MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopiero 20 minut temu dostałam wyniki. Beta (w 10 lub 11 dniu po owulacji)- 31,98
Progesteron przyzwoity(27.97), TSH trochę wzrosło, ale mieści się w normach ciążowych, morfologia na razie ładna. Jedynie homocysteina pomimo że spadła w stosunku do poprzedniego badania to i tak jest ponad normę uznawaną przez immunologa u którego byłam.
LwieSerce, rano miałam podobne rozkminy i stwierdziłam, że odpuszczam ten NFZ. Po pierwsze zrobiłam research ginów z kontraktem w mojej okolicy i nie ma żadnych godnych polecenia nazwisk, a jeśli są- to kolejki do nich ogromne. I właśnie kwestia kolejek. Nie wiem czy opłaca mi się czekać na wizytę w poradni po kilkadziesiąt minut, tak samo w kolejce do labu, tylko po to żeby zrobić te kilka badań. Tym bardziej, że musiałabym dojeżdżać, bo u mnie na wsi poradni gin nie ma w ośrodku(tzn jest, ale bez usg...). Ostatnie przeciw to właśnie sposób leczenia. Ja też mam zastrzyki i kilka innych leków. Generalne nie dziwię się lekarzom, którzy nie chcą pacjentów, którzy biorą leki z zalecenia innego lekarza, a sami ich nie respektują, bo prowadząc ciążę biorą na siebie odpowiedzialność za nasz stan. Oczywiście, Twoja sytuacja może być inna, więc przemyśl sobie dokładnie wszystkie za i przeciwiNso87, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Izziee ja pierwsza ciąże prowadziłam bez endo. Podejrzewam, że TSH miałam też wysokie. Ginka przeprowadziła tylko że mną wywiad czy ktoś choruje w rodzinie, czy ja choruje? Ja oczywiście nie wiedzialam i powiedziałam nie choruje.. Ciąża zdrowa, w termin urodzona. Domyślam się, że miałam niedoczynność bo z drugą jak chodziłam to drugi gin odrazu mnie na badanie wysłał i było coś koło 3. I wtedy już do endo i euthyrox. Takze nie schizuj się z tym poronieniem.
Lwieserce dzięki za odpowiedź. Od 10tego będę podawała Malej. Wczoraj rozmawiałam przypadkiem z Ciocią o tej szczepionce to dowiedziałam się, że dla syna i dla siebie też ją x lat temu podawała.
Ayleen witaj! Już Ciebie wpisalam na naszą liste:)) jest Was Dziewczyny trochę już na 8.03:d
Bbeczka a jak z Twoim terminem? Niezwykła?
No i gratuluję wszystkim bet:dWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 06:21
-
Hej dziewczyny! Postanowiłam do Was dołączyć jako ujrzałam wczoraj i przedwczoraj dwie różowe kreski Według tutejszego kalkulatora poród 14 marca Tak poza tym to mam na Imię Paulina,26 lat wczoraj skończyłam, to moja pierwsza w życiu ciąża i bardzo miło mi Was poznać.
iNso87 proszę pięknie o wpisanie mnie na początku
Wiem że u mnie jeszcze chyba za wcześnie na jakiekolwiek wizyty ale poczytuje Was i chciałam dołączyćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 06:47
bbeczka91, iNso87, M@linka lubią tę wiadomość
-
Hej Ulv, gratulacje, spokojnych 9ciu miesięcy. Choć w sumie zostało już 8
Inso, termin na 15.03
Dziś wczesna pobudka, bo zaczynam brać steryd, a wg zaleceń mam go brać po posiłku, o 8. Swoją drogą w poprzednich ciążach też go brałam i gin mówił jedynie o rannej porze, a że w ciąży z córką nieraz wstawałam dopiero o 11, to tak też go brałam, hehe.iNso87, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Bbeczka w sumie to i niektórym zaraz i 7,5msc:p Już wpisuje ))
Doczekać się nie mogę chyba już pierwszych ruchów. A tyle jeszcze tygodni.
Dziś u mnie pełniejsze jeszcze bardziej piersi i bardziej wrażliwe. A tak to dalej nic:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 07:45
-
Ja wczoraj miałam wizytę u ginekologa i powiedział że najprawdopodobniej ciąża, ale przy hcg 38 ciężko cokolwiek zobaczyć na usg. Zrobił mimo wszystko i nic nie widział jeszcze poza pogrubionym endometrium i torbieli na prawym jajniku - na tym co myślałam że owu była po monitoringu. Powiedział że owu była napewno bo jest jeszcze sporo płynu w zatoce douglasa i wg niego owu była później ale z lewego jajnika, to mogłoby wyjaśnić że 10 dpo beta była ujemna 0,24.
Mam jutro po 48 h powtórzyć hcg i wysłać mu SMS jeśli przyrasta to za tydzień wizyta i już powinno być widać pęcherzyk ciążowy co do progesteronu powiedział że mam się nie martwić, on nigdy na to nie patrzy, ale dal mi profilaktycznie dupaschlon 2x1.Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:Ja wczoraj miałam wizytę u ginekologa i powiedział że najprawdopodobniej ciąża, ale przy hcg 38 ciężko cokolwiek zobaczyć na usg. Zrobił mimo wszystko i nic nie widział jeszcze poza pogrubionym endometrium i torbieli na prawym jajniku - na tym co myślałam że owu była po monitoringu. Powiedział że owu była napewno bo jest jeszcze sporo płynu w zatoce douglasa i wg niego owu była później ale z lewego jajnika, to mogłoby wyjaśnić że 10 dpo beta była ujemna 0,24.
Mam jutro po 48 h powtórzyć hcg i wysłać mu SMS jeśli przyrasta to za tydzień wizyta i już powinno być widać pęcherzyk ciążowy co do progesteronu powiedział że mam się nie martwić, on nigdy na to nie patrzy, ale dal mi profilaktycznie dupaschlon 2x1. -
Ulv15 witamy
Dziewczyny raz jeszcze gratuluję Wam pięknych przyrostów bety.
iNso87 ja to się nie mogę doczekac az pojawia się tutaj pierwsze zdjęcia USG dzieciaczków!
poliś na następnej wizycie już na pewno zobaczysz okruszka.
Czy wam też nie działa dziś forum na komputerze? Jak próbuje coś napisać to wywalają mi stronę, a na telefonie bez problemu. -
Marza dobry bo słoneczny przynajmniej u nas:d
Paula ja na kompie rzadko siedzę na forum. Cały czas na telefonie. Takze też jest ok.
Tak zdjęcia z usg też super:d szczególnie te z połowy ciazy i najlepiej w 3d;)
Ja idę do nowej gin to wogole nie wiem czego się spodziewać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 07:58
-
Dzień dobry, zaglądam nieśmiało
Mam 25 lat i właśnie udało nam się zajść w pierwszą ciążę
Dzisiaj 12 dpo, wczorajsza beta - ok. 69, 48h wcześniej ok. 20 Wizytuję 12 lipca. Póki co termin z OM 16.03bbeczka91, iNso87, Marza89, M@linka lubią tę wiadomość
9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
A co do samopoczucia to ja praktycznie objawów nie mam, bo zwiększony apetyt i sennosć to u mnie normalne Bolą mnie bardzo piersi i trochę podbrzusze i krzyż, poza tym jest ok9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Acilya wrote:Dzień dobry, zaglądam nieśmiało
Mam 25 lat i właśnie udało nam się zajść w pierwszą ciążę
Dzisiaj 12 dpo, wczorajsza beta - ok. 69, 48h wcześniej ok. 20 Wizytuję 12 lipca. Póki co termin z OM 16.03Acilya lubi tę wiadomość
-
Acilya witaj! Zapraszamy do nas, już wpisuje Ciebie na liste ))
Ooo to to ja właśnie jeszcze głodna cały czas jestem... Jadla bym i jadla. To mogę też wrzucić do wora z objawami, bo ja nie jem tak dużo na codzien;)
Marza będę pamiętać, żeby przy aktualizacji w sobotę wpisac;)
Ayleen dla mnie mdłości póki co to jakaś abstrakcja w tej ciazy:pWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 08:11
Marza89, Acilya lubią tę wiadomość