X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła, ciąża pozamaciczna charakteryzuje się niskimi wartościami bety.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykla, wiem, ze nie ma nic gorszego niż czekanie, ale musisz uzbroić sie w cierpliwość- powtórz jeszcze bete za 2 dni, a może uda Ci się jeszcze dostać dzisiaj do ginekologa. Czekanie jest najgorsze, to jak czekanie na wyrok - wiem doskonale jak to jest czekać- jestem myślami z Toba.
    Gdyby okazało się,że pozamaciczna to trzeba działać jak najszybciej, aby zlokalizować gdzie jest,aby można było ocalić jajowód.
    Staraj się jeszcze myśleć pozytywnie, koniecznie trzeba pójść na usg.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dla mnie to dziwne okres 2czerwiec ......

Beta niska wskazuje na pozamaciczna no tak a skad u mnie taka wysoka nie wiem
    Myslicie ze mam isc do pierwszego lepszego lekarza By to zdiagnozowac? czy lepiej na szpital ? Bo mi kazal na szpital jechac a szpital mi sie nie widzi

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Niezwykła, ciąża pozamaciczna charakteryzuje się niskimi wartościami bety.
    Najgorsze jest to, że nie ma tu reguły, bo ciąża może się zagnieżdzić np. w jajowodzie - beta może być wysoka, ale niestety nie będzie odpowiedniego przyrostu hormonu...Generalnei rozchodzi się o przyrost

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 15:27

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lekarz kazał Ci na szpital? Ja bym pojechała.

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:

Myslicie ze mam isc do pierwszego lepszego lekarza By to zdiagnozowac? czy lepiej na szpital ? Bo mi kazal na szpital jechac a szpital mi sie nie widzi
    Jedź do szpitala i powiedz jaka jest sytuacja.Może okaże sie jeszcze , że jest łądny pęcherzyk, a gdyby potwierdziło się najgorsze to mogą szybko zareagować. Trzymam kciuki, aby było dobrze.

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• M@linka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym jechała do szpitala.

Gratuluję pięknych przyrostow bety. Ja zaczynam panikowac. Musialabym zrobić betę...bez objawów to ja nie wiem jak wytrzymam do tego 24.07

iNso87 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:

Gratuluję pięknych przyrostow bety. Ja zaczynam panikowac. Musialabym zrobić betę...bez objawów to ja nie wiem jak wytrzymam do tego 24.07

Ja tak jak Ty, bety nie robię i też późno idę do lekarza, wiec nie jesteś sama :)

• Bonda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:

Niezwykła-jak tam?

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksiazka wrote:
    Ja tak jak Ty, bety nie robię i też późno idę do lekarza, wiec nie jesteś sama :)

Kurde a może pójdę wcześniej do lekarza? Albo sprawdzę przyrost bety... Co myślicie? Lepiej usg w 5t5d ciąży czy sprawdzenie przyrostow?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Paula0706 Znajoma

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksiazka wrote:

Dołączam do was. Też nie planuję bety, a wizyta na koniec lipca. Zaraz bym się stresowała ta beta

M@linka lubi tę wiadomość

331kbv0.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@alinka w 5t5d będzie widoczny pęcherzyk ciążowy być może z pęcherzykiem żółtkowym. ;-) czyli dowiedziałabyś się, że ciąża jest w macicy i się rozwija. Jeśli Cię to uspokoi to zrób 2 bety w odstępie 2 dni.

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula0706 wrote:
    Dołączam do was. Też nie planuję bety, a wizyta na koniec lipca. Zaraz bym się stresowała ta beta
    Ja też bym się stresowała betą, dlatego też nie robię. Bo beta to nie wszystko. w pierwszej, niestety nie udanej ciąży, robiłam bete i miałam szybko wizyte, bo szalałam z nerwow i nic to nie dało, wiec teraz stwierdziłam, że na spokojnie podejdę, co ma być to będzie, a nastawiam się, że będzie dobrze :)
    Dlatego też M@linka nic innego Ci nie doradze. U mnie tylko ta różnica, że ja żadnych leków nie biorę. Tylko kwas i witaminki.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja... Można uzbroić się w cierpliwośc i poczekać... Tylko tak sobie myślę że jakby coś miało być nie tak... To kurde nie wiem czy nie lepiej wcześniej się dowiedzieć... Niż np nosić nierozwijajaca się ciążę jeszcze przez 3 tygodnie... O szaleje!

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    W sumie racja... Można uzbroić się w cierpliwośc i poczekać... Tylko tak sobie myślę że jakby coś miało być nie tak... To kurde nie wiem czy nie lepiej wcześniej się dowiedzieć... Niż np nosić nierozwijajaca się ciążę jeszcze przez 3 tygodnie... O szaleje!

No ja właśnie zadzwoniłam do mojego lekarza i moje plany się nie zrealizują ;) kazał raz zrobić bete i zadzwonić do niego z wynikiem i przyjść już 10go na wizyte takze ten...
    A to będzie 6+1 czyli pewnie tylko pęcherzyk. Ale jak tak powiedział to tak zrobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 18:06

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazaka - nie marudź;-) dowiesz sie choć odrobinkę informacji małym lokatorze ;-).Pewnie będzie widoczny zarodek ;-)
    Ja w poprzedniej ciązy gdy poroniłam zrobiłam tylko raz betę, później robiłam gdy było już źle i spadała. W tej zrobię ostatnią w piątek plus wizyta, a kolejna po urlopie 20 .07.czyli w 7 tyg i 2 dni. Od 2-3 dni mam taką senność, masakra, teraz też usnęłam na godzinkę;-))- córcią też byłam taka senna na początku. Dobrze, ze miałam taką możliwość, bo córci i męza nie ma w domu.

Niezwykła wiadomo co u Cibie? byłaś w szpitalu ?

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobra już nie marudzę :P trzeba było ustawić mnie do piony :P

Grzecznie słucham się lekarza, w końcu on będzie prowadził ciąże ;)

Anet85, an1315, M@linka lubią tę wiadomość

• an1315 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na info od lekarza, kiedy pierwsza wizyta :) Dziś beta 83.99. Z poniedziałku 16, więc rośnie <3
    Pójdę jeszcze w piątek na krew, muszę zrobić TSH, więc betę też dorobię.

Niezwykła, czekam na informacje od Ciebie :*

Mamusia_Ksawusia, iNso87, Anet85 lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka to może ja też się skuszę na te betę jutro to razem będziemy czekać na wyniki... Ale to zobaczę dopiero jutro bo zależy z czym w głowie się obudzę...

Niezwykła, co postanowiła?bardzo współczuję tego stresu
    :(

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka jak beta??

Niezwykła ja biegunkę miałam cala ciąże.. Tj. Szybka przemianę materii. Jak coś zjem to zaraz leciałam.

Polis beta jest ok jak na dzień spodziewanej @. Skąd pomysł, że jest pozamaciczna? Progesteron tego nie pokazuje.. Idź do gina i niech Tobie da luteine.

Izziee beta super. A z TSH lecisz do endo jak najszybciej i dawkę Tobie niech zwiększy.

Anet super beta :)))
    AN Tobie również gratuluję bety:))

Niezwykła idź gdzieś indziej do Gina i sprawdź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 20:19

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ