X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymam kciuki ✊

Anet85 lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet modlilam się za Ciebie. Daj koniecznie znać po wizycie. Musi być dobrze.

Anet85 lubi tę wiadomość

• Bonda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, jestem z Tobą myślami.

Anet85 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet jak wizyta???

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :D
    Można się przyłączyć? ;)
    Dziś 13 dpo i moja druga beta 120 mlU/ml ❤️
    Muszę jeszcze iść na potwierdzenie ciąży, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i ten marzec będzie szczęśliwy i dka mnie :D

iNso87, NatiS lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Cześć dziewczyny :D
    Można się przyłączyć? ;)
    Dziś 13 dpo i moja druga beta 120 mlU/ml ❤️
    Muszę jeszcze iść na potwierdzenie ciąży, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i ten marzec będzie szczęśliwy i dka mnie :D
    Witaj, hej :)
    Ładna beta, gratuluję :) marzec będzie dla nas wszystkich szczęśliwy :D kiedy planujesz iść do lekarza?

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny - jesteście ogromnym wsparciem. Byłam na usg jest zarodek w macicy 4mm na 8mm ;-) moje słodkie maleństwo. Najważniejsze, że jest w macicy , w jajniku lewym ciałko żółte. Tak jak myślałam owulacja była ok 13 czerwca, zanim doszło do zapłodnienia.... Jestem dopiero w 4 tyg. ciązy czyli 2 tydzień życia płodu ( właściwie pęcherzyka) wszystko się zgadzało, prawdopodobnie jest to plamienie implantacyjne. Bardzo mocno się wystraszyłam , lekarz mnie uspokoił, kazał sie oszczędzać utrzymać leczenie mojego lekarza, tylko trochę je zmodyfikował - w sr i pt powtórzę bete. Jeszcze tylko wt i czwartek w pracy i urlop 2 tyg. Jeszcze raz Wam dziękuje. Marza89 super, że do nas dołączyłaś ;-)

iNso87, smeg lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Bonda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Dziękuje dziewczyny - jesteście ogromnym wsparciem. Byłam na usg jest zarodek w macicy 4mm na 8mm ;-) moje słodkie maleństwo. Najważniejsze, że jest w macicy , w jajniku lewym ciałko żółte. Tak jak myślałam owulacja była ok 13 czerwca, zanim doszło do zapłodnienia.... Jestem dopiero w 4 tyg. ciązy czyli 2 tydzień życia płodu ( właściwie pęcherzyka) wszystko się zgadzało, prawdopodobnie jest to plamienie implantacyjne. Bardzo mocno się wystraszyłam , lekarz mnie uspokoił, kazał sie oszczędzać utrzymać leczenie mojego lekarza, tylko trochę je zmodyfikował - w sr i pt powtórzę bete. Jeszcze tylko wt i czwartek w pracy i urlop 2 tyg. Jeszcze raz Wam dziękuje. Marza89 super, że do nas dołączyłaś ;-)
    Ufff, jak dobrze :-)
    A przy okazji widziałaś już swoje maleństwo :-)

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet dobre wieści :) bardzo się cieszę :) fajnie ze wizyta tak szybko to się uspokoilas i nas przy okazji :)

• Bribrami Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za ciepłe przyjęcie:)
    Anet to bardzo dobre wiadomości, uważaj na siebie!!
    Ja byłam na becie w sobotę 27,6 i dzisiaj 71,3. Jutro w południe mam wizytę u lekarza, nie nastawiam się , zdobędzie coś widać przy tak małej becie. Kazał mi się zgłosić zaraz po pozytywnym teście ze względu na wcześniejsze poronienia.

iNso87 lubi tę wiadomość

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami pewnie zleci Ci arsenał leków tak jak mi. Bardzo ciężko jest byc w ciazy gdy wczesniej sie poroniło, każdy objaw, ból plamienie człowiek interpretuje jako coś najgorszego. Życzę nam wszystkim i sobie cierpliwości i spokoju szczególnie w I trymestrze

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Super że jest wszystko w porządku ☺ teraz spokóji odpoczynek ☺

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksiazka wrote:
    Witaj, hej :)
    Ładna beta, gratuluję :) marzec będzie dla nas wszystkich szczęśliwy :D kiedy planujesz iść do lekarza?

Jutro będę dzwonić i postaram się zapisać na przyszły tydz ;)
    Anet85 wspaniale, że wszystko jest dobrze :*

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Bribrami Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet u mnie właśnie jest raz poronienie raz zdrowe dziecko, na przemian. Ostatnie było poronienie, wiec teraz czas na malucha;) a tak na serio to nie boje się, nie cieszę, nie przeżywam wiem, ze może się to różnie skończyć, ale jestem spokojna. W poprzednich donoszonych ciazach brałam luteinę i acard. Teraz mam brać dodatkowo zastrzyki heparynę,

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami wrote:
    Anet u mnie właśnie jest raz poronienie raz zdrowe dziecko, na przemian. Ostatnie było poronienie, wiec teraz czas na malucha;) a tak na serio to nie boje się, nie cieszę, nie przeżywam wiem, ze może się to różnie skończyć, ale jestem spokojna. W poprzednich donoszonych ciazach brałam luteinę i acard. Teraz mam brać dodatkowo zastrzyki heparynę,
    Czesc szukalas przyczyny swoich niepowodzen? Ja jestem podobnym przypadkiem poronienie dziecko poronienie dziecko poronienie poronienie. Lekarz twierdzi ze przypadek.....na wlasna reke wykonalam badania i nic nie stwierdzono....

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet dobrze ze wszystko w porządku :)))

Bribrami na którą jutro masz wizytę?

Marza89 witamy! Rozgosc się u nas na te 8msc. Na kiedy masz termin?

Anet85, Marza89 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Paula0706 Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Tak nieśmiało czytuję Was od kilku dni, postanowiłam więc dołączyć. Niedawno na teście odkryłam dwie kreseczki, ale mam za sobą już jedno poronienie więc staram się nie nakręcać za bardzo (wizyta u gin 30.07.) Mój termin wychodzi na 06.03.2019, choć u mnie najprawdopodobniej będzie cc więc załapię się może na luty, z tym że jakoś zdecydowanie podpasowało mi Wasze towarzystwo :)

W domu mam już 1,5 rocznego chłopczyka.

iNso87, M@linka lubią tę wiadomość

331kbv0.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ile tu małych dzieci! Ja Was podziwiam! Kobieta to robot... Ja dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko. Z roczniakiem pod pachą. W trakcie zastanawiałam się po co mi to było. Teraz się ciesze, bo jak dziś pamiętam słowa mojego gina w pierwszej ciąży "jak pojawią się wymioty i nudności to jest bardzo dobry znak"! Witajcie!
    Jak zamierzacie ogarnąć takie małe dzieciątka i w dodatku małe rodzeństwo? Mnie to zaczyna trochę przerażac :o

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Paula0706 Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wichura ja też jestem przerażona, w ciąży z synem przeleżałam na podtrzymaniu (na szczęście w domu) 3 ostatnie miesiące. A teraz jakby sytuacja miała się powtórzyć to nie jest to do wykonania. Moje dziecko to żywe srebro, które nie usiądzie na miejscu 5 minut. Aktualnie jego hobby to wspinaczka wyczynowa, zakończona skokami z wysokości, więc jazda ekstremalna:D

331kbv0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula witaj! Ja też pewnie cc będę miała ale nie wiem czy nie będzie tak, że skierowanie dostanę na parę dni przed terminem i jeszcze pewnie marzec bedzie;)
    Już Ciebie dopisuje do listy.

U mnie Starsza mam nadzieję, ze będzie pomagać w opiece nad tą średnia jak najmłodsze się urodzi;) No i moja młodsza będzie miała ponad 3 lata to mam nadzieję, że ogarnięta jeszcze bardziej bedzie. Nie mam z Nia jako takiego problemu już, bo zajmie się sobą i słucha się mnie jak wychodzimy;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ