X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiS po prostu marzyłam ;) i mam ;)

NatiS, Tylinka lubią tę wiadomość

• Bribrami Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Dziś po południu zrobiłam test i wyszła druga kreska, jutro jeszcze powtórzę rano. Mam już 2 dzieci, termin z OM chyba 9 marca, trudno mi dokładnie określić bo mam bardzo nieregularne cykle. Cieszę się jak głupia:):):)

M@linka, ksiazka, iNso87 lubią tę wiadomość

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • Igness Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami wrote:
    Cześć dziewczyny!

Dziś po południu zrobiłam test i wyszła druga kreska, jutro jeszcze powtórzę rano. Mam już 2 dzieci, termin z OM chyba 9 marca, trudno mi dokładnie określić bo mam bardzo nieregularne cykle. Cieszę się jak głupia:):):)

Witaj:) Robiłaś już wcześniej testy czy to pierwsze trafne testowanie ?

• Bribrami Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze i jedyne jak narazie;) W sumie to przy moich długich i nieregularnych cyklach miałam jeszcze nie testować (dziś 33 dzień cyklu), ale coś mnie naszło i kupiłam test.

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • Tylinka Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami wrote:
    Pierwsze i jedyne jak narazie;) W sumie to przy moich długich i nieregularnych cyklach miałam jeszcze nie testować (dziś 33 dzień cyklu), ale coś mnie naszło i kupiłam test.
    Ale Ci zazdroszczę. Gratuluję i powodzenia:)

Tylinka
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BriBrami witaj! Coraz więcej nas na marzec:)

Ja to mam nadzieje,ze w marcu juz temperatura bedzie znosna;) Mrozy juz dawno odpuszcza chociaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 06:53

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Igness Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Jak tam samopoczucie u was ? Ja dalej testuje, 12 dpo i dalej cień cienia ( chyba ze są to moje złudzenia)

Marzenka dziewczynki już okupują ci łazienkę czy jeszcze za małe ? Hehe

Tylinka jak plemienia ? Test dziś był ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie wyśmienicie jeszcze tak dobrze w ciąży się nie czułam. W każdej codzień rano wymioty a tu nic ! Jestem jak nowo.narodzona mam tyle energii że szok ! Śmieje się że albo będzie chłopak albo trojaczki hehe. Igness na szczęście łazienki mam 2 dajemy radę. Jak wstajemy mąż już w pracy także mamy je tylko dla siebie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igness a bete robiłaś ? Ja zrobiłam 2 testy przed i nic dopiero z bety mi wyszlo 43,74 ;)

• Igness Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka korzystaj z nadmiaru energii póki jeszcze możesz hehe bety jeszcze nie robiłam, zrobię w dniu spodziewanej, czyli poniedziałek. Nie wiem jak u was ale u mnie trzeba 2-3 dni czekać na wyniki, tez tak macie ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w ten sam dzień na necie, a na drugi na karteczce ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igness strasznie długo czekasz. Ja chodzę na betę rano i wynik mam na necie koło 11-13. Drukuje sobie sama jak potrzebuje na papierze;)

Marzenka ja też wogole nie czuje się w ciazy może i u mnie chłopiec w końcu się szykuje;) ale jeszcze ok. 2tygodni i pewnie się zacznie.. :p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Anet to wizytujemy razem. Na ktora masz? Ja na 8:45 jak dobrze pamiętam:p

Ja mam dopiero na 18.20 ;-(, ale w środę jeszcze raz pójdę zrobić bete i progesteron dla spokoju. Po rozmowie z moim ginem. biore duphason (ale na razie 2 x dz, a nie 3 jak zalecał, luteine odpusciłam) sprawdze proga w srodę i zobacze w pt. co powie inny lekarz. Zalecał jeszcze Acard 1x1 i clexane - musze zapytac o to ginekolog u której będzie co ona o tym sądzi. Wczoraj wertowałm artykuły medyczne i bardziej bezpieczny jest clexan, aczkolwiek acard tez ma iformację, ze można go stosować do III trymestru ciązy. Mój gin się uparł, a ponieważ jest bardzo dobrym specjalista to mu wierzę, tyle,że nie widzial mnie jeszcze - u niego mam wizytę dopiero 20.07. Myśle,ze clexan też bedzie wskazany, ze wzgledu na wczesniejsze poronienie, i pierwsza ciaze z zespołem HELLP, poza tym mam mutację hetero genu MTHFR, homo PAI i jeden przeciwciał tocznia dsDNA prawdopodobnie może mi się uaaktywniac w ciązy. Jednak ginekolog nie bedzie ryzykowałam aż w ciązy zrobię sobie badania bez brania leków, tylko każe wdrozyc od razu... Odwieczne dylematy brac nie brac..Ogólnie czuję sie dośc dobrze, węch mam bardzo wyczulony i zaczyna mni to przeszkadzać, wczoraj musiałam kwiatna na balkon wyrzucic do mi śmierdział ;-))

BriBrami - gratulacje - ja też mam długie cykle po 35 dni i późną owulacje ok 22dc, ale miałaam w tym cyklu takie przeczucie, że musiałam zrobić test ;-)

Ignes - zób koniecznie tą bete w poniedziałek, ja czekam na swój wynik tylko parę godzin, mam go zwykle ok godz 14. tego samego dnia. Jakos długo u Ciebie , spróbuj zrobić tam gdzie mają swoje laboratorium i nie musza nigdzie wozić badań, może najlepiej w szpitalu.

Idę kończyć sprzątanie i gotowanie, mąż wyjechał z córcią, wiec mam troche czasu i na spokojnie moge poukładać w szafkach ;-) moze wieczorem jakiś film poogladam - Pozdrawiam ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Tylinka Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igness wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    Jak tam samopoczucie u was ? Ja dalej testuje, 12 dpo i dalej cień cienia ( chyba ze są to moje złudzenia)

Marzenka dziewczynki już okupują ci łazienkę czy jeszcze za małe ? Hehe

Tylinka jak plemienia ? Test dziś był ??
    U mnie @

Tylinka
  • Igness Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylinka przykro mi, u mnie jeszcze nie przesadzone wiec mozemy zobaczyć się w kwietniowych dzieciaczkach. Życzę ci wszystkiego dobrego !!❤️❤️❤️

• Bonda Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Bonda, serio czytalas gdzies ze luteina moze zaszkodzic? Ja w kaDej ciazy bralam od początku, nawet bez konsultacji., a lekarz zawsze to utrzymywal. Ja bym brala bez dwóch zdań, przecież to tylko progesteron. Duzo, duzo czytalam, ale jeszcze nigdy by zaszkodzila luteina.

Brawo dziewczyny za piękne bety:)

Ja biorę metylowany kwas foliowy i b12. Do tego jodit.
    Dupek to syntetyczny progesteron.Lutka to jedna co innego, natura.

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylinka przykro mi:( trzymam kciuki za Twój następny cykl!

Igness za Ciebie kciuki cały czas trzymam. Z resztą za każdą z Nas, żebyśmy dotrwaly te 8 miesięcy razem w dwupaku:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Ja mam dopiero na 18.20 ;-(, ale w środę jeszcze raz pójdę zrobić bete i progesteron dla spokoju. Po rozmowie z moim ginem. biore duphason (ale na razie 2 x dz, a nie 3 jak zalecał, luteine odpusciłam) sprawdze proga w srodę i zobacze w pt. co powie inny lekarz. Zalecał jeszcze Acard 1x1 i clexane - musze zapytac o to ginekolog u której będzie co ona o tym sądzi. Wczoraj wertowałm artykuły medyczne i bardziej bezpieczny jest clexan, aczkolwiek acard tez ma iformację, ze można go stosować do III trymestru ciązy. Mój gin się uparł, a ponieważ jest bardzo dobrym specjalista to mu wierzę, tyle,że nie widzial mnie jeszcze - u niego mam wizytę dopiero 20.07. Myśle,ze clexan też bedzie wskazany, ze wzgledu na wczesniejsze poronienie, i pierwsza ciaze z zespołem HELLP, poza tym mam mutację hetero genu MTHFR, homo PAI i jeden przeciwciał tocznia dsDNA prawdopodobnie może mi się uaaktywniac w ciązy. Jednak ginekolog nie bedzie ryzykowałam aż w ciązy zrobię sobie badania bez brania leków, tylko każe wdrozyc od razu... Odwieczne dylematy brac nie brac..Ogólnie czuję sie dośc dobrze, węch mam bardzo wyczulony i zaczyna mni to przeszkadzać, wczoraj musiałam kwiatna na balkon wyrzucic do mi śmierdział ;-))

BriBrami - gratulacje - ja też mam długie cykle po 35 dni i późną owulacje ok 22dc, ale miałaam w tym cyklu takie przeczucie, że musiałam zrobić test ;-)

Ignes - zób koniecznie tą bete w poniedziałek, ja czekam na swój wynik tylko parę godzin, mam go zwykle ok godz 14. tego samego dnia. Jakos długo u Ciebie , spróbuj zrobić tam gdzie mają swoje laboratorium i nie musza nigdzie wozić badań, może najlepiej w szpitalu.

Idę kończyć sprzątanie i gotowanie, mąż wyjechał z córcią, wiec mam troche czasu i na spokojnie moge poukładać w szafkach ;-) moze wieczorem jakiś film poogladam - Pozdrawiam ;-)
    Jaki miałas progesteron?

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet to co piszesz to dla mnie ciemna magia poprostu. Żeby nie te forum to nawet nie zdawałabym sobie sprawy, że tyle dziewczyn nie może zajsc w ciąże i walczy latami. To idziemy razem na betę. Ja cały czas mam w głowie to, że w drugiej ciąży tak mnie mocno piersi bolały i to był już mój wyznacznik ciazy a w tej nic a nic. Czy to możliwe, że to przez luteine wtedy takie mocne i wczesne objawy miałam?
    Oczywiście wierzę, że jest wszystko ok z ta ciąża nie może być inaczej ;) ale tak czysto teoretycznie się zastanawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 14:39

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda progesteron miałam 16,67, w pierwszej ciąży brałam luteinę. W drugiej dupka i luteine, ale niestety.
    Nie wiem czy luteina może miec wplyw na ból piersi - teroretycznie tak bo to progesteron.
    iNso czyli w środe też pędzisz na bete?

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ