MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rub - ściskam Cie mocno. Bądź dzielna i silna, wiem jak bardzo boli.
iNso - dobrze, że zjadła, może to delikatna wirusówka, ale lepiej skontrolować u lekarza.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Rub to straszne, bardzo mi przykro:( trzymaj sie dzielnie..
Ja czekam na wizytę, tradycyjnie jest spóźnienie około godziny, albo lepiej.. trzymajcie kciuki bo mam stres po tych wszystkich zlych wiesciach na forumAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Cześć dziewczyny Przychodzę w końcu z dobrymi wiadomościami. Jestem po wizycie u lekarza, dziś zaczęliśmy 12 tydzień.
❤️ Maluszek ma 5,14 cm, serce 171 ud/min, wszystko naprawdę wygląda dobrze, kosmówka się nie oddziela, szyjka długa i zamknięta, zrobił od razu usg genetyczne (choć nie ma certyfikatu, ale ma bdb sprzęt - i tak idę 30.08 do Medicoveru) - ale NT 1,1 idealna (przezierność karkowa), kość nosowa na miejscu, wszystkie organy i przepływy idealne. Uffff na chwilę odetchnęłam Aha, termin porodu zmienił mi się na 7.03lkc, Bribrami, Izziee, Makowe Szczęście, patuniek86, iNso87, mimoza, jenny88, bbeczka91, Ankakaranka87, teverde, Kleopatra, Anet85, kehlana_miyu, ksiazka, Marza89, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Rub bardzo, bardzo mi przykro. Wierzę jednak, że i Ty doczekasz się niedługo swojego maluszka. Wiem przez co przechodzisz. Jakbyś potrzebowała porozmawiać, to jestem w wątku "Poronienie i co dalej". Trzymaj się.
-
nick nieaktualny
-
Rub, ściskam Cię mocno...
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualny
-
Rub bardzo mi przykro
Serena1989 super wieści!
Klamka ja niestety nie pomogę bo też jestem zielona w tym temacie, ale wstrzymam się raczej do momentu aż będę znać płeć.
A ja dostałam wynik awidności toxoplazmozy i dalej do końca nie wiem na czym stoję mój wynik to 79,60 a widełki są jak poniżej:
<70 - niska awidność
70-79,9 - szara strefa
>=80 - wysoka awidność
Niby już prawie wysoka, ale jednak ciut brakuje, ehh a tak liczyłam, że się trochę uspokoję jak dostanę ten wynik.Laura
-
Delvila wrote:Czy któraś z Was ma lub myślała o detektorze tętna płodu? Możecie jakiś polecić? od którego tygodnia coś wykrywa?
Ja się zastanawiam, bo trochę świruję.
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Rub wyrazy współczucia. Oby kolejnym razem się udało.
Ja jutro mam wizytę. Pamiętam jak w pierwszej ciąży zawsze z napięciem czekałam, czy powie, że serduszko bije. Dopiero gdy zaczął mnie Młody kopać, to już spokojnie czekałam na kolejne wizyty. W poprzedniej ciąży chodziłam co 2 tygodnie i teraz to doceniam, bo już ten miesiąc siedzę jak na szpilkach.
Chyba każda kobieta ma gdzieś w podświadomości strach, że może coś jest nie tak... Ja nie jestem po poronieniu, a czasem świruje, a co dopiero jakbym miała takie przejścia jak niektóre z Was.
Co do ciuchów, to ja nawet ostatnio ubrałam spodnie ciążowe, bo wszystkie inne mnie gryzły, to cały czas je musiałam podciągać, bo mi z tyłka leciały. -
Izzie, co w ogóle oznacza ta szara strefa...? Z kim będziesz konsultować wyniki, z ginekologiem czy zakaźnikiem?29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Przy widełkach mam taki opis: Po otrzymaniu wyniku mieszczącego się w szarej strefie, zalecane jest by powtórnie oznaczyć próbkę pobraną po upływie 2-4 tygodni. Posługując się wynikami szarej strefy nie wolno wyprowadzać jakichkolwiek wniosków klinicznych.
Mój lekarz jest teraz na urlopie, ale w piątek mam prenatalne i może podpytam czy mam się udać do zakaźnika. Badanie pewnie i tak powtórzę skoro takie jest wskazanie.Laura
-
Rub, jest mi bardzo przykro, że musisz przez to przechodzić. Życzę szczęścia w przyszłości.
Za ubranka zabiorę się pewnie jakoś w listopadzie/grudniu.
Detektora tętna nie mam zamiaru kupować. Tak naprawdę co to zmieni? Jeśli serduszko przestaje bić, to nic już go nie przywróci, a później, kiedy będą ruchy wyczuwalne to sama ich obserwacja wystarczy.
Czekam na kolejne wieści z wizyt i może jakieś foteczki eleganckich nosków i karczków? Przyda się tu trochę radości. -
Dziewczyny,
Jak sądzicie, w piątek zaczynam 11 tydzień. Czy w piątek lub w sobotę mogę już zrobić usg prenatalne? Czy to za szybko? Chciałabym mieć to już za sobą przyznam szczerze. W najbliższych dniach lecę do Polski i bym chciała mieć spokojną głowę i cieszyć się pobytem z rodziną. I im oficjalnie powiedzieć, bo z obaw i strachu mało kto wie,że jestem W ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 18:53
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *