X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super przyrosty bety ,ja wczoraj też się przeraziłam , że za duży, ale chyba jest ok. Mój lekarz odwołał wizytę coś ważnego mu wypadło ,ale odpowiedział mi na moje pytania. Ja obecnie łykam Prenatal duo - tak zalecił mi po poronieniu. Napisał mi taki zestaw leków; Acard 1x1, Clexane 40 1x1, Duphaston 3x1, Lutek dopochw. 2x1, i Pregnaplus 1x1.
    Do innego ginekologa zapisałam się w piątek, ale pewnie dupka i lutke pobiorę, bo jeszcze zostało mi z poprzedniej ciązy. Mam troche mieszane uczucia do do Clexane. Mam wykluczony zespół antyfosfolipidowy, trombilfilie, jedyne co go niepokio to przebyta gestoza i zespół hellp. Zobacze co mi powie inna ginekolog za tydzien w piątek .....Może jeszcze w przyszłym tygodniu zrobię 3 raz bete- sama nie wiem

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Tylinka Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam 11dpo. 1 lipca @. Mam leciutkie krwawienie. Czy to może być to inmplantacyjne? Do tego lekkie kłucie jajnika co jakiś czas. Może to dobry znak. Nigdy nie mam krwawien między miesiączkami.

Tylinka
  • Igness Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylinka wrote:
    Dziewczyny dzisiaj mam 11dpo. 1 lipca @. Mam leciutkie krwawienie. Czy to może być to inmplantacyjne? Do tego lekkie kłucie jajnika co jakiś czas. Może to dobry znak. Nigdy nie mam krwawien między miesiączkami.

Niekoniecznie musi być to implantacyjne. Dużo kobiet na forum wypowiadało się, że po prostu miały krwawienia mimo ciąży więc Tylinka nie wszystko stracone <3

Tylinka lubi tę wiadomość

• Tylinka Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale teraz test robię już po terminie spodziewanej miesiączki. Ten tydzień wytrzymam. Bo na betę to u mnie trochę ciężko... Mieszkam daleko od swojej przychodni, maluchy w domu bo wakacje, rano mąż auto kradnie do roboty... Ale dłuży mi się jak w ostatnich tygodniach przed porodem :D chyba jestem z tych niecierpliwych.

Tylinka
  • Igness Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też należę do tej grupy osób więc wiem o czym mówisz :P

• Tylinka Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już wyjdą dwie kreski to będzie "Booziu jeszcze tyle do porodu" :D

Tylinka
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda, serio czytalas gdzies ze luteina moze zaszkodzic? Ja w kaDej ciazy bralam od początku, nawet bez konsultacji., a lekarz zawsze to utrzymywal. Ja bym brala bez dwóch zdań, przecież to tylko progesteron. Duzo, duzo czytalam, ale jeszcze nigdy by zaszkodzila luteina.

Brawo dziewczyny za piękne bety:)

Ja biorę metylowany kwas foliowy i b12. Do tego jodit.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana! :)
    Narazie w dobrym humorze i stanie:p jeszcze trochę i dojdą objawy.. :p to ani ręką ani noga:d

Ja leków też nie używam bez konsultacji także rozumiem, że człowiek się boi;) tym bardziej w tym stanie myśli, że może pogorszy tylko sytuację. To może zanim wizyta to poprostu zadzwoń i zapytaj czy dawkę możesz przyjmować? Jak nie jesteś pewna i boisz się na własną rękę.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylinka wrote:
    Jak plamienia?? Dalej są???

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igness jaki termin Tobie wpisać? Chyba Ciebie tylko nie ma jeszcze na liscie:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Tylinka Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jak plamienia?? Dalej są???
    Niestety tak... W nocy nic, ale teraz znów. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Nic mnie nie boli, a przed @ zdycham i żre. Jak się nie rozbuja i za chwilę minie, to robię test.

Tylinka
  • mayka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny.
    Ja jeszcze w łóżku kręgosłup mnie boli :( co to będzie później. Caly czas obliczam i przeglądam kalkulatory i wychodzi mi 02.03 przy 36 dni cyklu.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Igness Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj po prostu umieram, cały czas bym spała do tego ból brzucha. Przed @ normalnie bym już jadla same słodycze, wczoraj wciskałam w siebie jedzenie bo nic mi się nie chce jeść... ogólnie samopoczucie do d***

Inso póki co się wstyrzymam bo dziś zrobiłam test 11dpo i krecha biała :/

• Igness Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem już czy sobie wszystko wmawiam czy nie ale czuje się całkiem inaczej niż przed @ tymbardziej ze mam ból brzucha nieustannie. Aktualnie jestem w pracy i już odliczam godziny do wyjścia bo czyje się zmęczona i bardzo mi gorąco

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Wczoraj robiłam betę (23 dc, 13 dpo) i wyszło… 43,62! Tak więc już chyba oficjalnie mogę - jestem w ciąży! :) To moja czwarta ciąża. Pierwsza była całkowicie bezproblemowa (mam 3-letniego synka), druga i trzecia niestety stracone… Głęboko jednak wierzę w to, że teraz już będzie dobrze. :)

Przy okazji zrobiłam też TSH i ładnie mi spadło z 2,7 na 1,5 Jutro będę powtarzać betę i jeszcze zrobię sobie progesteron. Naprawdę jestem zaszokowana tym cyklem, owu w 10 dc to jakiś ewenement, gdzie ja zwykle miałam późną owu 15-18 dc… i w ogóle, że beta wyszła tak wysoka w 23 dc i 13 dpo… moje pierwsze bety w poprzednich ciążach to było 14-20 dużo później i nie kończyły się dobrze… może to jakiś znak? Że tym razem już będzie ok? Wciąż nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży...

EDIT: Zapomniałam dopisać, że termin mam na 8 marca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 10:02

iNso87, M@linka lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Smile Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ten kalkulator belly też cos świruje. Wpisałam wszystko tak samo jak parę dni temu i mi wyznaczyło termin na 13 marca...konkretną date podam po wizycie, zapisana jestem na przyszły piątek.

A jak u Was z planami wakacyjnymi?wyjeżdżacie gdzieś? ze mnie będzie marny kompan na wakacjach bo tylko bym spała...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, ja też okropnie senna jestem. My juz jestesmy po wakacjach w maju, teraz urlop mamy w sierpniu i pewnie gdzies wyskoczymy w góry lub nad morze.
    Chcielismy pod namiot ale w ciąży sie chyba wyocfuję z pomyslu:)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Serena! Znasz przyczyny strat? Bardzo współczuję i trzymam kciuki za tą ciążę:) bierzesz jakies leki?

dqpri09kzip4orgt.png

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce Wiesz co, co do 1 straty w 8 tc to najprawdopodobniej było to tzw. “puste jajo”. Zarodek wciąż się nie pojawił, później pęcherzyk ciążowy się spłaszczył i nie było po nim śladu. Jako, że już mam zdrowego syna, to założyłam, że to był po prostu przypadek. 2 strata była w 10 tc, był już zarodek i bicie serca, ale od początku biło dość wolno i nie przyspieszało… w końcu przestało bić. Wtedy robiliśmy szereg badań: genetyczne materiału z poronienia, kariotypy, wyszło, że mam dwie mutacje w zakresie MTHFR, lekką niedoczynność tarczycy i nadkrzepliwość (białko C poniżej normy, czynnik V). Aktualnie mam na stałe włączone leki: Acard, Duphaston 3x1, Euthyrox 25, Encorton 1 mg i metylowany kwas foliowy i kompleks witamin z grupy B. W przyszłym tygodniu wizyta i mam mieć włączoną heparynę w zastrzykach i zwiększoną dawkę Encortonu.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie czy 13dpo już wychodzi test ciążowy?

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ