X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Makowe, ja poduszkę już sobie kupiłam. Ale pałkę, bo z pierwszej ciąży pamiętam, że poduszkę musiałam mieć też między kostkami. A te poduchy w kształcie litery C nie sięgają do kostek ;-) Jeszcze jej nie potrzebuję, ale dzisiaj przyszła-poszewka poszła do prania. A poducha poczeka na moja potrzebę :-)
    Kupiłam też adapter do pasów. Mi pas bez przerwy opiera się na brzuchu i mocno mnie uwiera-nawet się nie zastanawiałam nad zakupem. Teraz jest mi wygodnie :-)

A wyprawka-dziecko urodziłam ponad 12 lat temu i nie mam nic ;-) Wszystko będę musiała kupić. Ale wózek na pewno używany, pewnie tylko fotelik kupię nowy. A zakupy ubrankowe, meblowe - zacznę myśleć w listopadzie najwcześniej :-)

Właśnie widziałam taka 170 cm poduszkę o niej myślałam. O dobrze, że mi przypomnialas, mi też pasy przeszkadzają.

.
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to pierwsza ciąża i nie mam nic :) wiec wszystko będziemy musieli kupić :)
    Ale tez myśle ze zajmę się tym pod koniec roku.

Tylko co zrobić jak mój M nie chce znać płci?! :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 16:03

klamka lubi tę wiadomość

oar83e3krueg9a4a.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na wizycie z Mala u pediatry. Dzis rano wyskoczyly Jej na czubku jezyka pierwsze malutkie afty. Takze juz wiedzialam,ze zapalenie jamy utnej;/ cholera I nie wiadomo skąd to świństwo. Mala jak bya mniejsza to nawet nie pchala nic do buzi z ziemi itp. A tu Starsza i o!:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hetmanka wrote:
    A u mnie to pierwsza ciąża i nie mam nic :) wiec wszystko będziemy musieli kupić :)

Mój też nie chce. Trudno. Ja się dowiem i będę się zwracać do dziecka po imieniu. Nie moja wina, jeśli na podstawie imienia mąż rozpozna płeć ;-)

Reniferra, Bribrami, teverde lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hetmanka wrote:

Nas teściowa pytała czy chcemy znać płeć i jedna znajoma. Oboje chcemy wiedzieć. Mam nadzieję, że za tydzień się dowiemy, chociaż bardziej czekam na najcudowniejszy dźwięk, dźwięk małego serduszka :)

.

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już jakieś pomysły na imiona? My jeszcze nic. Może w przyszły weekend zorganizujemy dzień na czytanie imion. Chciałabym coś łatwego do wymawiania :)

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Macie już jakieś pomysły na imiona? My jeszcze nic. Może w przyszły weekend zorganizujemy dzień na czytanie imion. Chciałabym coś łatwego do wymawiania :)
    Tak, my mamy już od dawna Leon albo Lidia. Pierwsze po moim Dziadku a drugie po Babci Malza. No i na literkę L.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Cześć mamusie. My już po prenatalnych. Jesteśmy wzrostowo 2 dni do przodu- 5,7cm szczęścia. Wszystko jest jak należy. Tutaj nasza mała czaszunia <3.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87442a92c977.jpg

Co do wagi to ja nadal trzymam 1kg, który przybył mi pierwszego miesiąca. Wczoraj mierzyłam obwody w brzuchu i talii i kilka cm już przybyło ;).
    Kochane maleństwo <3
    Jeszcze nie widać było płci?

Reniferra lubi tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tak, my mamy już od dawna Leon albo Lidia. Pierwsze po moim Dziadku a drugie po Babci Malza. No i na literkę L.
    Zazdroszczę Wam przed nami wybieranie :) bardzo mi się podoba nadawania imion po Dziadkach :)

.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok już o imionach mówicie ja jakoś nie myślę jeszcze i tym pewnie bliżej świat coś się zorganizuje... albo jak płeć poznamy to samo do głowy wpadnie jak z pierwszym obydwoje z mężem w to samo imię trafiliśmy...☺

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    Kochane maleństwo <3
    Jeszcze nie widać było płci?
    Pani dr w ogóle nawet nie chciała popatrzeć dokładnie, bo stwierdziła, że za wcześnie. Myślę, że po prostu się spieszyła do domu albo innej pracy, bo byłam jedną z ostatnich pacjentek :P. Prawda, że teraz jeszcze na dwoje babka wróżyła, ale na tym zajebiaszczym sprzęcie może byłoby widać.

Odnośnie imion, to my mamy dla dziewczynki Maja. Dla chłopca będzie duży problem :).

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej podczytuje co chwile ale pisac nie mam sily jakos haha caly czas cos do roboty haha...
    Myslicie ze juz plec?? Tak wcześnie?? U mnie pierwsze więc musze sie szkolic od Was :p wyprawke za to mamy duza ciuchowa od rodzenstwa bo i chlopak i dziewczynka sa :p wozek wybrany, fotelik wybrany, lozeczko tez, teraz czekam na koniec remontu zeby juz wszystko ustawiac :D
    Imiona u nas dla dziewczynki 100% Wiktoria Helena :) a chłopak albo Michał (faworyt M) albo Filip :)

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Hej podczytuje co chwile ale pisac nie mam sily jakos haha caly czas cos do roboty haha...
    Myslicie ze juz plec?? Tak wcześnie?? U mnie pierwsze więc musze sie szkolic od Was :p wyprawke za to mamy duza ciuchowa od rodzenstwa bo i chlopak i dziewczynka sa :p wozek wybrany, fotelik wybrany, lozeczko tez, teraz czekam na koniec remontu zeby juz wszystko ustawiac :D
    Imiona u nas dla dziewczynki 100% Wiktoria Helena :) a chłopak albo Michał (faworyt M) albo Filip :)

W 12 tygodniu na dobrym sprzęcie oraz przy współpracy Bobasa można ją poznać :)
    To też moja pierwsza ciąża :) i wszystko jest nowe :)

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Jasiek. Na dziewczynkę nie mamy pomysłu, ale i tak czuję, że nie będę musiała szukać ;-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, wczoraj i dzisiaj zrobilam sobie wolne bo maz pojechal na kursy i ciezko by mi bylo dojechac do pracy. I wasnie zrobilam pomidorowa, caly czas mam na nia ochote.
    Poduszke do spania dostalam od meza na urodziny 2 tyg temu i jestem zadowolona.
    Co do imion, to podoba nam sie Fabian ale jest juz w rodzinie wiec nie wiem, mi jeszcze Wojtek. A dla dziewczynki maz wybral Laure, ale brzmi dosc powaznie, a nie ma zdrobnienia. A mi jeszcze sie podoba Nela:)

s9cmnt1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta plcia to bym sie teraz nie spieszyla. Moje prenatalne teraz to bylo w 11+6. Oczywiscie przed koncem zapytalam docenta co mysli o sprawdzaniu teraz? powiedzial,ze to bez sensu i za 2 tygodnie juz cos tam mozna dopiero zasugerowac.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy wrote:
    Ja, wczoraj i dzisiaj zrobilam sobie wolne bo maz pojechal na kursy i ciezko by mi bylo dojechac do pracy. I wasnie zrobilam pomidorowa, caly czas mam na nia ochote.
    Poduszke do spania dostalam od meza na urodziny 2 tyg temu i jestem zadowolona.
    Co do imion, to podoba nam sie Fabian ale jest juz w rodzinie wiec nie wiem, mi jeszcze Wojtek. A dla dziewczynki maz wybral Laure, ale brzmi dosc powaznie, a nie ma zdrobnienia. A mi jeszcze sie podoba Nela:)
    No my mowimy na Laure Laurka,Laurusia a po swojemu Lawiś ale to jak byla mniejsza. Lena przybila Jej Ara jak nie potrafila wymowic jeszcze Laura. jak mnie zdenerwuje to jest Larwa:ppp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 18:50

Macy lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Bribrami Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larwa no nie moge:))))
    U nas jak dziewczynka to Helenka a chłopiec Leon. Śmiesznie bo w poprzednich ciazach długo myśleliśmy i dyskutowalismy nad imionami i ciagle nie mogliśmy się na coś zdecydować a tu jeszcze się 1 trymestr nie skończył a my już jesteśmy pewni

iNso87 lubi tę wiadomość

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • mayka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo imion ktore ni sie podobają. Co do płci, to ja chyba nie chce poznać. Moze pozostanie niespodzianka :)
    Imiona to Sara,Elena,Lidia,Krystyna,Zoja,Inga
    Dla chlopca Lech,Jerzy,Eryk
    Więc wybór jest trudny haha

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla dziewczynki nie mielibyśmy problemu a dla chłopaka będzie problem. U mnie cała rodzina decyduje, w sensie synowie też więc nie jest łatwo. Ktoś tam. Ma kolegę o tym imieniu i go nie lubi, itp. Ogólnie dla Maksa wybrał Wiktor a dla Mikołaja rodzinne głosowanie, haha.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ