MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenonki, akurat ja jakoś pamiętałam, żeby przy karmieniu rączki zawsze były razem A łączenie rączek było totalnie przypadkowe Rozciapirzałam dłonie Polci glaszcząc moimi dłońmi. I w pewnym momencie przyłożyła drugą rączkę, złapała nią tę, którą ćwiczyłyśmy-spojrzała ma rączki i wpakowała je sobie do buzi 😂 I poszło z górki, bo nagle co chwilę obie rączki lądowały w paszczy i tam się łączyły 😂 Więc za chwilę i na brzuszku się splotły
Macy, śliczna sukieneczka, pełen szacun za niewątpliwy talent
A jeszcze w sprawie snu-Pola normalnie zasypia około 19, śpi z godzinę i pobudka-jedzenie i max pół godziny aktywności. I zasypia. Jeśli obudzi się około 22, to następna pobudka około 3-4, potem 6-7 I wtedy po godzinie znowu śpi ze 3 godziny
Jeśli nie obudzi się o 22, to pobudki są dwie-około 1, 4 i 7-i wtedy znowu zasypia po godzinie na około 3 godziny
Ostatnie dwie noce z powodu upałów budziła się co 2-3 godziny-pić i zimno jej się robiło
Dzisiaj położyłam ją w krotkim bodziaku i cienkim śpiworku i śpi już 3 godziny
Inso, ja Ciebie doskonale rozumiem. Gdyby nie ta cholerna stopka to sama w życiu bym do fizjoterapeuty nie poszła. Ale mój mąż źle stawia stopę "od zawsze" i miewa czasami kłopoty z biodrem. Więc nie chciałam zostawić tej sprawy bez kontroli. Z Młodą w ogóle nie byłam u żadnego fizjoterapeuty, teraz jest to też dosyć "modne"Lenonki, Macy, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Izziee u mnie w kościele (katolickim) właśnie wymagają tego, tylko u nas mówimy na to szatka a nie chrzczonka 🙂
Macy moja Laura też dopiero w 62 śmiga 😀 śliczna sukienka 🙂
Ikc wow, o tej godzinie już śpi na noc... Bajka 😉
Inso Twoja też ma niezłe spanie 😀
Patuniek przybijam piątkę, Laura też dziś zaczęła łączyć rączki i łapać zabawki wiszące nad nią na macie 😍Izziee, patuniek86, Macy lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
No to moja pospala do prawie 5,potem kupa szla to sie przebudzila i tak aktywna ponad godzine,po 6 zasnela. I teraz jeszcze spi.
Patuniek tez mam takie wrazenie,ze jest "taka moda". Kolezanka mojej Mamy mowila,ze za jej czasu,czyli jak Jej syn byl maly jakies 25lat temu,byla moda na chodziki i wtedyze kazde dziecko zle stawia stopy przez chodziki.. -
Dziewczyny na bieżaco czytam ale zawsze jak już mam odpisać to nagle odciaga mnie hakas sprawa.
Butterfly bardzo sie cieszę, ze jestes juz spokojna o zdrowie córeczki. A lekarza to naprawdę powinni zachować dla siebie takie daleko idące podejrzenia wysnute podczas 5 min wizyty ... co ty musiałaś przejść to nawet nie chce sobie wyobrazac. Najwazniejsze, że Zośka zdrowa
Też uleglam modzie udania sie do fizjo ale ja to bylam zeschizowana wcześniactwem i we wszystkim doszukiwalam.sie nieprawidlowosci. Woec taka wizyta (najpierw prywatnie) przyniosla mi wiele pozytku i spokoju. Bo z Mała wszystko oki a wskazowki jak codziennie i prawidłowo pielęgnować to tylko wiedza na plus. Ze względu na wcześniejszy poród jesteśmy teraz taka opieka objęte na nfz woex raz w miesiacu chodze do osrodka reh. Z checia z tego korzystam bo na bieżąco mam okazje rozwiewac watpliwosci, ale na szczęście poki co wszystko jest dobrze a na kazdej wizycie mam pokazywane ćwiczenia-zabawy, ktore maja pomagać w kolejnych etapach rozwojowych wiec jestem zadowolona
Wrzucone zdjecia ogladalam po kilka razy. Ach jakie sliczne te nasze maluszki 😍
Polenka w ciagu ostatnich dni bardzo urosla, nawet stopy jakies duze sie zrobiły. Dorasta dziewczyna. Poki co nosi nadal 56 i pojedyncze sztuki z 62.Butterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Inso, ja już wcześniej pisałam o tej nagonce na rodziców- ja to odbieram w ten sposób właśnie- że źle noszą, źle karmią, źle ubierają. Niemalże każde dziecko ma n.m., zaburzenia i.s.,no i tak w kółko.
Wg pediatry dziecko musi robić to i tamto bo ma już tyle i tyle tygodni, No szkoda że nie siedzi może kiedy ma 3 msc, albo nie chodzi.
A to dla nas mam, żebyśmy się nie stosowały, bo każde dziecko rozwija się indywidualnie, nikt z nas nie jest taki sam i nie będzie, i chwała za to! 😉
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8af385f8ece3.jpgLenonki, iNso87, patuniek86, Makowe Szczęście, Marza89, teverde lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Tak sie bawie
Foto
A tu w opasko-turbanie
FotoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 04:32
india, Beatrix_, patuniek86, Makowe Szczęście, Izziee, Katia89, Madziakk, Macy, Marza89, 83xxx, Lenonki, Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość
-
Boże jakie słodkie te Nasze Dzieciaki
Butterfly 83 jak dobrze, że Zosieńka jest zdrowa jak rybka! I zgadzam się z Tobą dot. nagonki. Boję się wysyłać zdjęć Cornelki koleżankom. Zawsze znajdą coś nie tak. Nie pochwalą uśmiechu ale dadzą komentarz typu "obetnij jej paznokcie" jakby miała nie obcięte... "za ciepło jest ubrana" a skąd wiedzą ile teraz jest stopni u mnie? czemu tak trzymasz dziecko na zdjęciu? zniszczysz jej kręgosłup... litania zażaleń.
Mój ulubiony temat to laktacja ochhhh spróbój powiedzieć, że nie chcesz karmić i przechodzisz na mm zaraz "madki" Cię będą kamienować. Ale wszystko prześcigiwanie się ile godzin śpi czyje dziecko, ile płącze... czy to są zawody? Moje Dziecko jak płacze nie oznacza, że jest niegrzeczne. W taki sposób się komunikuje. I na szczęście nie musi rozmawiać i słuchać tych głupot. Osobiście olewam tego typu komentarze. Jak Ktoś mówi, że moje Dziecko jest zbyt mocno rozebrane to mówię, jeśli ci zimno to się ubierz. Leję na to ciepłym moczem - sorry Dziewczyny ale tak jest. Tak samo z karmieniem. Będę karmić tyle ile uważam i nikomu do tego. Chcesz się wykazać na polu wychowawczym zajmij się swoim dzieckiem. Jeśli będę Cię prosiła o radę to oczywiście jej wysłucham ale nie obiecuję nikomu, że wprowadzę to w życie. W ciąży przejmowałam się takimi komentarzami. Wy mi powiedziałyście, że będzie gorzej po porodzie - dziękuję Wam za to, bo się zdystansowałam do tych głupot
Sorry za emocjonalny wpis, aż mi ulżyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 12:58
iNso87, Butterfly 83, Sana lubią tę wiadomość
. -
Makowe lubie za slodkie dzieciaki a zaraz czytam dalej wpis
Edit.
Makowe hehehehe nie ma co sie przejmowac , a swoja droga kurde to patrzac na foto dziecka kogokolwiek nigdy bym nie pomyslala,czy ktos krzywo trzyma,czy zle ubrane czy cokolwiek..haha ostro no nie moge co za swiatWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 13:08
-
Inso słodziak 😍
Makowe zgadzam się w 100% tez mnie wkurzają takie komentarze, ale nie zdarzyło mi się żeby koleżanki czepiały się np paznokci... szok normalnie.
W sumie jedyne co słyszę to co mogę jesc a czego nie powinnam przy kp, ale zbywam to machnięciem ręki bo zwykle mówi mi to ktoś starszy z nieaktualna wiedza.iNso87 lubi tę wiadomość
Laura
-
Inso myślę, że gdyby coś było niepokojącego w rozwoju Laury na pewno byś zauważyła. Teraz rzeczywiście jest to popularne, aby zgłosić się do fizjoterapeuty z dzieckiem- czy jest to spowodowane zwiększoną świadomością czy zwiekszona ilością fizjoterapeutów na rynku pracy i promocją ich zawodu- do końca nie wiadomo 😂 Ale kiedy dziecko dużo płacze, ma problemy ze snem lub zasypianiem i jest horror z karmieniem to szuka się wszelkich możliwości, aby mu pomóc. U nas akurat to był strzał w dziesiątkę. A ze starszakiem trzy lata temu też nie byłam u fizjo bo po prostu nie było potrzeby.
Antoś ma już za sobą pierwszy lot i poszło super, przespał cały przy piersi Jak dobrze się ruszyć z domu i trochę odpocząć. Pozdrawiamy Was z pięknych Włoch 😍Macy, Makowe Szczęście, india, Izziee, patuniek86, Lenonki, Butterfly 83, iNso87, teverde, Sana lubią tę wiadomość
-
Butterfly 83 wrote:Macy, jaka cudna ta sukieneczka. Ja szukam takiej tylko na długi rękaw, potrzebuje do chrztu. Może chcesz się zrelaksować i zarobić to ja chętnie kupię🤩
Butterfly niestety nie mam wzoru na sukienke z dlugim rekawem, co najwyzej bym mogla zrobic taka sama:)Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Butterfly super, że wszystko dobrze u Was! 😍
Lwie przyszła mi parasolka! Fajna ale jeszcze nie przymierzyłam do wózka 😂 dałam 29 zł plus kw a teraz parasolka 69 zł 😱 widocznie ładnie idą 😂
Piękna nunia iNso 😍
Moja Laura 30 maja miała 6300g i nadal nosimy 62, czasami 68 ale to zależy od firmy bo H&M i Smyk maja duże te rozmiary 😉
Macy piękna sukienka 😍
Ja też prze 3 miesiące źle nosiłam i karmiłam Laure, dopiero od Was dowiedziała się o tym łączeniu raczej w lini środkowej i teraz proszę, pięknie pcha obie piąstki do buzi 😂
Dzsiaj miałam drzemke ponad 2 godziny 😱 wiecie, że sprawdzałam czy oddycha i nawet zmierzylam jej temperaturę?!? 😂
Przez kolki drzemki były góra 15-20 min więc teraz hidIna czy dwie dla mnie to szok 😲
Ja też myślałam o pójściu do fizjoterapeuty, ale chyba się wstrzymam jeszcze...
Ja Czasami boję się spotykać z koleżankami, które mają dzieci a nie daj Boże już kilka... Ciągle się boję, że usłyszę zaraz co robię nie tak albo dlaczego tak a nie inaczej 😱
moja Laura na nocny sen idzie zawsze między 21 a 22 i tak do 3-4 później 6-7 a i jeszcze drzemke walnie później sobie 😂
W poniedziałek mamy kontrolę wedzidelek, mam nadziej, że dobrze wymasowalam i nie trzeba będzie znowu ciąć 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 18:37
iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, więcej wiary w siebie! Jesteście najlepszymi matkami dla swoich dzieci, najlepiej wiecie jakie oni mają potrzeby! Nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej.
Przy Emilce byłam baaaardzo uprzedzona do wszelkich rad, wcinania się w mój sposób wychowania. Teraz widzę, że byłam po prostu negatywnie nastawiona i czasami nie docierało do mnie, że ktoś miał dobre intencje(wiadomo, nie wszyscy ).
Co do fizjoterapeuty, mi ta moda się podoba, bo to moda "na zdrowie". Serio, wielu garbom i bazgroleniu można by zapobiec, gdybyśmy w dzieciństwie byli rehabilitowani.
U starszej córki podejrzewam zaburzenia SI. Dziękuję Bogu, że żyjemy w czasach, kiedy można u dziecka wdrozyc terapie i pomóc poradzić z problemem, zamiast uważać, że dziecko jest niegrzeczne, trzeba złoić dupe pasem, wtedy zgrzecznieje 🙄mamakropka., Izziee, Makowe Szczęście, Sana lubią tę wiadomość
-
Babeczka dobrych rad zawsze słucham, uważam, że kiepskie mamy czasy na wychowywanie dzieci. Domy wielopokoleniowe były dużo lepsze. Wiesz co mi powiedziała szwagierka? Młoda ma śliczne paznokcie i mówię, że ma mini kopie moich dłoni i stóp a ona na to paznokcie jej wypadna.... Gdyby jeszcze miała dzieci... Nie wiem ale się wypowiem to są teksty tego typu. Wczoraj dzwoni teściowa i pyta kiedy przekładamy Mała do spacerówki...
Z miłych rzeczy to Cornelka ma 14 tygodni i już tak pięknie chwyta 😍 jak zobaczyłam to poraz pierwszy to poryczałam się jak bóbr. Wczoraj cały dzień gadała, buzia jej się nie zamyka 😂 ciekawe po kim 😝
Butterfly 83, klamka, Lenonki lubią tę wiadomość
. -
A pamiętasz Makowe jak się zamartwialas ze Cornelka urodzi sie malutka i czy oby na pewno będzie wszystko ok? A tu zobacz! Pannica 14 tyg i jak sie pieknie rozwija. Super! Niech rośnie duza i zdrowa 😘
Co do wypadania paznokci- nie skomentuje!🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 08:08
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Lenonki wrote:A juz chciałam pisać, że moj Bruno jest na takim samym etapie jak Twoja Pola, poza podpieraniem sie na piąstkach. A tu klops 😅 Brak łączenia rączek to moja wina bo zle go przystawialam do piersi i nosiłam 🙄
Ja z kolei jak slysze kogos starszego kto mi radzi ze smoczkami i piastkami to mni cos strzela juz... Jedni ze smoczek ble, jak nie chce smoczka to dobrze bo nie bedzie pozniej problemow z odstawieniem i zabkami a drudzy ze piastki zrby nie ssal bo kciuk i pozniej bede miala problem, ze lepiej do smoczka przyzwyczaic! No i to zle i to zle! I sama juz nie wiem co mam robic!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 08:34
Lenonki lubi tę wiadomość