X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Igness Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jakos coraz mniej wierze ze zobacze II bo mam boly podbrzusza jak na @

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igness wrote:
    Inso jakos coraz mniej wierze ze zobacze II bo mam boly podbrzusza jak na @
    Ignes czekamy z Toba,nadzieja umiera ostatnia. Poza tym objawy @ sa zbliżone do tych ciążowych.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Igness Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylinka a ty jak się czujesz ?? Kiedy testowanie ?

• Wichura Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) czy któraś czuję się już jak w ciąży?

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:

Ja nie... Nic a nic...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ja nie... Nic a nic...
    Ja tak samo..zero objawow procz barku @ :P

Dziewczyny pijecie kawe teraz>?
    Ja nie moge ot tak rzucic tego nalogu :D chociaz teraz o 11 filizanka swiezo zmielonej kawki z mleczkiem z ekspresu..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ignes, trzymam kciuki za dwie kreseczki :)

Ja też jeszcze nie czuje się ciążowa. Cały czas chodze i patrzę na testy, bo nie mogę uwierzyć :) dzisiaj też zrobiłam i taka ładna kreseczka już <3

Inso takiej kawki też nie potrafię sobie odmówić :) właśnie jestem po. Jedna filiżanka dziennie jest ok. Ponoć źle jest tak nagle całkiem odstawić, jeżeli juz to powoli. Ja piłam min 2 kawy. Teraz się przestawiam na jedną kawę z ekspresu a jedna kawę inke :p

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienilam nasza pierwsza strone na bardziej wiosenna ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksiazka wrote:
    Hej :)
    Ignes, trzymam kciuki za dwie kreseczki :)

Ja też jeszcze nie czuje się ciążowa. Cały czas chodze i patrzę na testy, bo nie mogę uwierzyć :) dzisiaj też zrobiłam i taka ładna kreseczka już <3

Inso takiej kawki też nie potrafię sobie odmówić :) właśnie jestem po. Jedna filiżanka dziennie jest ok. Ponoć źle jest tak nagle całkiem odstawić, jeżeli juz to powoli. Ja piłam min 2 kawy. Teraz się przestawiam na jedną kawę z ekspresu a jedna kawę inke :p
    Ja juz tez wlasnie po jestem ;) chyba tez zaczne sie przestawiać ale na wode ;) Musze zaczac znowu duzo pic,zeby nie zbieralo sie w organizmie bo u mnie zaraz widac na udach..:/ Ja nie wiem jak te lato przezyc jak mdlosci dojda i wymioty ;P Dopiero pewnie od września bedzie lzej bo juz bedzie ok11-13 tygodnia :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam aplikację w tel co przypomina o wypiciu wody. Bez niej w ciąży ani rusz :) też muszę dużo pić. Lekarz mówił ze we wczesnej ciąży bardzo wazne to pić dużo wody :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Zmienilam nasza pierwsza strone na bardziej wiosenna ;)
    Pięknie <3

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksiazka wrote:
    Ja już mam aplikację w tel co przypomina o wypiciu wody. Bez niej w ciąży ani rusz :) też muszę dużo pić. Lekarz mówił ze we wczesnej ciąży bardzo wazne to pić dużo wody :)
    A teraz to juz wogole jak my I trymestr lapiemy lato. Mam nadzieje,ze mnie od wody nie odrzuci :D bo w tamtej ciazy nie mogłam na wode patrzeć ani na mleko...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile kg przybędzie mi w tej ciazy :) mam nadzieje,ze ok.7-9kg :P
    Dziewczyny ktore maja dzieciaki ile poprzednio przytylyscie kg w czasie ciazy i z jakiej wagi startowalyscie?

No i teraz z jakiej startujecie wszystkie Mamuski?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:29

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszym 30 kg
    Z drugim 20 kg
    Z trzecią corka 10kg
    Teraz moze schudne haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:55

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka to tendencja spadkowa:) ja z córka przytylam prawiw 30...ale niczego sobie nie zalowalam. Teraz mam zamiar się pilnować i dobic do maks. 15 ale zobaczymy jak wyjdzie:)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej przytyłam 13kg, ale teraz startuje z wagą +5kg, nie udało mi się tego zgubić. Liczę na tendencje spadkową jak u Ciebie Mayka ;)

• Bonda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Cześć!
    To ja chyba pierwsza po wizycie wczorajszej. Pęcherzyk w dobrym miejscu - wkręcałam sobie ciążę pozamaciczną. Trochę mi się kształt nie podoba (zbliżony do łezki), ale doktorka mówi, że wszystko ok, że to wynika z ucisku głowicy. Następna wizyta za 3 tygodnie i musi być serduszko:) Mam wrażenie że przestają mnie boleć piersi i mam wiadomo jakie myśli.

Bonda - ja bym zadzwoniła do lekarza, myślę że powinnaś dostać luteinę. Ja miałam 24 progesteron i moja doktorka mówiła, że dobrze by bylo, gdyby był wyższy i biorę od pozytywnego testu. Generalnie luteina nie może chyba zaszkodzić, a może tylko pomóc;)

Izzie - daj znać jak beta. Ja się spotkałam z tym, że zakładali kartę ciąży na wizycie, na której widać akcję serca. Zależy od lekarza.
    Idzie do mnie pocztą dupek, jest go na 10 dni.
    Jutro powtarzam betę, powtórzę też proga - zobaczymy. A jak dupek dojdzie, zacznę go brać i akurat będzie do wizyty. :-)

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    Ja może w ciąży się nie czuję, ale cycki mnie bolą szczególnie wieczorami. I to nie tak okresowo. A poza tym, mam więcej energii niż przed :-)

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka to teraz wychodzi na to,ze powinnaś miec 0kg;d hehehe

U mnie pierwsza ciąża +16kg a druga ciąża +11kg. Z tym,ze w drugiej ciąży bylam ciezsza na starcie o 7kg takze ten..
    Za to teraz schudlam dość sporo bo waze ok.61kg a w pierwszej na starcie miałam 67,5kg. Bede się smiala jak do porodu pójdę z taka waga co z poczatkowa pierwsza ;pp Napewno bede uwazala co jem ale bez przesady jak najdzie mnie jakas zachcianka;d sadze,ze i tak pewnie jeszcze najpierw schudnę do 60kg przez I trymestr. Przynajmniej tak miałam w poprzednich ciazach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 13:29

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie też nie czuję, ale to moja pierwsza więc nie wiem jak będzie :)

Mam wyniki, beta:2354,00; prog:30,92. Dużo przyrosło w ciągu 48h, wiecie czy to normalne? pierwsza była 869,70.

iNso87 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ