertem jest zbyt duża różnica wieku.

Lwie pokażesz Julka ciociom? To już duży facet, jakby nie było. 4 msc zobowiązuje hi hi 😁

lkc, patuniek86, Sana, Marza89, iNso87, Izziee, Makowe Szczęście, Lenonki lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, bardzo się cieszymy :-) Chociaż i tak wiedziałam, że innego wyniku nie masz się co spodziewać :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce, u Laury też od długiego czasu widzę na dole taką białą kropeczkę jak na zęby, piąstki całe do buzi pcha 😉

Ulv mi po ciąży z Julką bardzo wypadały. Tak po ciąży może być. Teraz o dziwo nie mam tego problemu.

Ikc śliczne córeczki 🙂

Butterfly świetne wieści, cieszę się razem z Tobą ❤️❤️

My w niedzielę chrzcimy Laurę, także powoli biorę się za organizację wszystkiego 😀

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly super!:D ciesze sie,ze jest wszystko w porzadku.

Patuniek moja srodowiskowa to z tych drugich.. wlazla do domu, rozsiadla sie w fotelu. Na Mala z daleka spojrzala :| Myslalam,ze wyjmie jakies papiery, bedzie o cos pytac,wiec zaproponowalam cos do picia. Mialam nadzieje,ze odmowi albo powie wode a ta kawe poprosze :o hahaha i tak siedziala sobie i pizdzila glupoty prawie,ze nie na temat. Akurat mialam z Mala do pediatry wtedy to Ja poganialam z ta kawa...i tak naprawde nic nie powiedziala,nic nie zrobila. Jeszcze kuzwa podwozke z nami autem do przychodni znalazla sobie..bo byla przed praca wlasnie..

U mnie Chrzestni nie daja kasy, tzn. Na chrzest Matka chrzestna kupuje ubranko cale i do tego chrzczonke(u nas to taki material wyszyty imieniem i data chrztu, jak wychodzi potem dziecko za maz,to wtedy ten material sie rozwija w Cerkwi podczas slubu;) ), a Ojciec Chrzestny placi za chrzest, i kupuje krzyzyk i lancuszek i pamiatke.
    A komunii u nas nie ma :d jest przy chrzcie odrazu. 18stka nie mam pojecia ile bym dala.

Ogolnie ja nie jestem tez niczyja Chrzestna, moj Malz 2 chlopcow ochrzcil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 15:31

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc dziewczynki slodkie obie ;D u nas tez tak samo milosc az po grob ;) miedzy dziewczynami. Ja tez swojej body kupuje na 74, i tez jestem w tej sytuacji,ze musze na lato dokupic wiecej bo mam pare szt. Za to bluzki z kr rekawem chyba nie zalozy zadnej..bo jest tak duszno,ze albo to albo to a ja wole body,zeby w plecy nie podwiewalo. Takze ten ;d

Madziakk na 80?:D matko ale masz Bobasa! I ta waga no Kluseczka niezla ;D

Co do obrotow to moja cale dnie spedza na podlodze na matach i od paru dni coraz lepiej wychodzi Jej proba obrotu z plecow na brzuch. Malo Jej brakuje. :) Lezaczek wystawilam na sprzedaz. Nie potrzebujemy. Pimomalu rozgladac sie bede za materiale do spacerowki greentoma na olxie. "D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 15:29

lkc lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ