X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas mam bóle jak na @ :)

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle jak na @ a energia mnie rozsadza wręcz :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze co Osoba to inne objawy;) nie ma co się stresować:)

Ja juz właśnie pomalowalam mala scianke w kuchni:p odswiezylam,bo mam tam czarna farbę tablicowo-magnetyczna i juz widac bylo białe zacieki od malowania na niej i wycierania co jakiś czas;)

NatiS lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z energią kiepsko, siedząc w pracy myślę tylko o drzemce :p

NatiS lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, bardzo się cieszę, że mogę do Was dołączyć. Robiłam dzisiaj bete i trochę się zdziwiłam bo mam 192,1 , a progesteron 16,67 14 dzien po owulacji, a 2 dni wczesniej miałam 56,2. Przyrost progesteronu mogłby być większy chyba zacznę juz brać duphaston , jutro mam wizytę u ginekologa, ciekawa jestem co powie

iNso87 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Izziee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Anet85, gratulacje :D

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Witamy Anet85, gratulacje :D
    Widzę,że u Ciebie też spory przyrost bety , więc chyba jest dobrze ;-)

Izziee lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet witaj! Czekałam tez na Ciebie:))) mam nadzieje,ze juz jak nie z czerwcowego to z lipcowego testowania Dziewczyny dolacza tu jeszcze do nas:)))

Jaki termin Tobie wpisać z OM??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 17:42

Anet85 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anet :) gratuluję :)

• Tylinka Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igness wrote:
    Tylinka a ty jak się czujesz ?? Kiedy testowanie ?
    Ja mam bóle w dole brzucha ale nie jak na okres, tylko takie kłucie. Jutro 10dpo i robię test superczuły :) piersi mnie bolą, ale tak jak w młodości kiedy rosły :D
    A wczoraj moja rodzinka opijala moja obronę mgr-a i jak już rozmowy były luźne, to powiedziałam rodzicom, że chcemy podjąć z nimi pewien temat. Powiedziałam wprost że staramy się o dziecko. Matka panika "bo wzrok ci siada co poród (miałam aż dwa! :D), a tata..." im nas więcej tym lepiej, a krzeseł przy stole wigilijnym jest tyle, że możemy robić bliźniaki" :) no i dodał "babcia idziemy, może jeszcze muszą coś dorobić" :D takiej reakcji się nie spodziewałam. Ale czuję wsparcie :)

Igness lubi tę wiadomość

Tylinka
  • Tylinka Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:
    JA! :) Dziś poczułam pierwsze zawroty głowy, ale to chyba z emocji bo dziś robiłam bete:)
    Ej nie wzięłam tego jako objaw ciąży, ale mam od trzech dni zawroty głowy i kolatanie serca.

Tylinka
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Anet witaj! Czekałam tez na Ciebie:))) mam nadzieje,ze juz jak nie z czerwcowego to z lipcowego testowania Dziewczyny dolacza tu jeszcze do nas:)))

Jaki termin Tobie wpisać z OM??
    OM 23.05.18/ owulacja 13.06/ dodatni test 25.06. Termin porodu ok 6.03.2019, ale mysle, że będzie na luty ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Igness Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylinka wrote:
    Ja mam bóle w dole brzucha ale nie jak na okres, tylko takie kłucie. Jutro 10dpo i robię test superczuły :) piersi mnie bolą, ale tak jak w młodości kiedy rosły :D
    A wczoraj moja rodzinka opijala moja obronę mgr-a i jak już rozmowy były luźne, to powiedziałam rodzicom, że chcemy podjąć z nimi pewien temat. Powiedziałam wprost że staramy się o dziecko. Matka panika "bo wzrok ci siada co poród (miałam aż dwa! :D), a tata..." im nas więcej tym lepiej, a krzeseł przy stole wigilijnym jest tyle, że możemy robić bliźniaki" :) no i dodał "babcia idziemy, może jeszcze muszą coś dorobić" :D takiej reakcji się nie spodziewałam. Ale czuję wsparcie :)

Trzymam kciuki za ciebie, daj jutro znać <3

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wróciłam z SORu z najmłodsza. Dwa razy od 18 armagedon mi w salonie zrobila.. Tj. Schaftowala się biedna. Podejrzewam, że jednak i Ja dopadł wirusek który zaczął się od Malza od weekendu. Osluchowo czysto, gardło ok. Weszła pełna energii i uśmiechnięta także pediatra powiedziała, że źle nie jest tylko dieta i probiotyki. A no i elektrolity. Jak wracaliśmy to mijalismy finałowa kolacje Kuchennych rewolucji Gesslerowej;) w jednym z lokali.

Anet to prawie jak ja z tym, że u mnie OM była 31.05 a owu 12.06 To rzeczywiście miałaś pozna owu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Om 27.05 owulacje 13.06 pozytywny test 22.06 :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wychodzi na to, że u mnie owulka się sprezyla;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy podobne terminy ;-)) U mnie owulacja jest poźno, ale NAJwazniejsze, że była i owocna ;-) Jutro idę do ginekologa ciekawe czy będzie widać pęcherzyk - w poprzedniej ciazy było już widac w 4 tyg. 5 dniu , teraz idę w 5 tyg 1 ;-)
    iNso87 - biedna kruszynka, nie zostało nic innego jak dieta, elektrolity, a za poarę dni można podac probiotyki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 22:11

iNso87 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Igness Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki.
    Ja dzisiaj mimo bólu brzucha od rana w skowronkach. Zrobiłam test i co prawda po 7 minutach był cień cienia. Mam nadzieję, że nie mam zwidów haha
    Myślicie, że jest sens iść tak szybko zrobić betę, tak dla sprawdzenia ?

Miłego dnia

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igness wrote:
    Cześć mamuśki.
    Ja dzisiaj mimo bólu brzucha od rana w skowronkach. Zrobiłam test i co prawda po 7 minutach był cień cienia. Mam nadzieję, że nie mam zwidów haha
    Myślicie, że jest sens iść tak szybko zrobić betę, tak dla sprawdzenia ?

Miłego dnia
    Hej!
    Wstaw zdjęcie testu:))) Ja to z beta czekalam do dnia @ ale jak chcesz to idz;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet cała noc miałam zarwana bo Biedna 3razy się budziła bo miała odruch wymiotny:/ miała pusty żołądek to nie miała nawet czym.. Dzis wstala normalnie zobaczymy potem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 07:06

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ