MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie przeczytalam,ze przyrost bety hcg jest o 20% wiekszy w wiekszosci przypadkow u dziecka plci zenskiej niz meskiej. I porownuje wlasnie bete z moja Mala jak bylam w ciazy i na tym etapie mialam niecale 4tys takze jest kolejna szansa na chlopca hahahaha
-
Bonda wrote:A ja już znowu mam schizę, co do progesteronu.
Beta 2017
Progesteron (biorę dupka 3x1) niższy niż ostatnio - było 13,jest 11.
Zaczyna mnie to bardzo niepokoić.Czemu tak niski,cholera??
Gratuluje betki tez piekna -
Dzień dobry Rano byłam w laboratorium, ale wynik pewnie najwcześniej o 20. Teraz odpoczywam(mam zalecenie bardzo oszczędnego trybu życia) a bombel układa klocki Ja z suwakiem jeszcze poczekam, bo z komórki ciężko mi się kopiuje, wolę takie operacje robić na kompie
Co do wizyty, to jakbeta będzie ok, to zapisze się gdzieś koło 20ego lipca, to już będzie skończony 6ty tydzień więc serduszko powinno być. Zastanawiam się tylko czy nie zapisać się też na NFZ, żeby choć część badań mieć za darmo.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Widzę, że moje matematyczne wliczenia nie współgrają z kalkulatorem - jakaś popsułam się z tą matematyka ) czekam cierpliwie na wyniki.
To prawda progesteron jest hormonem który nie utrzymuje się na stałym poziomie, dlatego też ginekolodzy mówią, że nie ma sensu, aby go co jakiś czas sprawdzać go w ciąży, ponieważ ulega on wahaniom, tak jak temperatura mierzona rano gdy jest się w ciąży, też nie jest na stałym poziomie.
Bonda bierzesz progesteron, nie masz plamienień to na spokojnie, jak masz to możesz dołączyć jeszcze luteinę. Taki zestaw rekomenduje mój ginekolog .Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Bonda wrote:A ja już znowu mam schizę, co do progesteronu.
Beta 2017
Progesteron (biorę dupka 3x1) niższy niż ostatnio - było 13,jest 11.
Zaczyna mnie to bardzo niepokoić.Czemu tak niski,cholera??
Duphaston nie wychodzi w badaniu krwi. W sensie on nie wpływa na wynik progesteronu. Także masz wspomaganie, którego nie widać
Ja miałam w poniedziałek progesteron 14,5, też jestem na Duphastonie 3x1. Pewnie zbadam proga dla pewności jeszcze w piątek albo sobotę. Bo TSH i tak muszę sprawdzić, ze względu na niedoczynność tarczycy. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny doradźcie coś bo zwariuję mam cykle 28 dni, 10 dni po owulacji w 24dc zrobiłam progesteron - żeby sprawdzić czy owulacja była i od razu zrobiłam z ciekawości beta hcg. Progesteron miałam 18 a hcg 0,24, więc uznałam, że niestety się nie udało i czekałam na okres. W 28 dc okresu nie było i wczoraj też nie, więc koło 16 zrobiłam test i była druga kreseczka.
Dziś rano poszłam na bete i jest wynik 38, zrobiłam też progesteron i tylko 9.86!!!
Bardzo się boję, że to pozamaciczna ciąża. Możliwe, że przy cyklach 28 dni dopiero koło 11-12 dnia doszło do zagnieżdżenia zarodka, skoro w 10dpo beta była ujemna? I czemu progesteron spada? mam w domu luteine dopochwową więc wzięłam jedną i na 17 ide do gina... Bardzo się boję...Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:Dziewczyny doradźcie coś bo zwariuję mam cykle 28 dni, 10 dni po owulacji w 24dc zrobiłam progesteron - żeby sprawdzić czy owulacja była i od razu zrobiłam z ciekawości beta hcg. Progesteron miałam 18 a hcg 0,24, więc uznałam, że niestety się nie udało i czekałam na okres. W 28 dc okresu nie było i wczoraj też nie, więc koło 16 zrobiłam test i była druga kreseczka.
Dziś rano poszłam na bete i jest wynik 38, zrobiłam też progesteron i tylko 9.86!!!
Bardzo się boję, że to pozamaciczna ciąża. Możliwe, że przy cyklach 28 dni dopiero koło 11-12 dnia doszło do zagnieżdżenia zarodka, skoro w 10dpo beta była ujemna? I czemu progesteron spada? mam w domu luteine dopochwową więc wzięłam jedną i na 17 ide do gina... Bardzo się boję...