X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Niezwykła ja też miałam @ 2 czerwca i rozmawiałam z Panią ginekolog ze dopiero coś widać na usg przy becie 1500 może masz mniej ja wczoraj miałam 1050 gdzie z córką w ciąży w tym dnia miałam 255 także różnie z bywa zrób bete i zobaczysz będzie dobrze.

Bardzo dziekuje za odpowiedz praktycznie nie spalam cala noc strasznie mnie to meczy Dzis z rana robilam test 3ci pozytywny Wczesniejsze testy robilam okolo 17 wiec nie rano i tez pozytywne lecz Martwi mnie jedynie to ze nic nie bylo :(

iNso87 - Takze Myslisz kochana ze tak naprawde za wczesnie?

Bylam juz na BEta dzis okolo 15 mam miec wynik trzymajcie kciuki

iNso87 lubi tę wiadomość

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Witam nowe dziewczyny :)

Ja też oczekuję z niecierpliwością wizyty. Jutro mam zamiar zrobić betę i progesteron, mam nadzieję że trochę mnie to uspokoi bo jakoś mnie martwi, że oprócz wrażliwych piersi i zmęczenia nie mam innych objawów.
    Ja nawet piersi wrażliwych nie mam :/ zero objawów...

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadanie w ciąży jak przeszczep, coś czuję że się nie przyjmie. Kogoś jeszcze tak morduje? A mówią, że każda ciąża inna, a ja mam powtórkę z rozrywki... Z Wojcieszkiem przez pierwsze 4 miesiące schudłam 6 kg przez te wymioty i jadłam tylko jajka na twardo :(
    Może cola uratuje sytuację.. Dobrze, że jest bajubaju.tv choć nie pochwalalam oglądania bajek ale ratują mi tylek.

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze się zesral. No teraz to bankowo pójdzie haft D: :D

iNso87, smeg lubią tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    I jeszcze się zesral. No teraz to bankowo pójdzie haft D: :D
    Hahaha, uśmiałam się, przepraszam :-) :-) :-) :-) :-)

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam wizytę na potwierdzenie ciąży 11 lipca :D
    Trzymajcie kciuki ;)
    Mam nadzieję, że będzie już widać Fasolkę ❤️

Bonda, an1315, iNso87, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Paula0706 Znajoma

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    Śniadanie w ciąży jak przeszczep, coś czuję że się nie przyjmie. Kogoś jeszcze tak morduje? A mówią, że każda ciąża inna, a ja mam powtórkę z rozrywki... Z Wojcieszkiem przez pierwsze 4 miesiące schudłam 6 kg przez te wymioty i jadłam tylko jajka na twardo :(
    Może cola uratuje sytuację.. Dobrze, że jest bajubaju.tv choć nie pochwalalam oglądania bajek ale ratują mi tylek.

Przeraża mnie to, że ja nie mam żadnych objawów ciąży:/ W poprzedniej też ciągle wymiotowałam, a teraz cisza.....

331kbv0.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Umówiłam wizytę na potwierdzenie ciąży 11 lipca :D
    Trzymajcie kciuki ;)
    Mam nadzieję, że będzie już widać Fasolkę ❤️

Będą kciuki ;*
    Piersi mi za chwilę eksplodują... A do tego dziś zanosi się na upał ;/

Marza89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już wcześniej pisałam i powtórzę wam jeszcze raz żebyście sie nie przejmowały ja jestem w 4 ciąży a w trzech wcześniejszych wymioty miałam od samego.początku dzień w dzień ! Rano po 3 razyy i wieczorem i tak do 6 miesiąca potem zaczynałam znowu w 8 miesiącu i to samo rano wieczór na porodowce non stop aż do urodzenia dziecka a teraz nic 0 jak młody Bóg tylko zapachy mnie.męczą i wtedy jak coś nietakiego.to.mnie trochę.mdli... nawet nie przypuszczalam ze jakąś ciążę.przejdę bez.mam nadzieje ze tak.Będzie ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez po pobraniu. :) obylo sie bez kolejki na szczęście. Zajechalam jeszcze do Siostry na herbatę,potem zakupy i juz leze z Mala do góry kolami. Zaraz Was nadrobię.

Marza89, Niezwykła lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wcześniejsze ciąże, ale byłam w tedy z synami, nic zero mdłości, przy córce trochę mdłości mnie męczył, ale nie wymiotowalam, ani razu.
    Teraz od czasu do czasu mnie mdli, ale znośnie.

• Smile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak....każda ciąża inna. W pierwszej z synem nie miałam absolutnie żadnych objawów. Teraz piersi większe i wrażliwe, śniadanie jem na siłe, w ciągu dnia 5 razy coś mi siedzi na żołądku ale wymiotów brak, w nocy sie obudziłam, zaczęło mi się odbijać...Jeszcze w sobote mam impreze urodzinową syna a ja jestem jakby mnie ktoś w łeb walnął...ehh Ciążą!:)

Marza89, Niezwykła lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka,Smile to jesteście dla mnie nadzieja na syna;d bo narazie czuje sie świetnie;d a z corami to zygalam jak kot;)

Niezwykla moze byc za wcześnie ale trzeba brać to pod uwagę idac na wizytę i nie denerwowac sie jak na usg nic nie będzie. Ja w piatek idą z ta świadomością,ze moze zobacze tylko pęcherzyk ale i to moze nie. Na resztę nawet nie liczę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:04

Niezwykła lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula.Marza nie panikujmy ;) jeszcze przyjdą spoko ze zdwojona sila..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, trochę nas tu doszło! Witam wszystkie nowe dziewczyny :)

Nie wiem, czy już pisałam, ale jeśli nie macie takiej potrzeby - serio polecam iść do gina najwcześniej w 7 tygodniu ciąży. Inaczej będziecie (tak jak ja w poprzednich ciążach) stresować się, że jeszcze nic nie widać. A tak będzie i zarodek i serduszko i bez stresu :)

Ja się bardziej stresuję tym, że mam wizytę już w piątek, niż tym, że miałabym jeszcze ze 2 tygodnie na nią poczekać. Ale muszę iść, bo lekarz będzie mi dołączał nowe leki. Obstawiam, że w piątek beta będzie coś ok. 1000, tak więc pewnie właśnie nic nie będzie :( Właśnie ta beta 1000 to jest minimum, żeby cokolwiek (pęcherzyk ciążowy) zobaczyć na usg.

Mnie za to dziś dopadł katar i ból gardła... Bardzo się boję, żeby się nie rozłożyć całkiem :(

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha znaczy że ja mam szansę na córkę?chyba mój Syn by oszalał ze szcześcia bo dziewczynki to on bardzoooooo lubi:)Wczoraj na placu zabaw zrywał kwiatki i dziewczynkom zanosił:)taki romantyk:)

iNso87 lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena na ktora masz wizyt w piatek to wpisze Ciebie.

Smile ojej ja tez chce takiego Synka <3 :)))) nie chce lobuziaka;p wole tez romantyka:d hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam prośbę o awatarki w ikonkach:) i suwaczki z aktualnym dniem ciąży;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    To się ciesz nie każda ciąża to wymioty itd.. ja z córką miałam może z tydzień mdłości A tak to luz tylko wzdęcia towarzyszyły mi bardzo często az mnie brzuch pobolewal... także luzz reszta na objawy jeszcze i tak wcześnie...

Wiem o tym, ale tego luzu mi teraz trochę brakuje ;)

ja już też po pobraniu, byłam na 8 i zero kolejki.

iNso87 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O witam nowe dziewczyny :) Gratuluję :)
    Patka widzisz nie potrzebnie się denerwowałaś, super beta :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze bety, bo trochę ich jest.

Serena ja właśnie chce iść w 7 tygodniu, bo chce już zobaczyć serduszko :) A jeszcze się nie umówiłam nawet.

O to u mnie chyba znowu syn, bo nie mam żadnych objawów, poza bólem w podbrzuszu, ale tak miałam z pierwszym :) I o dziwo nie mam ochoty na kawę, a ja taki kawosz... patrze na ekspres i mam wyrzuty, że go nie używam :P toż to mój przyjaciel :P

O miło, że na wątku jest dużo doświadczonych mamusiek, można w razie co zasięgnąć porady :)

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ