X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja witam się w 17 dpo :) Cały czas jestem dobrej myśli, bo przyrost bety i poziom tsh i progesteronu naprawdę wpłynęły pozytywnie na moje samopoczucie. Dziś będę dzwonić do lekarza, żeby umówić się na wizytę. Generalnie polecam udawać się na tą pierwszą w 7-8 tygodniu ciąży, by był już widoczny zarodek i serduszko i nie stresować się, że wciąż jeszcze nic nie ma, tak jak ja wcześniej… Ale mi lekarz mówił, że po pozytywnym teście włączy mi zastrzyki (Clexane) i zwiększy dawkę Encortonu (aktualnie biorę 1 mg), więc będę dziś do niego dzwonić. Z objawów to powiem Wam, że tak mnie bolą już 5 dzień piersi, że naprawdę już mnie uwiera stanik. NIGDY tak nie miałam. Prawie jak przy karmieniu piersią je rozsadza ;) Liczę, że to dobry znak. A tak to czuję się dobrze :) Co tam u Was dziewczyny?

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 - progesteron 57,63 w jednostkach ng/ml :) W poprzedniej ciąży (utraconej) miałam ok. 14,6 w 5tc, a 2 tygodnie później 14,3... w 10 tc już był 7 :( w tych samych jednostkach. Dlatego tak mnie cieszy taki wynik :)

Anet - zaskoczyłaś mnie tą ciążą mnogą!! Ale by było... :) choć oczywiście radość :)!

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena to jesli to w ng i nie bierzesz dupka ani lutka to gratuluje! Wyniki jest WOWW!! poprostu :D Nie martw sie cycki bola od tej wartosci progesteronu pewnie. Mnie tez w poprzedniej rozsadzalo juz od poczatku :) A wlasnie a moze to na blizniaki?? bo naprawde baaaardzo duzy wynik :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka04 wrote:
    Haloo
    Ja jeszcze w łóżku dzieci bawią się.
    Schudłam następne 0.5 kg zapisuję w aplikacji wiec jestem na bieżąco.
    Wizyta 5.07 mam nadzieję zecbedzodcwszystko ok.
    Codziennie sie wazysz? jesli tak to,to jest blad :) Waga skacze nam caly dzien w zalezosci co zjemy i ile sie ruszamy. Najlepiej sprawdzaj co tydzien,poltora to juz bedzie bardziej miarodajne. Z reszta od wody tez duzo zalezy,bo na poczatku to tylko woda schodzi z organizmu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    Hej! Witam nowe mamy :) ja wizyta za tydzień we wtorek. Martwię się bo z synem na tym etapów pojawiały się pierwsze wymioty, a ja nie czuję się teraz totalnie w ciąży.. Wręcz przeciwnie, roznosi mnie energia :/
    To moze bedzie corka ;P
    A tak serio to nie ma co sie martwic,kazda ciaza jest inna. Mozesz wogole ich nie miec i bedzie tez dobrze :)

Mnie dzis korcilo bete zrobic ale czekam twardo do srody :) Chce zobaczyc czy wartosc bedzie dosc odpowiednia,zeby na usg chociaz w piatek pechcerzyk zobaczyc.

Patka dasz znac jaki wynik :)
    Dopisac Ciebie do naszej listy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 11:35

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 - od 4 dni biorę Duphaston. Ale z tego co mi mówił lekarz to syntetyczny progesteron i on nie wychodzi w badaniach. W poprzedniej ciąży pomimo brania dużych ilości to wyniku i tak nie podbijał...

iNso87 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura to ja mam całkiem odwrotnie z córkami na tym etapie to haftowalam 4 razy dziennie a teraz nic kompletnie więc może będzie synek ;) ja też mam dużo energii w ciągu dnia ale jak już wrócę po 18 z pracy to najchetniej o 19 lezalabym w łóżku wykapana i zasnęła :) no ale nie.ma tak dobrze :D ja już nie moge sie doczekać następnej środy to tak daleko ;) he ale teraz jeszcze mało co by było widać ;) tak czytam wasze posty i niewiele z nich rpzumiem bo nigdy nie badalam progesteronu i takich tam nigdy nic nie brałam na podtrzymanie. Tak mi was szkoda że tyle musicie przejść, że to wszystko dla was takie stresujące. Póki człowiek nie wejdzie na takie fora to nie zdaje sobie sprawy ile kobieta musi przejść żeby tulic po 9 miesiącach maleństwo ;*3 mam mocno za was kciuki będzie dobrze razem dotrwamy do.końca ;*

• Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Codziennie sie wazysz? jesli tak to,to jest blad :) Waga skacze nam caly dzien w zalezosci co zjemy i ile sie ruszamy. Najlepiej sprawdzaj co tydzien,poltora to juz bedzie bardziej miarodajne. Z reszta od wody tez duzo zalezy,bo na poczatku to tylko woda schodzi z organizmu.

Wiesz w aplikacji wpisuje się co tydzień. Już od miesiąca poszło ok 2.5 kg.

• Igness Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki. Dziś byłam na becie i faktycznie tak jak mowilyscie wynik dziś do 15, nie wiem co u mnie w tej przychodni wyprawiaja ze trzy dni trzeba czekać .. ;) także dziś wszystko się okaże :) trzymajcie kciuki ❤️

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena rozumiem. To oby byl jeszcze wiekszy ;D

Mayka jasne,bo myslalam,ze moze codziennie sie wazysz. 2,5kg to sporo w msc. To Ty tak nie spadaj z ta waga,bo Groszek cos jesc musi ;P

Igness trzymamy kciuki :D

Marzenka tak to prawda,ja tez nieswiadoma bym byla nawet co to znaczy zrobic bete..i jej przyrosty,zeby nie forum przy staraniach z druga ciaza. Forum duzo nakreca kobiete. Moj Malz od mojego gadania sam sie juz nakreca glupotami czasem,mimo,ze polowy i tak nie pojmuje ;P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sypiecie mi tu datami wizyt na nastepny tydzien juz,ze zaraz na karteczke chyba sobie wpisze heheheh ;D zeby w sobote zrobic aktualizacje :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Igness Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety żegnam się z wami bo beta jest mniejsza od 0,1. Życzę wszystkiego najlepszego dla was !!❤️

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igness wrote:
    Niestety żegnam się z wami bo beta jest mniejsza od 0,1. Życzę wszystkiego najlepszego dla was !!❤️
    Ignesss tak mi przykro :(( tule mocno. Ale moze póki @ nie ma,moze nic straconego?? Kurde blachiochy miałaś na teście..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igness - szkoda, że ta beta taka wyszła. Ja dzisiaj juz spanikowałam, zaczełam w pracy plamić, po 16 od razu zadzwoniłam do prywatnej przychodni i jutro ide do ginekologa na 15. Tak strasznie się boję, dzisiaj łykam juz dupka 3 xdz i zaczełam brac luteine clexane i acrd. Może to po tym clexanie pojawiło się to plamienie. Teraz zjem i ide leżeć ..... strach powraca ze zdwojoną siłą

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Izziee Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się po weekendzie. Miałam wieczór panieński kuzynki a nikomu jeszcze w rodzinie nie mówiłam więc musiałam się trochę ukrywać z tym,że nie piję.

Igness, przykro mi :(

Anet85, trzymam kciuki żeby wszystko było ok!

Inso, dopisz mnie proszę na wizytę 10.07. Mam nadzieję, że już będzie widać serduszko.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, odpoczywaj dziś.Wszystko będzie dobrze, musi być.Daj jutro od razu znać po wizycie.

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się jeszcze na dzisiaj na 20.40 umówić wizytę bo pacjenta odwołała- proszę pomódlcie się za mnie - na razie nic nie mówię mężowy- przecież jest daleko w sanatorium. Może to niedomoga ciała żółtego

Wichura lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet daj znac po wizycie! Na pewno będzie wszystko ok! Super,ze tak szybko udalo się przenieść wizytę. Nie bedziesz sie cala noc denerwowac.

Izziee w sobotę dopisze przy aktualizacji na następny tydzień.
    My wczoraj u Teściowej byliśmy na obiedzie i nalewkę wyciągnęła dla mnie i dla siebie,bo ja najczęściej z Nią pije,bo Malz zawsze mówi,ze On prowadzi auto;) nie wiedziałam co powiedziec,to Malz przejal paleczke i chwycił za kieliszka i wypil;p moze się nie skleila. Ja akurat karmilam Mala obiadem to w innym miejscu siedzialam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 18:32

Anet85 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Anet

Anet85 lubi tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Tylinka Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura, obgadują Cię na staraczkach, że je opuściłas :D

Tylinka
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ