X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Niezwykła ja też miałam @ 2 czerwca i rozmawiałam z Panią ginekolog ze dopiero coś widać na usg przy becie 1500 może masz mniej ja wczoraj miałam 1050 gdzie z córką w ciąży w tym dnia miałam 255 także różnie z bywa zrób bete i zobaczysz będzie dobrze.

Bardzo dziekuje za odpowiedz praktycznie nie spalam cala noc strasznie mnie to meczy Dzis z rana robilam test 3ci pozytywny Wczesniejsze testy robilam okolo 17 wiec nie rano i tez pozytywne lecz Martwi mnie jedynie to ze nic nie bylo :(

iNso87 - Takze Myslisz kochana ze tak naprawde za wczesnie?

Bylam juz na BEta dzis okolo 15 mam miec wynik trzymajcie kciuki

iNso87 lubi tę wiadomość

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Witam nowe dziewczyny :)

Ja też oczekuję z niecierpliwością wizyty. Jutro mam zamiar zrobić betę i progesteron, mam nadzieję że trochę mnie to uspokoi bo jakoś mnie martwi, że oprócz wrażliwych piersi i zmęczenia nie mam innych objawów.
    Ja nawet piersi wrażliwych nie mam :/ zero objawów...

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadanie w ciąży jak przeszczep, coś czuję że się nie przyjmie. Kogoś jeszcze tak morduje? A mówią, że każda ciąża inna, a ja mam powtórkę z rozrywki... Z Wojcieszkiem przez pierwsze 4 miesiące schudłam 6 kg przez te wymioty i jadłam tylko jajka na twardo :(
    Może cola uratuje sytuację.. Dobrze, że jest bajubaju.tv choć nie pochwalalam oglądania bajek ale ratują mi tylek.

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze się zesral. No teraz to bankowo pójdzie haft D: :D

iNso87, smeg lubią tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    I jeszcze się zesral. No teraz to bankowo pójdzie haft D: :D
    Hahaha, uśmiałam się, przepraszam :-) :-) :-) :-) :-)

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam wizytę na potwierdzenie ciąży 11 lipca :D
    Trzymajcie kciuki ;)
    Mam nadzieję, że będzie już widać Fasolkę ❤️

Bonda, an1315, iNso87, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Paula0706 Znajoma

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    Śniadanie w ciąży jak przeszczep, coś czuję że się nie przyjmie. Kogoś jeszcze tak morduje? A mówią, że każda ciąża inna, a ja mam powtórkę z rozrywki... Z Wojcieszkiem przez pierwsze 4 miesiące schudłam 6 kg przez te wymioty i jadłam tylko jajka na twardo :(
    Może cola uratuje sytuację.. Dobrze, że jest bajubaju.tv choć nie pochwalalam oglądania bajek ale ratują mi tylek.

Przeraża mnie to, że ja nie mam żadnych objawów ciąży:/ W poprzedniej też ciągle wymiotowałam, a teraz cisza.....

331kbv0.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Umówiłam wizytę na potwierdzenie ciąży 11 lipca :D
    Trzymajcie kciuki ;)
    Mam nadzieję, że będzie już widać Fasolkę ❤️

Będą kciuki ;*
    Piersi mi za chwilę eksplodują... A do tego dziś zanosi się na upał ;/

Marza89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już wcześniej pisałam i powtórzę wam jeszcze raz żebyście sie nie przejmowały ja jestem w 4 ciąży a w trzech wcześniejszych wymioty miałam od samego.początku dzień w dzień ! Rano po 3 razyy i wieczorem i tak do 6 miesiąca potem zaczynałam znowu w 8 miesiącu i to samo rano wieczór na porodowce non stop aż do urodzenia dziecka a teraz nic 0 jak młody Bóg tylko zapachy mnie.męczą i wtedy jak coś nietakiego.to.mnie trochę.mdli... nawet nie przypuszczalam ze jakąś ciążę.przejdę bez.mam nadzieje ze tak.Będzie ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez po pobraniu. :) obylo sie bez kolejki na szczęście. Zajechalam jeszcze do Siostry na herbatę,potem zakupy i juz leze z Mala do góry kolami. Zaraz Was nadrobię.

Marza89, Niezwykła lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wcześniejsze ciąże, ale byłam w tedy z synami, nic zero mdłości, przy córce trochę mdłości mnie męczył, ale nie wymiotowalam, ani razu.
    Teraz od czasu do czasu mnie mdli, ale znośnie.

• Smile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak....każda ciąża inna. W pierwszej z synem nie miałam absolutnie żadnych objawów. Teraz piersi większe i wrażliwe, śniadanie jem na siłe, w ciągu dnia 5 razy coś mi siedzi na żołądku ale wymiotów brak, w nocy sie obudziłam, zaczęło mi się odbijać...Jeszcze w sobote mam impreze urodzinową syna a ja jestem jakby mnie ktoś w łeb walnął...ehh Ciążą!:)

Marza89, Niezwykła lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka,Smile to jesteście dla mnie nadzieja na syna;d bo narazie czuje sie świetnie;d a z corami to zygalam jak kot;)

Niezwykla moze byc za wcześnie ale trzeba brać to pod uwagę idac na wizytę i nie denerwowac sie jak na usg nic nie będzie. Ja w piatek idą z ta świadomością,ze moze zobacze tylko pęcherzyk ale i to moze nie. Na resztę nawet nie liczę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:04

Niezwykła lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula.Marza nie panikujmy ;) jeszcze przyjdą spoko ze zdwojona sila..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, trochę nas tu doszło! Witam wszystkie nowe dziewczyny :)

Nie wiem, czy już pisałam, ale jeśli nie macie takiej potrzeby - serio polecam iść do gina najwcześniej w 7 tygodniu ciąży. Inaczej będziecie (tak jak ja w poprzednich ciążach) stresować się, że jeszcze nic nie widać. A tak będzie i zarodek i serduszko i bez stresu :)

Ja się bardziej stresuję tym, że mam wizytę już w piątek, niż tym, że miałabym jeszcze ze 2 tygodnie na nią poczekać. Ale muszę iść, bo lekarz będzie mi dołączał nowe leki. Obstawiam, że w piątek beta będzie coś ok. 1000, tak więc pewnie właśnie nic nie będzie :( Właśnie ta beta 1000 to jest minimum, żeby cokolwiek (pęcherzyk ciążowy) zobaczyć na usg.

Mnie za to dziś dopadł katar i ból gardła... Bardzo się boję, żeby się nie rozłożyć całkiem :(

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha znaczy że ja mam szansę na córkę?chyba mój Syn by oszalał ze szcześcia bo dziewczynki to on bardzoooooo lubi:)Wczoraj na placu zabaw zrywał kwiatki i dziewczynkom zanosił:)taki romantyk:)

iNso87 lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena na ktora masz wizyt w piatek to wpisze Ciebie.

Smile ojej ja tez chce takiego Synka <3 :)))) nie chce lobuziaka;p wole tez romantyka:d hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam prośbę o awatarki w ikonkach:) i suwaczki z aktualnym dniem ciąży;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    To się ciesz nie każda ciąża to wymioty itd.. ja z córką miałam może z tydzień mdłości A tak to luz tylko wzdęcia towarzyszyły mi bardzo często az mnie brzuch pobolewal... także luzz reszta na objawy jeszcze i tak wcześnie...

Wiem o tym, ale tego luzu mi teraz trochę brakuje ;)

ja już też po pobraniu, byłam na 8 i zero kolejki.

iNso87 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O witam nowe dziewczyny :) Gratuluję :)
    Patka widzisz nie potrzebnie się denerwowałaś, super beta :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze bety, bo trochę ich jest.

Serena ja właśnie chce iść w 7 tygodniu, bo chce już zobaczyć serduszko :) A jeszcze się nie umówiłam nawet.

O to u mnie chyba znowu syn, bo nie mam żadnych objawów, poza bólem w podbrzuszu, ale tak miałam z pierwszym :) I o dziwo nie mam ochoty na kawę, a ja taki kawosz... patrze na ekspres i mam wyrzuty, że go nie używam :P toż to mój przyjaciel :P

O miło, że na wątku jest dużo doświadczonych mamusiek, można w razie co zasięgnąć porady :)

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ