MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Izziee wrote:Witam nowe dziewczyny
Ja też oczekuję z niecierpliwością wizyty. Jutro mam zamiar zrobić betę i progesteron, mam nadzieję że trochę mnie to uspokoi bo jakoś mnie martwi, że oprócz wrażliwych piersi i zmęczenia nie mam innych objawów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 22:20
Niezwykła lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Nieśmiało się witam. Rano test negatywny, ale po południu coś mnie tknęło i pojawiła się bladziutka druga kreska. Jutro rano jak kilka z Was pędzę do labu.
To moja 6ta ciąża, objawów na razie brak, ale to jeszcze dużo za wcześnie.
Dziewczyny, które bierzecie clexane lub fraxiparine, macie je na ryczałt czy 100%? Ja w poprzedniej ciąży brałam fragmin(ok.110zl za 10 ampułkostrzykawek), w tej ciąży mam neoparin, dużo tańszy, bo ok 70zl.wiec roznica dla portfela ogromna.iNso87, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Witam Was kobietki
Robiłam test 1 lipca .. wyszedl pozytywny wyraźna mega mocna kreska
Ostatnia miesiaczka 2 czerwiec
Współżyłam 14czerwiec pozniej ani wczesniej nie ..
Dzis będac u gin Na USg nie bylo widac totalnie nic ani pęcherzyka mam zrobic bete wiec ok zrobie
Ale martwi mnie sam fakt że nie bylo nic jest to mozliwe?
mowi ze to pewnie wczesna ciąża moze 3/4tydzien -ale aby nic nie bylo?
Strasznie sie tym martwie jak sadzicie z obliczen niby wynika od ostatniej miesiaczki ze owo 5tydzien ......
***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła ja też miałam @ 2 czerwca i rozmawiałam z Panią ginekolog ze dopiero coś widać na usg przy becie 1500 może masz mniej ja wczoraj miałam 1050 gdzie z córką w ciąży w tym dnia miałam 255 także różnie z bywa zrób bete i zobaczysz będzie dobrze.
Niezwykła lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Izziee wrote:Witam nowe dziewczyny
Ja też oczekuję z niecierpliwością wizyty. Jutro mam zamiar zrobić betę i progesteron, mam nadzieję że trochę mnie to uspokoi bo jakoś mnie martwi, że oprócz wrażliwych piersi i zmęczenia nie mam innych objawów.
Myślę że to są właściwe objawy na tym etapie. I o ile ból piersi jest do zniesienia o tyle zmęczenie/senność to coś okropnego. Jak tu nie ziewać przy ludziach
Trzymam kciuki za wszystkie bety z dziś :* Mam nadzieję że wszystkie wyniki będą szybko (w tym mój, bo ten z poniedziałku był dopiero po 15).
Idę do innego punktu pobrań ale tej samej sieci laboratoriów, więc nie powinno to mieć chyba dużego znaczenia. -
Hej! Witam sie od rana. Narazie leze jeszcze z Mala w łóżku. Zaraz wstajemy,idziemy sie ogarnac,zjemy i na betę i proga;d Ale osób jeszcze doszlo z wczorajszego wieczora patrzę. Same bety dzisiaj;d
Juz wizyty poprawione. Bonda od tego pisania o środowej becie pewnie przez pomyłkę Ciebie wpisalam.
Witam nowe Dziewczyny! Jesli będziecie juz pewne ciąży to proszę dać znac z terminem porodu,to wpisze Was na listę.
Polis a Ty nie bylas na Grudniowych??? Jakos Ciebie kojarzę.Niezwykła lubi tę wiadomość
-
Niezwykła wrote:Witam Was kobietki
Robiłam test 1 lipca .. wyszedl pozytywny wyraźna mega mocna kreska
Ostatnia miesiaczka 2 czerwiec
Współżyłam 14czerwiec pozniej ani wczesniej nie ..
Dzis będac u gin Na USg nie bylo widac totalnie nic ani pęcherzyka mam zrobic bete wiec ok zrobie
Ale martwi mnie sam fakt że nie bylo nic jest to mozliwe?
mowi ze to pewnie wczesna ciąża moze 3/4tydzien -ale aby nic nie bylo?
Strasznie sie tym martwie jak sadzicie z obliczen niby wynika od ostatniej miesiaczki ze owo 5tydzien ......Niezwykła lubi tę wiadomość
-
Bo to jest tak że człowiek chciałby iść jak najszybciej do lekarza, co jest normalne, a później okazuje się że jeszcze nic nie wiadomo
Ja sama mam nadzieję na szybki termin a jak nie to mam wizytę 20, więc poczekam. Zwłaszcza że ja jestem jednak na wcześniejszym etapie niż niektóre z Was. -
iNso87 wrote:Hej! Witam sie od rana. Narazie leze jeszcze z Mala w łóżku. Zaraz wstajemy,idziemy sie ogarnac,zjemy i na betę i proga;d Ale osób jeszcze doszlo z wczorajszego wieczora patrzę. Same bety dzisiaj;d
Juz wizyty poprawione. Bonda od tego pisania o środowej becie pewnie przez pomyłkę Ciebie wpisalam.
Witam nowe Dziewczyny! Jesli będziecie juz pewne ciąży to proszę dać znac z terminem porodu,to wpisze Was na listę.
Polis a Ty nie bylas na Grudniowych??? Jakos Ciebie kojarzę.
-
Bonda wrote:Ja się witam spod laboratorium.Jeszcze 7:00 nie ma,a już przede mną 7 osób
-
An szybko zleci do 20tego. Bo to aby ta chociaż pierwsza wizyta;) to juz człowiek ma ta pewność,ze jest w ciąży i sobie nie wmowil;) Potem to juz rutyna badania-wizyta-badania -wizyta. No i jeszcze w sumie pewnie w 12tygodniu bedzie maly stresuj przed usg;) i przy polowkowych.
an1315 lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj bylamnu siebie przed 8 w labo.. to jak nigdy stałam stałam kolejce a najgorsze było to ze przEdemna dużo osób robiło duuzzooo badań i to prywatnie jedna babaka zapłaciła prawie 400 zl sama badania podstawowe plus jakieś markery i coś tam...Miłosz
Honoratka
-
patkaaxx90 wrote:To tylko ja tak póŹno wizytuje bo dopiero 20 lipca ??
Patkaxx90 ja mam wizytę dopiero 30.07, więc nie jesteś ostatnia Witam wszystkie nowe mamuśki i trzymam kciuki za te, które dziś robią bety. Chwalcie się szybciutko wynikami jak tylko je otrzymacie -
iNso87 wrote:Bonda juz??:d ja za jakies 20min bede dopiero wychodzić z domu:p Mam nadzieje,ze Malo osób bedzie bo dzis nie poniedziałek..ale się okaże. W sumie tam sprawnie idzie a Mala siada zawsze przy stoliczku i zajmuje sie sobą.
Ale już czekam na autobus z powrotem
Dziś teściowa na tydzień przyjeżdża, wrrr.iNso87 lubi tę wiadomość
-
bbeczka91 wrote:Dziewczyny, które bierzecie clexane lub fraxiparine, macie je na ryczałt czy 100%? Ja w poprzedniej ciąży brałam fragmin(ok.110zl za 10 ampułkostrzykawek), w tej ciąży mam neoparin, dużo tańszy, bo ok 70zl.wiec roznica dla portfela ogromna.
Ja biore clexane 40 mg lekarz wypisał mi bez refundacji, jak będę na wizycie u mojego ginekologa 20.07 to zapytam o refundację. Wydamy majątek na leki, ale najważniejsze jest zdrowie dzieciątka i nasze . Zwariuje z tym pisaniem na komórce ....kasuje mi. Ja tez czekam na pobranie krwi, życzę wzorowej bety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 08:29
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny