MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogarnął mnie jakiś niepokój w związku z poziomem progesteronu... badałam w 14 dniu po owulacji - 36 dniu cyklu - 16,67 - ponieważ mam późną owulację odpowiada to 4t0d (właściwie 2 tydzień "płodu), a nie jak pokazuje ovuf 5t0d. Przekopałam trochę internet i z znalezionych informacji wynika, że skoro zaczynał się u mnie dopiero 4 tydz - to wynik nie jest najgorszy - będę jednak brać dalej duphaston - i w środę sprawdzę wynik. Poniżej informacje dotyczące progesteronu w poszczególnych tygodniach ciązy może komuś się przydadzą
Serena wysoki progesteron może świadczyć o ciąży mnogiej )
Norma progesteronu w ciąży, z uwzględnieniem wieku ciążowego, to:
4 tydzień ciąży – 21.6 ng/ml,
6 tydzień ciąży – 26.2 ng/ml,
8 tydzień ciąży – 25.9 ng/ml,
10 tydzień ciąży – 30 ng/ml,
12 tydzień ciąży – 33.4 ng/ml,
14 tydzień ciąży – 39.5 ng/ml,
16 tydzień ciąży – 47.8 ng/ml,
18 tydzień ciąży – 51.8 ng/ml,
20 tydzień ciąży – 55.6 ng/ml,
22 tydzień ciąży – 65 ng/ml,
24 tydzień ciąży – 72.2 ng/ml,
26 tydzień ciąży – 81.6 ng/ml,
28 tydzień ciąży – 90.4 ng/ml,
30 tydzień ciąży – 104.5 ng/ml,
32 tydzień ciąży – 118.2 ng/ml,
34 tydzień ciąży – 134.8 ng/ml,
36 tydzień ciąży – 152.3 ng/ml,
38 tydzień ciąży – 159.4 ng/ml,
40 tydzień ciąży – 166.2 ng/ml.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Jeju jaki sen miałam a raczej koszmar! Śniło mi się, że zobaczyłam II kreski a za jakiś czas zaczęłam krwawic i dostałam @ i napisalam Wam tu na forum, że niestety nie wyszło.. Masakra co za sny..
Anet bierz dupka i czekaj na wizytę. Wszystko się wtedy okaże. A normy normami. To mi wychodzi 8tydzien? Bo w dzień @ miałam ponad 28..ng..takze ten. -
nick nieaktualnyInso straszny koszmar, współczuję. Obudzilabym się się płaczem...
Ja też mam gorsze sny, już 3 razy obudziłam się zdenerwowana, a normalnie mało mam snów. A jeżeli chodzi o spanie to mogłabym spać i spać codziennie mam drzemki z synkiem a tak to bóle podbrzusza takie jak w pierwszej ciąży. Nawet mąż pamięta że tak samo je opisywałem. -
Cześć! Inso bronhovaxom i u nas sie bardzo sprawdził
Dzis od rana mam mega ból głowy. Noe wiem czy nie cisnienie niskie, a o dziwo od wczoraj pdrzucilo mnie calkiem od kawy. Będę musiala w pracy symulowac z inką, co by podejrzeń nie bylo:)Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Mnie też odrzuca od kawy - tylko inka z mlekiem. Od jutro zaczynam brac clexan, przekopałam sporo informacji i w mojej sytuacji jednak mój ginekolog ma racje - mądry z niego człowiek...Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja sny mam dość często. Często są też "prorocze". Jak już ząb mi się śni to juz koniec. Napewno ktos umrze. Z resztą będąc w drugiej ciazy, jak jeszcze nie wiedzialam o niej, snily mi się ryby a to zwiastun nowego życia. Takze u mnie jest cos z tymi snami.
Lwieserce w jaki sposób powiedz się sprawdził? M iej chorób czy lżej przechodziliscie?
A ja wczoraj i dziś wypiłam filiżankę kawy. Nastawilam w ekspresie na bardzo łagodna do tego mleko i zupełnie inaczej się czuje. Może to tez dużo w głowie siedzi, że jednak pije się ta kawe;) jaka by nie byla:d
-
Witam się niedzielnie.
Ja też kawkę z ekspresu piję - latte, więc słabą, ale jednak. Od wczoraj łykam już dupka, dziś mam ogromne już cycki Ale może dzięki temu trochę ten progesteron wzrośnie. I tak się też nad nim zastanawiałam, bo jeśli jest niski, ale nie ma plamień, to co? Jakie jest ryzyko?
I tak to już jest, najpierw czekamy na możliwość testowania, potem na betę, potem na jej powtórkę, i tak dalej i tak dalej
Oby do wizyty, póki co! -
Patka czekalam tu też i na Ciebie. Beta jest jak najbardziej ok. Nie zamartwiaj sie:))
Bonda te tabsy coś dają na te cycyki:p bo ja teraz nie biore nic i z cyckami nic się nie dzieje. A jak bralam w poprzedniej lutka to dotknąć ich nie mogłam i w staniku spałam.. No i nabrzmiale były.
A co do tego ryzyka to pewnie im niższy to poprostu albo ciąża moze nie będzie się rozwijać no albo odrazu poronienie, bo jednak to odpowiada za podtrzymanie. Nie wiem czy koniecznie musi poprzedzac to jakieś plamienie czy poprostu może bach i tyle..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 21:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypatkaaxx90 wrote:Ale dziewczyny pomiędzy pierwszą A druga beta wynik był dużo większy większy teraz zwolniła..
1. 46.72
2. 146.70
3. 386.3
A oddawałaś krew w tych samych godzinach? może to ma znaczenie? ale nie doszukiwałabym się złego, przyrost jest i to w normie -
ksiazka wrote:A oddawałaś krew w tych samych godzinach? może to ma znaczenie? ale nie doszukiwałabym się złego, przyrost jest i to w normie
Miłosz
Honoratka
-
nick nieaktualny
-
Patka tak jak pisałaś sprawdź jeszcze raz betę za 48h najlepiej od ostatniego wyniku. Na późniejszym etapie beta zwalnia ale mimo wszystko 66% jest w normie. Zrób też progesteron może dla pewności, że jest okej jak nie bierzesz nic typu dupek czy lutek.
-
Pisałam do Lekarki powiedziała mi że dopiero ok 1500 wartości bety cos widać na usg, i tyle. Zostało zrobić jutro betę, ale nie będzie dokładnie 48 h tylko 42 h bo inaczej nie dam rady ale w kalkulatorach są godziny więc myślę że i tak dobrze przeliczy.Miłosz
Honoratka