X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z Mala z zakupow,polozylam Ja spac a sama przed kompem z czeresniami :D tak normalnie to filizanka kawy by stala..no ale jakos probuje przezyc bez. I wczoraj nie pilam kawy a od popoludnia glowa mnie bolala i czulam sie jak pijana :/

Mayka bioraca pod uwage,ze statystycznie 14dpo to dzien @ to juz w 13 moze byc widac. Kazdy organizm jest inny. U mnie juz w 10dpo bylo widac cien.
    Mayka rozumiem,ze jedno konto dla wykresu zalozone? ;)
    Ja sama sie zastanawiam jak ja bede chodzila w ciazy ze swoim kregoslupem..a raczej krzyzem:/ mam ostre ustawinie kosci krzyzowej i jest porazka jak zle sie schyle czy cus..odrazu lapie mnie bol,ze pare dni nie moge sie wyprostowac. Rwa kulszowa tez mnie po porodzie z druga lapala.

Tylinka nie wiem co Tobie napisac:/ dziwne te plamienia. No stawiam,ze to moze byc niedomoga lutealna. Nic innego nie przychodzi mi do glowy. Na implantacje to juz raczej troche pozno? No i to nie trwa tak dlugo raczej.

Serena witaj!
    Juz Ciebie dopisuje. Gratuluje bety, powtorz jutro koniecznie :))

Smile to nic,podasz potem date inna po wizycie ;)
    My wyjezdzamy w sierpniu na rodzinne wakacje nad morze. Ale tylko na tydzien. Drugi tydzien (urlopu Malza oczywiscie ;P) to moze na wies z dzieciakami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 11:49

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Igness Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja wrocilam z Mala z zakupow,polozylam Ja spac a sama przed kompem z czeresniami :D tak normalnie to filizanka kawy by stala..no ale jakos probuje przezyc bez. I wczoraj nie pilam kawy a od popoludnia glowa mnie bolala i czulam sie jak pijana :/

Mayka bioraca pod uwage,ze statystycznie 14dpo to dzien @ to juz w 13 moze byc widac. Kazdy organizm jest inny. U mnie juz w 10dpo bylo widac cien.
    Mayka rozumiem,ze jedno konto dla wykresu zalozone? ;)
    Ja sama sie zastanawiam jak ja bede chodzila w ciazy ze swoim kregoslupem..a raczej krzyzem:/ mam ostre ustawinie kosci krzyzowej i jest porazka jak zle sie schyle czy cus..odrazu lapie mnie bol,ze pare dni nie moge sie wyprostowac. Rwa kulszowa tez mnie po porodzie z druga lapala.

Ignesss nie wiem co Tobie napisac:/ dziwne te plamienia. No stawiam,ze to moze byc niedomoga lutealna. Nic innego nie przychodzi mi do glowy. Na implantacje to juz raczej troche pozno? No i to nie trwa tak dlugo raczej.

Serena witaj!
    Juz Ciebie dopisuje. Gratuluje bety, powtorz jutro koniecznie :))

Smile to nic,podasz potem date inna po wizycie ;)
    My wyjezdzamy w sierpniu na rodzinne wakacje nad morze. Ale tylko na tydzien. Drugi tydzien (urlopu Malza oczywiscie ;P) to moze na wies z dzieciakami.

Ja nie mam plamien :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igness wrote:
    Ja nie mam plamien :)
    Ignesss sorry mialo byc do Tylinki :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Tylinka Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, że implantacja może trwać do 12 dpo. U mnie była tylko wczoraj i dzisiaj rano. I cisza. Ja chyba przeginam z pracą w domu. Szczerze powiem, że wcale się nie oszczędzam, bo nikt za mnie nic nie zrobi... Dzisiaj specjalnie wcisnelam dzieciaki rodzicom na działkę żeby pobyć trochę w spokoju i ciszy, ale co z tego jak z działki biegiem na zakupy i biegiem obiad gotować (którego pewnie i tak nie zjedzą). To z pewnością nie jest okres, bo za dobrze się czuje :D chyba pora usiąść z tylkiem.

Tylinka
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam konto mayka i mayka04. Kurcze caly czas próbuje rozgryźć w którym tyg jestem wszystkie kalkulatory świata już chyba testowałam.
    I nadal mi nic nie pasuje czy ovu moze byc 21 dnia cyklu? To było 9 .06 a już 22.06 test +. Jest to mozliwe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:59

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka04 wrote:
    Tak ja mam konto mayka i mayka04. Kurcze caly czas próbuje rozgryźć w którym tyg jestem wszystkie kalkulatory świata już chyba testowałam.
    I nadal mi nic nie pasuje czy ovu moze byc 21 dnia cyklu? To było 9 .06 a już 22.06 test +. Jest to mozliwe?
    Może miałaś pozna Owulacje. Jak 9 miałaś i test 22 pozytyw to minęło 13dpo to jest ok. Nie przejmuj się ta data. I tak gin Tobie z OM a nie z owy ustali pewnie najpierw. A później już z usg będzie patrzył.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Może miałaś pozna Owulacje. Jak 9 miałaś i test 22 pozytyw to minęło 13dpo to jest ok. Nie przejmuj się ta data. I tak gin Tobie z OM a nie z owy ustali pewnie najpierw. A później już z usg będzie patrzył.

A nie patrzy najpierw na usg po im wcześniej tym najbardziej miarodajne tydzień ciąży?
    Martwię się bo nieiwm czy już będzie serduszko na tym etapie.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka04 wrote:
    A nie patrzy najpierw na usg po im wcześniej tym najbardziej miarodajne tydzień ciąży?
    Martwię się bo nieiwm czy już będzie serduszko na tym etapie.
    Ja mialam dwie ciaze i dwoch roznych ginow i kazdy wpisywal mi termin z OM. :) z owulki nigdy,bo nigdy nie mialam monitoringu,zeby byla pewność,ze danego dnia owu wogole byla. Co do usg to w pierwszej ciazy mialam 3 tylko te glowne..takze ten. A w drugiej ciazy nic nie mowil nigdy o terminie z usg i "stawial" na te z OM ;) co gin to inna praktyka. Dlatego ja licze z OM bo i tak mi wczesniej liczyli.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) mi liczyli tylko z usg, pewnie szykuje się na wizytę w przyszłym tygodniu :)

Za mną ogóry chodzą, takie mało solne...

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu ;-) , ale dopiero w piątek... Staram się podchodzić do tej ciązy spokojnie, ale momo to boję się, że będzie pozamaciczna, albo nie bedzie zarodka, masakra jakaś, w czwartek pewnie pójdę 3 raz zorbić bete.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Tylinka Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczyny jak chyba odpadam... Chyba dostaje @ :( przykro mi, bo znów muszę tyle czekać na kolejny cykl...
    Wszystkim przyszłym Mamom życzę spokojnych ciąż, dużo zdrowia i szczęśliwych rozwiązań.

Tylinka
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-(( szkoda, aby kolejny cykl był udany

Tylinka lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dołączam się do was. To moja 4 ciąża mam 3 córki 11,8 i 2 latka. Termin wychodzi mi na 2.03. Do gina idę 11.07. 1 raz jestem na jakimś forum ale zawsze.miło było czytać w innych ciążach ale nigdy sie nie dolaczalam, także cieszę się ze z wami będę przez te 9 miesięcy.

M@linka, Mayka04, NatiS, ksiazka, Anet85 lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylinka przykro mi... Oby następny cykl był owocny!

Tylinka lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Tylinka Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze nic straconego... Dziękuję

Tylinka
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widze Marzenka4 duzo nas łączy trojka dzieci i ten sam termin porodu.
    Witamy :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylinka nie wiem co powiedziec:/ moze nic się nie rozkręci??moze bedzie ok?? Trzymam kciuki!

Marzenka witaj! Zapraszamy do nas na forum:) razem na pewno raźniej;)

Mada_85 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet to wizytujemy razem. Na ktora masz? Ja na 8:45 jak dobrze pamiętam:p

Wichura ja jem co popadnie. Nawet bita śmietana wyciągam z lodówki i prosto w buzie hahahaha takze delektuje sie każdym jedzeniem póki mogę;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka witamy. Powiedz jak to zrobiłaś, że masz same córki? Też mi się tak marzy ;) chociaż wiadomo, że płeć nie ma znaczenia

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • Tylinka Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tylinka nie wiem co powiedziec:/ moze nic się nie rozkręci??moze bedzie ok?? Trzymam kciuki!

Marzenka witaj! Zapraszamy do nas na forum:) razem na pewno raźniej;)
    Spokojnie, jestem pełna nadziei. Z pierwszym też plamiłam a dzisiaj ma 5 lat :) poza tym jeszcze nie umieram, mam czas i kolejne cykle :) Uda się. Będę mamą kwietnia wątpliwości :) ale Wam kibicuje :) :) :)

M@linka lubi tę wiadomość

Tylinka
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ