X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każdy, u nas kiedyś było, a później zlikwidowali i nie ma.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby trochę się pośmiać- jak Wasze sny?
    Dzisiaj dwa zapamiętałam:
    Kosmos i ucieczka z planety na planetę :-D A nie były to jakieś ogromne miejsca, niektóre to jak w małym księciu :-D
    W trakcie drugiego obudziłam się zapłakana-mój mąż stwierdził, że się rozwodzimy, nigdy mnie nie kochał. A kiedy płakałam, on się śmiał i nagrywał mój płacz... Nawet dzwonił po ludziach i mówił o naszym rozwodzie, żebym nie miała wątpliwości ;-)

Jak rany, skąd takie idiotyczne sny?

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma lub myślała o detektorze tętna płodu? Możecie jakiś polecić? od którego tygodnia coś wykrywa?

Ja się zastanawiam, bo trochę świruję.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila wrote:
    Czy któraś z Was ma lub myślała o detektorze tętna płodu? Możecie jakiś polecić? od którego tygodnia coś wykrywa?

Ja się zastanawiam, bo trochę świruję.
    Myślałam o tym.Ale jak poczytałam,że można ześwirować jeszcze bardziej (jeśli się dziecko tak ułoży,że nie znajdziesz tętna),to zrezygnowałam z zakupu.

iNso87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • WNK Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się dzisiaj śniło ze po prenatalnych poszlam na kolejną zwykla wizyte i okazalo sie ze w brzuchu mam bliźniaki i nikt wczesniej tego nie zauwazyl :D nie wiem skad te sny sie biora ;)

Co do detektora tetna plodu na początku zeszlego tygodnia zamówiłam ten z angelsounds, przyszedl mi od razu na drugi dzień we wtorek i uzywalam go juz z kilka razy. Nie zdazylo mi sie nie znalezc serduszka, choc powiem szczerze ze za pierwszym razem mialam stres ze nie uda mi sie znalezc, a ja zaczne panikowac. Na szczescie udalo sie, moge tez podlaczyc detektor do aplikacji na telefonie wtedy pokazuje mi wysokosc tetna. Jak dla mnie to przydatna rzecz z tego wzgledu, ze dla mnie ten czas oczekiwania pomiedzy wizytami to byla istna meczarnia i czesto wkrecalam sobie rozne rzeczy, ze dzieje sie cos niedobrego.
    Fakt jest taki ze czasem tetno znajde od razu, a czasem musze sie troche nameczyc, ale to pewnie dlatego ze dzidzia jeszcze mala i za kazdym razem jest inaczej obrocona.

7v8rugpjtdvu3riq.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy od lekarza z Mala. EKG jest w porzadku,nic tu sie nie dzieje, ale mamy skierowanie na echo serca az na grudzien to pojdziemy,niech zrobia i echo dla pewnosci. Lekarka tez osluchala i jest ok.
    Za to wrocilismy to musialam wcisnac Malej jakos serek,bo nie chce juz calkiem jesc.. wzielam ja po jedzeniu do spania i zaczelo jej sie odbijac i serek zwrocila i oczywiscie goraczka wrocila. Dalam Jej Ibum i spi. Juz teraz nie wiem czy to znowu nie ten wirus co jakos miala jak bylam w 5tc. Wtedy zaczelo sie od wymiotow,potem goraczka i na tym sie skonczylo,twalo to tez jakos pare dni. No kurde mam nadzieje,ze to nie gardlo,bo wlasnie skonczylam pare dni temu podawac Jej 2msc ten Brocho..:/ no to slabo by bylo,zeby zachorowala juz..Zauwazylam jeszcze,ze dzis jak myla zeby rano to plakala potem i mowila,ze zabek boli. Widzialam troszke krwi i nie wiem czy to czasem ta szczoteczka nie poranila dzis i wczesniej dziaselek. A wychodzi nam wlasnie 5 na gorze,takze myslalam wczesiej,ze to ja boli ale juz ona jest wyrznieta tylko do konca nie wyszla jeszcze. I teraz nie wiem gdzie z Nia isc czy do pediatry czy do dentysty jeszcze ja dzis gin..no masakra:/

LwieSerce nic nie mow,znowu sobie o sukience przypomniala,ale pomyslalam,ze zostawiam to na ostatnio chwile jak Lena jest w takim stanie :/
    A co do zapiekanek to ja uwielbiam robic ta co sie daje z proszku ta przyprawe Pomysl na zapiekanke z mielonym. Jest szybka i pyszna. Uwielbiam ja.

Bonda ja mam wrazenie,ze chodze w kolko w tej samej sukience jak gdzies wychodze bo nic kompletnie nie moge na siebie zalozyc :| Dzinsow narazie nie chce bo jest za goraco..i musze jakies z panelem na brzuch i tak kupic,bo poprzednie sa na mnie jakies za duze poki co. inna waga startowa i rozmiar tylka byl:P ale nie zdziwie sie jak dojde do tego rozmiaru do konca roku..

Bonda ja wczoraj bylam u siebie w jednej z galerii i nie moglam sama znalezc ciazowych rzeczy. Wogole pozmieniali,ze w tym miejscu gdzie to bylo kiedys sa ubania dla niemowlat a dla matek nic a nic. Wyszlam stamtad bo juz nie chcialo mi sie pytac.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNK na ostatnim badaniu wyszło mi zbyt duże tętno płodu FHR 188 i zastanawiam się czy nie byłoby dobrze tego kontrolować.
    Naczytałam się mnóstwa rzeczy, ze mogę nawet w szpitalu wylądować, a mój lekarz niewiele mi wyjaśnił i "widzimy się za miesiąc". Właściwie, ze coś jest nie do końca jak być powinno, dowiedziałam się gdy zdziwiłam się, że wypisuje mi prenatalne na NFZ - wtedy dopiero powiedział mi, że się kwalifikuję, bo jestem po poronieniu i jest podwyższone tętno dziecka. Powiedział, że na razie nie mam się co przejmować, bo tak się zdarza, ale ja i tak się boję...

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso, moja córka też miała dzisiaj badania - echo. Ale to dlatego, że błyskawicznie rośnie (12 lat i 168 cm wzrostu, przy czym w ostatnie 3 miesiące urosła 5 cm) oraz bardzo szybko się męczy.
    Czekam na wyniki morfologii, tsh i żelaza-dziewczynki w okolicach pierwszej @ mogą się szybko męczyć, bo mają niskie żelazo (A morfologia jeszcze ok).
    Na szczęście serducho ma mocne i zdrowe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 12:47

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    iNso, moja córka też miała dzisiaj badania - echo. Ale to dlatego, że błyskawicznie rośnie (12 lat i 168 cm wzrostu, przy czym w ostatnie 3 miesiące urosła 5 cm) oraz bardzo szybko się męczy.
    Czekam na wyniki morfologii, tsh i żelaza-dziewczynki w okolicach pierwszej @ mogą się szybko męczyć, bo mają niskie żelazo (A morfologia jeszcze ok).
    Na szczęście serducho ma mocne i zdrowe :-)
    Ja obstawialam tez,wlasnie,ze ten szmerek moze byc od wzrostu Lenki. Laura miala to samo w Jej wieku,tez skierowanie do kardiloga w okolicach 3lat ale jedna i druga sa i z waga i wzrostem jak na swoj wiek duze i sa poza siatkami centylowymi. Moja mlodsza ma juz 101cm a starsza 151cm. Teraz dzieci albo sa bardzo duze albo bardzo male przynajmniej ja mam jakies takie wrazenie :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 12:52

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Camilla1983 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj dostałam detektor tętna płodu i sprawdzałam.Było słychać serduszko,tętno ok.135 w zależności od ułożenia dzieciątka.

Camilla1983
  • Camilla1983 Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha zaczęłam 12 tydzień. Nie wiem czy wcześniej coś wykrywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:48

Camilla1983
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiejszej wizycie wszystko super :) 9t1d :) Jak mi się uda to wieczorem wstawię zdjęcie :)

bbeczka91, Anet85, Izziee, iNso87, Ankakaranka87, Reniferra, jenny88, Kleopatra lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży używałam detektora Angelsounds. Tętno trudno mi było znaleźć tylko za pierwszym razem, bo jak się okazało, szukałam w złym miejscu :D Pomogły mi filmiki na youtube. Chyba zaczęłam od 10tc. Ja wtedy po 2 poronieniach strasznie świrowałam, więc dla mnie to był cudowny gadżet. Nie słuchałam często, może raz na tydzień i zawsze tylko przez chwilkę, ale bardzo mnie to wtedy uspokajało.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNK wrote:
    Na szczescie udalo sie, moge tez podlaczyc detektor do aplikacji na telefonie wtedy pokazuje mi wysokosc tetna.

WNK, jakiej aplikacji używasz?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Jestem zawiedziona bo nie miałam usg :( Chciałam z czystą głową wyjechać na urlop ale niestety. Kolejna wizyta, usg genetyczne, 19.09 tyleeee czasu.

A propo snów i wkręcania sobie różnych rzeczy to po tych wszystkich stratach na forum też miałam okropne sny. Każda strata nas dotyka i nic na to nie poradzimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:42

kasiuleek lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po :-) USG bez wydruku, ale...
    2 ręce, 2 nogi, głowa, serduszko-wszystko na miejscu :-)
    Ze względu na moje serce l4 na miesiąc :-(

lkc, bbeczka91, Ankakaranka87, Reniferra, mimoza, jenny88, Kleopatra, kehlana_miyu, kasiuleek, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-) Przeczytałam posty, ale mam mało czasu jakoś ostatnio. Robię powidła śliwkowe, dzisiaj była koleżanka, za chwile przyjeżdżają mi goście. Na jedno to dobrze bo nie mysle tyle o tym NT, ale jednak obawa jest we mnie - podświadomie czekam na wyniki badań i te z PAPPA, a szczególnie te z DNA. Ubrań jeszcze nie kupuję, bo czekam , aż upewnię się, że wszystko jet dobrze, poza tym mieszczę się we wszystkie swoje rzeczy ;-), ciekawe jeszcze jak długo. Dzisiaj mi wlazło coś w kręgosłup, masakra odcinek lędzwiowo-krzyyzowy mnie boli, w ciąży z córcią często łapała mnie rwa kulszowa, ale to później. Wczoraj ćwiczyłam, a dzisiaj jakoś źle stanęłam i masz teraz babo placek....może jakos mąż mi to rozmasuje.
    iNso ponad 2 tyg. temu moja córcie też mi zachorowała. Powiązałam to z tym, że byłyśmy w parku wodnym i pewnie nałykała się wody, miała wysoką temperaturę, po dobie dołączy wymioty biegunka, bóle głowy. Porobiłam jej badania wyszedł stan zapalny - miała dodatkowo lekko zaczerwienione ucho i gardło, dostała antybiotyk i jej przeszło. Musiała złapać jakieś świństwo. Może Twoja złapała jakiegoś wirusa - ostatnio zauważyłam, że sporo dzieci ma jakieś dziwne wirusówki.
    Patuniek ciesze się, że przyniosłaś dobre wiadomości z usg. Teraz odpoczywaj
    Serena Jak u Was odebrałaś już wyniki posiewu dziecka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:44

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet Mala wlasnie zjadła mi zupę. Sama zaproponowala z czego sie cieszę. Narazie siedzi grzecznie ogląda bajki a ja czekam na Malza i lecimy dzis do dentysty jak będą mieli jak Ja przyjąć to niech zajrzą i spojrzą na dziaselka. Jutro moja Mama ma do naszego lekarza swoja wizytę na 15 takze zabieram Lene i jadę z Nią. Odrazu pokaze Lene jak nie przejdzie. Nasza rodzinna lekarka to tez oczywiscie nasza pediatra. Zapisy Sa zawsze na tydzien przed...ale dzieci oczywiscie przyjmuje miedzy pacjentami. No i jak Ktos bardzo chory oczywiscie. Ale ja nie lubie jakos tak w kolejke sie pchac dlatego ciesze sie,ze akurat moja Mama ma wizyte to na przyczepke idziemy:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek tak mi się dzis przypomniało jak bylam z Lenka u kardiologa to przed nami byla kobieta z Maluszkiem. Nie wiem czy miesiąc Dzidziuś miał. Przyjechali dla Dzidziucha holter założyć. Strasznie sie przejelam jak to usłyszałam,ze takie maleństwo i juz cos moze byc nie tak z serduszkiem.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oficjalnie się żegnam O 12.00 byłam na usg beta HGC i obraz z usg pokazują, że jestem w trakcie poronienia. Mój gin powiedział że nic się nie dało zrobić. Byłam obstawiona lekami na max. Zarodek jeszcze jest ale rozwój praktycznie zatrzymał się już w tamtym tygodniu praktycznie od 9 dni nic nie urósł serce dodatkowo przostało bić. Lekarz kazał odstawić wszystkie leki i czekać na poronienie naturalne.

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ