MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly dokładnie nie wiem kiedy urosła jak się urodziła nosiła rozmiar 46 a teraz wyrasta z 62 🙈 nie jest pucia ale rośnie cały czas w swojej linii.
Tak szybko rośnie pamiętam jak była do mnie non stop przyklejona dzień i noc a teraz lubi "bawić" się sama. Mam chwilę dla siebie. Oczywiście zależy od dnia, ale mam wrażenie że te 3 miesiące były ciężkie a teraz jest dużo lepiej.
Ulv też nie wiem co robić ze smokiem, bo zaczęła zasypiać z kciukiem 😭😭😭Butterfly 83 lubi tę wiadomość
. -
Ayleen zazdro
sami organizowaliście wyjazd? Jaki rejon Włoch? Pytam, bo ja też jesienią chcę gdzieś wyskoczyć z rodzinką za granicę i zastanawiam się jeszcze gdzie.
Makowe ja się nie zgodzę, że domy wielopokoleniowe były lepsze. Może dlatego, że ja się w takim nie wychowałam i oprócz tego, że byłaby pomoc do dziecka to nie widzę innych plusów. Zaznaczę, że to jest moja opinia, ale jeśli ktoś się dobrze czuje w takiej sytuacji to super. Natomiast czy taki dom jest lepszy czy gorszy to już zależy od ludzi którzy w nim mieszkają.
Jeśli chodzi o te 3 miesiące to też uważam, że jest łatwiej. Jak Laura skończyła 3 miesiące to już mogłam ją zostawić na macie i się chwilę sama pobawi, 2 razy mi nawet zasnęła przy tej zabawie
Ja nauczyłam w końcu ssać smoka i się cieszę bo pomaga jej czasami zasnąć. Nie przeszkadza to jej wkładać piąstek do buzi bo to próbuje nawet jak jest smok, albo wyjmuje smoka i ładuje co ma w rączkach do buzi
Dzisiaj Laurka kończy 4 miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 10:11
Marza89, iNso87, Lenonki, Makowe Szczęście, india, 83xxx, Sana lubią tę wiadomość
Laura
-
Ulv, moj mały na poczatku nie chciał smoka, ale jak zaczął intensywnie ssać rączki to bałam sie wlasnie o kciuka. Moja bratanica długo ssała kciuk i tez był mega problem, żeby ja tego oduczyć. Smoczek jednak mozna zabrać 😉 Poza tym Bruno był kapryśny przez te pierwsze 3 miesiące i odkąd zaakceptował smoczek to szybciej sie uspakaja. Podobno dla przyszłego uzębienia lepszy jest smoczek niż palec. I u nas jest tak samo jak u Izziee, jeśli mały chce possać piąstkę to smok zostaje wypluty z prędkością światła 😂
Butterfly, ja tez rozważam ten drewniany stojak. Mozna go było kupić w ikea, ale teraz jest niedostępny. Także zostaje Allegro, albo jakieś strony z produktami dla dzieci np. Pink or blue.Izziee lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Butterfly ja kupiłam drewniany taki jak w linku poniżej. Sprawdza mi się fajnie, doczepiam jeszcze zabawki z pepco bo te ze stojaka są jeszcze za wysoko dla Laurki. Ja jestem zadowolona, ale nie mam porównania do stojaka plastikowego.
https://allegro.pl/oferta/stojak-gimnastyczny-edukacyjny-baby-gym-montessori-7822800993Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Laura
-
Izziee wrote:Inso a wkraplalas już sól fizjologiczną?
ja sie cieszylam,ze do zimy daleko i spokoj bedzie a tu masz! Jak nie urok to sraczka..
Oj czekam mnie pewnie dluuuuuga noc.. narazie obie spia od 20 ale Lena przed chwila juz zakaszlala 2 razy.. a Lidke musialam na rece 2 razy juz brac bo sie krecila.. no coz,takie zycie matki. -
Izzie wszystkiego dobrego dla Laurki 😚
Ile Twoje maleństwo waży?
Polenka też dzis 4 m-ce
Mam wrażenie, ze ma kaszelpo przudzeniy jakby ja coś w gardełku drażnilo. Kataru brak. We czw szczepienia wiec tak jak ostatnio juz schizuje.
83xxx, iNso87 lubią tę wiadomość
-
India wszystkiego najlepszego dla Polenki!
Lura wczoraj na 4 miesiące ważyła 6020g.
India oby to było tylko mleczko po nocy, my tez w tym tygodniu szczepienie. Mamy pneumokoki i już się boje bo to szczepienie najgorzej zniosła przy pierwszej serii.
Inso jak noc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 10:28
india, iNso87 lubią tę wiadomość
Laura
-
iNso87 wrote:Dziewczyny co na lzawiace oczko dla malenstwa sprawdzonego? Lena dostala delikatny katar wczoraj a Lidce oczko lzawi..kanalik pewnie sie zatkal..
Nam się raz zatkał, trochę mojego mleka i sól fizjologiczna i osobne waciki na każde oko i robiłam masaż.iNso87 lubi tę wiadomość
. -
Jaka tu dziś cisza, chyba korzystacie z upalnej pogody
Dziewczyny kp, czy dostalyscie okres? Ja jeszcze nie, ale już chyba 3 raz plamie tak delikatnie. Trochę mnie to niepokoi bo nie wiem czy to normalne, umówiłam już się do gina na usg piersi wiec zapytam i o to.
India, a Pola ile już wazy?Laura
-
nick nieaktualny
-
Beatrix, nie dopajam. Nie ma takiwjcpitrzeby. Gdzieś czytałam, że i przy mm tak mocno się nie dopaja-chyba na Hafija
Wg WHO do 6 miesiąca w ogóle nie ma takiej potrzeby (również w Afryce, a tam upały to raczej mają)
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Nie daje wody, tylko kp
Okresu jeszcze też nie dostałam, mam nadzieję że szybko nie dostanępo ciąży z synkiem w sumie też nie dostałam, przed pierwszą miesiączka była trafiona owulacja
co daje mi juz 2,5 roku bez okresu
klamka, patuniek86, Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość