MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Dziś po południu zrobiłam test i wyszła druga kreska, jutro jeszcze powtórzę rano. Mam już 2 dzieci, termin z OM chyba 9 marca, trudno mi dokładnie określić bo mam bardzo nieregularne cykle. Cieszę się jak głupia:)M@linka, ksiazka, iNso87 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Bribrami wrote:Cześć dziewczyny!
Dziś po południu zrobiłam test i wyszła druga kreska, jutro jeszcze powtórzę rano. Mam już 2 dzieci, termin z OM chyba 9 marca, trudno mi dokładnie określić bo mam bardzo nieregularne cykle. Cieszę się jak głupia:)
Witaj:) Robiłaś już wcześniej testy czy to pierwsze trafne testowanie ? -
nick nieaktualnyHej u mnie wyśmienicie jeszcze tak dobrze w ciąży się nie czułam. W każdej codzień rano wymioty a tu nic ! Jestem jak nowo.narodzona mam tyle energii że szok ! Śmieje się że albo będzie chłopak albo trojaczki hehe. Igness na szczęście łazienki mam 2 dajemy radę. Jak wstajemy mąż już w pracy także mamy je tylko dla siebie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Igness strasznie długo czekasz. Ja chodzę na betę rano i wynik mam na necie koło 11-13. Drukuje sobie sama jak potrzebuje na papierze;)
Marzenka ja też wogole nie czuje się w ciazy może i u mnie chłopiec w końcu się szykuje;) ale jeszcze ok. 2tygodni i pewnie się zacznie.. :p
-
iNso87 wrote:Anet to wizytujemy razem. Na ktora masz? Ja na 8:45 jak dobrze pamiętam:p
Ja mam dopiero na 18.20 ;-(, ale w środę jeszcze raz pójdę zrobić bete i progesteron dla spokoju. Po rozmowie z moim ginem. biore duphason (ale na razie 2 x dz, a nie 3 jak zalecał, luteine odpusciłam) sprawdze proga w srodę i zobacze w pt. co powie inny lekarz. Zalecał jeszcze Acard 1x1 i clexane - musze zapytac o to ginekolog u której będzie co ona o tym sądzi. Wczoraj wertowałm artykuły medyczne i bardziej bezpieczny jest clexan, aczkolwiek acard tez ma iformację, ze można go stosować do III trymestru ciązy. Mój gin się uparł, a ponieważ jest bardzo dobrym specjalista to mu wierzę, tyle,że nie widzial mnie jeszcze - u niego mam wizytę dopiero 20.07. Myśle,ze clexan też bedzie wskazany, ze wzgledu na wczesniejsze poronienie, i pierwsza ciaze z zespołem HELLP, poza tym mam mutację hetero genu MTHFR, homo PAI i jeden przeciwciał tocznia dsDNA prawdopodobnie może mi się uaaktywniac w ciązy. Jednak ginekolog nie bedzie ryzykowałam aż w ciązy zrobię sobie badania bez brania leków, tylko każe wdrozyc od razu... Odwieczne dylematy brac nie brac..Ogólnie czuję sie dośc dobrze, węch mam bardzo wyczulony i zaczyna mni to przeszkadzać, wczoraj musiałam kwiatna na balkon wyrzucic do mi śmierdział )
BriBrami - gratulacje - ja też mam długie cykle po 35 dni i późną owulacje ok 22dc, ale miałaam w tym cyklu takie przeczucie, że musiałam zrobić test
Ignes - zób koniecznie tą bete w poniedziałek, ja czekam na swój wynik tylko parę godzin, mam go zwykle ok godz 14. tego samego dnia. Jakos długo u Ciebie , spróbuj zrobić tam gdzie mają swoje laboratorium i nie musza nigdzie wozić badań, może najlepiej w szpitalu.
Idę kończyć sprzątanie i gotowanie, mąż wyjechał z córcią, wiec mam troche czasu i na spokojnie moge poukładać w szafkach moze wieczorem jakiś film poogladam - PozdrawiamCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Igness wrote:Cześć dziewczyny:)
Jak tam samopoczucie u was ? Ja dalej testuje, 12 dpo i dalej cień cienia ( chyba ze są to moje złudzenia)
Marzenka dziewczynki już okupują ci łazienkę czy jeszcze za małe ? Hehe
Tylinka jak plemienia ? Test dziś był ??Tylinka -
LwieSerce wrote:Bonda, serio czytalas gdzies ze luteina moze zaszkodzic? Ja w kaDej ciazy bralam od początku, nawet bez konsultacji., a lekarz zawsze to utrzymywal. Ja bym brala bez dwóch zdań, przecież to tylko progesteron. Duzo, duzo czytalam, ale jeszcze nigdy by zaszkodzila luteina.
Brawo dziewczyny za piękne bety:)
Ja biorę metylowany kwas foliowy i b12. Do tego jodit. -
Anet85 wrote:Ja mam dopiero na 18.20 ;-(, ale w środę jeszcze raz pójdę zrobić bete i progesteron dla spokoju. Po rozmowie z moim ginem. biore duphason (ale na razie 2 x dz, a nie 3 jak zalecał, luteine odpusciłam) sprawdze proga w srodę i zobacze w pt. co powie inny lekarz. Zalecał jeszcze Acard 1x1 i clexane - musze zapytac o to ginekolog u której będzie co ona o tym sądzi. Wczoraj wertowałm artykuły medyczne i bardziej bezpieczny jest clexan, aczkolwiek acard tez ma iformację, ze można go stosować do III trymestru ciązy. Mój gin się uparł, a ponieważ jest bardzo dobrym specjalista to mu wierzę, tyle,że nie widzial mnie jeszcze - u niego mam wizytę dopiero 20.07. Myśle,ze clexan też bedzie wskazany, ze wzgledu na wczesniejsze poronienie, i pierwsza ciaze z zespołem HELLP, poza tym mam mutację hetero genu MTHFR, homo PAI i jeden przeciwciał tocznia dsDNA prawdopodobnie może mi się uaaktywniac w ciązy. Jednak ginekolog nie bedzie ryzykowałam aż w ciązy zrobię sobie badania bez brania leków, tylko każe wdrozyc od razu... Odwieczne dylematy brac nie brac..Ogólnie czuję sie dośc dobrze, węch mam bardzo wyczulony i zaczyna mni to przeszkadzać, wczoraj musiałam kwiatna na balkon wyrzucic do mi śmierdział )
BriBrami - gratulacje - ja też mam długie cykle po 35 dni i późną owulacje ok 22dc, ale miałaam w tym cyklu takie przeczucie, że musiałam zrobić test
Ignes - zób koniecznie tą bete w poniedziałek, ja czekam na swój wynik tylko parę godzin, mam go zwykle ok godz 14. tego samego dnia. Jakos długo u Ciebie , spróbuj zrobić tam gdzie mają swoje laboratorium i nie musza nigdzie wozić badań, może najlepiej w szpitalu.
Idę kończyć sprzątanie i gotowanie, mąż wyjechał z córcią, wiec mam troche czasu i na spokojnie moge poukładać w szafkach moze wieczorem jakiś film poogladam - Pozdrawiam -
Anet to co piszesz to dla mnie ciemna magia poprostu. Żeby nie te forum to nawet nie zdawałabym sobie sprawy, że tyle dziewczyn nie może zajsc w ciąże i walczy latami. To idziemy razem na betę. Ja cały czas mam w głowie to, że w drugiej ciąży tak mnie mocno piersi bolały i to był już mój wyznacznik ciazy a w tej nic a nic. Czy to możliwe, że to przez luteine wtedy takie mocne i wczesne objawy miałam?
Oczywiście wierzę, że jest wszystko ok z ta ciąża nie może być inaczej ale tak czysto teoretycznie się zastanawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 14:39
-
Bonda progesteron miałam 16,67, w pierwszej ciąży brałam luteinę. W drugiej dupka i luteine, ale niestety.
Nie wiem czy luteina może miec wplyw na ból piersi - teroretycznie tak bo to progesteron.
iNso czyli w środe też pędzisz na bete?Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny