X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    U mnie też od początku waga w miejscu stoi, aż zdziwiona jestem, bo z córką na tym etapie miałam już plus 4 kg. Ale też teraz startowałam z tymi 4 kg więcej:P A też nie wymiotuję.
    Lwieserce to wszystko wyjasnia;) ja teraz startuje z najniższa waga. Poprzednie dwie były o wiele wyższe i wtedy przytyłam w jednej 1kg przez 3msc pierwsze a w drugiej tylko 0,5kg..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga pokazuje minus 8, ale ja grubeł jestem;)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie minus 3 kg od trzech tygodni się utrzymują ale mdłości prawie przeszły więc pewnie szybko nadrobie hehe no smaki mam na owoce takie ze.masakra... A po słodkim.mam zgage...no i woda ja mam tendencję do zatrzymywania jej w ciąży więc pewnie i to mi doda kg..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja narazie nic nie przytylam ( rano waze kolo 54 kg) ale to dopiero poczatek ja w istatnich trzrch miesiacach coazy bardzo szybko tylam. Bylam wczoraj na aerobicu w wodzie i bylo duzo starszych babek, ale i tak chyba bede chodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:31

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widze ze o wadze, u mnie waga wyjsciowa, w miedzyczasie spadl mi 1kg, ktory juz wrocil ;)
    A dziwie sie, bo spodziewalam sie, ze bedzie wiecej, bo mam okropne zaparcia i brzuch wystaje. No i apetyt dopisuje, mam nadzieje przytyc 10kg do konca ciazy, zobaczymy jak to wyjdzie. :)

l22ne6ydwpsordge.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po lekarzu 6.05cm nt 1.04 I wszystko na swoim miejscu...
    Teraz zbieram się nad jezioro.

kehlana_miyu, Kleopatra, patuniek86, teverde, iNso87, Ankakaranka87, bbeczka91, lkc, Reniferra, ksiazka, Ulv15, Anet85, Butterfly 83, jenny88, kasiuleek lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wadze na razie plus 0,5 kg, co mnie bardzo cieszy, bo i tak mam nadwagę :D W ciąży z synkiem przytyłam 11kg, teraz mam o 5 kg mniej niż przed poprzednią ciążą, czyli od porodu straciłam 16 kg. Bardzo bym chciała, żeby teraz było podobnie. Mam dwulatka do ganiania, więc może się uda :D

Co do wyprawki, ja mam mnóstwo rzeczy po synku, więc raczej będę je przebierać i uzupełniać. Muszę rozważyć czy zmienimy fotelik i wózek czy będziemy używać tych po synku. Synek jest z października, więc nie wszystkie ubranka po nim wstrzelą się we właściwą porę roku dla marcowego malucha, no i zobaczymy czy tym razem nie trafi się córeczka - w takim przypadku chyba nie powstrzymam się przed kupnem paru słodkich ciuszków ;) Ale generalnie pewnie będę robić zakupy dopiero w styczniu/lutym. Nawet jakby nie daj Boże trafił mi się przedwczesny poród, to teraz praktycznie wszystko można zamówić z dostawą do domu lub kupić w sklepie za rogiem, więc na pewno będę z wyprawką na dużo większym luzie niż przy pierwszym dziecku.

klamka, lkc lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, ja po wizycie. Maluch ma 3.56 cm Termin porodu zmienił mi się na 17.03. Maluszek pomachał do mnie łapcią, więc jestem szczęśliwa :)

Co do wagi. Ja poprzednią ciążę zaczynałam z 64 kg i skończyłam mając 18kg +.
    Teraz zaczęłam z 69kg, ale moja wina, bo sobie po przeprowadzce zaczęłam dogadzać jedzeniem i wcinałam wszystko co mi teściowa dała. Jak zobaczyłam miesiąc temu wagę, to się ogarnęłam trochę, przestałam obżerać jak świnia i dzisiaj u ginekologa wyszło 66 kg.

iNso87, bbeczka91, patuniek86, lkc, Reniferra, Kleopatra, jenny88, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga na razie bez większych zmian. Jak miałam zaparcie pokazywało 64 kg, a jak było ok to 62 kg. Tyle, że ja po pierwszej ciąży tak zostałam. Z Martą od momentu poczęcia do pierwszej wizyty u lekarza przytyłam 6 kg - to był pierwszy objaw ciąży (cały czas zastanawiałam się dlaczego tyję, skoro nic w diecie nie zmieniłam, a potem okazały się 2 kreseczki). No i tak od stycznia wyglądam jakbym była gdzieś w 5 miesiącu ciąży i zrzucić się nie dało.

Ubrania ciążowe też już u mnie poszły w ruch - głównie do pracy, bo jeansów o ile mi się udaje je dopiąć, to już mocno się wpijają.

A wyprawka? Cóż... ja już coś kupiłam ;p planuję korzystać z pieluszek wielorazowych i kupiłam mały zestaw żeby w ogóle zobaczyć jak to wygląda.
    A resztę rzeczy - pewnie sporo dostanę od koleżanek, ale jeszcze na razie nie planuję kiedy się za to zabiorę. Teraz raczej szykuję się na zakup szafy i przemeblowanie sypialni, bo musimy zrobić miejsce na łóżeczko.

klamka, lkc lubią tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie waga +1kg, w poprzedniej ciąży przytyłam 12 kg i niestety długo zajęło mi wracanie do wyjściowej wagi...właściwie to ledwo zdążyłam wrócić i już kolejna ciąża :P mam nadzieję, że tym razem nie przytyję więcej ;)
    Co do wyprawki to ja też zacznę to ogarniać dopiero gdzieś grudzień/styczeń, większość rzeczy będziemy mieć po synku, choć podobnie jak kehlana, pewnie nie wszystkie ubranka po sierpniowym bobasie wstrzelą się w potrzeby marcowego, no i jeśli będzie dziewczynka to pewnie też poszaleję z ciuszkami ;) zaczynam się tylko zastanawiać co z wózkiem, czy wystarczy nam jeden, czy będziemy musieli kupić taki rok po roku hmm...

klamka lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie jeszcze lepiej z wyprawka dla trzeciego:D

Wozek,lozeczko,nosidelko, krzeselko do karmienia, lezaczek itp. itd. czyli to co najpotrzebniejsze sprzedałam jak tylko przestalo sluzyc haha :D nie planowałam 3 dziecka, zamierzałam schudnąć, "odchować" swoja najmlodsza i oddac do przedszkola i zyc pelnia zycia po 30tce :P:D i co? i takie to planowanie jak Malz chce syna jeszcze a ja dalam sie ponieść ;D Nawet ubranek o 0-12msc nie mam po corce bo oddalam dla Malza siostry rodzonej bo ona w marcu po mnie jakos urodzila :) Zostaly mi tylko dwie maty, niania, i nawet nie wiem czy cos jeszcze :P Takze u mnie szal cial bedzie pod koniec roku. Zakup za zakupem. A jak bedzie chlopiec to wogole ubrania nowe. Nie zdazylam oddac tych po roku takze na dziewczynke cos tam potem mam heheh

klamka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    U mnie na razie waga +1kg, w poprzedniej ciąży przytyłam 12 kg i niestety długo zajęło mi wracanie do wyjściowej wagi...właściwie to ledwo zdążyłam wrócić i już kolejna ciąża :P mam nadzieję, że tym razem nie przytyję więcej ;)
    Co do wyprawki to ja też zacznę to ogarniać dopiero gdzieś grudzień/styczeń, większość rzeczy będziemy mieć po synku, choć podobnie jak kehlana, pewnie nie wszystkie ubranka po sierpniowym bobasie wstrzelą się w potrzeby marcowego, no i jeśli będzie dziewczynka to pewnie też poszaleję z ciuszkami ;) zaczynam się tylko zastanawiać co z wózkiem, czy wystarczy nam jeden, czy będziemy musieli kupić taki rok po roku hmm...
    mamakropka co do wozka to moze poprostu dostawka? W sumie kazde dziecko jest inne. Moja zima juz nie jezdzila w wozku bo nie chciala a w grudniu 2latka skonczyla. Potem jakos marzec/kwiecień czasem usiadła,zeby isc na dalszy spacer do spacerówki i az w kwietniu sprzedałam spacerowke i kupilam Jej hulajnogę,ktora okazala sie dla niej hitem do tej pory i rowerek biegowy,ale on to juz mniej sie narazie przydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 12:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:17

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprawkę pewnie zacznę kompletować w listopadzie, bo boje się że potem mogę nie być na chodzie. Wózek na pewno kupię używany, więc już powoli się rozglądam, żeby trafić w fajnej cenie. Sporo rzeczy mam po Emilce(leżaczek, szumisia mate, krzesełko do karmienia) ale czeka mnie dokupienie drugich sztuk :)

klamka lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. My już po prenatalnych. Jesteśmy wzrostowo 2 dni do przodu- 5,7cm szczęścia. Wszystko jest jak należy. Tutaj nasza mała czaszunia <3.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87442a92c977.jpg

Co do wagi to ja nadal trzymam 1kg, który przybył mi pierwszego miesiąca. Wczoraj mierzyłam obwody w brzuchu i talii i kilka cm już przybyło ;).

lkc, teverde, klamka, patuniek86, Ankakaranka87, bbeczka91, Alisssa, ksiazka, mamakropka., sunshine03, Izziee, Bribrami, Anet85, iNso87, Kleopatra, mimoza, NatiS, jenny88, kehlana_miyu, kasiuleek lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z wyprawki nie mam nic... moj syn ma 9 lat wiec juz dawno sie wszystkiego pozbylismy. Ale teraz bede madrzejsza i kupie tylko potrzebne rzeczy ;) Nie bede szalec z zakupami ;)

klamka lubi tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Renifera!
    Inso tak, myślałam już o dostawce, albo nawet takiej doczepianej hulajnodze. Na razie rozważam różne opcje, a decyzje pewnie będziemy podejmować dopiero marzec/kwiecień jak się okaże jak synek znosi spacery bez wózka...ostatecznie kilka tyg wytrzymamy z jednym wózkiem a w razie czego widziałam już na olx sporo takich używanych rok po roku:)

Reniferra lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Bribrami Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to trochę rzeczy mam po dzieciakach, wozek sprzedałam wiec będę musiała kupić. Teraz już wiem co jest mi potrzebne a co mogę sobie darować;) ubrankami mam zamiar zająć się grudzień/styczeń. Potem i tak się człowiekowi strasznie dłuży wiec nie ma co się spieszyć.

My na początku mieliśmy wozek podwójny przez 4-5 mcy a potem dostawkę z siedziskiem. Super sprawa polecam!

klamka lubi tę wiadomość

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystko będzie dobrze na wizycie, to kupię poduszkę do spania.
    A resztę chce kupić po 25 tygodniu. Mam nadzieję, że część rzeczy uda mi się kupić w Polsce. Oczywiście listę zrobię pewnie wcześniej.
    Dziewczyny zrobiłam dziś pomidorowa, miałam na nią taką ochotę, że poezja.
    Aaa od września miałam kontynuować moje zajęcia jogi ale zastanawiam się, czy to dobry pomysł? Czy lepiej coś typowo ciążowego? Jak Wy ćwiczycie?

klamka lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, ja poduszkę już sobie kupiłam. Ale pałkę, bo z pierwszej ciąży pamiętam, że poduszkę musiałam mieć też między kostkami. A te poduchy w kształcie litery C nie sięgają do kostek ;-) Jeszcze jej nie potrzebuję, ale dzisiaj przyszła-poszewka poszła do prania. A poducha poczeka na moja potrzebę :-)
    Kupiłam też adapter do pasów. Mi pas bez przerwy opiera się na brzuchu i mocno mnie uwiera-nawet się nie zastanawiałam nad zakupem. Teraz jest mi wygodnie :-)

A wyprawka-dziecko urodziłam ponad 12 lat temu i nie mam nic ;-) Wszystko będę musiała kupić. Ale wózek na pewno używany, pewnie tylko fotelik kupię nowy. A zakupy ubrankowe, meblowe - zacznę myśleć w listopadzie najwcześniej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 15:25

klamka lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ