MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezwykła wrote:dziewczyny Plis pomozcie bo zwariuje:(
Idz jak najszybciej do innego gina, który ma dobry sprzęt
U mnie bocian usiadł na kominie jakieś 2 tyg temu, a dwoje przechadzalo się koło płotu
Mnie dalej morduje. Ja się wypisuje jednakiNso87 lubi tę wiadomość
-
a ja mam pytanie bo nigdy nie robiłam progesteronu. i przy piątkowej becie sobie kazałam pobrać tak dla sprawdzenia. ale że dzisiaj dopiero wykonywali to badanie to z piątkowej krwi mam wynik 30.5 to doby??? nie wyniku przed sobą bo dzwoniłam o niego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 14:30
Miłosz
Honoratka
-
Witam się i ja dziś z Wami. Witajcie nowe marcoweczki.
Ja równiez pozno wizytuje bo dopiero 24.07 i powiem Wam że czasem zastanawiam się czy to nie błąd... Bo jak coś jest źle to lepiej dowiedzieć się wcześniej... Biorę oczywiście cały Arsenal leków (encorton, clexane 0.6,dupka,acard i witaminy). Ale ciągle brak objawów ciążowych. Nie mam nic a nic. Nie czuję się Totalnie ciążowo.
Boję się tego co zastanę w swojej macicy 24.07... Dobrze ze młodszy syn to urwis to nie mam czasu na zbytnie rozkminy.
Niezwykła...tez bym była posrana za przeproszeniem... Dlatego ja tych bet nie robię.. Choć nie powiem dziś mnie kusilo by zobaczyć czy ciąża się rozwija... Tule mocno i trzymam kciuki by było okej!
-
Niezwykła możliwe jest późniejsze zagnieżdżenie, jak najbardziej. A wiesz jaki ginekolog ma sprzęt? Ja raz byłam i takiego który wprost powiedział, że mało zobaczy bo ma słabe USG (chodziło o monitoring owulacji). Więc może uda Ci się pójść gdzieś prywatnie. I spokojnie będę trzymać za Ciebie kciuki!
-
an1315 wrote:Niezwykła możliwe jest późniejsze zagnieżdżenie, jak najbardziej. A wiesz jaki ginekolog ma sprzęt? Ja raz byłam i takiego który wprost powiedział, że mało zobaczy bo ma słabe USG (chodziło o monitoring owulacji). Więc może uda Ci się pójść gdzieś prywatnie. I spokojnie będę trzymać za Ciebie kciuki!
chodze tylko prywatnie nigdy z NFZ
sprzet ma naprawde dobry ah***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:ale wczoraj nie mialam ani pecherzyka ciazowego totalnie nic rozumiesz a beta 3770 ;/
aj ide szukac dalej moze ktos pomoze bo zwariuje
Kochana nie stresuj się, najlepiej umów się na usg raz jeszcze do innego lekarza. Sprawdź to na innym sprzęcie. Możliwe że gin nie zauważył pęcherzyka -
Izziee wrote:Odebrałam wyniki:
beta 25 dpo -28132,00 mIU/ml
progesteron - 23,07
tsh - 5,560
Dziewczyny jestem przerażona tym tsh, w maju miałam 1,940 a teraz tak skoczyło
Koniecznie zgłoś się do endokrynologa. Trzeba zmodyfikować dawkę leku, bo zażywasz leki na tarczycę, tak?
-
Niezwykla nie dziwię Ci się, że panikujesz. Generalnie przy takiej becie powinnaś zobaczyć pęcherzyk ciążowy- koniecznie szukaj lekarza, aby zrobił Ci jeszcze raz usg. Jak nie znajdziesz to idz powtórz za 2 dni betę. Staraj sie być dobej myśli, moze faktycznie ginekolog miał słaby sprzęt, albo masz duże tyłozgięcie macicy i zarodek się gdzies ukrył.
Ja też sie zdziwiłam moimi wynikami:
progesteron 41,42 wiec jest super tylko nie wiem skąd to plamienie
beta 4292 mlU/ml ( w poniedziałek byłam u gin. i jest pęcherzyk ciążowy - w
poniedziałek prawdopodobnie beta musiła wynosić powyżej 1500 -2000)
W piątek idę już ostatni raz sprawdzić przyrost bety, wydaje mi się jakis duży, ale według kalkulatora jest ok.
Poniżej wklejam link do ciekawego blogu mama ginekolog
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 15:24
iNso87, Niezwykła lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny rozmawialam wlasnie z lekarzem mowil ze cos jest nie tak przy tej Wartosci powinno byc widac pecherzyk ktorego nie ma !!
Albo ciaza blizniacza (ktora juz tez powinno byc widac) albo pozamaciczna ! Jestem podlamana mam dola***musi być dobrze.*