MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatrix, mi położna na szkole rodzenia mówiła, że rowniez przy karmieniu mieszanym kp i mm nie ma potrzeby dopajania woda. Tylko przy samym mm trzeba.
Izziee, ja tez jeszcze nie dostałam okresu. Moj gin mówił, że na usg piersi należy sie zgłosić dopiero po zakończeniu karmienia. A Ciebie juz skierował?PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualny
-
Lenonki, kp w niczym nie przeszkadza, jeśli chodzi o usg piersi. A jeśli będziesz karmić 3 lata? Jest to przestarzała praktyka wymuszająca na kobietach przestanie karmienia. Ja też przy najbliższej wizycie muszę poprosić o skierowanie, bo mam zalecone coroczne kontrole ze względu na liczne torbiele-niby niegroźne, ale kontrolować je trzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 20:27
Izziee, Lenonki lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Izziee noc taka sobie. Zobaczymy dzis.
Makowe a mieliscie przy tym katar? Jak dlugo Wam lzawilo? Ja to sie zastanawiam czy jednak Lena kataru Jej nie sprzedala ale dziwne zeby od oka sie zaczelo..
Bylismy u pediatry to wypisal krople Tobrex, inhalacje, wit C i Nasivinem pedzlowac.
My tez mamy szczepienie w srode i narazie pod znakiem zapytania,tez II dawka przeciw pneumo. Tez mialam wrazenie,ze slabo jakos wtedy ja zniosla.
Ja tez dalej @ jeszcze nie mam,i nie tesknie za nia
Tez nie dopajam,choc dzis tez o tym myslalam. Od jutra u nas przez tydzien skwarka..ponad 30C takze przyszlo mi takie dopajanie do glowy rowniez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 21:15
-
Beatrix_ wrote:Dzieki dziewczyny. Czytalam wlasnie ze sie nie dopaja nawet na mm, ale tak goraco ze wolalam sie upewnić czu Wy tez tak dzialacie i jest wszystko ok.
Jak była karmiona mieszanie to nie dopajałam. Myślę że tym bardziej na kp nie ma takiej potrzeby.
Jednak co do mm, to z autopsji wiem, że dziecku może chcieć się pić .
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Patuniek dzieki. Jak Izziee napisała, że jej lekarz ma inne zdanie, to poczytałam w necie i faktycznie nie ma przeciwwskazań, a nawet zalecają. Zdziwiłam sie, bo uważam, że mam dobrego lekarza, który jest młody i na bieżąco z wszelkimi nowinkami medycznymi 🤔PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Hej hej 🙂
Ayleen super, korzystajcie i odpoczywajcie 😘
Izziee, india - pomyślności dla dziewczynek 😘
Beatrix ja też nie daję wody, tylko kp. Gdybym karmiła tylko mm dopajałabym na pewno. A okresu nie mam. Dwa tygodnie temu miałam jakieś plamienie przez 5-6 dni, ale typowego okresu nie mam.
My w niedzielę mieliśmy chrzest Laury, wszystko poszło super. W kościele przespała praktycznie całą mszę, nawet sam moment chrztu jej nie obudził 😀 płaczące z każdej strony dzieci też 😀 obudziła się jakoś chyba po komunii, ale leżała sobie grzecznie w wózeczku.
Wczoraj natomiast byłyśmy u fizjoterapeutów. Laura u dziecięcego, a ja u fizjoterapeutki uroginekologicznej. O ile z Laurą jest wszystko w porządku i rozwija się cudownie (jak dobrze to słyszeć 😍), tak ja mam małe rozejście mięśni brzucha i lekki zrost po lewej stronie, ale już nad tym pracujemy i mam nadzieję, że szybko się "naprawię".
Pamiętajcie o sobie dziewczyny! Bo ganiamy z dziećmi po specjalistach (co oczywiście jest normalne) ale często zapominamy o sobie, a przecież nasze zdrowie też jest mega ważne ❤️
Zostawiam Wam mały kolaż z chrztu, proszę nie cytujcie, wieczorem usunę zdjęcie 🙂
[FOTO]Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 15:18
klamka, iNso87, patuniek86, india, Katia89, Kleopatra, 83xxx, Izziee, Beatrix_, Makowe Szczęście, Lenonki, Madziakk, Butterfly 83, Marza89 lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Sana pieknie! Super,ze Mala byla grzeczna 😍♥️ a wozek jak sie w oczy rzuca,sliczny jest!
Aj z tym brzuchem to i u mnie jest naprwno to rozejscie,bo jak sprawdzam to moge palce wlozyc.. ale ja to wogole nie mam czasu na takie rzeczy;/ 3 dzieci zobowiazuje a Malz od rana do wieczora w pracy.. moze za rok sie ogarne ;pSana, Beatrix_ lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ❤️
Mamy dzisiaj 3 miesiące ❤️❤️❤️ jak ten czas szybko leci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 22:20
Kleopatra, iNso87, 83xxx, Sana, Makowe Szczęście, klamka, Lenonki, Madziakk, india, Butterfly 83, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Śliczne nasze Laurunie 💖
Ja też się z sobą wybieram ale coś dojść nie mogę ;p wczoraj miałam dzień masakrę Zawiozłam mała do teściowej, poleciałam na zebranie, zostałam wybrana prezesem 😵, poleciałam po Maksa i z nim na angielski, potem po Mikołaja do żłobka i z nim do tesciowej. Zabrałam Oli, zostawiłam Mikołaja i do Maksa na występ. Szybko po Wiktora, po Mikołaja i z całą 4 po pizze 😂 mąż był dopiero o 20. Ciągle mam jakieś urodziny, wizyty lekarski lub dodatkowe zajęcia dzieci czas ucieka jak szalonyMakowe Szczęście, india lubią tę wiadomość
-
Kleopatra szok hahaha normalnie super Mama z Ciebie! to tu to tam i tam;d Widac,ze jestes obrotna Kobieta
Katia sliczne Malenstwo😍♥️ jeju jak ja bym mogla znalezc sie teraz tam,gdzie wy Dziewczyny na tym zdjeciu no zaraz krecka dostane w tym domu... 30C w domu:o -
iNso87 wrote:Izziee noc taka sobie. Zobaczymy dzis.
Makowe a mieliscie przy tym katar? Jak dlugo Wam lzawilo? Ja to sie zastanawiam czy jednak Lena kataru Jej nie sprzedala ale dziwne zeby od oka sie zaczelo..
Bylismy u pediatry to wypisal krople Tobrex, inhalacje, wit C i Nasivinem pedzlowac.
My tez mamy szczepienie w srode i narazie pod znakiem zapytania,tez II dawka przeciw pneumo. Tez mialam wrazenie,ze slabo jakos wtedy ja zniosla.
Ja tez dalej @ jeszcze nie mam,i nie tesknie za nia
Tez nie dopajam,choc dzis tez o tym myslalam. Od jutra u nas przez tydzien skwarka..ponad 30C takze przyszlo mi takie dopajanie do glowy rowniez.
U nas był tylko zatkany kanalik i oczko jej ropiało przez to ale następnego dnia było po wszystkim.. -
Sana wrote:Dziewczyny, co stosujecie PRZECIW i PO ukąszeniu komarów dla maluszków? Muszę coś kupić bo zaczynają u nas kąsać, a nie mam pojęcia co wybrać...
My kupiliśmy ZANZ HELAN PREVENTIVE GEL ROLL-ON a to po ukąszeniu https://www.bloomsisters.swiss/de/bloom-pomade/
U nas też zaczeły się komary, ale przede wszystkim szykuję się, bo za tydzień lecimy we dwie do Polski!!!!!! Jeju tak się cieszę, że aż mi gardło ściska na samą myśl.
Trochę stresują mnie dwa loty pod rząd, no zobaczymy. Leciałyście już? Macie jakieś rady?? Wiem, że przy starcie i lądowaniu mam dać pierś lub smoka. Coś jeszcze?. -
Sana, ale masz aniołka! Ty byłaś wcześniej blondynka? Bo jaka tak sobie Ciebie wyobrażałam przez wcześniejszy awatar 😉
Katia, ależ jesteś zgrabna i opalona! W ogóle nie widać, żebyś przed chwila rodziła 😊 Wszystkiego najlepszego dla Laury!
Kleopatra, powinnaś dostać jakis medal, albo chociaż kwiaty od męża 😉Katia89, Sana lubią tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶