MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Mayka to jeszcze Mala ma czas na zdjecie pampersa. I tak dzieci kumaja dopiero ok. 2 r.z. Ja nigdy nie miałam ciśnienia z odpieluchowaniem i nie rozumiałam rodziców co w 1roczek już chcieli zdając pampka. Wydaje mi się, że takie półtora roczne dziecko może i się nauczy ale i tak będzie potem mnóstwo wpadek. Chociaż każde dziecko no inne. Ja na wiosnę kupilam turystyczny nocnik i na piaskownicy jak bylysmy to robiła na trawke.
Wiem że ma czas. Kończy dwa latka 2.02.2019 wiec moze uda się właśnie tej zimy jak będziemy siedziały w domu. Potem przyjdzie maluch na świat i będzie jeszcze mniej czasu. -
Kiedy dziewczyny planujecie pochwalić się ciążą rodzinie? Ja czekam na wizytę tego 30.07, a jak będzie wszystko ok to pochwalę się po skończeniu 1 trymestru, gdzieś w okolicach końca sierpnia.
Planuję małego przyodziać w tę oto koszulkę:
http://allegro.pl/koszulka-bede-starszym-bratem-dla-dzieci-1-2-lata-i6927255789.htmliNso87 lubi tę wiadomość
-
Paula0706 wrote:Kiedy dziewczyny planujecie pochwalić się ciążą rodzinie? Ja czekam na wizytę tego 30.07, a jak będzie wszystko ok to pochwalę się po skończeniu 1 trymestru, gdzieś w okolicach końca sierpnia.
http://allegro.pl/koszulka-bede-starszym-bratem-dla-dzieci-1-2-lata-i6927255789.html
Super pomysł z tą koszulką:)u mnie wie tylko jedna koleżanka póki co. W piątek rano mam wizytę, a w sobotę robimy 2 urodziny synka.Jak wszystko będzie ok to może powiemy na tej imprezie. I tak tydzień później będę musiała powiedzieć niektórym o ciąży bo wyjeżdzamy na wakacje a teraz kompan wakacyjny ze mnie żaden... -
Ja tez planuje po tej piątkowej wizycie powiedziec swoim rodzicom tylko. Siostra moja juz wie;) a reszta świata dowie sie jak najpóźniej. Nie chce mówić Teściowej bo zaraz ta przekaze dalej...takze nie spieszę sie.
Patka beta jest super!:d mogę Ciebie juz wpisać na listę? Z jakim terminem? -
iNso87 wrote:Anet dobrze ze wszystko w porządku ))
Bribrami na którą jutro masz wizytę?
Marza89 witamy! Rozgosc się u nas na te 8msc. Na kiedy masz termin? -
Paula0706 wrote:Kiedy dziewczyny planujecie pochwalić się ciążą rodzinie? Ja czekam na wizytę tego 30.07, a jak będzie wszystko ok to pochwalę się po skończeniu 1 trymestru, gdzieś w okolicach końca sierpnia.
http://allegro.pl/koszulka-bede-starszym-bratem-dla-dzieci-1-2-lata-i6927255789.html -
O nie jakiego mam lenia. Leżę i przeglądam Internety. Jedne dziecko spi drugie sie bawi. Mama podrzuciła obiad, niby super fajnie, ale ja potem mam wyrzuty sumienia że nic nie zrobiłam konkretnego caly dzien.
Dziewczyny czy wy już tyjecie czy waga Wam spada? -
Marza89 a na belly patrzyłas w kalkulatorze? Jak chcesz to wpisze jakąś zbliżona datę a potem zmienimy po wizycie tak jak u niektórych Dziewczyn.
Mayka mi waga skacze 1-2kg w dół w gore i w dół i w gore. Ale powiedziałabym, że stoi w miejscu poprostu. Jak zauważe spadek lub wzrost o 3-4kg to wtedy już coś sie zacznie pewnie dziac;)Marza89 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Marza89 a na belly patrzyłas w kalkulatorze? Jak chcesz to wpisze jakąś zbliżona datę a potem zmienimy po wizycie tak jak u niektórych Dziewczyn.
Mayka mi waga skacze 1-2kg w dół w gore i w dół i w gore. Ale powiedziałabym, że stoi w miejscu poprostu. Jak zauważe spadek lub wzrost o 3-4kg to wtedy już coś sie zacznie pewnie dziac;)
Poproszę ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:14
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Mayka04 wrote:A mam jeszcze pyt.
Test ciążowy o czułości 25 wyszedlby 10- 11 dpo czy raczej 14 dpo i więcej?
to nawet ten test ze zdjecia w poscie na pierwszej stronie
Marza okej juz zapisuje )Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:19
Marza89 lubi tę wiadomość
-
Wichura wrote:Mój Wojtek końcem kwietnia skończył rok. Skubany, dalej nie chodzi i muszę tego klocka nosić za to rozgadany że ho ho..
-
Nadrobiłam czytanie Patka gratuluję ładnej bety
U mnie jedyne objawy ciazowe to ból swędzenie piersi i wrażliwość na zapachy Plamienie dzisiaj jest małe.
Z tym mówieniem, to częśc osób w pracy wie, za chwile ide na urlop po którym pewnie już nie wrócę do pracy, ale z rodziny to jeszcze nikt, poczekamy minimum do wizyty 20.07, a najlepiej to do skończenia 1 trymestru. Zobaczę jeszcze jak to będzie, bo gdy będę przebywać u rodziców to w końcu zapytają ile ja mam tego urlopu ;P. W poprzedniej ciazy powiedzieliśmy im szybko, w pracy wiedzieli nieliczni, sama nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Co ma być to będzie, przecież nie mamy na to wpływu. Ja wczoraj zaczęłam sobie myśleć, że jakiś owalny ten mój pęcherzyk, ale przecież może własnei teraz tworzy sie pęcherzyk żółtkowy i za chwile zarodek- doszukuje się dziury w całym ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:40
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
iNso87 wrote:Hmm dziś chyba mój pierwszy wyraźniejszy objaw. Chodzę w staniku i czuje jak mnie bolą piersi. Pięka? Kluja? Nie wiem. Sutki wrażliwe. Zaczyna się chyba pomalu
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, na razie tak nieśmiało chciałam się przywitać
Ostatnią miesiączkę miałam 10 czerwca, testowałam wczoraj, 9dpo. Wyszedł pozytyw, bardzo blada kreska. Więc poszłam na betę - wynik 16,15 mlU/ml. Dziś powtórzyłam test, kreska ciemnieje Jutro idę powtórzyć betę.
Trochę się martwię, bo 7dpo wyszedł mi niski progesteron (8,5). Wczoraj miałam już 14,5. Od dziś mam Duphaston 3x1 od ginekologa.