X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:
    Następną robię jutro musze sprawdzić przyrost. Moj lekarz powiedzial ze dopoki nie bedzie 1000 to nie mam po co przychodzić na wizytę...
    Bo od 1000 jest widoczny pęcherzyk i ciałko zolte ;) a czy zarodek to juz nie wiem.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano miałam jakiś brunatny śluz i już jestem w panice bo wczoraj cały wieczór mnie strasznie bolał jajnik i plecy w krzyżu;/

• Smile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda z Was robi betę?ja w sumie nie zamierzałam iść ale jak każda robi...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inspeMama wrote:
    Dziś rano miałam jakiś brunatny śluz i już jestem w panice bo wczoraj cały wieczór mnie strasznie bolał jajnik i plecy w krzyżu;/

Jak masz możliwość to zadzwoń do gina.A póki co to na pewno odpoczywaj

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dziewczyny każda z Was robi betę?ja w sumie nie zamierzałam iść ale jak każda robi...
    Ja nie robię i nigdy nie robiłam. Wystarczy mi test ciążowy dalej bwdzie co ma być i żadna beta tego nie zmieni

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Przywitam się, ale nie wiem czy dam rade Was śledzić, bo widzę, że dajecie czadu ;)
    Z niektórymi dziewczynami znam się z czerwcowego testowania:)
    Wszystkim serdecznie gratuluję i życzę spokojnych ciąż :)
    Ja dzisiaj zobaczyłam na teście 2 kreski, termin z OM wychodzi mi na 08.03. To będzie drugie dziecko z marca :D
    Bety nie będę robić, poczekam na wizytę u lekarza.
    Pozdrawiam :)

iNso87, Izziee lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ksiazka:) Dla Ciebie również gratulacje:)

Dziewczyny widzę że niektóre z Was będą miały 3 czy 4 dzieciątko.A więc zdradźcie mi tajemnicę jak nie zwariować w domu?:)

ksiazka lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:

Przy naturalnych ciążach to zasadniczo nie ma takiej potrzeby, po in vitro to standard bo bierze się PRG i trzeba to kontrolować...także dodatkowy stres.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już marzec? Gratulacje :)

iNso87 lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InspeMama skonsultuj to szybko z ginem. Możesz mieć niedomoge lutealna. I odpoczywaj!

Książka hej! Czekalam tu na Ciebie :d a gdzie reszta Mamusiek;) może niedługo przeniosą się tu do Nas :d

Smile nie musisz robić. To tylko info dla Ciebie:) i tak jak Mayka napisała co ma być to i tak będzie, nic tego nie zmieni.
    Narazie nie wariuje ale zobaczę co będzie jak 3bedzie:p na szczęście starsza będzie miała już 10lat po porodzie to trochę lżej może będzie.. Chyba że w bunt nastolatki wejdzie to juz po mnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 13:13

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    InspeMama skonsultuj to szybko z ginem. Możesz mieć niedomoge lutealna. I odpoczywaj!

Książka hej! Czekalam tu na Ciebie :d a gdzie reszta Mamusiek;) może niedługo przeniosą się tu do Nas :d

Smile nie musisz robić. To tylko info dla Ciebie:) i tak jak Mayka napisała co ma być to i tak będzie, nic tego nie zmieni.
    Narazie nie wariuje ale zobaczę co będzie jak 3bedzie:p na szczęście starsza będzie miała już 10lat po porodzie to trochę lżej może będzie.. Chyba że w bunt nastolatki wejdzie to juz po mnie..

Wczoraj dostałam nową silniejszą prolutex w zstrzyku i myślę, że to dlatego. Czytałam też, ze w pierwszych tyg. macica się przygotowuje i rozciąga stąd ten ból, poki co nic mnie nie boli lekki ćmienie więc nie panikuje jeszcze. Rano jutro pędze na betę, trzymajcie proszę kciuki!

• Wichura Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zrobię bety bo mialam spadek. Podejrzewalismy z ginem że to błąd laboratorium ale i tak zawsze przy badaniu mówił, że wszystko ok ale trzeba mieć na uwadze ten spadek. Powiedział też, żeby przy ciąży naturalnej nie robić bo to bez sensu. Wszystko będzie widać w usg tylko trzeba cierpliwości :) zwijam gołąbki, mniaaaam

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Hej ksiazka:) Dla Ciebie również gratulacje:)

Dziewczyny widzę że niektóre z Was będą miały 3 czy 4 dzieciątko.A więc zdradźcie mi tajemnicę jak nie zwariować w domu?:)

Moje dwa starsze ida od września do szkoły i przedszkola. Zostane w domu z najmłodszą i ciąża i to mnie trzyma przy życiu haha

Teraz nie ukrywam pomaga mi mąż np Zawozi i odwozi do przedszkola najstarszego. A ja w domu z młodszymi. Dzieci czasem się bawią razem ale nieraz jest wojna , czasem mam ochotę wyjść i nie wrócić, ale to jest jednak najcenniejsze co w życiu posiadam.
    Chce wychować dzieci w miłości i wzajemnym szacunku do siebie. Chce by wiedziały ze mogą na sobie polegać i na nas.zawsze chciałam mieć duza i kochająca sie rodzinę to mój priorytet w życiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 13:44

M@linka, smeg lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
  • Smile Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi bardziej o takie ciągłe siedzenie w domu i tylko gary, dziecko, sprzątanie itd itp i tak w kółko. Ja to mam jakąś taką potrzebę wyjścia do ludzi którą póki co tylko w miarę możliwości zaspokajam w weekendy...

Wichura lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to wygląda następująco albo opiekunka albi wychodzi jedno z nas z przyjaciółmi a drugie pilnuje dzieci. Czesto znajomi tez do nas przyjeżdżają wieczorami jak dzieci już w łóżkach.
    Jeżeli chodzi o dzień to zawsze można poznać mamy z osiedla w piaskownicy potem sie wzajemnie odwiedzać.
    Jednak trzeba się przyzwyczaić do takiego trybu życia.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie na żadne imprezy nie chodzimy odkąd Młodsza się urodziła. Chodzi mi o takie ze znajomymi na piwko itp. Jak impreza to tylko w rodzinie razem z dziecmi. Mój Malz wogole z kolegami nie spotyka się. Pracuje non stop i sam sobie dodatkowych robot szuka. Poprostu wprost mówiąc ma glowe na karku i fiu bzdziu mu nie w glowie;) ja też nie spotykam się z Psiapsiolami, bo w sumie z moich 3najblizszych to tylko ja jestem w Małżeństwie i z dziecmi.. Tamte gorące singielki po 30tce.. Jak się widuje to raz na rok przy kawie u mnie w domu. Nie przeżywam tego aż tak mocno:) chwilą dla siebie to raczej jak dla mnie spokojna kąpiel, godzinka samej w pokoju na odpoczynek wtedy Malz siedzi z dziecmi i daje mi odspanac. Ale tak czy siak to dzieci są 24/dobe. Moja młodsza raz tylko nocowala u moich rodziców jakoś w marcu bo remont pokoi akurat robiliśmy i, zeby nie malowanie ścian pewnie z nami w domu by byla.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InspeMama trzymam kciuki! Będzie dobrze! :))) ja jestem na ręku cała posiniaczona od tego klucia.. Jak poszłam proga badać w 7dpo to jakaś Baba mnie pokaleczyla tak pobierajac;/ krwiaki, siniaki po pobraniu to jak zaszłam do auta to gula mi się na ręku zrobila wrrr.. Dzis jakiś młody chłopak mi pobierał to jakoś poszło ok.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 znam ten ból.. ja mam kiepskie żyły więc za każdym razem jak idę to się boję ile razy mnie będą kłuć. Nie raz wracałam z posiniaczonymi rękami niestety.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki INso87 :*
    Ja do pośniaczonych rąk jeszcze muszę dodać brzuch bo biorę heparynę i proga podskórnie...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee z tymi żyłami to jakaś wymówka.. Raz jak poszłam to tez mówi do mnie babka ooo słabe żyły, niewidoczne, cienkie.. A druga mówi co za pierdoly Pani odpowiedziano. Są normalne.. Takze jak ktoś mówi, że mam słabe żyły to poprostu nie potrafi dobrze pobrac i tyle..

Inspe.. Kurde to masz się. Ja lutka bralam w poprzedniej ciazy tak zapobiegawczo ale miałam dopochwowe jak dobrze pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 17:42

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ