MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
LwieSerce wrote:U mnie też od początku waga w miejscu stoi, aż zdziwiona jestem, bo z córką na tym etapie miałam już plus 4 kg. Ale też teraz startowałam z tymi 4 kg więcej:P A też nie wymiotuję.
-
U mnie minus 3 kg od trzech tygodni się utrzymują ale mdłości prawie przeszły więc pewnie szybko nadrobie hehe no smaki mam na owoce takie ze.masakra... A po słodkim.mam zgage...no i woda ja mam tendencję do zatrzymywania jej w ciąży więc pewnie i to mi doda kg..Miłosz
Honoratka
-
Co do wagi to ja narazie nic nie przytylam ( rano waze kolo 54 kg) ale to dopiero poczatek ja w istatnich trzrch miesiacach coazy bardzo szybko tylam. Bylam wczoraj na aerobicu w wodzie i bylo duzo starszych babek, ale i tak chyba bede chodzic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:31
-
Hej, widze ze o wadze, u mnie waga wyjsciowa, w miedzyczasie spadl mi 1kg, ktory juz wrocil
A dziwie sie, bo spodziewalam sie, ze bedzie wiecej, bo mam okropne zaparcia i brzuch wystaje. No i apetyt dopisuje, mam nadzieje przytyc 10kg do konca ciazy, zobaczymy jak to wyjdzie. -
Ja już po lekarzu 6.05cm nt 1.04 I wszystko na swoim miejscu...
Teraz zbieram się nad jezioro.kehlana_miyu, Kleopatra, patuniek86, teverde, iNso87, Ankakaranka87, bbeczka91, lkc, Reniferra, ksiazka, Ulv15, Anet85, Butterfly 83, jenny88, kasiuleek lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
U mnie na wadze na razie plus 0,5 kg, co mnie bardzo cieszy, bo i tak mam nadwagę W ciąży z synkiem przytyłam 11kg, teraz mam o 5 kg mniej niż przed poprzednią ciążą, czyli od porodu straciłam 16 kg. Bardzo bym chciała, żeby teraz było podobnie. Mam dwulatka do ganiania, więc może się uda
Co do wyprawki, ja mam mnóstwo rzeczy po synku, więc raczej będę je przebierać i uzupełniać. Muszę rozważyć czy zmienimy fotelik i wózek czy będziemy używać tych po synku. Synek jest z października, więc nie wszystkie ubranka po nim wstrzelą się we właściwą porę roku dla marcowego malucha, no i zobaczymy czy tym razem nie trafi się córeczka - w takim przypadku chyba nie powstrzymam się przed kupnem paru słodkich ciuszków Ale generalnie pewnie będę robić zakupy dopiero w styczniu/lutym. Nawet jakby nie daj Boże trafił mi się przedwczesny poród, to teraz praktycznie wszystko można zamówić z dostawą do domu lub kupić w sklepie za rogiem, więc na pewno będę z wyprawką na dużo większym luzie niż przy pierwszym dziecku.klamka, lkc lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Hey, ja po wizycie. Maluch ma 3.56 cm Termin porodu zmienił mi się na 17.03. Maluszek pomachał do mnie łapcią, więc jestem szczęśliwa
Co do wagi. Ja poprzednią ciążę zaczynałam z 64 kg i skończyłam mając 18kg +.
Teraz zaczęłam z 69kg, ale moja wina, bo sobie po przeprowadzce zaczęłam dogadzać jedzeniem i wcinałam wszystko co mi teściowa dała. Jak zobaczyłam miesiąc temu wagę, to się ogarnęłam trochę, przestałam obżerać jak świnia i dzisiaj u ginekologa wyszło 66 kg.iNso87, bbeczka91, patuniek86, lkc, Reniferra, Kleopatra, jenny88, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
U mnie waga na razie bez większych zmian. Jak miałam zaparcie pokazywało 64 kg, a jak było ok to 62 kg. Tyle, że ja po pierwszej ciąży tak zostałam. Z Martą od momentu poczęcia do pierwszej wizyty u lekarza przytyłam 6 kg - to był pierwszy objaw ciąży (cały czas zastanawiałam się dlaczego tyję, skoro nic w diecie nie zmieniłam, a potem okazały się 2 kreseczki). No i tak od stycznia wyglądam jakbym była gdzieś w 5 miesiącu ciąży i zrzucić się nie dało.
Ubrania ciążowe też już u mnie poszły w ruch - głównie do pracy, bo jeansów o ile mi się udaje je dopiąć, to już mocno się wpijają.
A wyprawka? Cóż... ja już coś kupiłam ;p planuję korzystać z pieluszek wielorazowych i kupiłam mały zestaw żeby w ogóle zobaczyć jak to wygląda.
A resztę rzeczy - pewnie sporo dostanę od koleżanek, ale jeszcze na razie nie planuję kiedy się za to zabiorę. Teraz raczej szykuję się na zakup szafy i przemeblowanie sypialni, bo musimy zrobić miejsce na łóżeczko.klamka, lkc lubią tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
U mnie na razie waga +1kg, w poprzedniej ciąży przytyłam 12 kg i niestety długo zajęło mi wracanie do wyjściowej wagi...właściwie to ledwo zdążyłam wrócić i już kolejna ciąża mam nadzieję, że tym razem nie przytyję więcej
Co do wyprawki to ja też zacznę to ogarniać dopiero gdzieś grudzień/styczeń, większość rzeczy będziemy mieć po synku, choć podobnie jak kehlana, pewnie nie wszystkie ubranka po sierpniowym bobasie wstrzelą się w potrzeby marcowego, no i jeśli będzie dziewczynka to pewnie też poszaleję z ciuszkami zaczynam się tylko zastanawiać co z wózkiem, czy wystarczy nam jeden, czy będziemy musieli kupić taki rok po roku hmm...klamka lubi tę wiadomość
-
No to u mnie jeszcze lepiej z wyprawka dla trzeciego:D
Wozek,lozeczko,nosidelko, krzeselko do karmienia, lezaczek itp. itd. czyli to co najpotrzebniejsze sprzedałam jak tylko przestalo sluzyc haha nie planowałam 3 dziecka, zamierzałam schudnąć, "odchować" swoja najmlodsza i oddac do przedszkola i zyc pelnia zycia po 30tce :D i co? i takie to planowanie jak Malz chce syna jeszcze a ja dalam sie ponieść Nawet ubranek o 0-12msc nie mam po corce bo oddalam dla Malza siostry rodzonej bo ona w marcu po mnie jakos urodzila Zostaly mi tylko dwie maty, niania, i nawet nie wiem czy cos jeszcze Takze u mnie szal cial bedzie pod koniec roku. Zakup za zakupem. A jak bedzie chlopiec to wogole ubrania nowe. Nie zdazylam oddac tych po roku takze na dziewczynke cos tam potem mam hehehklamka lubi tę wiadomość
-
mamakropka. wrote:U mnie na razie waga +1kg, w poprzedniej ciąży przytyłam 12 kg i niestety długo zajęło mi wracanie do wyjściowej wagi...właściwie to ledwo zdążyłam wrócić i już kolejna ciąża mam nadzieję, że tym razem nie przytyję więcej
Co do wyprawki to ja też zacznę to ogarniać dopiero gdzieś grudzień/styczeń, większość rzeczy będziemy mieć po synku, choć podobnie jak kehlana, pewnie nie wszystkie ubranka po sierpniowym bobasie wstrzelą się w potrzeby marcowego, no i jeśli będzie dziewczynka to pewnie też poszaleję z ciuszkami zaczynam się tylko zastanawiać co z wózkiem, czy wystarczy nam jeden, czy będziemy musieli kupić taki rok po roku hmm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 12:15
-
nick nieaktualny
-
Ja wyprawkę pewnie zacznę kompletować w listopadzie, bo boje się że potem mogę nie być na chodzie. Wózek na pewno kupię używany, więc już powoli się rozglądam, żeby trafić w fajnej cenie. Sporo rzeczy mam po Emilce(leżaczek, szumisia mate, krzesełko do karmienia) ale czeka mnie dokupienie drugich sztuk
klamka lubi tę wiadomość
-
Cześć mamusie. My już po prenatalnych. Jesteśmy wzrostowo 2 dni do przodu- 5,7cm szczęścia. Wszystko jest jak należy. Tutaj nasza mała czaszunia .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87442a92c977.jpg
Co do wagi to ja nadal trzymam 1kg, który przybył mi pierwszego miesiąca. Wczoraj mierzyłam obwody w brzuchu i talii i kilka cm już przybyło .lkc, teverde, klamka, patuniek86, Ankakaranka87, bbeczka91, Alisssa, ksiazka, mamakropka., sunshine03, Izziee, Bribrami, Anet85, iNso87, Kleopatra, mimoza, NatiS, jenny88, kehlana_miyu, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Renifera!
Inso tak, myślałam już o dostawce, albo nawet takiej doczepianej hulajnodze. Na razie rozważam różne opcje, a decyzje pewnie będziemy podejmować dopiero marzec/kwiecień jak się okaże jak synek znosi spacery bez wózka...ostatecznie kilka tyg wytrzymamy z jednym wózkiem a w razie czego widziałam już na olx sporo takich używanych rok po roku:)Reniferra lubi tę wiadomość
-
Co do wyprawki to trochę rzeczy mam po dzieciakach, wozek sprzedałam wiec będę musiała kupić. Teraz już wiem co jest mi potrzebne a co mogę sobie darować ubrankami mam zamiar zająć się grudzień/styczeń. Potem i tak się człowiekowi strasznie dłuży wiec nie ma co się spieszyć.
My na początku mieliśmy wozek podwójny przez 4-5 mcy a potem dostawkę z siedziskiem. Super sprawa polecam!klamka lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Jak wszystko będzie dobrze na wizycie, to kupię poduszkę do spania.
A resztę chce kupić po 25 tygodniu. Mam nadzieję, że część rzeczy uda mi się kupić w Polsce. Oczywiście listę zrobię pewnie wcześniej.
Dziewczyny zrobiłam dziś pomidorowa, miałam na nią taką ochotę, że poezja.
Aaa od września miałam kontynuować moje zajęcia jogi ale zastanawiam się, czy to dobry pomysł? Czy lepiej coś typowo ciążowego? Jak Wy ćwiczycie?klamka lubi tę wiadomość
. -
Makowe, ja poduszkę już sobie kupiłam. Ale pałkę, bo z pierwszej ciąży pamiętam, że poduszkę musiałam mieć też między kostkami. A te poduchy w kształcie litery C nie sięgają do kostek Jeszcze jej nie potrzebuję, ale dzisiaj przyszła-poszewka poszła do prania. A poducha poczeka na moja potrzebę
Kupiłam też adapter do pasów. Mi pas bez przerwy opiera się na brzuchu i mocno mnie uwiera-nawet się nie zastanawiałam nad zakupem. Teraz jest mi wygodnie
A wyprawka-dziecko urodziłam ponad 12 lat temu i nie mam nic Wszystko będę musiała kupić. Ale wózek na pewno używany, pewnie tylko fotelik kupię nowy. A zakupy ubrankowe, meblowe - zacznę myśleć w listopadzie najwcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 15:25
klamka lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm