MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 wrote:Makowe, ja poduszkę już sobie kupiłam. Ale pałkę, bo z pierwszej ciąży pamiętam, że poduszkę musiałam mieć też między kostkami. A te poduchy w kształcie litery C nie sięgają do kostek Jeszcze jej nie potrzebuję, ale dzisiaj przyszła-poszewka poszła do prania. A poducha poczeka na moja potrzebę
Kupiłam też adapter do pasów. Mi pas bez przerwy opiera się na brzuchu i mocno mnie uwiera-nawet się nie zastanawiałam nad zakupem. Teraz jest mi wygodnie
A wyprawka-dziecko urodziłam ponad 12 lat temu i nie mam nic Wszystko będę musiała kupić. Ale wózek na pewno używany, pewnie tylko fotelik kupię nowy. A zakupy ubrankowe, meblowe - zacznę myśleć w listopadzie najwcześniej
Właśnie widziałam taka 170 cm poduszkę o niej myślałam. O dobrze, że mi przypomnialas, mi też pasy przeszkadzają.. -
A u mnie to pierwsza ciąża i nie mam nic wiec wszystko będziemy musieli kupić
Ale tez myśle ze zajmę się tym pod koniec roku.
Tylko co zrobić jak mój M nie chce znać płci?! :pWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 16:03
klamka lubi tę wiadomość
-
Ja bylam na wizycie z Mala u pediatry. Dzis rano wyskoczyly Jej na czubku jezyka pierwsze malutkie afty. Takze juz wiedzialam,ze zapalenie jamy utnej;/ cholera I nie wiadomo skąd to świństwo. Mala jak bya mniejsza to nawet nie pchala nic do buzi z ziemi itp. A tu Starsza i o!
-
Hetmanka wrote:A u mnie to pierwsza ciąża i nie mam nic wiec wszystko będziemy musieli kupić
Tylko co zrobić jak mój M nie chce znać płci?! :p
Mój też nie chce. Trudno. Ja się dowiem i będę się zwracać do dziecka po imieniu. Nie moja wina, jeśli na podstawie imienia mąż rozpozna płećReniferra, Bribrami, teverde lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Hetmanka wrote:A u mnie to pierwsza ciąża i nie mam nic wiec wszystko będziemy musieli kupić
Tylko co zrobić jak mój M nie chce znać płci?! :p. -
Makowe Szczęście wrote:Macie już jakieś pomysły na imiona? My jeszcze nic. Może w przyszły weekend zorganizujemy dzień na czytanie imion. Chciałabym coś łatwego do wymawiania
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Reniferra wrote:Cześć mamusie. My już po prenatalnych. Jesteśmy wzrostowo 2 dni do przodu- 5,7cm szczęścia. Wszystko jest jak należy. Tutaj nasza mała czaszunia .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87442a92c977.jpg
Co do wagi to ja nadal trzymam 1kg, który przybył mi pierwszego miesiąca. Wczoraj mierzyłam obwody w brzuchu i talii i kilka cm już przybyło .
Jeszcze nie widać było płci?Reniferra lubi tę wiadomość
-
Bonda wrote:Kochane maleństwo
Jeszcze nie widać było płci?
Odnośnie imion, to my mamy dla dziewczynki Maja. Dla chłopca będzie duży problem . -
Hej podczytuje co chwile ale pisac nie mam sily jakos haha caly czas cos do roboty haha...
Myslicie ze juz plec?? Tak wcześnie?? U mnie pierwsze więc musze sie szkolic od Was :p wyprawke za to mamy duza ciuchowa od rodzenstwa bo i chlopak i dziewczynka sa :p wozek wybrany, fotelik wybrany, lozeczko tez, teraz czekam na koniec remontu zeby juz wszystko ustawiac
Imiona u nas dla dziewczynki 100% Wiktoria Helena a chłopak albo Michał (faworyt M) albo Filip -
msmarmify wrote:Hej podczytuje co chwile ale pisac nie mam sily jakos haha caly czas cos do roboty haha...
Myslicie ze juz plec?? Tak wcześnie?? U mnie pierwsze więc musze sie szkolic od Was :p wyprawke za to mamy duza ciuchowa od rodzenstwa bo i chlopak i dziewczynka sa :p wozek wybrany, fotelik wybrany, lozeczko tez, teraz czekam na koniec remontu zeby juz wszystko ustawiac
Imiona u nas dla dziewczynki 100% Wiktoria Helena a chłopak albo Michał (faworyt M) albo Filip
W 12 tygodniu na dobrym sprzęcie oraz przy współpracy Bobasa można ją poznać
To też moja pierwsza ciąża i wszystko jest nowe. -
Ja, wczoraj i dzisiaj zrobilam sobie wolne bo maz pojechal na kursy i ciezko by mi bylo dojechac do pracy. I wasnie zrobilam pomidorowa, caly czas mam na nia ochote.
Poduszke do spania dostalam od meza na urodziny 2 tyg temu i jestem zadowolona.
Co do imion, to podoba nam sie Fabian ale jest juz w rodzinie wiec nie wiem, mi jeszcze Wojtek. A dla dziewczynki maz wybral Laure, ale brzmi dosc powaznie, a nie ma zdrobnienia. A mi jeszcze sie podoba Nela:) -
Macy wrote:Ja, wczoraj i dzisiaj zrobilam sobie wolne bo maz pojechal na kursy i ciezko by mi bylo dojechac do pracy. I wasnie zrobilam pomidorowa, caly czas mam na nia ochote.
Poduszke do spania dostalam od meza na urodziny 2 tyg temu i jestem zadowolona.
Co do imion, to podoba nam sie Fabian ale jest juz w rodzinie wiec nie wiem, mi jeszcze Wojtek. A dla dziewczynki maz wybral Laure, ale brzmi dosc powaznie, a nie ma zdrobnienia. A mi jeszcze sie podoba Nela:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 18:50
Macy lubi tę wiadomość
-
Larwa no nie moge:))))
U nas jak dziewczynka to Helenka a chłopiec Leon. Śmiesznie bo w poprzednich ciazach długo myśleliśmy i dyskutowalismy nad imionami i ciagle nie mogliśmy się na coś zdecydować a tu jeszcze się 1 trymestr nie skończył a my już jesteśmy pewniiNso87 lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Ja mam dużo imion ktore ni sie podobają. Co do płci, to ja chyba nie chce poznać. Moze pozostanie niespodzianka
Imiona to Sara,Elena,Lidia,Krystyna,Zoja,Inga
Dla chlopca Lech,Jerzy,Eryk
Więc wybór jest trudny hahaOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
My dla dziewczynki nie mielibyśmy problemu a dla chłopaka będzie problem. U mnie cała rodzina decyduje, w sensie synowie też więc nie jest łatwo. Ktoś tam. Ma kolegę o tym imieniu i go nie lubi, itp. Ogólnie dla Maksa wybrał Wiktor a dla Mikołaja rodzinne głosowanie, haha.