X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu a co takiego fajnego jest w wielorazowkach? Co ile trzeba zmieniać taka pieluche? Na wyjazdach też to używasz? I jak z praniem? Codziennie? Przez chwilę też o tym myślałam,ale jakos mi przeszło. Boję się tony prania i wiecznie rozłożonej suszarki w pokoju.

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wielorazowych pieluch to mnie zawsze przeraża pranie po kupie... jakoś tak mnie cofa zawsze jak muszę zdrapywac czasem z bodow czy spodni bo pampers przesiakl. Jakoś nie wyobrażam sobie takich wielorazowych
    pieluch.

zem3i09kgh136z79.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 też bym chciała zrobić chrzciny w domu ale niestety nie mamy warunków :) Pytałam już w restauracji gdzie mogę karmić córkę i rozważałam żeby ubrać zwykłą sukienkę tak jak Ty hehe :D Ta którą kupiłam nie jest typowo do karmienia. Ma tylko kopertowy dekolt.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w mieszkaniu na styk te 13 osób, jeszcze dwie i musielibyśmy robić w restauracji.

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ale miałam sen.. Śniło mi się, że powiadomiłaś nas tu o kolejnej ciąży. Nie wiem dlaczego akurat Ty mi się przyśniłaś 😂

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agat 🙂

83xxx ooo nieeee, ja teraz za ciążę podziękuję 😂 jeśli już, to za 2-3 lata 😂😂😂

83xxx, Marza89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ale pustki ;p

AgaT witaj! Jak widzisz teraz bedziesz miala jak nadrabiac;) pare tylko z nas pisze jeszcze tu :)

Ja robilam w restauracja,bo w domu tez nie mam mozliwosci. Mam bardzo maly salon :/ i tak wkurza mnie fakt,ze stolu z krzeslami na codzien nawet nie mamy..bo jest bar..ktory Malz sobie wymyslil i zwykly stol nawet nie ma mowy zeby sie zmiescil i o! Nawet nie wiecie jak mnie to denerwuje..Jesli nie kupimy tej dzialki za rok do czerwca to powiedzialam dla Malza, spalacamy juz caly kredyt,bo wtedy juz mozemy, i zamieniamy mieszkania na wieksze i tyle. Bo mnie szlag trafi kiedys ;D

Marza89 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka mam nadzieje,ze jakos to bedzie. :D Po wczorajszej pogodzie mam wrazenie,ze to juz jesien albo conajmniej wrzesien.. starszne jest to lato.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, gdzie jest lato? Klimat już jesienny :( jak ja nie cierpię zimy, znowu to ubieranie i krótkie dnie :(
    Mój starszak całkiem już doszedł do siebie po tym okropnym zdarzeniu. Jeszcze mamy szwy do zdjęcia we wtorek.

A Antoś w czwartek skończy pół roku... Nie mam pojęcia, jak szybko to zleciało. Jest małym śmieszkiem- ciągle się śmieje, często w głos. Uwielbia być na rękach i wygibasy przed lustrem, na macie potrafi się zabawić pół godziny. Wszystko go interesuje, najlepsze zabawki to liście kwiatów, firanka, opakowanie po pampersach. W tym tygodniu spróbowaliśmy pierwszy raz marchewkę, brokuła i kaszkę jaglaną. Nie wzbudziło to jakiegoś zachwytu, prawie wszystko wypluł ;)

Niestety moja laktacja bardzo siadła- miałam ciężki poprzedni tydzień, dużo pracy ze sprzątaniem biura męża po remoncie, byłam na diecie pudełkowej (mało kcal), zmęczenie plus opuszczenie kliku karmień, kiedy mama moja pilnowała Antka i tak się zrobiło... Teraz piję femaltiker, odciągam po większości karmień (jak jestem cały dzień sama z dwójką to nie zawsze to się udaje)- zobaczymy, czy da się to jeszcze uratować. I tak od jakiegoś czasu dokarmiam na noc mm ale jakoś ciężko mi się rozstać z tym karmieniem piersią.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen ja tylko mam nadzieje,ze jak lato bylo kiepskie to chociaz wrzesien i pazdziernik bedzie łaskawy. Juz mnie trzesie na mysl o katarze Leny albo innej chorobie.. szkoda mi poprostu bedzie Lidki jak sie zarazi. Och,zeby bylo jak z Laura..chodzila 2 lata do przedszkola potem rok do zerowki i tylko raz miala chore ucho...no zero chorob w przedszkolu! Ale za to miala w okresie od 1-2,5roku co chwile zima ;) takze cos za cos bylo.

Dobrze,ze juz wszystko w porzadku.

Tak,mi karmi chyba pomagalo,femaltiker tez ;) teraz jak wprowadzilam troche jedzenia Malej,to potem jeszcze daje cyca do oporu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alyeen u mnie też tak było z laktacja, dzieciaki w dzień nie ssały, tylko nocą. Odciągać pokarmu w dzień nie miałam kiedy i w końcu cycki zaschły. Nie ukrywam, że było mi przykro i brak bliskości. Nie ukrywam, że odciąganie pokarmu do każdego posiłku dało mi niezle po kościach, czasem żałuje odciągania a czasem cieszę się, że mogłam to robić chociaż przez niespełna 4 miesiące.
    Czytam prawie na bieżąco Wam ale pisać juz nie ma kiedy, bliźniaki wykańczają 🙈
    Pierwsze dwa tygodnie spędziliśmy w kraju, wtedy tez ochrzciliśmy Maluchy. Nie wiem kiedy znów polecimy bo podróż samolotem z dwójka niemowlaków potrafi niezle wykończyć 😂😂
    Dietę chciałam rozszerzać szybko, próbowaliśmy jabłko, banan, marchewka ale kilka razy. Odpuściłam i pediatra zaleca po ukończeniu 6 miesiąca i wyjdzie w zasadzie prawie 7 jak zaczniemy, bo wizytę kontrolna po 6tym mamy dopiero po połowie września. W sumie to się cieszę, że problemy z Brunem i jego dolegliwościami brzusznymi pomimo spożywania Nutramigenu powracają jak bumerang.

Czytałam dużo o BLW i chyba spróbujemy trochę tego trochę papek, babycook już czeka.

Marza89 lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AgaT :) ja starszemu synkowi rozszerzalam dietę intuicyjnie, jak widziałam że nie ma uczulenia to dawałam kolejne warzywo. A jak nie wiedziałam co później dawac albo jak łączyć to już w ruch poszły gotowe słoiczki i po problemie.
    Ayleen mi pomaga karmi ale nie jedno tylko jedno/dwa z 3 dni pod rząd ;) i po tygodniu powtórka i tak się przyzwyczailam że co weekend wpada karmi :D a jak nie piłam to moje dziecko w mocy jadło co godzinę, później się zorientowałam że po karmi mamy tylko jedna pobudke :D
    Inso my mieliśmy stół wcisniety w kat bo nawet krzeseł nie mieliśmy, po chrzcinach zostawiliśmy stół i krzesła w pokoju na właściwym miejscu i rewelacja, przynajmniej kawę wypije jak normalny człowiek.

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po chrzcinach😊 Msza na 13..Mala od 7 zaczęła dzień i później miała drzemke może z 30 min. Obawialam się tylko tego, że wpadnie w histerie w kościele ze zmęczenia i nie uda jej się przysnąć przy organach itd..ale zasnela na początku mszy i spała oczywiście na moich rękach (Oliwia waży już 7kg 🙂) W restauracji za to marudzila ale byli chętni żeby ją wozić w wózku 😁 Dzień mogę zaliczyć do udanych 😊

Kleopatra, iNso87, teverde, Ulv15, Marza89, Sana, Lenonki lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aga.
    My po urlopie, dziś wróciliśmy do domu. Tło super, dzieci świetnie się bawiły i bardzo spisały :) Planuje za ok tydzień zacząć rozszerzyć dietę i chyba będę robiła jak że starszymi, trochę zupek a trochę warzywek w rączkę itp.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen wrote:
    Właśnie, gdzie jest lato? Klimat już jesienny :( jak ja nie cierpię zimy, znowu to ubieranie i krótkie dnie :(
    Mój starszak całkiem już doszedł do siebie po tym okropnym zdarzeniu. Jeszcze mamy szwy do zdjęcia we wtorek.

A Antoś w czwartek skończy pół roku... Nie mam pojęcia, jak szybko to zleciało. Jest małym śmieszkiem- ciągle się śmieje, często w głos. Uwielbia być na rękach i wygibasy przed lustrem, na macie potrafi się zabawić pół godziny. Wszystko go interesuje, najlepsze zabawki to liście kwiatów, firanka, opakowanie po pampersach. W tym tygodniu spróbowaliśmy pierwszy raz marchewkę, brokuła i kaszkę jaglaną. Nie wzbudziło to jakiegoś zachwytu, prawie wszystko wypluł ;)

Niestety moja laktacja bardzo siadła- miałam ciężki poprzedni tydzień, dużo pracy ze sprzątaniem biura męża po remoncie, byłam na diecie pudełkowej (mało kcal), zmęczenie plus opuszczenie kliku karmień, kiedy mama moja pilnowała Antka i tak się zrobiło... Teraz piję femaltiker, odciągam po większości karmień (jak jestem cały dzień sama z dwójką to nie zawsze to się udaje)- zobaczymy, czy da się to jeszcze uratować. I tak od jakiegoś czasu dokarmiam na noc mm ale jakoś ciężko mi się rozstać z tym karmieniem piersią.
    Moje przyjaciółka miała kilka razy takie kryzysy laktacji. Ostatecznie skończyła karmić po 1.5 roku, więc głowa do góry :)

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen trzymam mocno kciuki za laktację. Ja najpierw chciałam karmić chociaż 3 miesiące, jak się udało to mówiłam że karmię do 6 msc i koniec, a teraz im bliżej 6 miesiąca tym bardziej jakoś sobie nie wyobrażam zakończenia kp 🤣

AgaT do rączki to z tego co wiem tylko wtedy kiedy dziecko samo siedzi. My zaczniemy rozszerzanie jak Laura skończy 6 miesięcy. Na początek papki (słoiczki i własnej roboty), później jak będzie sama siedziała to wplączemy też blw. Ogólnie zaczynamy od warzyw. 2-3 dni jedno warzywo, dzień przerwy, później to samo z innym warzywem. Później kaszki, owoce. Tak też robiłam przy starszej i się sprawdziło 🙂

83xxx super że chrzciny się udały ☺️

83xxx lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso co słychać? Jak tam Dusia? 😁

iNso87 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, dzięki za wytyczne. Też tak spróbuję 😊👍

Sana lubi tę wiadomość

• teverde Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza! A nie chcecie choćby fikcyjnych kont sobie założyć, że by tylko z grupy na fb korzystać?

Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie dolacze do fb tylko jak🙈🙊

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ